Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@ada222 volá sa to Potvrdenie o nároku na materské (iba), tak neviem, možno máš aj ty to isté len s iným názvom.... na nete som našla, že by to malo byť rovnaké ako tvoje.... no a to potvrdené odnesieš spolu so žiadosťou o rodičovský príspevok na ÚPSVaR.
a tu ziadost odkial?
@tamtamka26 a tu ziadost odkial? aj to tlacivo? Ja som to potvrdenie nasla niekde na nete... no mozno je to uz stareee. Hrozne nemam rada tieto vybavovacky po uradoch. Aspon keby clovek presne vedel co robit, kam ist, co priniest...
@tamtamka26 nasla som na nete nejaku ziadost o rodicovsky prispevok tak to bude asi to...
@ada222 no všetko ti to dajú na ÚPSVaR, doma vypíšeš, dáš potvrdiť do SP a zanesieš späť na ÚPSVaR. 😉
@ivulik20 mám na vysávač odsávačku, ale dr. kázala, že stačí 3x za deň odsávať.... bože včera aj dnes je taký mrzutý, umrnčaný, spí po 40 min.!! včera o 15 hod. už spal 3x!! čo inokedy ide spať okolo 17 hod....a dnes tiež katastrofa, v noci dobre, teda šak papal, ale to som už zvyknutá. ale cez deň už nevie, čo so sebou, ani ležať, ani na brušku, ani vo vajci, na rukách sa len krúti.... všimla som si, že sa mu veľmi páči stáť. samozrejme ho tak nenechávam dlho, ale 2-3 minútky ho poteším.... 😉
@tamtamka26 uf tak na to teda nemam cas chodit tam 2x, to nemozu davat pri vybavovani pridavkov... v soc.posit. mi hned dali tie papiere, co teraz treba priniest....
@ada222 ja som to bola vybavovať akurát dnes. Mne skončila dnes MD. Keď som bola vybavovať všetko keď sa malý narodil, tak mi tam dali aj papier že žiadosť o rodičovský príspevok. Toto mi potvrdili na soc.poisťovni. S tým tlačivom som išla na UP, že ho tam odovzdám. To bolo v lete. na úrade práce mi vtedy ale povedali, že aby som to poslala až v januári, lebo že aby sa to nestratilo a tak. No a keď som to dnes odniesla, tak povedali, že od novembra majú nejaké nové nahlásenie, že to tlačivo je neplatné. ☹ Tak som musela ísť znovu do soc.poisťovne pre druhý papier a potom som to zase odniesla na UP. Takže tak som dnes vybavovala. Ale už to mám v poriadku, tak som rada.
@tamtamka26 aj my sa takto trápime cez deň. Neviem čo to je, nič ho nebaví. Ani vonku keď sa vozí toho moc nenaspí. ☹ Pripisujem to tým zubom, inak si to neviem vysvetliť. Ja som sa na to odsávanie pýtala tiež a teda mne zas povedali, že hneď ako sa mu naplní nos, môžeme vysávať. Teraz máme našťastie pokoj, ale toto počasie aké je teraz je raj pre vírusy, žiadny mráz, otrasné podla mňa. 😒
@ada222 no ako píše ivulik, už to tlačivo nepotrebuješ, rovno v SP ti vytlačia papier o výpise tvojej MD a to zanesieš da úrad práce. L.
máme 8 kg, 6 zubov, chodíme po 4 a máme už aj modriny na čele. My sme mali asi mesiac nádchu, kúpila som teraz v pondelok Physiomer, je to morská soľ a je po soplíkoch, tak dúfam, že sa nevráti.
@ivulik20 a to tlačivo musím ísť vybavovať? Pred materskou som bola evidovaná na úrade práce? Ja som, že po tých lietačkách v lete mám už všetko za sebou?
@alzbetka71 neviem ako to je ked si bola na úrade práce, ja som bola zamestnaná. Radšej sa popýtaj. Inak, teda vy sta fakt šikovní 😉 🙂 a že 6 zubov 😀 paráda. my ani jeden... 😖
@ivulik20 a to nám išli všetky naraz, ale tlačili sa mesiac
Ahojte maminky ,môžem sa k Vám pripojiť? Patríme k Vám nakolko moja malá mala byť 17.7. ale musela íst skôr tak sme sa narodili 9.6.Čítam tu vaše príspevky ohladom papanie,zúbkov a vybavovania rodičovského príspevku.No poviem Vám v tomto štáte ma už nič neprekvapí..ja som bola tiež na úrade materská mi končí 24.1.tak som myslela čím skôr tým lepšie,ale prd treba príst až po 24..lebo sociálna poist.to nemá ešte ukončené..no povedzte samé behat po úradoch s malou nič moc..ale povedali že môže potom aj manžel s mojim OP ...papáme pekne včera sme skušali biely jogurt s Marína kesksom a chutil..zubky ešte žiadne ale dasienka sú zdurené ,a pretáčat sa jej nechce max.na bok a hotovo...
@dd2112 no, tak ja mám tiež pocit, že mu dávam dokola to isté ☹ Ale inak to asi nebude. Skúšali sme aj my ten jogurt, teda u nás má úspech 🙂 na obed mu robievam zeleninku a mäso, už som skúšala namiesto mäsa aj žĺtok, na olovrant máva ovocné presnídavky s keksom a stále dokola. Inak, už sa môže dávať aj rizoto, alebo polievočka zahustiť krupicou, no a zajtra sa varí slepačia, tak tú má najradšej. 🙂 Ty čo zvykneš malej dávať?
@ivulik20 v podstate to isté čo aj ty,včera som jej dala prvý krát PRO BIO jogurt biely a do toho trochu Marína keks,aby to nemala kyslé..no obed tiež zeleninka + mäsko,alebo bez mäska a strúham jablčko,dávala som sem tam aj kusoček banánu ,ale tak strašne ju zapekalo kakala bobky tak som prestala a večer jej dám kašu z DM- ka tu BIO ale len polovičnu dávku a dorazí ešte trochu mlieka....a to fakt rizoto ale ved to je suché či? 😒

@tamtamka26 ako sa to tlacivo vola? nie je to Potvrdenie o naroku na materske na ucely poskytovania rodicovskeho prispevku?