Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@macaobuchova a dojcis? lebo ja malu dojcim a ona v 7m nechcela skoro vobec nic, velmi podobne ako pises ty. som sa tiez bala. ale potom ma upokojila svagrina a aj na nete som si toho vela nasla, su deti, ktorym do jedneho roka prikrmy nehovoria vela. moja sa "rozpapala" asi pred 10dnami - zje normalne aj 7 malych lyziciek zeleninoveho prikrmu a skoro polovicu jablcka, popr. polku nesladenej vyzivnky. to je u nas obrovsky uspech. a ked natahuje rucicku, a nieco chce ochutnat, tak jej to dam, aj zo svojho taniera (samozrejme, ze nie vsetko, co chce, ale ked sa da, tak dam) aj mimo stanovenych casov na papanie. velmi dobry link je www.mamila.sk sekcia prikrmy. a dojcenie.eu, skus si tam popozerat clanky, a zistts, ze tvoje dietatko je uplne v poriadku 😉
a samozrejme doki bola zhrozena, ze mala tak malo papa, ze - ale to musi viac!- tak som sa jej spytala, ze ako to mam dosiahnut? ze svoje dieta nebudem nutiti jest nasilu. jedlo ma byt prijemny zazitok, spoznavanie novych chuti tiez, a nie ze namiesto pohody stres, palc a nervozita. kazde dietatko je ine. moja napr. stale pije mliecko kazde dve hodiny. 😎
Ahojte maminy,stvornozkuju vam uz vase junovcatka?lebo nasa sa len pretaca,na ruky dviha ,plazi...na 4 zatim ani nahodou....ani stavat sa jej nechce.je to ok?
Ahojte maminky, obraciam sa na Vás - moja mala sa uz druhy tyzden stavia na nozicky, chyti sa napr. stola, stolicky, behaku ... a potom niekedy pekne cupne a da sa pat na zem, ale vela krat sa jej smykne, alebo zapletie nozicka a spadne - na hlavu dozadu, dopredu na hubicku, ma po sebe same modriny, na cele. Vcera sa buchla na lice, tak sme boli u svokrovcov s modrinou na lici - ako keby sme jej dali facku vyzerá - je to hrozne, som z toho nestastna. Mate aj vy taketo pady?
nasa sa zatial len otaca...dviha na ruky a snazi sa dvihnut zadok (zatial jej to moc nejde) spanuje sa ale na nozicky do stoja. sedime uz bez opory. ale zubky zatial ziadne 🙂
@monana šak ja za nou stojím, ale niekedy, ked napr. umyvam riad, alebo nieco doma robím, tak ona sama prištvornoškuje k nabytku a postaví sa a uz len zacujem rev, je to behom chvylky. Ja už som jej chcela kupit prilbu na hlavu 😀 , ale že to bráni vo vývoji stability u detí. Zabrániť tomu aby sa stavala nejde, proste je uz v takom období, kedy sa furt stavia aj ked sa s nou hrame, vyleze na nas a uz je na nohach a drzi sa nas. Ďakujem, budem sa snazit co najviac na nu dozerať 😉 .
@abika26 ahoj, náhodou som sem nazrela lebo aj ja mám júnovčatko... my už síce sme na štyroch ale len sa tak pohupávame dopredu dozadu a stále 😀 aspoň sa na malom bavíme lebo to je smiešne 🙂 myslím že sa nie je čoho báť, každé dieťatko sa vyvíja inak... niektoré začnú skôr iné neskôr 😉
Maminky ak Vám môžem poradiť, keď sa začnú Vaše detičky stavať na nožičky obúvajte im topánočky, u nás to zabralo, už sme tie pády zredukovali, lebo sa jej horšie postaví a stíham ju sledovať 🙂. Prvý deň sa na ne jedovala. A ešte s ňou trénujem zliezanie zo stoja tak, že jej pokrčím nožičky a ona si čupne, už sa nehádže do zadu na ritku, keď chce isť dole.
@benice skusala som vsetko už,no mi sme sa narodili 3O juna cisarskym po 9hodinach som sa trapila
@barenka007 tu ryžovu kasicku kupujem,je to sunarka s bana nom,ma ju rad ,vyskusaj
@macaobuchova chcem ti len poradiť ako ja našu kŕmim. Tiež zeleninka nič moc, ale keď som jej spravila bezvaječné cestoviny to som len kukala ako to do nej ide. Taká veľkosť ako na granatír, tak do toho jej zabalím tú brokolicu mrkvu aj mäsko a predstav si takto obedujem síce rukami ale ide to.Bola som prekvapená keď mi tie cestoviny začala tak krásne papať.
ahojte dievcata, chcela by som sa opytat na sedenie. malinky bude mat teraz 14. - 8 mesiacov, a sediet ani nahodou, nevydrzi ani chvilku, mne to pripada akokeby nemal zaujem,dokonca,ked sa ho pokusam posadit, sam sa vystiera dovtedy kym neni na chrbatiku. Ideme o tyzden a pol na kontrolu k pediatricke,mam trosku obavy...
A co sa prikrmov tyka,tak musim povedat,ze nas maly papa teda,ze az sa obavam, 2 deci hlavne zeleniny zje,ale ma to jednu obrovsku nevyhodu, velmi mi tvrdnu prsia, neviem,co mam robit s mliekom, dokonca sa mi az hrce zacali robit...☹. A to sme zacali s prikrmami v 7 mesiaci,koli exemu....
@martija ahoj, my máme 8 mesiacov 21. A tiež nesedíme. Ale, ke´d ho posadím, tak ho to baví a chvílu ale ozaj len chvílu vydrží sedieť. Ešte sa nakláňa do boku. ale už sa dvíha do sedu tak, že so opiera o laktík, ale ešte do vzpriameného sedu mu to nejde. Zbytočne sa nestresuj, počkaj čo povie doktorka, ale ja si myslím, že je to ok. Niektoré deti skôr, iné neskôr. 😉
@ivulik20 dakujem za odpoved, tak si ma trosku povzbudila 🙂 . Ja mam synov troch, a vsetci doradu lenivci, ale sa mi mari,ze v 8 mes,ked som posadila ja (sami sa zacali sadat kolo 9 mes), tak aspon par sekund sedeli. Inak je velmi velmi narocny, nevydrzi chvilku ani jednu sekundu, spi chvilocku,a vskuse sa nosi, takze nema ani kedy tie svaliky trenovat. teraz je v ohradke,a uz zase musim bezat, lebo susedia budu volat socialku,ze ho tyram 😀
@dd2112 tak zas mi o trosku odlaho dakujem. Aj ked je pravda,ze kazdy pediater je iny, ja som tiez za nesilit. Mne sa prvi chlapci narodili v spanielsku,a tam to tiez nikdo neriesil. Sediet sa naucil az v 9 mes, teda,ze sa sam posadil a sam sa postavil az v 10 mes. A teraz je to uplne normalny chalan, nic mu nechyba,ale ta lenivost mu zostala 🙂 . Druhy syn sa v takomto veku plazil ako vojak, ale nestvornozkoval, ani jenden ani druhy a asi ani treti nebude. Moja sestra mala kamaratku a jej mala bola tiez lenivsia, jej pediatricka to vsak zase riesila a civicili, a malinka sa jej behom mesiaca tak rozbehla,ze az...tak fakt neviem,asi treba nechat posudit odbornika a verit instinktom,aj ked dnesna doba nam ich trosku deformuje 😅
ahojte, kedy sa môže deťom začať dávať napr. šunka?? ako saláma myslím...lebo dr. že už môže aj tvrdý syr papať a si myslím, že ten je oveľa slanší, ako šunka.... dnes som mu ho dala a triaslo ho z neho riadne....inak miluje chlebík s maslom. v pohybovaní sme nejako nepokročili, dvihne sa na štyri, ale aj spadne na bruško. akurát sa dvíha do sedu - cez lakeť 😉 a v noci by chcel spať na brušku, môže sa to??? keď spí so mnou v posteli a otočí sa tak, spím na 1 oko a sledujem, či dýcha.... 😖
@tamtamka26 ked sa už sám obráti na bruško a spí tak áno, tak som to aj niekde čítala
@tamtamka26 aj my spávame na brušku a niekedy aj celú noc. Zaspáva na boku a sám sa dá na bruško a tak aj ostane. A spím kludne aj keď je v postielke. Len keď idem spať, tak naňho mrknem či je všetko ok a keď spokojne odfukuje, idem aj ja. 🙂 Inak, aj Tobi má rád chleba s maslom 🙂
@alzbetka71
@ivulik20 no ale o tej šunke ste sa nevyjadrili.... ja som mu dnes skúsila tvrdý syr.... muž si myslel, že mu bielu čokoládu dávam... 🙂 celkom mu to chutilo, lenže nemáme zuby a nevedel to spracovať, mal to v ústach ako nejakú umelinu 😉 ale upišťanýýýýýý je taký, že sa to už nedá počúvať ☹ ☹ ☹ dnes od 5,45 hore, som mala kolabsové stavy.... 😝
@tamtamka26 Ak kúpiš kvalitnú šunku , detskú alebo nejakú 80-90 percentú tak ja myslím, že môže. Po trošičke. Ale ak máš na mysli tú suchú salámu Nitran, alebo niečo také tak to nie, to je údenina a to nejedávame už ani my. Môj je tiež upišťaný, lezie už po 4, dostane sa kde chce, na všetko je zvedavý, najviac na to, čo nemôže. A spanie, v noci začal akosi pišťať, prehadzuje sa, ale cez deň, nechcem zakríknuť, začal spávať 3 hodiny v kuse, čo pred tým sme mali iba mikrospánky. Dúfam, že som to nezakríkla. Ale dnes výnimočne je ešte teraz hore a nechce ísť spať, idem ho skúsiť uspať.
@alzbetka71 ja kupujem väčšinou Premier morčaciu šunku, tá nám chutí najviac. samozrejme, že mu nedávam celý krúžok do ruky, len taký milimetrový kúštiček. Nitran predsa nie je šunka, to je suchá saláma.... aj náš v noci spí nepokojne, už ani neviem, koľkokrát ho kojím v noci, stále sa mrví. keď ho dám k sebe do postele, stále ma hľadá, pchá sa hlavičkou až na mňa, alebo aspoň rukou ma musí držať.... no a teraz som chorá, ani zakašľať nemôžem v noci, lebo hneď je hore :-/
@tamtamka26 presne ako u nás

@macaobuchova moj malý ma tiež 7 mes + 3 týždne, a tiež toho vela nespapá, a ked tak 2-3 lyžičky. zatial jedol banán, jablcko, avokado, kasicku 3-zrnnu z dm, sosovicovu kasu. zje toho malicko, tvari sa že má dosť a za 10 minut normalne kojim akoby nic predtým nejedol. rada by som skusila tu ryzovu kasu. ako ju robis?