icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ivulik20
18. apr 2012

@tamtamka26
@martija a ešte som zabudla, máme 7 zubov a papáme už skoro všetko. Vy ako ste na tom?

martija
18. apr 2012

@tamtamka26 fakt si nechcela chlapceka? ja som myslela,ze kazda mamicka tuzi po chlapcekovi 🙂 . A musim priznat,ze uz koooonecne pomalicky aj my zaciname byt samostatnejsi, dneska prisiel na to,ze sa da otvorit skrinka,takze vsetko "poupratoval" na koberec, takze ja som mohla aj z izby vyjst, aj ked je to len minuta,uz je to lepsie....uz aj umyva podlahu ako raneny vojak sa pazi....
@ivulik20 tak to mame velmi podobne, tiez chodime takto spinkavat okolo pol desiatej, ako kedy, podla toho kedy sa zobudi, a podla toho kedy vstane okolo pol tretej.... 🙂 Mne tapusky robit nechce ani za pana,ale to ani chalani nie,az po roku,ale uz da papa a ked ma ukazat nono tak sa to podoba na papa, sermuje rucickou sem a tam, a jeho sialena zaluba je v lampach, tie ukazuje kazdemu, vystrie prstek a hovori "ta" -akoze tam. A mas pravdu su strasne zlatucki, clovek by ich iba pucil a bozkaval....len pri tom zhone a strese si to tak neuvedomujem a den prefci a ako vravite,skolka skola....puberta a adios mexiko 😀

tamtamka26
18. apr 2012

@martija
@ivulik20 no my nemáme ešte ani náznak zubu... som zvedavá, kedy sa objaví, ale aj som rada, mám obavy, ako ho budem potom kojiť. lozí už pekne, zistil, že sa všade dostane, tak je už všade 🙂. ale stále rád chodí aj za ruky. a je strašný papkáč, čomu som rada, lebo dcéra nie je celé dni vôbec hladná. tak on by papal s každým a všetko. minule šťúral rukou aj do grilovanej klobásky. chodí a rozpráva "mňam-mňam". tiež vie dať pá-pá, ukáže aký bude veľký. pomaly sa mi začína špárať v kvetoch, takže len zem zametám... ťapušky tiež istý čas vedel, ešte aj v noci, keď buntošil, tak ťapkal, ale akosi prestal. aj koníka robieval s jazykom a už nerobí... 😒 my spíme okolo 9,15h. a potom podľa toho, kedy sa zobudí - po 2 hodinách zase ide spať. a ak je ten 2hý krát vyspatý skoro - napr. o 14-15. hod. tak o 2 hodky ide zasa. proste by nevydržal do tej 19tej, keď sa ide kúpať. ja som nechcela chlapca, lebo to vidím na okolí, akí sú strašne živí a besní... a moja dcéra je také tichučké, skromné dievča, tak som mala obavy, že čo s chlapcom. ale som najšťastnejšia na svete, že ho mám. 😀

martija
18. apr 2012

@ivulik20 fakt? 7 zubkov? My mame "az"dva 🙂 .Papa vsetko,ale iba z ovocia a zeleniny, stale robime extra kasicky s extra masom..aspon do roka teda,ked nam to uz pediatricka odporucila. Lepok uz zavadzame, to sme zase nepocuvli pediatricku, kazala az po roku,co sa mi zda neskoro teda....ale zatial moc aktivne nie, iba formou susienok. A myslite,ze mozme davat uz na ranajky,alebo vecerku chlebik s maslom? ten nas je neskutocny futrovnik stale ma naviguje k hrncom...zje aj tri deci prikrmu rano-naobed-vecer, proste plne misky, najma zeleniny, a medzitym kojime,moc nechce,ale aj tak mam pocit,ze je hladny, a neviem,co medzitym davat? co davate vy?

martija
18. apr 2012

@tamtamka26 tak to si mozu nasi papkaci rucky podat 🙂 . A s tym besnenim to je velmi indivindi, ja mam svagrinku,ktora ma dve baby,ale to ti poviem,ze ti moji chlapci sa mozu rovno schovat, tak besne dievcence, ze to mali byt naozaj chlapci. A ti moji su v pohode, ziaden extrem uplne pohodickovi flegmosi. Stredny to je uplny pokadik, samucky sa hra, motka sa," neotravuje" - chudatenko moje 😀 , velice mu chuti vsetka zeleninka a ovocie, zje co sa navari,...no jedna basen. Najstarsi, ten uz je trosku narocnejsi ,nezje skoro nic a zabavi ho jedine "pleják", no a tento najmladsi je zatial placko, ved uvidime,co z neho vyrastie....ale zda sa,ze povahou tiez nebude besny - dufam...

84matulik
18. apr 2012

ja mám termín v júni 2012, je to mimo Vás, ale pozerám čo tu píšete, a viem že to tak rýchlo utečie a my tiež budeme mať rok🙂)))

ivulik20
18. apr 2012

@tamtamka
@martija tak my papáme všetko a raňajky bez chlebíka si nevieme ani predstaviť 🙂 dávam maslo a lúbi aj tvrdý syr a mozzarellu. Tú zbožňuje 🙂 o som zabudla, my tiež vieme ukázať aký bude velký a baby, čo ja považujem za svoj velký úspech je, že nekakáme do plienky ale do nočníka!!! Do plienky už le čúrame. Jasné, že sa nevie vypýtať, ale stolicu má pravidelnú, čiže viem, kedy ho mám posadiť a je to. Vždy sa na to pozreme a ťapuškáme a ja kričím že hurááááá 😀 Keby nás tak niekto videl.....no s pánom bohom 🙂 Nesmierne sa mu to páči. Takže my takto. 😉 a je to super. Takže trošku ušetríme plienok 🙂

martija
18. apr 2012

@ivulik20 tak to je super! a to uz oficialne mozu papat? alebo? No ale s tolkymi zubkami sa vam machruje 😀. A to ze kakate do nocnicka, no uplna parada,ja som tiez minule rozmyslala ze by to nebolo zle aspon kde-tu zachytit,lebo aj ked si to zatial neuvedomuju,tak k tomu pridu sice neuvedomene ale o to mozno jednoduchsie prirodzenejsie a rychlejsie.... U nas je to tak,ze si urobil zo stolicky na krmenie aj zachod,proste zhora pchame, a zdola ide 😀 ....takze mozno zaradime krmenie na nocniku a hotovo !...malinky zaradil ochutnavku kablov,takze bezim ja rychlo....

ivulik20
18. apr 2012

@martija tak chlebík už určite už môže a aj tú mozzarellu. Ja som to za tú mozzarellu niekde čítala, že sa môže dávať. Nám napríklad pediatrička povedala, že do 7.mesiaca aby skúsil lepok, že kvôli alergii. Ja mám takú super, sa nejako neriadi tabulkami. A ja teda tiež nejako nie som tabulková, ale zase to nepreháňam. S tým nočníkom to tak je. Neuvedomujú si to, ale keď už teraz vie že sa tam robí aa, tak už mu to zostane a príde čas, keď sa vypýta aj sám. Mám kamošku, má 1,5 ročného syna a povedala, že to obdobie dávania na nočník nejako si neuvedomila a teraz je neskoro. Malý jej tam nechce nič urobiť, síce si sadne, ale ako cíti, že to ide, začne plakať. Určite to skús. My tiež niekedy robíme tak, že pri papní sedí na nočníku. Ale len niekedy, väčšinou papá v stoličke, ale to okolo toho urobí taký bordel, všetko zo stola lieta na zem. Na tom nočníku sa mi to začína páčiť viac, tam sedí, pozerá TV a ani si neuvedomí že všetko spapá. 😎 Tak skúšajte, držím palce. 😉

tamtamka26
18. apr 2012

@ivulik20 no šikovní ste!!! ja už mám tiež vonku nočník pripravený, umyla som ho, stihol zase zmoknúť a akosi nemám zase kedy ho umyť... 😉 som zvedavá, ako sa bude tváriť, keď ho tam posadím, ak sa mi to vôbec podarí....ja mu tiež dávam aj tvrdý syr, aj šunku a musím priznať, už mal aj kúštiček čokolády. stále si hovorím, že keď je kojený, tak je trošku viac "chránený" pred alergiami. ozaj, neviete, akú zeleninu čerstvú mu už môžem dávať??? myslím napr. ku chlebíku?? už máme aj reďkovku, ale to nemá čím pohrýzť a asi ho bude nadúvať... paradajky sa neodporúčajú do roka... tak neviem??

tamtamka26
18. apr 2012

@martija no jasné, chlieb nám kázala dávať už hádam v 7-8. mes?? takže na raňajky papáme chlebík a to má vlastne aj ako desiatu. pred spaním nakojím a potom obed. pred spaním zase kojím (ak chce) a na olovrant výživa, jogurt, banán, postrúhané jablko, brumík a pod.... večera kaša a kojenie...

martija
18. apr 2012

@ivulik20 no aka parada, ze na nocnicku kuka TV, to uz ako 2 rocny 🙂 . Musi byt podareny. Ja velice pochybujem ale ze moj by tam sedel, on by zosadol a zacal by nocnicek obzerat. A my mame pri krmeni to iste, az sa divim,ze sa susedia nestazuju,lebo ja mu tam hracky naznasam,aby papal a on vsetko odhadzuje,ale tak,aby co najviac buchlo, no rachotuuuuu.....
@tamtamka26 aha, no vidis, tak skusime aj my, lebo my rano papame ovocie zatial,takze to moze byt ako olovrant...niekde uz pisu aj o bielych jogurtoch,ale my sme zacali s prikrmami az v 7. mes,lebo mal exemik,takze nam sa to posuva a ja to necham asi az po roku ten jogurtik....a s kojenim u nas je to vzdy tak,ze ked chce,lebo dost casto uz nechce ☹
A s cerstvou zeleninkou neviem,s tou radia opatrne, mne sa stredny doteraz z cerstvej zeleninky vyhadze, mozno keby ste mali zo svojej zahradky tak to skor,ale to kupovane je moc striekane...no ja neviem, ale sa priznam, ten nas taaaak kuka, az hroza,ked nieco jeme, no neda mi srdce mu nedat, a kedze ja som na sladke, tak po zdopke dostane veru aj z cokoladky, alebo z cukriku 😒

ivulik20
19. apr 2012

@tamtamka
@martija naša novinka zo včerajška: s tatkom pozeral hokej a že naučil ho že goool a hore ruky. teraz poviem goool a tak dáva hore ruky....bože skapem z neho 🙂 😅

mysiatko
19. apr 2012

no takze mame konecne prvy zubok...tak sa tesime 🙂)

tamtamka26
19. apr 2012

@ivulik20 tak to musí byť podarený! sranda, aký rozum už majú tie deti! inak, my sme dnes trhli rekord!! spal poobede - cca. 45 min., zobudil sa o 13,45h a do večera ani za svet spať!!! o 19 hod. odkväcol ako drevo, ale veru už bol 2x hore, čo som si myslela, že bude dobre spať taký unavený.... 😒
@martija no my máme vlastnú zeleninu, takže viem, čo v nej je.... ale šak keď nemá zuby, moc mu toho nemôžem dať...

martija
19. apr 2012

@tamtamka26 sak urob ako moja svagrina, pekne pozuje vyberie z pusy a sup babatku 😀 😕 . Super z vlastnej zahradky,clovek ma velku inspiraciu pestovat to, ked je to pre deticky....
...no a co sa spania tyka, tak toto poznam veeelmi dobre, ja nechapem nacom tie decka frcia, tak malicke a tak dlho vydrzia. u nas je to take iste, ked zaspi velmi unaveny,tak lietam za nim tiez viac krat, a som z neho priznam sa potom velm nervozna,lebo clovek si neoddychne, ani tak ani onak......
@ivulik20 toto su take strase milene veci, co sa teraz ucia, clovek by ich zjedol....treba zapisovat, fotit, lebo clovek na to zabudne..
@mysiatko gratulujem, neuveritelne,ako dokaze jeden zubok cloveka potesit...ja mam troch synov,ale pri kazdom z nich som to tiez tak prezivala...ako aj vsetko ostatne co pride, prve uspechy, aj neuspechy, ach zacinam byt sentimentalna,idem radsej uz 😀
Ozaj a este som si spomenula, ze nas malinky pije zo slamkou 🙂 hmmm, mna by to nenapadlo, ale mame na navsteve inu svagrinu ako tu prvu.. a ta mu dala zo slamky a maly pil! a prevarate este vodicku na pitie?

tamtamka26
19. apr 2012

@martija no teda, tak žuť mu to nebudem 😉 , radšej počkám na zub nejaký. to je šikovný, že zo slamky. ja mu nepreváram, mám tú filtrovaciu kanvicu, z tej mu dávam. už mám nočník pripravený, ráno štartujeme 😉

ivulik20
20. apr 2012

@tamtamka26 pekne s tým spánkom teda. Inak, ja to mám už zistené, že pokial mi poobede nezaspí a večer je strašne unavený si myslím že bude dobre spať. Figu, vtedy spí strašne zle a tiež sa často budí.

ivulik20
20. apr 2012

@martija tiež som si povedala, že budem všetko zapisovať.... no to vieš. Pár vecí mám poznačených, ale akosi si vždy poviem, že si to zapamätám ale to sa nedá. Jedine čo som si nemusela zapísať je, kedy mu vyšiel prvý zub. To di budem pamätať do smrti. Na moje 30 narodky 🙂

tamtamka26
20. apr 2012

@ivulik20 no a dnes detto!!! spal síce vyše hodky, ale od 13,45 bol hore a ani za svet už viac spať!! pritom sa ukladal na mňa, túlil a keď som ho naložila do kočíka, hneď sedel!! 😒 no teraz zatiaľ spí bez prestávky, som zvedavá dokedy, keďže je v postieľke a to on rýchlo zbadá, že tam nie som.... 😠

martija
20. apr 2012

@ivulik20 ja som si aspon co - to zapisala u prvorodeneho, nic extra, ale vacsinu veci, co som si odlozila,tak som aj tak stratila,prostredny nema ani vlastnu knizku, az mi to je teraz luto,lebo ten cas sa jednoducho vratit neda, tak tretiemu som kupila knizku, a zapisujem tam vsetkym trom,aj ked ten malinky tam bude mat toho najviac,ale tiez len sem tam zapisem. A to je pekne, ze sa takto trafil, milucky darcek ti dal, to urcite nezabudnes.. 🙂
@tamtamka26 toto by bola u mna uz zufala situacia, mna z toho doslova porazalo, ked sa nam to par-krat stalo..ved su taki stuplikovia este, to sestrina mala, co ma uz cez tri rocky spava viac ako tie nase. Keby ti aspon dve-tri hodky potiahol tak nepoviem. A to ma len jeden spanok,ci doobeda tiez pospinka? lebo to je neuveritelne,keby pocas celeho dna ti spinkal len tak malicko. Mne ked sa v kociku sada,tak rozbehnem kocik,a ho hodi naspat, takto zo 10 brusakov a vzda to 😀 Napis potom,kolko sa podarilo dnes potiahnut, ja si myslim,ze bude spinkavat viac...len mozno pocasie,alebo nieco ho rozladilo

ivulik20
21. apr 2012

@tamtamka26 no, k tým spánkovým rekordom....tak ten náš dnešný, spal od 10.00 do 12.30, a odvtedy nezavrel oko... 😲 až teraz a aj to po hodinovom uspávaní..... mám dosť. Ani vonku v kočíku nezaspal. No dnes, katastrofa ☹ Vyšťavená som maximálne. ešte aj ten chlap nieje celý deň doma...vrrrrrrr 😝

tamtamka26
21. apr 2012

@martija
@ivulik20 no dámy, včera zaspal o 19 hod. ako som už spomínala a o 4,30 veselý, vyspinkaný, mladý pán si lozil po posteli!!! ja som mala kolabsové stavy!!!! muž bol na nočnej, tak som mu písala SMS, ako to spolu s ním ťahám 😝 😝 😝 zaspal po 2 hodkách - pred pol7 a spali sme do 8,30h. tak aspoň niečo no a tým pádom mal celý denný spánok posunutý, čiže doobeda šiel spať až okolo 11 hod. (spal AŽ hodinu) a potom okolo 14 hod. a spal ANI hodinu 😖 😖 😖 . potom som ho už nedala, aj keď sa túlil, zíval, ale o 20 hod. zaspal, tak verím v lepšie časy.... no ivulik, haraší tým naším deťom, či čo??? ten tvoj si to nadspal doobeda a mal dosť, ale to by veru náš nevydržal toľko....inak, náš teraz nejako často kaká - aj 2x za deň, už 2-3 dni to tak je a dnes ani nepopapal toho veľa. žeby už vyšiel nejaký zubisko??

ivulik20
22. apr 2012

@tamtamka26 no, tak u nás je to normálne, kakanie 2-3x denne. Ale ao aj vela popapá 😉

tamtamka26
22. apr 2012

@ivulik20 a to stíhaš zachytiť do nočníka?? 🙂 tento väčšinou hneď ráno ešte v posteli alebo sa na to zobudí počas doobedňajšieho spánku... a je po spaní 😒. a hlavne, keď naloží, tak ho musím komplet prezliecť, lebo to až na chrbte.... náš tiež dosť veľa papá, najviac ho milujem, keď sa mi túli k tričku a rozpráva mňam-mňam, že mlieko chce 🙂

ivulik20
23. apr 2012

@tamtamka26 ano stíham to zachytit. Lebo ja ho zvyknem posadiť vždy ako sa zobudí. Aj ráno, aj doobeda keď spí a aj po obede. A ráno ako sa zobidí, hned ho posadím a už to je. 🙂 Takže prvé kakanie je ráno. Potom ho posadím po doobedňajšom spáínku, ale to je väčšinou len cikanie. Potom ho dám na nočník po obede ako sa napapá, tak to tiež väčšinou kaká. No a potom tak priebežne skúšam a väčšinou sa podarí. A najnovšie, včera sa na mňa pozerá a sparvil taký zvuk že aa, tak som ho posadila a už to bolo. Žeby sa vypýtal???? 😲 Uvidím, budem to sledovať. 😉

baska19
24. apr 2012

@ivulik20 super s tym nočníčkom ja ked môjho posadím na nočník tak ako keby som ho na ihly dala snažím sa ho aj hračkami zaujať ale nechce tam vôbec sedieť tak už len asi skúšať kedy ho to prejde 😉

ivulik20
24. apr 2012

@baska19 neboj sa, naučí sa. Len treba skúšať 🙂 Ja som začala keď mal 8 mesiacov. Sadol si hned, lebo nevedel asi čo to je a tak si aj zvykol. 🙂

ivulik20
26. apr 2012

@tamtamka26 takže lozíme už aj my 🙂 a strašne sa mu to páči, až tak že dnes v noci od 2.30 do 4.10 hore a len loziť a loziť a loziť. Ked sme ho zdvihli na ruky, alebo nebodaj položili aby spal, tak to bol iný reeeeev. Ale ked sme ho dali naspäť na zem, úsmec cez celú tvár.... a ja ešte k tomu som aj chorá, tak to bolo báječné, už som myslela že ma porazí..... 😒

tamtamka26
26. apr 2012

@ivulik20 no fasa! tak ste mali veselo! juj, tento náš je teraz všade, stále vysávam zeminu z kvetov, korytnačke skoro hlavu odtrhol.... ale dnes zatiaľ veľmi pekne spal, doobeda vyše 2 hod., teraz zatiaľ spí. asi zbadal, že tato je celý deň v robote a musí ma šetriť! na nočník ho dávam, ale vydrží 2 min. sedieť 😒 , ale aspoň nech sedí, nech si na to zvyká....