icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

martija
20. máj 2012

@ivulik20 tak to sme dve, dakuj bohu,ze si to nevidela cele...ja som bola normalne v soku, az ma roztriaslo, chcem na to zabudnut, len mna najviac boli to,ze taketo veci sa naozaj stavaju, ze existuju taketo zeny, toto nedokazem v mojej hlave pochopit...

shawn7
20. máj 2012

@ivulik20 dik za popis vasho dna. My mame podobny rezim, tiez mame vecer problem s prehadzovanim sa, sice prvu hodinku spi dobre, no potom sa budi skoro kazdu hodinu, bud treba cumlik alebo odgrgnut, mozno okolo 23 zaspi tvrdsie. moj svagor ma dve deti a ked im vecer horsie spali, tak ich cez den budili. ja necham malu radsej vyspat, aj ked sa potom vecer trosku trapime.

ivulik20
20. máj 2012

@martija nie si sama s tým stresom s malým. U nás detto. A najnovšie mi vylezá zo stoličky na kŕmenie. Aj ked ju mám na vysoko aj ked ju mám tak že má ten stolček pred sebou. my máme tú klasickú drevenú. Dnes som ho posadila k stolu ráno a otočila som sa niečo na linku a už bol prehnutý vpredu. Neviem kde ho budem dávať. Ani v ohrádke moc nechce byť, niekedy sa tam aj sám pýta, ale vydrží tam max.5 minut. Je to ťažké. Tiež som furt za ním, nič neurobím, bojím sa, aby si niekde nešlahol hlavu. Toto je také najhoršie obdobie než začnú chodiť. No nič, treba to vydržať. No a dnes sme boli u segry a cestou naspäť taký hisák že až. Až som ho musela z tej sedačky vybrať. ale to sme mali domov už len kúsok. a to ma ešte aj starý nasral s prepáčením, lebo sme od segry neskoro vyrazili a nestíhal začiatok hokeja, tak celú cestu brblal, tak to ma vytáčalo, do toho ten malý jak reval a ešte aj straší potom začal, že už ten jeho krik nemôže počúvať.......no jeden DES!!!!! Ja som mala nervy našponované jak neviem čo. Z každej strany brblali všetci. 😠

tamtamka26
20. máj 2012

@martija moje nervy a prečo pozeráš také veci??? ja také nepozerám a mám pokoj! mám dosť problémov a zlých situácií v živote, aby som sa ešte takýmito vecami zaťažovala 😉 ani o tom očkovaní si to nepozriem, nič s tým nespravím, zaočkovať ho musím dať, lebo sa neuhádam, tak na čo?? 😵 môj sa tiež stavia, ale neriešim to, musí si proste dať sám pozor. on väčšinou má také úrazy - že lezie po štyroch a podlomí sa mu ruka, alebo ju zle dá, ako sa ponáhľa a spadne na tváričku. vtedy mi ho je tak ľúto, aj noštek si určite narazí ☹

tamtamka26
20. máj 2012

@shawn7 mne spí tak isto, ako ivulik, myslím, že sa ti malá nebudí kvôli tomu, že cez deň dlhšie spí.... dokonca som zistila, že môj cez deň keď spí viac, tak v noci ešte lepšie spí. tak len toľko....

dadulkas
20. máj 2012

Ahojte,rada by som sa zoznamila s niekym kto ma dieta v tomto termine,ale hlavne by som chcela ci sa tu niekdo nenajde na kocikovanie z ruzinova-okolie strkovca

tamtamka26
20. máj 2012

@ivulik20 joj, náš už v stoličke nepapá neviem odkedy. stále sa v nej postaví a chce mi byť na kolenách, alebo ho naháňam s lyžičkou po celom dome. ale nie je to v tom, že by nebol hladný, lebo zakaždým ústa otvorí, len sa tam asi nudí, môže byť obložený hračkami aj neviem čím! 😠 veľmi sa mu páči, keď ho posadím na pracovnú dosku v kuchyni. ale samozrejme musím ho strážiť, lebo ten pád si nechcem ani predstaviť z takej výšky!! 😖 a tam ho niekedy aj nakŕmim, no čo s ním?? jaj, ten môj chlap! na dnes si zavolal 2 bratrancov s rodinami, som sa aj hnevala, lebo je to veľa ľudí, ani porozprávať sa poriadne nedalo. som mu v piatok povedala, že teda si všetko aj nachystá pre návštevu. ja som upiekla zákusok včera a on dnes griloval. keď sa malý zobudil, išla som klasika k našim - maminu kúpať. a že či aj dnes musím ísť?? či nemôžem byť doma?? lebo už nestíhal všetko chystať - aj s mäsom robiť, aj zeleninu krájať atď.... tak ma vytočil!! on mne bude diktovať, kde a kedy budem chodiť!!! 😠

ivulik20
20. máj 2012

@tamtamka26 no, tak nás toto čaká tiež. Ale neviem kde ho budem kŕmiť, lebo ked ho posadím na zem, tak v momente je hned na 4 a leze preč a mne sa nechce behať aj s tanierom za ním 😠 Krpec jeden. Kočky, veru ešte nás čakajú perné chvíle..... 😒

tamtamka26
20. máj 2012

@ivulik20 bože, ja ho asi zajtra pôjdem dať zaočkovať.... 😖 😖 tak sa mi nechce!! ale stále resp. zase nejako pokašliava, aj v noci chrápe, akoby mal hlien v hrdle ☹ tak už neviem, že čo....

martija
20. máj 2012

@ivulik20 tak presne toto poznam, ako sa hovori, na posr@teho aj hajzel spadne...to u nas plati, proste ked sa se*e jedna vec, tak sa se*e vsetko. Jeden zacne,druhy do toho,ja znervozniem,pohadame sa aj s manzelom,no presne ako u vas. Ja mam dnes taku minizmenu u nas, krpcek sa sam opatrne dava na zem na zadocek, doteraz sa pustil a bum na zadok,alebo som jednoducho stala pri nom, neraz spadol aj na chrbatik a buchol si aj hlavicku....behom dnesneho dna sa pytal hodne na zem,nechcel byt moc na rukach - tesim sa tomu, a ked sa postavil, opatrne sa spusta...tak hadam nam bije na lepsie casy 🙂
@tamtamka26 netusila som co to za video a neviem vysvetlit, preco som to ja krava sprosta pozerala, fakt nedokazem,asi sok, proste som sa nedokazala pohnut a iba som revala....ta baba co to dala na FB,tak nema deti, viem,ze je to jedno, bolo to strasne pre kazdeho jedneho kdo to videl,ale keby deti mala,tak da vystrahu, ze pozor, pre silne nervy,alebo nieco podobne,a ja by som vedela,ze sa mam tomu vyhnut,ale takto...joj boze, normalne mam strach ich na FB,ze uvidim,len uputavku na to..
tamtamka no mas to tazke, a kde davas synceka, kym sa staras o maminu?
baby mi to mame s krmenim tak,ze mame "ekšn" proste aktivne musim byt zucastnena pri nejakej cinnosti, posadim ho do sedacky, zatial nevymysla tam, no a dame nieco z kuchynskeho naradia, napriklad krajac na vajicka a ja mu na nom hram 😀 , ked omrzi,tak vezmeme nieco ine....no a niekedy zoberem kompik a pustame si videa, ale nie vsetko ho zaujme, gumimacko ano, a podobne capiny..., neskor to budu knizky,lebo vidim,ze je taky isty,ako starsi synovia...aspon dufam. Je to narocne,ale s tym nahananim je to este viac narocne...ale keby inak sa nedalo,naham aj ja...
@dadulkas tu v teme mame vsetky rovnako stare deticky..tie mladsie aspon teda. No a ja by som rada sla obcas s niekym kocikovat,ale ja napriklad som zo Za...ale mozno sa niekdo najde 🙂

shawn7
20. máj 2012

@tamtamka26 to o tom spani som niekde uz citala. dokonca som zistila, ze ked jeden spanok vynecha, tak je potom uplne hotova a skoro az nevie zaspat.

susin
21. máj 2012

@martija ja som to video nevydela......no aj moj stale akonahla moze sa postavi a vsetko sa dviha,spravi aj par krokov sam a padne na zadok,ale vacsinou ho za ruku,aby nepadal,ja ho davam aj na sedacku mame rozlozenu stale a tam beha hore-dole aj bez drzania,len neviem ci je to dobre lebo to ma makke pod nohami,ale zas mam istoto ze ked spadne tak sa nebuchne 🙂 a moze sa tam jasit kolko chce 🙂 🙂 🙂

susin
21. máj 2012

@dadulkas ahoj aj ja mam samka a takeho v tvojom veku,ale sme z martina tak nato kocikovanie asi nie,ale mozme si tu popisat 🙂

martija
21. máj 2012

@susin bud rada,ze si to nevidela,a ked nejaku uputavku uvidis na to,tak nepozeraj urcite nie, ja mam z toho traumu...
Myslim,ze je dobre,ked ti malinky beha aj takto na makkom, je tazsie tam udrzat rovnovahu, aspon si ju nacvici. Mne zatial neurobi ani krok sam, pekne stoji, ale aspon trosku sa musi podopierat. Zatial kym to tu pisem,demoluje kvet 😀

susin
21. máj 2012

@martija no nepozrem si ho....za chvilu aj tebe uz bude behat,mne este takto pred 2 tyzdnami bol a ako rychlo sa tie deti ucia to je krasne pozerat nato 🙂 🙂 🙂 ale ty to poznas uz mas deticky 3 to je moje prve 🙂

martija
21. máj 2012

@susin ano je to ine uz, samozrejme tesim sa s kazdym uspechom,ale uz to tak neprezivam ako pri prvom,to som mala slzy v ociach, ked sa postavil a tapkala jak sibnuta 😀 , no ale to asi kazda mamina...
a susin vy uz sa odstavujete? sam sa odstavuje,alebo ty odstavujes od mliecka?

susin
21. máj 2012

@martija myslis ze ci kojim,ci ako odstavujem?som to nepochopila 🙂

martija
21. máj 2012

@susin som myslela ze dojcis a odstavujes od svojho mliecka, ci?

susin
21. máj 2012

@martija ja uz nedojcim od mesiaca a pol ☹ musela som zacat dokrmovat,maly bol stale hladny a nenapapal sa s mojho mliecka ☹

martija
21. máj 2012

@susin aha - ja som zle pochopila tvoju kratku spravu,som myslela,ze dojcis. Ja zatial dojcim,ale nevyzeralo to cca od pol roka bohvieako, zacal strajkovat, mne sa znizila tvorba mliecka,ale stale tahame, uvidime dokedy tento krat sa nam podari....

ivulik20
21. máj 2012

@martija inak, malý to tak od začiatku robí, že ked sa postaví, tak pomaličky si sadá, najprv si drepne a potom si sadne. v tomto je strašne opatrný čo nieje samozrejme na škodu. To som rada, že nejde na zem hocijako három-fárom 🙂 No a veru, keď sa to s..., tak všetko na kopu. včera som mala teda fakt dosť. Všetko kvôli hokeju, bože tak som v duchu nadávala... 😠

susin
21. máj 2012

@martija jaaaaj nevadi,to je dobre ked dojcis aj ja by som chcela,nevadi mozno pri dalsom dietatku budem dlhsie....urcite budes dojcit este 🙂

martija
21. máj 2012

@ivulik20 tak nastastie to uz mame za sebou to hokejove sialenstvo, som zvedava,co pride dalsie, cim nas ti nasi chlapi prekvapia 🙂 .
Baby sledujete panelak? som sa dneska normalne schuti zasmiala. ja ho mozem sledovat len zo zaznamu,inak nevyda,a pozerala som stvrtkovu cast az dneska sa mi podarilo 🙂 . A do Dudko zaprel tej Monci, ked prisla rano strapata a neupravena....tam v stolicke sedel ten malicky Sebastianko zlatucky a on jej vravi,nech sa ide rychlo upravit,lebo ho uci pravidelnej stolici,a ze ked ju uvidi,tak sa spontanne pose*e 😀 ...tak ma to pobavilo,som si spomenula na teba ivulik,lebo aj on ho dava akoze na nocnicek...
@susin dojcenie je hlavne vec hlavy, keby si mala pri dalsom dietatku obavy,alebo pochybnosti,urcite vyhladaj poradkynu, urcite sa to podari,len si musis verit, a nebat sa dojcit aj kazdu hodinu....vtedy to klapne zarucene..
Mne maly moc nechce,ale uz si pyta sam,co predtym nebolo,a uz si vravim,ze keby sa aj odstavil ziadna tragedia,uz to neriesim,ale ako som to mala pri prostrednom,ten tiez moc nechcel a nakoniec som ho ked mal dva roky (som zistila,ze som tehotna )nemohla odstavit.

susin
21. máj 2012

@martija no urcite mas pravdu.............myslim ze uz by sa aj mohol,ked uz ako pises ze nechce,nemam skusenost,tak ti neviem poradit,ale urcite je uz velky a ked bude pit aj ine mliecko nic sa nestane 🙂

martija
21. máj 2012

@susin mne to velmi vyhovovalo toto kojenie pri starsom dietati z dovodu,ze kedykolvek som mala k dispozicii pre neho nieco zdrave a vyzivne.. Napriklad ked sme cestovali niekam stacilo vybrat prso a bol nielen ako-tak napanany,ale este ako bonus ukludneny...alebo ked mali tie vracacky - hnackovacky - idealna potrava. nic ine totiz nechceli a nemohli,a takto sme to zvladli aj bez nemocnice a infuziek...ja som si na to zvykla, viem,ze keby sme to nemali zvyknem si aj na ine,ale zatial nemusime,tak uvidime,ako to pojde dalej. ale ako vravim,nebudem silit ani znasilnovat syna, ked sa odstavi budem hladat ine riesenie...
...no tak baby chapete to? cely den tu ti robosi ani neprdli,proste neviem,kde boli, a teraz maly zaspal a oni vrtaju 😠 😠 😠

susin
21. máj 2012

no to ano ,vsetko vlastne co papa mama tak ma dietatko v mliecku 🙂 no tak to potesi,si viem predstavit ☹

ivulik20
21. máj 2012

@martija tak ale on ho dáva akože na nočník ale ja ho dávam naozaj 😀 😀 😀 ja pozerám panelák, všetky serie som videla. neviem čo budem ja robiť ked to nebodaj skončí.... 😒 To je už diagnóza... 😀 😀 😀 😵

ivulik20
22. máj 2012

baby, tak oddnes lozíme po schodoch. Umrem z neho. Sám od seba sa vybral hore schodami a na prvú šupu vyliezol až hore. A tá rýchlosť!!!!! paráda. 😀

janaka27
22. máj 2012

ahojte, aj ja mam 11 mesacneho chlapceka, chcem sa spytat ako detickam pripravujete jedlo? Moj este nema ani jeden zub tak mu radsej vsetko mixujem alebo pucim, ked ste zacinali davat tuhsiu stravu nemali ste strach? Ja mu nedavam ani susienky, ani chlebik lebo mam priserny strach ze sa zacne dusit, a neviem ako to prekonat.

martija
22. máj 2012

@ivulik20 je mi jasne, ze vy naozaj 🙂 , sak prave preto som si na vas spomenula pri tom seriali. A to sme dve take, mna to tiez chytilo, aj ked vzdy s novou seriou nejake to dietatko prislo,a nedalo sa vzdy pozerat, tak teraz dufam,ze s dalsou seriou uz nepride 😀 .
Ivulik, to je take podarene, ked tie ritky dvihnu hore a frcia, len my sme mali to iste, vyliezol hore,ale nevedel dole, takze nakoniec som mala nervy na tie schody a museli sme davat zabrany....Ale to bolo samozrejme pri strednom, teraz schody nemame tu, o starost menej.
@janaka27 my mame presne dva a pol zuba 😀 . Lenze snimi odhryzne,ale nepozuje,takze mixujeme aj my, tuhu stravu neriesim...vravi sa,ze by sa mala pomaly davat, ale ja kym nemali aspon ake-take zuby, a hlavne stolicky,tak som mixovala,alebo pucila a v pohode sa naucili neskor na tuhu stravu, bez problemov, ani zuvacie reflexi nestratili 😀 . A co sa tyka stresu z udusenia..to tiez pri troch detoch mozem rozpravat pribehy, decka sa mi neraz dusili, tento krpcek najmensi uz aj s hrackou, no nebolo to teda nic moc, netreba ale stracat ducha, zdrapla som na ruky otocila dole hlavou, ruka do krku a vyberali sme....Ja uz davam susienky, piskotky, dokonca aj tycinky. Ja sa vsak teraz ani nebojim toho udusenia,skor toho,ze on si odhryzne velky kus,to mu tymi prednymi zubkami ide, ale nepozuje a pehlta, tak len privre oci, neraz ho naplo a vyslo to z hrdla von. TAkze riesime tak,ze dam malicky kusok, a on si ho pomaly zuzle,a keby nie,tak prehltne aj cele...Nemusis sa bat, pokial nepapa cukrik,alebo nieco tvrde,tak nehrozi,lebo pisktoka, kusok chlebika sa rozmoci a uz sa neda len tak lahko vdychnut, vsak skusaj pomalicky, a sama uvidis,ako si s tym krpcek hravo poradi...