Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@susin ja by som bola radsej,keby sa mu nohy rozbehli 😀 . Ano aj my sme mali v rodine dievcatko, do roka ani zub, a potom vsetko naraz. Vlasky nemala do troch rokov, bola uplne plesata, a teraz keby ste videli jej vlasy,len ticho zavidim,neskutocne huste a po pas! Takze neriesim uz .....
@bgika tak my sme sa narodili 21.6. prvý letný deň, 23.40. My lozíme a už sa púšťa trochu aj sám chodiť. Takže počítam, že už sa to dlho nezabaví a budeme chodiť na prechádzky pešo. Aspoň kúsok.... 🙂
@martija
@tamtamka26
@susin inak, ja to tiež tak niekedy urobím, keď ma naštve tak skrátka odídem a staraj sa. Ale teda on sa aj postará. Má neskutočnú trpezlivosť. On je taký mega flegmoš 🙂 Na rozdiel odo mňa, samozrejme. Nikdy akože nefrfle že sa nemôže najesť alebo tak. Skôr mne kolkokrát vyčíta že som nervózna a tak... My si ho aj dosť užijeme, lebo robí tak, že 4 dni robí a 4 dni je doma. Takže keď je doma, kúpe a uspáva on. Pekne si to podelíme, i ke´d viem, že by radšej sedel pri PC drtil tenis, ale ja mu nedovolím.... najprv dieťa a potom sa môžeš hrať xixi 😀 😀 😀 a hotovo. som ale potovora, že??????? 😕 😕
@ivulik20 moj stredny je 20.6. A moj najmladsi sa tiez narodil pred polnocou 🙂
Moj mm bol megaflegmos ked sme sa zoznamili. Fakt super pozitivny clovek. Nikdy nic nevycital, nikdy nic neriesil, bol ochotny vzdy pomoct, proste jedna basen.....no a ked zacal podnikat zmenil sa dost, teda jasne, stesy a vsetko. Ale teraz je z neho jedna nervozna stara baba, tak mu vravim. Na vsetko frfle, iba ma nervy, ked pride domov robi stres, no hruuuuza fakt posledny cas... A o to horsie,ze uz mame tri deti,keby sme mali jedno, dve, tak plesknem castejsie dvermi a idem sa odreagovat. Napriklad teraz neni doma, a ja neviem kde je,ale nezavolam mu. Normalne sme boli doobeda doma a on odisiel bez toho,aby si to niedko vsimol, nepovedal nic, take nervy mam baby,ze tu chodim ako lev v klietke a pod chvilkou pozeram na pocitac a tak, len aby som prisla na ine myslienky..
Ivulik myslim, ze by to tak mali byt, ked chlapi sami nevedia,treba ich nasmerovat. U nas to zial nie vzdy zabera 😠
Dneska planujem vypadnut z domu, su v Za staromestske slavnosti, tak dufam,ze sa mi to podari.
@martija no veru aj ja a nie na spickach 😀 😀 😀 aj my sme skoro bez vlasov a to bude mat rok,ked sa narodil mal 3 vlasy 😀 😀 tak uvidime ake budu.......
@ivulik20 aj ten moj muz robi "4 dni a 4 dni doma"ale skor robi 6 dni a 2 dni je doma,lebo stale musi za niekoho zastupovat,uz ma to nebavi........ale za chvilu bude mat dovolenku tak povedal,ze bude vzorny manzel 😀 😀 😀 😀 a bude pomahat,lebo mam toho vela,tak som zvedava 😎
@martija tiež si myslím, že treba ich trochu usmerniť. jooj, aj mňa by porazilo že kde je. Ja som toto neznášala na ex, keď som mu aj zavolala, tak mi nebral. presne viem kde bol, v šemku a ožieral sa......
Tak super, prajem ti aby sa ti podarilo vypadnúť z domu. Pekne si to uži, vypni a nemysli na nič. 🙂
@ivulik20 @susin @tamtamka26
Vypadnut sa mi podarilo, joj ako super,ale zdalo sa mi,ze som iba chvilocku. Potom som rychlo bezala decka zobrat k nasim, sla som pesi z mesta k nim, co je cca 25 minut chodze,lebo vcera som si tam nechala auto,tak som smarala tam, jeden krpec mi zaspal v aute, a malinkeho som hned uspavala ako som prisla. Bolo fajn, aspon som sa riadne vykecala. Mm cely den nervozny jak pes, bozeeeee, ja uz neviem cim to je,ze sme v poslednej dobe taky nervozni fakt. Krpcekovi zacal vykukat zubcek c. 5.
ivulik tak my toto mame tiez, nastastie nie casto, pocas tych majstrovstiev to bolo tak, ze som vedela kde presne je a on mi nebral telefon, mna slo slak-trafit,lebo vedel, co je tu za blazninec s tymi detmi a on si sedel na pive...boze ako to neznasam na nom. No ale dneska okna umyl, aj skrynu konecne vypratal, no ale museli sme sa pritom pekne pohadat, detailov vas usetrim radsej 😀
susin uzite si ten cas spolu, super,ze pomoze, joj ked si ja spomeniem,ako bolo fajn pri jednom, ale zase na druhej strane, asi je to jedno, ci su dve, ci tri....tak ci tak treba okolo nich behat stale...
@martija jooj ako dobre padlo,ze?aj ja musim uz niekde vypadnut,lebo sa zblaznim......gratulujem ku zubku 😀 no ved ono je to asi jedno,stale je co robit,len neviem si predstavit momentalne druhe....alebo ze som tehotna,neviemako by som to zvladla,lebo mne bolo cele tehotenstvo skoro zle 😒
@susin @ivulik20 ste zlate 🙂 . Ano padlo dobre,ale to je ako kvapka v mori. Rok a vlastne aj pocas tehu som nikde nebola, a celkovo od narodenia prveho syna len malokedy. Takze ani clovek nestihne vypnut,lebo len rozpravam a rozpravam vsetky tie nahromadene emocie chcem vyplut, a to ze ich je teda v poslednej dobe viac nez dost, a neni ani cas na relax, zase behom tam, behom sem....joj, ved to urcite poznate tiez!
Ivulik a ak sa mozem opytat, tak toto bola pricina vasho rozchodu,alebo asi viac faktorov, alebo? A bolo to pre teba tazke,ked ste sa rozisli,alebo naopak bola si rada?! Samozrejme napis, iba ak mas chut o tom pisat,inak nie 🙂
Susin ja som sa na druhe odhodlala az po troch rokoch, skor ani parom volov by ma nepresvedcili,ale teraz lutujem,keby som mala tieto skusenosti ale novy zaciatok,tak mam deti cca dva roky od seba, idealnejsie aj menej,ale to uz je samovrazda 😀
@martija ja som si ho brala po 4 rokoch chodenia a počas tohoto obdobia som si s ním užila viac než dosť..... a aj napriek tomu som si ho zobrala s vierou, že sa zmení po príchode malého. Viem aký bol a aj napriek tomu ma k nemu stále niečo ťahalo. neviem čo. 😖 A keď som videla, že ani s odstupom času to iné nebude, tak som sa rozhodla a on ani nejako neprotestoval a ani nebojoval za nás..... Bolo to ťažké, lebo som nevedela čo bude. Malý mal vtedy 2,5 roka, bývala som doma s našimi. mama mi velmi pomohla. Psychicky. Rozvod bol dosť blbý, až na druhom pojednávaní nás rozviedli. Aj to bolo zlé obdobie. vela som zvažovala, či ostanem s ním kvôli malému, som si hovorila, že ja to už nejako vydržím..... Ale som rada, že som sa takto rozhodla. nemá význam ako to niektorí prezentujú, že udržiavať manželstvo kvôli deťom. Ja sa s týmto nikdy nestotožním. Hádavali sme sa a tak, ale teda ruku na mňa nikdy nepoložil, to nie. A malý by mal vyrastať v takomto prostrdí? ja nervózna, urevaná..... nebolo by to dobré. Rozhodol sa pre kamarátov a šenk. My sme v tomot jeho svete nemali priestor. On sa s malým akože aj pohral, ked došiel z roboty ale potom odišiel, došiel večer keď už bol nachystaný na spanie a teda nepomohol mi nič. a furt dokola to isté..... ja viem, že žiadny vzťah nieje ideálny a rozprávkový, všade je niečo, aj s mojím sa hádame za sprostosi také bežné, skrátka normálny život. Ale tam, kde figuruje alkohol je to celé na prd. Niesom abstinent ani nič, ale u chlapa to skrátka neznesiem keď je ožratý. priatel našťastie nepije, ked si dá pivo doma alebo tak, po futbale aj ked si ide, vždy viem, že si dá jedno, max. dve a dojde domov. naposledy bol fest ožratý ked sa malý narodil.... 😀 😀 😀 to bola radosť na neho kukať, normálne bol zlatý...... 😎
@tamtamka26
@susin a inak baby k tomu ortopédovi..... my sme boli na kontrole preto, lebo sme mali problém s jdným jadierkom. preto tá kontrola v 11. mesiaci. pozerala som do papierov ako sme tam išli. dááávno som ja zabudla, že bol nejaký problém.....🙂 Takže nieje to povinná kontrola, tak aby som vás zbytočne nezavádzala... A sme teda v poriadku. tá kamoška čo bola tiež, tak tiež že mali nejaký problém, preto aj oni boli. Takže tak. No, krpčekovci ešte spia, tak môžem trošku písať. Kubka už idem ale budiť do škôlky. tak pekný deň. 🙂
@ivulik20 boze ty si iny ranostaj 🙂 . Ja spim co to vyda do poslednej minuty, az ked uz je neskoro vstavam a nahanam sa, ja som strasny spachotos, to si musite baby predstavit,ako ja trpim,ze od narodenia maleho som dlho vstavala o siestej,a teraz sa nam to posuva na siedmu pol osmu, a dnes!!! no do 9!!! jooooj, som medzitym bola hore, decka vychystat,ale som si zovu lahla (lebo ja truba chodim noc co noc o 12 spavat), az taka parada!
ivulik viem si to predstavit, ale to posledne stadium, ked mal moznost si vybrat a zabojovat,to si predstavit neviem,to by mi asi srdce zlomilo,lebo ked uz je zle u nas, tak seka dobrotu. Do krcmy chodieval pravidelne ked sme byvali v spanielsku a mali jedneho syna, odkedy sme tu na sk tak sa zmenil, snazi sa viac,ale mava obdobia, napriklad ten hokej,alebo ked je prilezitost nejaka,tak sa tam velmi rad zabudne 😠 . On vsak uz tolko znesie, ze nebyva opity, ja iba viem,ze pil,lebo je ukecany strasne, co inokedy nebyva, a mne to strasne vadi. Najviac ma vsak ser...ze uz to ten najstarsi vnima a bojim sa,aby si to nevzal za vzor.....
Maly mi znova spi - joj kdo sa ma lepsie? Sice pocitam tak pol hodku,no ale aj tak...mna zase zenie si posediet pri pocitaci,ale veru dviham rit, bo nas byt by s velkym prehladom zapadol na Lunik IX. 😀
@martija tak ale aspon si sa zabavila,vykecala aj to je lepsie ako nic.......ja som tiez uz dlho nebola,naposledy na vianoce sme mali stetko zo skoly a vlastne taka pohoda vsetky baby co maju deti,tak vlastne sme kecali iba kolo nich 🙂 ja tiez tak po 3-4 rokoch,ale myslis ze je to lepsie po 2?a v com?lebo muz by aj chcel ale ja ani za boha.......mam dost s malym teraz a nie este tehu byt ☹
@ivulik20 no nam povedali ze nemusime chodit,ked sme boli na posledy........my teraz ideme na rehabilitacie zajtra rano,lebo maly spickuje tak dr.radsej odporcila,aby nebolo neskoro a za mesiac ideme na kardio-kontrolu,tak som zvedava co tam nam povie ☹
@martija
@susin tak ja odjakživa som taká ako sa povie nebožka pilná...xixixi 🙂 ja aj keď môžem, tak neostanem v tej posteli ani keby čo bolo.... Mňa by tam museli priklincovať. Mávam samozrejme dni, že poobede zalahnem s malým a kašlem na všetko, alebo ke´d bol ako novorodenec v noci každé 2hodiny hore, to už bolo aj na mňa moc. Aj dnes som už 5.30 pozerala telku 🙂 Niesom normálna asi.... 😲 Prečo ste neostali v zahraničí? Neplánujete sa vrátitť? vieš asi plynule po španielsky, že? keď si minule písala za tú robotu že nevieš čo a ako, skús takýmto smerom, niečo prekladať alebo tak.
Susin a malý vela špičkuje? lebo môj malý síce keď sa pustí sám ide pekne a niekedy sa mi zdá že tiež ide na špičky. Ale neviem, nieje to nič hrozné. Dávala si malého do chodítka? Lebo ževraj vtedy deti špičkujú.... toto je inak tiež debata na dlho. Kubka som dávala do chodítka a pekne sa naučil chodiť bez špičkovania a bez problémov. Potom daj vedieť že ako ste rehabilitovali. Neboj, bude to ok, aj kardio. A prečo vlaste kardoi? mal nejaké problémy, šelest, či?
@susin to ano, vykecala trosku, ale ako vravis, aj tak je to stale dookola iba o detoch, a este jednu vec, rozmyslam nad vyskou. Ked som mala20 utekala som z domu prec, lebo som mala moc prisnych rodicov,a teraz to lutujem.Vy ste ako na tom? Sli by ste do toho?
susin preto po dvoch,lebo ja mam rozdiel skoro 4 roky a deti nemaju doteraz nic moc spolocne. Napriklad sa chce hrat starsi clovece, uz sme sa nehrali hadam dva-tri roky, lebo mladsi by to pobural vsetko...a tak je to so vsetkym. Takto by sa mohli spolu hrat, spolu robit veci, ale ani vystrihovat,ani lepit sa mi snimi nedalo, teraz uz pomaly ano,ale zase je tu krpec...a kopec aktivit, ktore bud jedneho alebo druheho nebavia. A potom ta materska sa neskutocne natahuje, stale iba sme sa niekam ponahlali,lebo trebalo dat maleho spat, teraz to iste...joj baby uz ma to niekedy nebavi...
@tamtamka26 @ivulik susin, a ako to mate s prebalovanim? boze u nas je to taky boj, maleho musim na silu drzat ten reve....joj stoji ma to kopec energie....
@martija
@ivulik20
@susin no je to taký čertík malý, niekedy sa v pohode prebalí, inokedy sa vykrúca, ale väčšinou robím opičky a on sa smeje, alebo má niečo v ruke..... baby, čo robíte s oblečkom po deťoch?? teda ak už neplánujete žiadne? mne sa to tu strašne kopí, jedna kamoška berie odo mňa veci, ale aj včera som jej zaniesla za tašku a 1/2 mi vrátila, že má aj ona dosť.... 😖 😖 😖 potrebujem sa toho zbaviť, nebaví ma to tu fotiť a predávať za nejaké drobné, hoci sú to pekné vecičky... 😒 inak, nechcem sa chváliť, ale nám toľko strašne veľa ľudí povedalo, aký je malý pekný, viacerí že dieťa do reklamy, alebo na pohár od výživy 🙂 tak normálne uvažujem, že ho niekam prihlásim... 😉 neviete o ničom takom?? ale zase na druhej strane mám asi dosť starostí aj bez takýchto výmyslov, nie?? dneska som napráskala ďalšiu várku jahodového džemu, už neviem, čo s nimi, už čerešne na mňa žmurkajú, bolo by treba zavariť... ach jo, večer to istí..... 😒
p.s. prepáčte, nečítam podrobne tie vaše príspevky, tuším preberáte chlapov... no comment, u nás sú len rýpačky za "neplnenie si manželských povinností.." 😉
@ivulik20 to nemyslis vazne?! Tak to doslova cumim, ze 5:30, pomooooc!!! To mna naopak by museli priklincovat v stoji,aby som to zvladla. Ja keby som mohla tak aj do 11 spim, ale odkedy su deti,tak som sa nevyspala hadam este. A to kedy chodievas spat vecer?
Ivulik neostali sme,lebo chybala nam rodina. Este s jednym dietatom sa to dalo ako-tak zvladat,ale dve deti to uz sa nedalo.Lebo aj system v skole bol iny, tam musel byt clovek na minutu presne pre deti, ak nie boli problemy. Tam vacsinou vyzvihovali deti stari rodicia. Bolo by to dost o hubu. Spanielsky viem, ale hovorovo. Lebo manzel bol slovak, aj kamosky som tam mala zo slovenska. Robila som na diskoteke, to bola jedina moznost,kedze vtedy sme neboli v unni, byvali sme pri mori konkretne LLoret de mar, tam iba sami cudzinec, takze to som skor valila nemecky a anglicky. Spanielsky som sa naucila az ked sa nam maly narodil, a bolo treba na preventivky, potom skola, lenze tam zas pouzivali katalancinu. Takze nemala som moc moznosti rozpravat, iba kde-tu prehodit slovo s ucitelkou, aj kamaratku v skolke,kde chodil krpec som si nasla nemku,takze tak...
A aj nad tym tuho uvazujem (nad predkladatelstvom), pojdem do viveusu, to je tu jazykova skola, vraj na vyssej urovni, tak sa pojdem popytat,ze kolko by ma to stalo, a ci by som mala aj oficialny stempel,alebo nie...Urcite musim nieco riesit, lebo nemam na sk nic odpracovane,t. j. ziadnu prax, ziadne poriadne vzdelanie, ak neratam strednu Obchodnu akademiu,ktora ma absloutne nebavila a nechcem v tomto smere pracovat...takze sance najst si normalnu pracu sa blizia k nule....a pri troch detoch si neviem predstavit rano o siestej z domu a o piatej doma....fakt mam z toho strach...
inak susin my mame selest u dvoch z troch 😀 tiez chodime na kotroly, uz sa chystam od zimy zavolat tam,a bud mi nezdvihaju,alebo zabudam...joj!
@tamtamka26 to si presne vystihla s tymi inzeratmi je viac roboty, ako uzitku, velmi zle sa to predava, by som povedala,ze trh je preplneny uz tymto a fakt za 2, 3 eura....to nestoji za to....Ja to odkladam, davala som sestre, a teraz jej zase odkladam,aj ked ona vaha, ci chce este druhe, no a potom je tu manzelova sestra, tak ta podedi hory,lebo odklada aj dalsia jej sestra...inak neviem fakt co s tym.....
Tamtamka ja myslim,ze skusit to mozes,ale aby vas to fakt nezatazilo. Su aj take mamicky,ktore idu doslova laktami, a ja musim povedat,ze taketo deticky byvaju vacsinou (nie vzdy 😀 ) zlate, nas tiez na ulici pristavuju a ospevuju drobceka, aj toho brcka, a vlastne aj najstarsieho, ten nosi dlhsie vlasky, a moc chlapcov nemava take vlasky, tak je taky iny trosku. Aj ked je zaujimave,ze on stale vravi,aky je hnusny....hmmm.... 😲
No baby viete co, ja sa normalne pri vas hambim, ivulik ranostajka, tamtamka zase zavara, robi dzemy, keby to moj manzel cital,tak ma zase dovody na vycitky. Ja som strasne leniva, a ked maly zaspi, som rada,ze spi a neopovazim sa nic robit,lebo taky byt,ze aj splachnutie ho zobudi....ason mam vyhovorku 😀
@tamtamka26 tema - (ne)plnenie manzelskych povinnosti by sa v omojom pripade uzivila dost teda, u nas je to tiez kadejake, ked mozem utekam 😀
@ivulik20 joj ja ,ked mozem tak si pospim,ale posledne sme hore uz od 6 takze potom chodim po byte ako matoha 😀 musim dat silnu kavu a je super,ja som nedospata lebo ja som ani v tehotenstve moc nespavala,mne bolo od 4 rana vzdy zle a do roboty do vecera,kedze som robila predavacku.......takze ja som neni moc ranostaj,inak davala som ho do choditka ale nie casto tak neviem,ja si myslim ze to tiez neni take hrozne,ked ma topanocky tak prejde pekne aj sam uz sa to zlepsuje ale ked je bosy tak je na spickach a vtedy casto pada ☹ preto nas doktorky poslala pre istotu aby nemal zly navyk od malicka....ak mu to pomoze tak fajn ☹ ano ma slaby seles doktorka stale pocuje,ale ideme na kontrolu po 9 mesiacoch a povedal ze,ked tam nebude nic pocut tak uz nebudeme chodit......tak som zvedava ako co.
@martija ja som tiez rozmyslala nad skolou,len neviem ako by som to zvladla popri malom ucit sa a tak,som povedala ze ked bude mat rok tak pojdem na daku skolu,ked som na matreskej,len teraz neviem.no po vcerajsku neviem,neviem ci nieco nebude,ale dufam ze nebude,myslim ako tehu 😀 😀 😀 no prebalovanie je u nas kazdodeny boj,na serbliku nechce sediet,vzdy uteka a ked ho prebalujem tak rychlo sa otoci a sprintuje prec 😠 😠 a hlavne super,ked je tak dobre dokakany,to aj po sedacke mame a tou obkakanou ritkou vsetko utiera,ja uz take nervy niekedy ze ho asi prilepim na ten nocnik 😀 😀 😀
@tamtamka26 daj do dakej sutaze a co mozno nieco vyhrate 🙂 a maly bude na etikete na drobcek 🙂 no aj ja mam kopy doma,nieco som predala a mam dake inzeraty,ale viac menej vsetko opatrujem ak bude druhe,takze som to pobalila,zavakuovala a dala do skrin a postele 😀 😀 😀
INAK strasne sa zozimilo,dnes von,vcera po dazdi,ale super aspon nesedime doma 😀 😀 😀
@martija och, ja ráno straaašne, ale straaaašne ťažko vstávam!! 😠 myslím si, že aj zato som cez deň taká nerváčka, hoci musím povedať, že posledné dni sa akosi kontrolujem a už toľko nevrieskam..... 😉 ale ten spánok mi chýba, ja MUSíM vstať o 7,00 kvôli dcére, ale to už väčšinou aj drobec vstáva. v nedeľu spal ráno do 8,45 😕 už aj ja som bola vyspatá, len som ležala pri ňom a potom bolo prvé spanie o 13,30!!! do 15,45 a potom spal už až večer....takže ani tak dobre, ani tak... dnes je extra nervózny, najmä pri zaspávaní a min. noc keď som ho nekojila aspoň 45krát 😝 , tak ani raz!!! a vôbec si nevyčítaj, že nezaváraš, ja keby nemusím, kašlem na to!
@susin
@martija asi kašlem na celé súťaženie, nebudem sa zbytočne zaťažovať. ja len že aby som neprepásla nejakú drobcovu životnú šancu.... 😉
@martija
@tamtamka26
@susin tak ja väčšinou chodím spávať po paneláku alebo ešte niekedy pozrem aj ordináciu a dokonca niekedy aj hotel paradise.... 😖 moj mi vždy hovorí, že podporujem pozeraním takéto hovadiny. ale napríklad ja som pozerávala aj farmár hladá ženu a tak, veď to bolo srandy, aspoň som sa trochu odreagovala....toho išlo roztrhnúť, že to pozerávam 😀 😀 😀
No, máš pravdu, ja som ranostaj, odjakživa som bola. Aj ako dievča, si pamätám, že vždy v sobotu, naši ešte spali a ja už nabehnutá v obchode kupovala raňajky....🙂
tak téma manželské povinnosti je velmi oblúbená xixi, tiež sa vyhováram na všeličo možné, booože baby šak sme mladé, tak čo si to neužívame???? srandujem, pri deťoch a tolkých povinnostiach mňa to ani nenapadne..... 😖
inak aj my sme si tak hovorili, že niekam pošleme fotky, ale sme to nespravili. neviem, nechce sa mi to 🙂
Inak, ten náš malý je poriadny čert, ani do plienky ho nemôžem zabaliť, hlavne večer po kúpaní, ten sa stále točí, jaší, uteká (lozí) mi preč....katastrofa 🙂
Strašne začína vystrkovať rožky. Ale inak šikovný je, vie ukázať aký bude velký, ako robí havo, tata ho naučil pri hokeji ked dali gól tak ruky hore, vie poslať pusinku, vie ukázať ako sa má, ako voláme na cicu vieme dať papá..... zlatý je fakt. teraz to je najkrajšie obdobie. 😵 Už sa teším, ked sa budeme učiť ostatné zvieratká ako robia. Dnes som mu aj ukazovala talé leporelo so zvieratkami ale jeho akosi "čítanie" ešte nebaví.
No, ja som si dala poobede kávu a nechce sa mi spať. chlapi už spia. išiel uspávať a zaspal s malým, aj tak dobre. mám kluuuud...xixixi 😎
@ivulik20 no tak ty si taka ranostajka,mas to v krvi 🙂 sikulko ten maly vas,nas spravi max.tap tap,ukaze aky je velky a sem tam da papa,ale ako sa mu chce........vacsinou vsetko robi,ked od nneho nic nechce,takze uz teraz si neda rozkazovat....aj ton moj uz spi,pojdem asi aj ja lebo tuto noc som akosi zle spala ☹
@tamtamka26 ale vsak daj niekde,ja som tiez rozmyslala,z rodiny vraveli prihlas do tej sutaze a tak,ale mne sa akosi nechce a nemam nato cas 🙂
@ivulik20 oni sú teraz všetci takí podarení 🙂 ja sa šúľam na tom našom, keď ešte ležíme ráno v posteli a poviem mu, "kde je duda?" a on ju začne hľadať, prehadzuje vankúše, plienku (s ktorou spáva) a hľadá a ja krič "dudaaa, kde siiii" a on "de si..." ale tak podarene to povie 😉 tiež zakýva no a najnovšia jeho zábavka - farbičky. vysype ich asi 30x za deň zo škatule, tých cca. 200 farbičiek je po celej detskej a ja sa ich snažím upratať, keď si ich nevšíma. samozrejme vtedy dolezie ku mne a vysype ich znova! a takto dokola!!! 😉 strašne mu zachutili jahody, až nestíha glgať a už aj na čerešňu mňamkal, kúštik som mu dala, ale vypľul to
@tamtamka26 aj my papáme jahodky a tiež mu velmi chutia. Malý ráno ked sa zobudí tak leží, otvorí oči a začne ťapkať, asi sa teší že začína nový deň 🙂na zožratie
@tamtamka26 tak toto mame presne aj my, v krabici vsetky mozne pastelky, ceruzky, voskovky pera, a tiez len vysipe, trochu kde-tu pocumle a nezajem...to iste s krabicou lega, alebo ktoroukolvek krabickou v ktore su veci, vypsipat a hotovo! tak uz nema vyznam ani upratovat..☹
@ivulik20 @susin tak nastastie uz aj my sa pridavame do klubu tapkacov, papa uz dava dlhsie, tiez mu najlepsie ide urobit zo zvieratiek ryba 😀 , noooo akoze otvara pusinku....a havo este a kravicka, to je take neiste, ci ho nieco trapi,alebo je to uz ono 😀 ...Ale najviac sa zabavam na tom,ako sa ucil zliezat z postele. Ucim ho si lahnut na brusko a suchat sa po brusku,aby prve boli dole nozicky, takze logicky naopak. On si sadne na kraj postele a neslo mu do hlavy,ze sa musi otocit a ist chrabikom dole,teda tvarickou opacne....neviem,ci som to dobre napisala, asi dost kamikazde....no ale proste to krutenie sa pri konci postele bola sranda,ale teraz je profik uz, kludne ho mozem nechat na posteli,zlezie pekne sam dole 🙂
Inak nahodou na fb dala jedna baba foto dietatka,co chcela hlas, tak som to otvorila, no a baby to je strasne vela fotiek tych deti,hadam aj tisic, neviem,proste je to sutaz o dietatko roka, a fotky,co sa pacili mne mali par hlasov, a z minulej sutaze zase vyhrala fotka,co mne sa vobec nepacila, takze ja by som s tym opatrne, lebo ako sa poznam,tak by mi bolo luto,ze trebars moj chrobacik ma malo hlasov a ine dietatko viac, ja nie som sutazivy typ a tamtamka neboj nic nepremeskas, urcite bude fesacisko aj neskor a vtedy si to aspon vychutna cele 🙂
@tamtamka26 @ivulik20 @susin este ma napadlo,ze som sa vas chcela opytat,ze co idete krpcekom k narodeninam kupovat. Mojho hracky moc nebavia a okrem ineho ich mame strasne moc. Oblecenie dostatne od ujov a tiet, a aj tak mame toho az az....takze ja fakt neviem,asi nejaku malickost, ved aj tak to zatial nevnimaju....
@tamtamka26
@martija
@ivulik20 tak baby dnesne vysetrenie dopadlo super,nemusime chodit podla nej je to tak ako ma byt.,mame robit len masaze na nozicky,lebo su troska stuhnute prsteky 🙂 inak vsetko na svoj vek je super.Aj my mame taku zabavku,ze vsetko vysypeme potam zas upraceme naspat a zas vysypeme,najnovsie teraz som mu dala gulky tie farebne do ohradky tak kazdu jedne vyhadzuje a sme sa naucili,ze cervenu,tak vsetky cervene musia ist prec 😀 inak martija:ako dlho ste trenovali to zliezanie?nam anni za svet to nejde,nema uplne zaujem,alebo co......vzdy sa rozbehne a zastane tesne na okraji a potom duma,ze co dalej a hlavu stale dole dava tak skoro ze sa neprevali.....baby davali ste uz melon?mame doma ten vodovy a som rozmyslala,ze ci uz by to mohol,,,,
No my ideme kupovat trojkolku,lebo som tiez rozmyslala,ze co a som skonstatovala,ze to bude najlepsi darcek 😀 😀 😀 a tortu som dala robit a ja urobim tiez dake 2jednoduche,lebo nas bude vela a polovicu aj tak porozdavam a zje sa to....
@susin tak super, vidis, dobre, ze vies, aspon sa uz nemusis stresovat. Tak vravis,ze uz ti robi krocky? aj ivulik pisala,ze aj jej malinky, a co ty @tamtamka26 aj tebe uz robi? .....bo nam ani za svet, no ale nesilim, lebo on bol od zaciatku lenivy...
susin netrenovali sme dlho, fakt netusim, ja som ho vzdy ked siel dole otocila na brusko a posuvala ho tak,aby aj s mojou pomocou,aj sam to zvladol, ale nebolo to dlho, dva-tri dni a doteraz ale, samozrejme,aj ked zlieza pekne sam musim byt pri nom,lebo niekedy sa stane,ze sa neda uplne kolmo,ale tak,ze by sa skotulal, cize na bok, este nevie vzdy 100% odhadnut co ma za chrbatikom.Vzdy mu pomoz, on sa to nauci, neboj!

@tamtamka26 potom nam ju odfot, budeme zavidiet 😀