Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@martija no on uz urobi aj sam krocky,ked sa odhodla tak 2 x za den urobi tych 5 sam,ale vacsinou popri niecoho sa drzi,alebo za ruky......no uvidime ako to pojde dalej nam,ja uz mu to ukazujem skoro 2 tyzdne ale akosi stale nic ☹ ☹ ☹ asi este neni pripraveny.........inak objednala som teraz motoricke centrum na narodeniny este...http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
dnes mala nieco pani doktorka podobne v ambulancii a maly si tie gulky prevliekal,tak som sa rozhodla nieco pre taketo este k tej trojkolke,dufam,ze to nebola zbytocna kupa ☹ ☹
@susin dakujem za typ, taketo sme mali,ale cestou zo spanielska na sk sa to stratilo,alebo niekdo ukradol. My sme si tam veci nechali, a mm posielal po veci kamion,lebo tam mal firmu a kopec veci co potreboval na stavbu, tak si predstavte,ze pracovne veci zmizli vsetky!!! a osobne - dost!! tie svine s prepacenim ukradli aj hojdacku, furik a podobne pakoviny co sme mali pre deti,co uz za zlodeja,co decka okrada...joj ale to som nechcela. Take nieco sme mali, a mozno by nebolo zle este kupit,ale ja mam obavy,lebo toto moje male teliatko nic nebavi..
tamtamka veru kupuj zabranu,alebo podhod nejaku starsiu perinu,alebo matrac na zem,chudiatenko sa doudiera,ale moze aj zle spadnut....ten moj tiez neni dna,ze nehodi papulku,ale to od rucok co ma polozene na dlazke,na zem...akoze sa mu podlomia..to je nizsie ako z postele.....
baby ja som zase zacala rozpredavat vela veci na bazariku,aj ked teda moc to neslo, taky aktivny chicco stolik som predala hned, no a potom som zistila,ze som tehotna...ale to uz asi kupovat nebudem. Pri prvom to je ine,vedela som ,ze este dietatko chcem,ale teraz uz ani keby malo vlasky az po zem a zlate, tak ee 😀
ahojte kočky tak pridám sa k Vám, môj maličký len štvornožkuje prejde okolo sedačky alebo sám tlačí malej kočík , postojí len pár sekund sám ale za ruky chodiť nechce a keď ide tak po špičkách, my máme zajtra meniny tak som mu kupila avent magický hrnček tieto čo máme su o ničom a tiež oblečenie hračiek má plno že neviem čo s nmi, ja som akurát o nervy s varením pre neho už neviem čo vy čo dávate, ozaj dávate niektorá už normálne mlieko aj piť? ja zatial nie mame hami ale ak robím krupičku al puding tak tam používam rajo plnotučné,
@kala ahoj! To nevadi,ze za rucicky nechce chodit, tak by to malo aj byt. Popri nabytku a tak ako si trufa sam. Ak si citala predosle prispevky tak aj susin chodi po spickach, boli aj u dr. a vsetko je v poriadku. U nas je to z varenim tak,ze mame par veci,ktore striedame. Ja uz si hlavu s tym nelamem, pri prvom som si veru,aby bola zmena,ale potom som niekde citala,ze tym detom je to jedno, oni este nerozlisuju...dolezite je,aby to bolo zdrave a vyvazene. Teda my striedame masko,to mame casto a potom mrkvu, brokolicu, karfiol, zelene fazulky, spenat....a podobne veci, bud zo zltkom,alebo s maskom, obcas dam aj sosovicu v tescu maju lupanu,teda bez supky,aby nenafukovala a je bio, taka oranzova z rady organic....a bud dam k tomu iba zemiaky,alebo aj mrkvu,ako co mam....a napriklad telacie davam od hipp, to nam vyjde raz-dva krat do tyzdna....bereme to tak easy....vsak sa doje za cely zivot toho dost,no nie? 🙂
@martija
@tamtamka26
@susin
@kala tak baby ja som dnes akože úplne K.O. malý spal len doobeda hodinu a pol a poobede ani za svet. A zaspal len pred chvílou. moje nervy!!!!! Boli sme skoro tri hodiny na detskom ihrisku aj s Kubkom aj inými deťmi a maminkami. Ale som vyčerpaná úplne už. ☹
My už zliezame tiež z postele a celkom fajne. Tiež sa nebojím ho nechať už samého. A pri uspávaní to je teda niečo. my sme si ho naučili zaspávať vo velkej posteli a on stále lozí dole až kým sa neunaví a nezaspí. Tak to je taká trištvrte hodinka, niekedy aj viac. Inak, k tej súťaži, na fun rádiu ide teraz nejaká súťaž že poslať tam fotku malého a vodu Lucka, skrátka nejakú fotku s Luckou a môžeš vyhrať profi fotenie....
No, my papáme skoro všetko už. tiež väčšinou striedam tie isté jedlá. Zelenina, mäsko žĺtok a furt dokola to isté. @kala akurát dnes som mu dala plnotučné Rajo, som zvedavá ako bude reagovať. keď dobre, tak to začnem striedať. Dávama Bebu, tak to prestriedam trošku. A preváraš ešte to mlieko? ja som prevarila. Ale ked robím pyré, tak nepreváram. A inak, ráno papáme chlebík, väčšinou syrový, nakrájam mu to na malé kúsky a krásne si áva do pusky a popapá všetko. Zlatý je. on miluje chleba a aj rožky. 🙂
no, nič dokukám Panelák a idem asi spať. Starého mám v nočnej, tak som sama.
@ivulik20
@martija
@susin
@kala no, my od noci teplotujeme!! neviem prečo, či to budú zuby, lebo nič iné mu nie je. ale je strašne krotký! 😕 ani nepiští, len sa túli ku mne, doobeda spal 2,5 hodky, pobede skoro 2 a už zase spí... dala som mu na noc nurofen, ak by zase teplota vystúpila, už som cítila, že je teplejší. lebo v noci som mu dávala sirup a potom 2 hodky buntošil, som ho na rukách musela uspať! ale veru spal až do rána! normálne som dnes vyspatá 🙂 no a v dedine máme kiahňovú pandémiu a dcéra teraz prišla za mnou, že má na tele pupáčiky!! ☹ ☹ ☹ myslím, že to nie sú ešte kiahne, ale mám hroznú obavu, uvidím ráno... strašne sa bojím, ako to malý bude znášať, ani von nemôžme chodiť potom. ježiš! nechcem si to predstaviť! vaše staršie deti už mali kiahne???
@ivulik20 to nemyslis vazne,ze zlieza a vylieza az kym nezaspi 😀 . Mne je to smiesne,ale viem,ze ziadna sranda to neni, to su ini nezmari. My tiez sa uspavame na vecer v manzelskej posteli, ale on sa zase bez prestania kruti a kruti a tiez dneska zaspal velmi neskoro, ale zase tahal aj doobeda dost dlho,aj poobede, co nezvykne!
@tamtamka26 moja drzim velmo palceky. Moje kiahne zatial nemali, no neviem tiez mam z toho strach...no ale ked to pride,tak to pride, vacsina deti to ma. Najhorsie je vsak,ze to su este taki krpcekovia,ze si to mozu rozskrabat, trojrocnemu uz to skor clovek vysvetli...Niektore deti to znasaju velmi dobre, vraj jedna-dve vyrazticky...tak budeme dufat za vas,ze ak naaaahodou vas to postihne,tak jedine takou formou 🙂 . Drzte sa, a daj nam vediet,ako sa vam vodi,ak sa ti bude dat....
@tamtamka26 moj Kubko už kiahne mal. V 2008. to bolo tiež. ja som nastupovala do roboty do novej a deň pred tým dostal kiahne. Booože než som našla niekoho kto s ním bude, to bolo.... My sme to zvládli dobre.
@martija no veru ano, takto my zaspávame večer čo večer. ja ti poviem, že je to vyčerpávajúce. asi to urobím tak, že ho budem dávať spať až neskôr, alebo neviem. mám pocit, že jemu sa nechce spať ked vidí, že vonku ešte nieje tma... ☹
@ivulik20
@martija
@tamtamka26
@kala baby tak my sme teraz v jednom kole,bo predavame ten nas byt a chodime na obhliadky toho noveho,takze je teraz toho vela,inak mame sa dobre stale by iba chodil maly,neobsedi a ja uz krize v riti mam........konecne vieme dat pusu a na odrazadle chodime a brm-brm robime sranda...aj to zlezanie je uz na 60% lepsie 🙂 pondelok nam pride ta trojkolka a hracka tak pojdeme na prechadzku,sa tesim....inak papame vsetko skoro,masko,korenovu zeleninu cez listovu po cibuloviny,strukoviny,len ovocie trosku davame to iste,ale uz je dostat aj cerstve marhule a pod.tak davame...jahody sa bojim bo som alergicka tak aby maly cosi nemal.zubok nam este nevysiel,ale znasa to celkom fajn,spi aj cez den aj v noci tak super........
@tamtamka26 tak ak ich uz ma tak ich dostal, ci? nie si si ista? no bodaj by to tak bolo, ze mate par a je to! Tak sa drzkajte, a teploty este ma? chuda moje! mna nic tak nezmori, ako to,ze je dieta chore, to vycerpa aj fyzicky a veru aj psychicky...ale co sa da robit, to patri akosi k tomu detstvu....
@ivulik20 presne toho sa bojim aj ja,ked bude praca...deti chore, potrebuju mamu,ale system je nadstaveny tak,ze na to kasle a zena-matka je v nevyhode....to je uplne hrozne!
Nam tiez to svetlo pri zaspavani vadi,ale mam zavesy aspon ako-tak stlmia, treba asi zohnat poriadne a zatahovat na spanie,alebo co.....
@susin a za kolko ak sa mozem opytat,tak vseobecne sa pohybuju ceny bytov v Mt? Tu v ziline nevedia,co by za to pytali. Stare byty 30 rocne sa predavaju, napriklad 3 izbovy za cca 70 - 80 tisic....a to nehovorim radsej o novostavbach, drahsie ako domy....hrozne! Kde na to ma mlady clovek vziat?!
@martija jezis to moc dako.......u nas ako kde,zalezi od lokalily v martine,napr.v zaturci kde byvame my idu byty neprerobene od 35 a viac,samozrejme poschodie zavazi a ci je prerobeny.......my predavame za 44 ale aj zo zariadenim a na 7 poschodi,ale vlastne sa da pri kazdom dohodnut takze spustame 2 tis a realitka bere 2 tis.......takze zostane ti 40,a dost zalezi aj typ bytu,zilinske sme obzerali tie su vacsie a idu od neprerobenych 46 po prerobene 60......v najlepsej lokalite.......aleto uz je na nas vela,bo nechceme sa moc zadlzovat,tak nasli sme celkom super byt aj super lokalita,teraz tam vlastne vybudovali mcdonald a obchodne stredisko je to ak poznas trosku mt tak hlavnym tahom do kosic je to sidlisko a je upne nakonci tekze tam je total klud a priroda.........takze vlastne vsetko j jednom by sme mali,cena 39 za neprerobeny ale pekny povodny stav,holobyt,nove stierky,vymalovny...........uvidime este zvazujeme ci ten,alebo ako...........dnes ideme tiez pozerat,ale som povedala,cim viac vidim sa neviem rozhodnut.dnes ideme pozerat,komplet prerobeny,krasny velkometrazny zo zabudovanou umyvackou riadu 😀 ta by sa zisla 😀 ale nemusis ani prstom pohnut za 50........je to take na zvazenie co ako,tazke no
to moje dieta spi od po 11,to je ale super,aspon som si poupratovala,navarila a oddychla............to zas bude vyhladovany,ked sa zobudi 😀 😀
@martija
@tamtamka26 no teda, tak sa držte, neboj sa, nieje to nič hrozné, zvládnete to.
No a vlastne baby k tým darčekom, tak my už chceme jazdiť na bicykli, takže my potrebujeme, sedačku, stupačky, chrániče, prilbu a tak. A tiež sandálky, takže ja to pekne podelím medzi celú rodinu a nech kupujú. 😉 Hračiek mám po Kubkovi dosť aj hracie, takže to nechceme, maximálne nejaké kocky a taký ten kužel čo sa na naň navliekajú tie kolečka. A hotovo. no a včera som pozerala torty u jednej kočky čo piekla aj Kubkovi, ale akosi sa mi žiadna nepáči. Ale nebudem vymýšlať, aj tak tomu krpec nerozumie, tak dám asi len nejaké srdce. Uvidíme.
@susin noooo, jasné, že spí 🙂 Mne zase nechce spať, tak ideme von. zase to isté jak včera a večer budem zas K.O. Aj sa vála jak by spal, ale jak dojdeme do postele, hned robí stojky, zlieza dole aaach booože. V kočíku nezaspí, lebo to stále pozerá na auta a všetko naokolo vníma. No nič, vypijem kávu a ide sa......
@ivulik20 no to poznam aj my sme to mali,teraz sa trosku polepsil a spi tak 2-3 hod doobeda,poobede iba niekedy.lebo ked sme tiez von iba pozera,ale ked sme aj 3 hod von tak po 1 a pol rezignuje a spi potom aj von,ale vecer chodi o 9 pol 10 spat a do tej 6-7 spi.....a tak stale vlastne mame rezim 🙂my tiez teraz ideme este mu dam cosi prejest a do tej 7 potom rychlo na obhliadku a dom........ 😝
@susin 😀 . My sme mali jedno velke stastie,ze som doslova dokopala mm,aby sme si kupili pozemok,este ked sme pracovali v zahranici, zarabali sme tam ako sopliaci dost vela penazi, ja sice iba sezonne,ale boli to naozaj slusne prachy,jeho sestra si za tri roky sezonnej prace spolu s priatelom kupili byt. My sme nemali nic.Tak som chcela,aby sme si aspon ten pozemok kupili,ved casom by sme bud predali,alebo......no a chvalaboho zato,ze som aspon ja mala rozum,lebo to jedine, nam po 10 rokov makacky ostalo. Vsetko ostatne,co manzel do firmy investoval ukradli 😠 . Takze my stavame.....ale zadlzeni az po usi. Ale mam ja kupovat drahy byt....juj, to radsej dom,ked pozemok bol, a celkom lacno este, kedze to bolo kupovane davno. Ak mozem ja poradit, radsej berte vacsi konfort za viac penazi. 10 tisic euro je tazko zarobeni peniaz,ale zial na tuto dobu facka....ty tam budes mozno byvat cely zivot a pozrat sa tam na tie steny kazdy den. Doprajte si viac luxusu, navysi sa vam to mesacne mozno o 50 euro naviac , ale podla mna, ak mate mat lepsi pocit,alebo super pocit....tak to za to stoji.
@ivulk20 ja keby som citala o nas. Sice mne pospi trosku,ale ja mam take nahanacky vkuse, a moj prvorodeny bol detto presne taky isty, uz po roku som mala problemy ho uspat vobec cez den, a pred druhymi narodeninami sme to vzdali uplne,co zaspal iba obcas kde-tu, a to potom koli tej pol hodke,co hodil, nespal do pol noci. To bol des, na nic nebolo casu, vkuse v strese,lebo oni maju teraz strasne narocne obdobie, chodit nevedia,ale uz vsade chcu byt,a scasti to dokazu,mne ten moj vlezie doslova aj do mycky, ani ju vylozit uz nemozem,takze spinavy riad musi pockat na linke, vsade bordel strasny... Dneska som sa na to nemohla pozerat,ako uz bolo smeti vsade, tak som zobrala vysavac, no chvalabohu ,ze prisla mama,lebo ten len reval....ja uz tiez niekedy nevladzem, nervozna som, unavena...dufam,ze ked zacnu chodit,zase o kusok bude lepsie.....Tak holky zdar! 😀
@martija ale dcéra má kiahne, nie malý. on ich dostane keď ona skončí - rovno na svoje narodky. dnes je úplne otrasný, ani poobede ani večer som ho nemohla uspať a to som ho len teraz uložila! ach, idem si ľahnúť, dcéru to všetko svrbí, Fenistil akosi nezaberá, ach jo... 😖
@tamtamka26 jááj tak, boze! no kym mi dopne! Boze drzkajte sa! Hadam vam to rychlo prejde a aspon to budete mat za sebou uz. Myslim na vas, a mozno nejakym zazrakom to malinky nedostane. Mojej svagrinej starsia dcera to dostala, ked jej mladsia mala tiez tak rok,alebo menej, no a ona hned tu starsiu odvelila k svokre a ta mala to nedostala,takze boli v kontakte predtym, maju jednu izbu a ked to prepuklo tiez, ked to zistila izolovala ich,a bolo ok. No ale ja si neviem to tiez predstavit,ze chore decko bude inde,ked ma potrebuje. Tak sa drzkajte, prajem vela trpezlivosti.
Ja vam ani radsej nejdem pisat, lebo by som hadam tri strany popisala. Mm ma znova do nepricetnosti vytocil.. @ivulik20 ty mas uz skusenosti, ja mam normalne pocit,ze uz mam toho dost, a to sa mi doteraz nestavalo! A najlepsie na tom je,ze ked sa mu vyhrazam,sa mi doslova smeje do ksichtu....baby akokeby sme toho nemali dost! Aj tak to nikdo nedokaze ocenit, ide na mna depka koncim radsej 😀
Ahojte, aj ja pridám naše úspech tiež som našu princeznú naučila zliezať z postele, lebo mali sme aj mi pády. Cez deň spáva vo veľkej posteli tak teraz, keď to vie som kľudnejšia, že nespadne. Naučila sa to za 3 dni. Tiež pri zaspávaní chodí hore dole a veľmi sa jej to páči, ale aspoň sa unaví a potom asi za pol hodinu zaspí.
Chodiť sa pokúša aj sama keď má istotu, že prejde z bodu A do bodu B tak sa pustí sama. Na dlhšie vzdialenosti si sadne a preštvornoškuje. Dávam jej už normálne mlieko tak 3x do týždňa jej tak robím kašu. Niekedy dostane ešte Nutrilon do fľašky. Ináč stále kojím!! My sa cicku tak ľahko neodnaučíme 🙂)). Papala už jahody, hrach, čerešne, postupne dostáva čo dozrieva. Chutila jej veľmi aj kôprová omáčka so zemiačkami a mäskom na šťave samozrejme uvarené pre ňu trošku pre nás dospelých také bez chuti, ale malo úspech. Konečne v 11 a pol mesiacoch nám vyšli zúbky no sranda, že horné jednotky, ale už sa za nimi tlačia tie dolné.
Včera sa naučila pískať na píšťalke, strašne sa teší keď sa jej podarí fúknuť a zapískať 🙂)
Učíte vašich drobcov už na nočník?
@martija tak to je super,ze staviate domcek,my sme tiez rozmyslali,ale pozemok je drahy v tejto dobe.....dobre,za ste si kupovali davno 🙂 no ono vlastne je to super,za su prerobene len som nenasla taky,ktory sa mi fakt paci podla mojich predstav,preto je aj dobre taky holobyt a prerobis si ho ako chces 😀 niekde je napr.kuchyna uzasna,ale nepaci sa mi riesenie kupelne.......lebo uz ,ked je raz murovana,nebudem ju prerabat,to je blbost a v tom byt co sme boli vcera je kut a my chceme masaznu vanu........inak maly mi zaspal v postielke teraz aj vcera vecer,odnaucam ho od ruk,lebo by som sa zblaznila,tak vari to zabera pomaly 😀 😀 a vy ste ako natom s nocnikom?mne tam vobec nechce sediet,ja uz neviem co mam robit...ci pockat este,alebo co?porad ty mas 3 deticky 🙂 ako si to mala predtym?svokra vravi,ze ho tam mam drzat nasilu a niecim zabavat,ale to sa neda a zas si myslim,ze ked tam bude nasilu tak tam vobec nebude chcet sediet.......inak baby
@tamtamka26
@ivulik20 uz ste davali paradajku a papriku?ja som mu papriku dala do polievky,ked som varila,ale paradajku neviem ci uz moze.......ci az po roku?
@nik.a ahoj,aku sikovnicu mas doma 😀 s chodenim sme natom tak isto,zlezanie nem este nejde uplne na 100%,ale lepsi sa to........ja uz nekojim a papa stale bebu,ale robim z normalneho mlieka kasu,alebo dam do vare...neboj zubky pojdu uz pomaly jeden za druhym a ten nocnik ucime,ale neuspesne,nechce ani za svet tam sediet.......
Nočník zatiaľ nieje náš kamarát. Zatiaľ je dobrý ako hračka. Paradajku a papriku by som tiaž už chcela dať. Možno jej spravím také ošálené lečo aj s vajkom veď bielko aj tak pomaličky zaradím.Dnes sme mali špenátik so zemiačkami a so žĺtkom to je naj naj jedlo zo všetkých.
@nik.a aj my máme dnes špenát a tiež je to u nás naj jedlo. Strašne to má rád a my tiež. ja som malého začala dávať na nočník v 8. mesiacoch. Do plienky sa už nepokaká.Začala som preto takto skoro, lebo som chcela predísť tomu, že tam nebude chcieť sedávať. akto si naň pekne zvykol a aj keď sa nevie cielene vypýtať, tak vie čo sa tam robí a načo to slúži. Posadím ho vždy po vyspinkaní a po jedle. A niekedy aj počas dňa, len tak skúšame či sa vyciká a veru už sa nám podarilo viac krát. A aj keď sme preč a chce kakať, neurobí do plienky. vždy aj ked prídeme odniekial, prvá cesta je na nočník. Takže on vždy počká a urobí potom všetko do nočníka. Takže ja som spokojná a aj som rada, že neštrajkuje a chce tam pekne sedieť. Samozrejme, že názorov je viac na túto tému, ale ja som to spravila takto a vôbec to nelutujem.
@martija
@tamtamka26
@susin neviem čo to mám ja za dieťa. Tak včera sme tiež nespali poobede a dnes pre zmenu ani doobeda. zaspal až o 12. Ale tak bol unavený a nie a nie spať. Ja neviem či zuby alebo čo. Žeby už išli stoličky? Stále všetko kúše a podbradníky meníme denne aj tri. Takže tak. teraz ešte spí, takže dnes poobedný spánok zase nebude, takže šichta a ž do večera..... 😖

@martija no veru ešte sám neskúša, za 1 ruku už doslova lieta, každý mi hovorí, že do týždňa bude chodiť, ale do ktorého, to neviem. už niekedy skúša stáť sám, ale to pár sekúnd vydrží... šak raz začne chodiť, to je jedno kedy. aj mm ho učil zliezať z postele, ale sám to nedokáže. jaj, koľko pádov on už má z postele - väčšinou v spánku ☹ darček na narodky vôbec neriešim. každú chvíľu mu idem dokúpiť nejaké oblečko - väčšinou tepláky, čo má stále všetky špinavé a hračiek máme kopec. po dcére má aj 3kolku, takže asi nič. nedávno som mu kúpila takú kocku, čo sa do nej vhadzujú rôzne tvary a nemal nič, tak bude mať tú 😉 upečiem mu tortu a nech je spokojný 😉 síce také odrážadlo som rozmýšľala, dcéra mala také autíčko, bolo to aj stabilné, ale sme ho posunuli ďalej a už sa nevrátilo 😒 možno také niečo.
@susin
@ivulik ježiš, keby vidíte, ako sa vozíme na kolobežke!!! ľudia na ulici čúrajú z neho. máme tú 3-kolesovú, stojí na nej ako pajác, ja mu držím ruky na volante a tlačím ho!! 😀 😀 😀 a on do toho ešte brm-brm-brm robí a ja mám chrbát v péčku.... 😵