Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@susin @mysiatko vsak ja sa nebojim, my mame s mm obidvaja dost vlasov, a toto je zvacsa dedicne,takze uplne v poho, a keby aj nie,tak chlapci az tak netrpia pri riedakoch, horsie to maju v tomto dievcatka, ale takto malinke deticky mavaju len velmi vinimocne hrivu ako lev..takze zatial ziadna panika 🙂
@tamtamka26 @ivulik20 co nove? ako adventujete? darceky poriesene? Uz zacina trosku pripalovat.... 😀
@martija podarený je drobec, nášmu teraz dosť rastú vlásky, my obaja s mm sme boli kučeraví, aj dcéra keď bola malá, tak som zvedavá, či aj malý bude. darčeky už neriešim, čo mám, to mám. aj tak potom ani nevedia, s čím sa skôr hrať! predstav si, krpca dnes zaujala asi na 5 min. taká kocka, čo sa do nej vhadzujú tvary! už ju máme dlho, ale až teraz sa zahral s ňou. samozrejme nevie, aký tvar kam dať, to mu ukazujem, ale som rada, že troška sa zabaví. a zistila som úplnu bombu - cukríky Mentos sú zázrak - celý čas čo ho cmúľa je ticho a ešte to aj dlhšie trvá, lebo je taký tvrdší!!! 😀 😀 😀 mm, že kúpime za vagón Mentosiek! 😀 dnes sa vyjašili v snehu, krpec sa ani nejako nečuduje, že čo to za belobu napadlo....
@tamtamka26 tak mentosky? hmmmm!!! Nas zial hlce sladkosti jednu za druhou, ked mu dam cukrik rozkuse (inak raketovo ideme,uz mu ide 4 stolicka a trosku trcia ocaky, najskor nic a teraz 4 zuby naraz)a potom si ho taky rozuzlany zaslintany podava z ruky do ruky, vsetko mu tece po brade, po koberci, no proste hroza, to aby som umyvala a tepovala snad kazdy den 😒 . My sme boli tiez vonku,ale jeho ked navlecem do overalu a zohne sa,tak ho hned vyruti 😀 ,takze moc sa jasit neda, pyta sa na ruky, asi sa mu v tom dost tazko hybe. A samozrejme sneh papa....neviem co ho to napadlo,ale nalepi si na rukavicu a strci do ust.
V rozpravani napreduje uplne super. Uz spaja slova. Dneska rano hovori babina babina a ja mu vravim,ze ano vcera tu bola a on pide pide...akoze ci pride. Tak sa trosku aspon mam s kym porozpravat, aj ked pomaly a isto skoncim na urovni 2 rocneho dietata 😀
Inak nas maly sa tiez zabavi s tym,ako sa vhadzuju kocky, ale jedine,ked sedim pri nom...takze tiez mi to prd platne, inak velmi ho zabava pocitac (ano hambim sa 😀 😀 ), ale ked potrebujem nieco spravit,alebo nakrmit bez scen, zapinam mu z youtube napriklad baby einstein,alebo incy wincy spider,alebo gumimaci, no je tam toho dost a on sedi. Ked nahodou neni pocitac pripraveny,hned vykrikuje pocitac (ani to neviem napisat, ako to vyslovuje),takze uz sa da pri nom aj kuchyna upratat - haleluja!
inak baby moze mi mala po ockovani zvracat? boli sme ockovat predvcerom MMR. od rana nechcela velmi jest len do vsetkeho dobla a zaklincovala to pred spanim...vypila polovicu mlieka, odhodila flasu, posadila sa a uz isli prudy, ked som dala postel aj ju do poriadku tak zaspinkala...dufam ze to bola jednorazovka ☹
@mysiatko neviem veru, ci moze zvracat,asi skor nie ako ano,ale ak vam to bude pokracovat zavolaj obvodnej radsej. inak jedna z najhorsich beznych chorob je toto zvracanie. Horucky, aj bolesti vsetko sa da zvladnut liekom, ale ked su vracacky, tak nic, ani spnikat nemozu, neznasam to zo srdca toto. A zlaty klinec programu,ked to skoro vzdy chytime vsetci, vratane deda, to je hnus, grcame cela rodina....Drzim vam palce,aby to bola jednorazovka.
@martija
@tamtamka26
@susin takže baby, ja nemám na Vianoce dokopy nič!!!! Kubkovi mám zatial teleskop, lebo o tom furt hovorí, že chce teleskop, tak uvidím ako dlho ho to bude baviť. krpcovi vôbec nič a ja ani neviem čo ☹ A ostatných asi ani riešiť nebudem. nemám kedy ☹ Zase na poslednú chvílu ako každý rok...
@martija aj my mame dost vlasov...takze dufam ze bude mat aj maly...a darceky mam uz vybavene pre kazdeho...dala som robit kalendare s fotkami pre svokrovcov a pre nasich...takze mam vsetko,este dake ponozky ak tak 😀 jedine pre mm nic este namam tak uvidim co ma napadne na poslednu chvilu 😀
@ivulik20
@tamtamka26
takze zienky my sme vcera skoncili na pohotovosti s tym vracanim, nedalo sa to zastavit a uz z nej isla zlc, pichli jej injekciu tak uz je dobre, chvalabohu asi len nejaka viroza, ale neprajem to nikomu, zazili sme si to prvy krat ☹
@mysiatko
@susin
@ivulik20
@martija bože baby, ja som už taká zúfalá!!! ja už fakt nevládzem! zo mňa táto materská vysaje 1/2 môjho úbohého života!! to decko to je čertov potomok!!! 😠 😠 😠 mňa od nervov už bolí celé telo, asi zase začnem užívať nejaké ukľudňováky. proste to celé dni aby som len sledovala, či sa niekde nedoráža, nezabíja, minule stiahol na seba komodu, som myslela, že je po ňom, dnes zase na inú vysokú vyliezol, keby spadne, aj sa poláme..... a celé dni len vrieska, ja to už až v hlave počujem ten jeho rev. mm mi hovorí, že si to moc pripúšťam, všímam si, ale už som doslova alergická na jeho prejavy. dnes som ho vycápala po zadku (1 plač hore-dole). proste ani vo vani nemôže byť ticho, aj tam len reve a piští, chce šampóny piť atď... @martija PC??? ha-ha-ha, keby u nás zaberá, tak ide 24 hod. vkuse. áno u nás zaberá - ale on chce len ťukať, stláčať, celý PC zresetuje, zničí, zapína-vypína..... žiadne pesničky.... dnes hovorím mm, že on keď pôjde do škôlky, len žalovať na neho budú!!! 😖 😖 😖 😖
@mysiatko juj tak to mi je luto, chuda male!!! Ja som toto prezila uz dost vela krat, a dost casto to chmatlo aj nas s mm, a ked sme byvali s nasimi,tak hlavne oca tiez. To vam poviem tiez nikomu neprajem,ako 60 rocny chlap chodi vracat 😒 . TAk hlavne,ze to mate za sebou!
@tamtamka26 tak to ti poviem,to mas doma iny vichor....ako ten moj tiez to je nezbeda, ale zatial iba na stol a gauc vylieza, a este na konferencny stolik,ale ten sme dali bokom,lebo to fakt aby clovek bol v strehu,ale ja som si uz zvykla,ze ho ani na sekundu nemozem nechat sameho. Dneska sme zapalili adventne sviecky, a len som odbehla na sekundu,skontrlolovat starsieho ulohy a v tu ranu uz sedel na stole pri sviecke,esteze mm do toho prisiel! Ale ti poviem,ze cim viac som nervoznejsia,tym viac je maly horsi.Takze skus relax, aspon kde-tu, nieco pre seba, lebo sa zblaznis, to je strasny stres stale riesit iba tie deti.
Mne mm prisiel zase v piatok nacapany,, som ho normalne od nervov vymkla, ale tak trieskal na dvere,ze som sa bala,ze zavolalju policajtov,tak som ho radsej pustila. Take som mala nanho nervy,ze az... No a v sobotu som zmizla ja prec, nech sa stara o deti on,ale ako vzdy mne to neda na cely den,ale aj tri hodky v nakupnom centre potesia 😀 . Aj ked u nas tie nakupy stoja za velke hovno,vsetko predrazene a skarede....ach kde je moje spanielsko 🙂 .
Inak dneska som na trhu zbadala dreveneho hupacieho konika,tak aspon malemu kupim,lebo s tym su vzdy s darcekmi problemy, toho nic nebavi,ale toto aj ked si nevsimne,tak je to pekna dekoracia do detskej izbicky a hlavne nadcasove, budu raz mozno pouzivat aj jeho deti (ale to sa asi toho nedozije pri tychto lumpoch) stal 15 euro, co sa mi nezda vobec vela. Inak @ivulik20 @susin ja tiez nemam na vianoce nic. joj! uz to ale zacina byt take tesne....
@martija takze siri sa asi nejaka viroza lebo po malej som to schytala aj ja a dnes to lezie na manzela a sestrina mala celu noc vracala, takze nic moc...inak vikend bol strasny mala vkuse vrestala a noc zo soboty na nedelu som myslela ze ju roztrhnem ako zabu vrestala o dusu az som to nakoniec vzdala a isli sme do obyvacky a hrala sa skoro do .02.00 potom zaspala ale spanok nic moc a o pol osmej uz po nas skakala v posteli...lubim ju nadovsetko ale niekedy uz nevladzem tie jej revy pocuvat, ked sa niekomu postazujem tak neveri ze je az taka urevana...hold plati kto nezazil nepochopi...fnuq ale co som komu urobila ze az takto ☹ na druhej strane hlavne ze je zdrava to je nadovsetko a snad nebude takto vyrevuvat do 18-tky 😀 prajem kazdej mamke takeho dietatka pevne nervy a ocean trpezlivosti @tamtamka26
sice som dnes uz vytvorila novu temu kôli mojej malej ale pridam to aj sem lebo mame rovnako stare deti............
dievcata viem ze by sa nemali deticky porovnavat ale chcem si vytlct toho cervika z hlavy co mi tam hloda...moja mala ma necely rok a pol a nie a nie nieco po mne zopakovat, neopakuje zatial slova, nenapodobnuje zvieratka, na vsetko len eeee a taha ma za ruku ked nieco chce a ukazuje prstekom, ked ju oslovim tak vacsinou nezareaguje hned, niekedy musim aj zvysit hlas aby sa otocila, alebo aspon na mna pozrela, obcas ked sa jej chce aj niekomu zakyva a povie papa, mama jeden cas omielala do nemoty teraz len obcas, vacsinou len babiiii, podskoci ked jej poviem, da ruku na to, zatapka ked sa nieco podari, raz za cas ukaze kde je ocko, ukaze aka je velka, co sa tyka rozumenia tak niekedy mam pocit ze mi nerozumie, niekedy ze az velmi dobre /hlavne ked jej nieco zakazujem/ uz sa aj snazim na nu rozpravat co najjednoduchsie. zdvihne nejaku vec zo zeme ak ju poprosim, s klucmi ide k zamku...atd....ja viem ze sa nema porovnavat ale mam v okoli deti ktore uz aj opakuju slova a pytaju sa na nocnik a moja zubrienka je taka svojhlava...od malicka dost uplakana a svojhlava a hlavne aby bolo vzdy tak ako ona chce...dakujem za kazdu radu alebo upokojenie ze je snad vsetko fajn...ja len dufam ze nepanikarim
@mysiatko ahoj. Neboj sa, sme na tom rovnako. my máme 21. 18 mesiacov a tiež malý nič nezopakuje. Vie povedať ako robí somárik alebo havo, aj povie tata, ale tiež len keď sa mu chce. Rozumie všetkému, keď mu poviem prines si papučky, tak prinesie, zahoď do koša napríklad papier, plienku, tak ide a hodí to do koša. Musím povedať, že skutočne rozumie všetkému. Ale nepovie nič. nestresuj sa. Aj ja som sa obávala aj sem to sem neni dávno písala.... Je to ešte také velké bábo a aj dudlový sme dosť. nevadí. ja som povedala, nebudem ho stresovať do 2 rokov mu dovolím a potom môžme skúšať odúčať. Ved aj zúbku mu idú a viem, že s dudlom sa ukludní. A reči typu ako moja svokra velmi rada hovorí, si už nevšímam a nereagujem na ne. Ja viem, že to nemyslí v zlom ale každý deň počúvať : " a čo ty nič nechceš povedať, prečo stále ln eeee, ved si už chlap a prečo kakáš furt do plienok..... a pod tak to už som naučila ignorovať. nepoviem jej nič, ona neni zlá, ale jediné čo poviem ved sa naučí, na všetko má čas. A hotovo.
Hlavne sa netráp. každé dieťa je iné, svojské a fakt neporovnávaj. ja to už tiež nerobím. Skrátka sa im rozprávať nechce. Musí to dojsť samé. Nie sú to cvičené opice. nebudú robiť to, čo my chceme. No nie??? 🙂
@ivulik20 ja som ani nikdy neporovnavala a nerobila som ziadnu paniku ked nieco robila neskor ako deti ktore mame v okoli, ale tentokrat to na mna dolahlo, zacala som sa tym zapodievat a chrobak bol v hlave, my tiez mame stale cumlik ale to je ta posledna vec ktoru by som teraz riesila, tiez sa nim dokaze ukludnit a vidim ako ho casto hryzie kôli zubkom, manzelova babka stale tiez ze fuj taka velka a ma stale cumlik, nad tym sa len pousmejem a pomyslim si svoje a s plienkami tiez ze uz by sa mohla pytat, nema este ani rok a pol, pre mna je to stale male baby 🙂 vsetko pride ja ju nechcem do nicoho nutit, ale ta rec a pochopenie co jej hovorim plus to ze niekedy ma ma uplne v pazi a robi sa ze ma nepocuje ma ale predsa trochu vylakalo...aj ked vsetko je aj o povahe a co sa cudujem ze je taky maly ignorant ved od narodenia si snazila presadit svoje a skakali sme ako spievala 😉 no hold budeme to mat s jej povahou tazke...uf
@ivulik20
@martija
@tamtamka26
@mysiatko caute zeny 🙂 tak ako uz mate napecene,upratane a stromcek svieti???jaaaaaaj boze,ja len mam napecene,upratujem priebezne a stromcek staviame az v sobotu alebo nedelu,bo pri malom sa vobec bojim ho postavit...bo to je cert na 2 😖 stale nieco....uz ma 2 modriny na cele vedla seba,co stale lieta z jednej strany domu na druhu stranu domu,fakt ked sme boli v byte som mala vacsiu kontrolu nad nim...takto musim zamykat dvere a potom zuri,ze sa tam neda dostat a to by som mohla hovorit asi do rana co vsetko......joj,ale 😖 uz sa tesim na dalsie vianoce,bo uz mi to u nasich zacina dost liezt na nervu....ako si spravim doma tak mam,no tu je to vsetko hore nohami,ziadne sukromie a klud,joj,uz nech sa poroby ten byt....zaciname v polovicke januara,takze to este bude 😨tesim sa naten den,ked to bude ok vsetko a som zvedava ako maly si zvykne,toho sa bojim ze zmena preneho zas....inak dobre sa mame,zdrvy sme a zuby pomaly vsetky vytrcaju,mozno aj preto je teraz ako nezvladnutelny ☹
@mysiatko inak nic si nerob z toho aj moj maly nerozprava,sice chape co mu vravim ale v poslednej dobe sa mi zasmeje do tvare a urobi si po svojom takze asi zas jedno z obdobia ktore neriesim ☹ a tiez nechodi na nocnik,lebo nechce a cumel ma ale iba na spanie,to chape a som rada,jedine mu ho dam ked padne alebo sa buchne tak ho utisi...inak cez den cumel nemame a co este?proste nerozprava 😀 😀 stale hovori tie svoje hatlatiny
@mysiatko
@ivulik20
@susin aj náš rozpráva čo sa mu páči, stále len ujo, mama, ale rozumie ozaj všetko, iba keď mu zakazujem, tak nechápe..... 😠 😠 ale to neriešim, na dudli je závislý, aj cez deň s ním chodí, ale keď on je taký urevaný!! ja som tak rada, keď je chvíľu ticho!!! mne ide hlava prasknúť, ja mám také citlivé uši a ja to neznesiem, ani keď výskajú deti (moje nasťastie nie), revú atď.... stále chce byť len vycapený na kuch. linke a preberať poháre, koreničky... všetko rozhádže, rozbije, vysype.... napečených mám asi 6 druhov suchých koláčov, krémové ani nebudem, toto sa najlepšie minie. darčeky už neriešim, už nepáchnem do žiadneho obchodu ani náhodou!! pekné sviatky všetkým prajem! a @susin to upratovanie je úplne zbytočné pri takýchto deťoch! 😀
@susin @ivulik20 @tamtamka26 @mysiatko tak my mame presne to iste, dudel cely den v puse, niekedy aj dva naraz, inak jeden v puse,druhy v ruke, des a hroza - vobec neriesim, a ani nocnik. Mne sa chalani naucili az velmi neskoro,takze urcite tento krat tiez nebudem uz teraz riesit, ked to asi vyznam moc nema.
S tym rozpravanim baby tak u nas je to ina "sranda" Vravim, pod ideme buvat ! krpaty, ze - NIE! ....Vravim,toto sa nehadze, on - Hadze!!! a povie,ze hodim!!! a uz aj hracka leti.... A normalne sa somonu hada!!! Chapete?! TAkze ja uz teraz mam nervy,aby som sa s krpcom hadala?!!! Akokeby som nemala na hadanie starsich, takze urcite lepsie,ked zatial nemelu tymi malymi hubkami. A niekedy zase nerozumiem co mi hovori,tak tiez sa jeduje,iba mam vtedy nanho nervy! Minule som sedela na wc-ku a odlupil tapetu, ja som tu tapetu na silu drzala,aby ju nestrhol uplne a prosim pekne mlady panko ma capne po ruke a povie,ze NEOP!!!! (akoze nerob!) 😀 . Presne to iste mi robi,co ja jemu..kde netreba rychlo sa ucia. Teraz najnovsie si poposuva stolicku na kuchynsku linku vylezie a paseka sa moze zacat!!! Oci aj na chrbte, ja som uz takaaaa unavenaaa,joj uz nech zmaturuje a cau 😀 😀 😀
@martija
@tamtamka26
@susin čaute baby. Tak ja mám poriešené už všetky darčeky, upratujem priebežne a stromček tiež asi v sobotu urobíme. Malý je dudlový tiež, aj cez deň, aj vonku ako @martija píše aj dva naraz. keď zaspáva večer jeden v puse, a v každej ruke jeden 🙂 Tiež chápe všetkému ale nepovie toho moc. Baby, prajem vám krásne Vianoce. 🙂 A inak, dnes máme 18 mesiacov 🙂
Baby ešte krásny sviatočný deň,a šťastný nový rok prajeme!!! 😉
@martija
@ivulik20
@tamtamka26 caute zeny🙂ako sa mate...uz po sviatkoch tak pohoda nie 😀 deti zas v skole,jooj a krpci nepocuvaju doma...ako ste sviatkovali?
@susin
@martija
@tamtamka26 čaute kočky, a čo je s nami? 🙂 ja vám poviem pravdu, že ani nemám čas nejako na PC a a ni sa mi nechce. Malý je strašne živý a ledva si pri ňom sadnem. jeduje sa jak 100 čertov niekedy, no poviem vám, že by som niekedy najradšej vypadla niekam aspoň na pár dní.
Sviatkovali sme dobre, v zdraví sme prežili aj prežieranie a teraz sa neviem nejako spomaliť v tom doslova žraní... 😠 už som rada že je po sviatkoch, zase sme nabehli na starý režim, škola, úlohy a podobne....
Inak nič nové, malý stále rovnako, rozprávať sa mu moc nechce ani na nočník nechodíme, takže žiadna zmena ani novinka... Vy ako žijete?
@susin
@ivulik20
@martija ahojte, no pomaly sa prebúdzame zo zimného spánku tuším... ja som sem občas mrkla, ale ani sa mi nechcelo písať a ani nebolo nejako čo. malý je raz taký, raz taký. v noci sa stále kŕmi, cez deň má dni, keď sa zahrá troooolinku s autíčkom, najradšej všetko vyhádže, ale ako ma zbadá v kuchyni, už som dovarila! hneď na ruky a sledovať to! 😖 máme 4 predné zuby (1ky) a 3,5 stoličky 🙂 rastie mu to ako sa chce... okrem iného mamina má zlomenú nohu, som z toho na nervy, keď sa darí, tak sa darí! 😖 dcéra mi povedala, že celé prázdniny som len kričala na ňu 😠 tak som sa vyznamenala, čo?? matka roka! tak sa snažím krotiť trocha! lebo aj za krpca si veľa ona odnáša 😖 😖 tak som začala chodiť na zumbu, potrebujem schudnúť aspoň 10 kg, a treba mi aj hlavu prevetrať. tak nech sa deje, čo sa deje, 2x do týždňa sa tam nejako musím prepracovať 😀 😀 😀 p.s. čo ste dostali od Ježiška? ja kábel z telefónu do PC a pamäťovú kartu do mobilu 😀 😀 romantika jak lusk!
Ahojte mamicky chcela by som sa nieco opytat. Mam velke vycitky svedomia a citim sa strasne. cele dni som s malym sama doma lebo manzel je v praci alebo na stavbe. drobcek je velmi dobrucky a rozumny chlapcek za co velmi pekne dakujem. stava sa vam ze uz kricite na drobcov? lebo ja niekedy tak vybuchnem ze potom mam z toho strasne vycitky nie je to casto ale tak pred kramami sa mi to stava aj dnes som vybuchla dvakrat lebo ma pri hre ked som mu stavala lego a on mi ho chcel vziat kusol tak silno do palca ze som na nho neze kricala ale ziapala. nie som si ista ci je to normalne ze takto vybuchnem ked je taky este malinky poprosim vas o nazor :(

@martija aj nas ma jemne vlasky....no keby som ho nebola vyholila v lete 😀 tak uz ma viac chlpkou 😀