icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

megi1989
11. feb 2011

Pridávam sa aj ja. Čakáme 18,6, len zatiaľ nevieme, či chlapček, alebo dievčatko 🙂)
No a mala by som na Vás jednu otázočku. Pribrala som už asi 9kg. Nie je to na mne moc vidieť, veď pred otehotnenim som mala k vyske 180 cm 58kg..Teraz vidno len na brušku a prsiach. Nie je to veľa, vzhľadom na to že som vpodstate ešte len v polovičke tehotenstva ?

lucire
11. feb 2011

@megi1989 to neviem ja som zatial pribrala len 4 ale je to na mne videiť dosť keďže som mala dobrý základ 😀
opýtaj sa doktora či to nený moc čo ti povie...niektoré priberu rýchlo na začiatku a potom pomaly ku koncu tak ktovie...Ak sa stravuješ normlne a nič nepreháňaš tak je všetko snáď v pohode 😉 Inak ku koncu som to dotiahla na 16kg pri prvom tak snáď tentokrát tolko nebude

mim111
11. feb 2011

@lucire
myslíš také "účko" vankúš?alebo niečo iné?

lucire
12. feb 2011

@mim111 asi, ja som to ešte ani nevidela, tak neviem či je vôbec aj iné... 😒

lucia963
12. feb 2011

Ahojte, čakáme 20.6. je tu niekto z Pezinka alebo okolia? 🙂

kaara1980
12. feb 2011

@lucire No ja som chcela Alžbetku,alebo Simonku a to ma moj drahý úplne zrušil.Tak asi bude po jeho-Lucia.Pre chlapca sa mi páčil Michal,Matej,Matúš,Richard alebo Martin.

kaara1980
12. feb 2011

@megi1989 Ahoj.Ja mám termín 19.6.Tak to možeš byť rada,že to na tebe nieje vidieť.Ja som sa dnes vážila a mám +8kg a cítim sa už ako menší slon.A čo bude ešte do konca 😠 .

lencita
12. feb 2011

ahojte..ja som bola v štvrtok u dr. mam 3D fotku šulinka 🙂 tvaricka nebola moc pekne vidiet 🙂 takze 100% chlapcek...a pribrala som uz 9 kg ☹ som z toho nestastna lebo naozaj nemam pocit ze by som nejako moc jedla.. ☹ neviem co stym, skusam na veceru uz len zeleninu tak uvidim co to spravi..
a včera mi začalo ist mlieko 😲 ale len z jedneho prsnika, tak dufam ze sa rozbehne aj druhy lebo to by bolo asi dost asymetricke keby mam mlieko len v jednom 😀

mim111
12. feb 2011

@lencita
ahoj, gratulujem ku chlapčekovi, tie prsia ti aj závidím, lebo mne sa zatiaľ nič s nimi nedeje...nie že by mi mali narásť(aj tak mám dosť veľké...)ale zatiaľ žiadna príprava..tak sa bojím, že nebudem poriadne kojiť ako pri babách 😒 , kojila som len cez košíčky... 😒 a nič mi teda nikdy dopredu ani po pôrode samovoľne nevytekalo...tak sa radšej teš 😀

lencita
12. feb 2011

@mim111 dakujem 🙂 no ved ja sa tešim, teda ked to pojde aj z toho druheho.. 😀 a neboj sa , začne ti to možno až po porode, aj kamoška nemala vobec žiadne naznaky a hned po porode sa jej to spustilo 😉 a koji už viac ako pol roka a mlieka ma až až 🙂 držim ti palce 🙂

mim111
12. feb 2011

@lencita
ja som kojila "horko ťažko" 5 mesiacov 😖 , švagrina nemá žiadne prsia a kojila jak africká žena....3 deti každé cez dva roky....som len ticho závidela...tak si to uži...

lencita
12. feb 2011

@mim111 tentokrat to mozno bude uplne ine..to nikdy nemozes vediet 😉 treba mysliet pozitivne... 😉 a myslim ze ked sa mi tvori teraz neni zarucene ze mi to zostane dlho... 😖 mozme len dufat 🙂

daniela1974
12. feb 2011

zeny co sa kojenia tyka a velkosti prs, treba si nastudovat veskeru dostupnu literaturu.
Prsia maju tukove zlazy a mliecne zlazy. Tukove maju na svedomi velkost prs a mliecne objem mlieka, ktore dokazu vyprodukovat. NIKDY nebude mnozstvo mlieka zalezat od velkosti prs.
Ja mam prsia velmi male a obe deti som kojila velmi dlho a mala som velmi vela mlieka. Prve mesiace som si odsavala kazde dve hodiny.
Nemajte strach.

mim111
12. feb 2011

@lencita
ale veď jato tak aj beriem...uvidíme ako sa teraz zadarí....len toto tretie tehu je ako cez kopirák v porovnaní s predchádzajúcimi.....
maj sa pekne nech sa ti spmätá aj ten druhý 😀 😀 😀 nech to máš súmerné 😀

zajo79
12. feb 2011

@mim111 to niesu kosicky, ale klobuciky.

a tym ze si cez ne kojila, tak si mozno preto kojila malo..lebo nebol kontakt koza na kozu, ony sluzia len ked su popraskane bradavky, ci zo zaciatku ak sa babo nevie prisat, ale ziadne dlhodobe pouzivanie, lebo je to zaciatko konca kojenia.
cize ked babo nestimulovalo bradavku pusou, tak ti nemalo ani co vytekat.

malokto ma kojenie bez problemov, s ktorymi sa treba popasovat, a nie pri prvom probleme supnut umele mlieko.

jasne...ked to nejde, tak to nejde...ale treba vsetko urobit preto aby to islo.

a velkost prsnikov fakt nema nic spolocne s uspesnostou kojenia. co sme...v stredoveku???? je toho plny net, tak aspon prejavte prosim neaku snahu sa dostat k neakym informaciam.

kaara1980
13. feb 2011

@lencita to,čo ti vyteká z prs je kolostrum,alebo inak mledzivo.Je to predpríprava prs na tvorbu mlieka po porode.V podstate prvé dni dieťa pije kolostrum,až potom sa rozbehne skutočné mlieko.Keď to príde,určite to pocítiš.Mne kolostrum vytekalo z prs pri synovi veru hojne.Tiež to nebolo tak,že z oboch prs na rovnako.Potom v porodnici,keď sa mi spravilo mlieko,bolo to úplne zrazu.Naraz som mala prsia obrovské a tvrdé ako kameň.Vtedy je najdoležitejšie prsia vyprázdniť,aby nestvrdli.Samozrejme ja ako prvorodička (aj keď som mala naštudovaných x časopisov),som nevedela čo robiť.Najlepšie je rozmasírovať prsia v čo najteplejšej vode a odsať ich.Najhoršie bolo odsať ich prvý x.Skúšala som 2druhy odsávačiek,ručne...a dosť dlho to trvalo,kým vyšli prvé kvapky.Ďalšie odsávania už boli rutina.Novorodenec toho naozaj vypije na začiatku úpne máličko.Ja som mala mlieka na rozdávanie,žiaľ u nás v porodnici ho ešte nepríjmali ,tak som ho vylievala.Malého som kojila rok a počas toho obdobia som necvičila,nedržala diéty,nechudla.Kamarátky tak ako rýchlo chceli chudnúť ,tak aj rýchlo prišli o mlieko.
Dúfam,že aj teraz budem mať dostatok.

mim111
13. feb 2011

@kaara1980
ahoj kaara, uau, tak sa dohodnime na rovnakej pôrodnici a budeš kojiť aj môjho 😀 😀 😀

kukujka
13. feb 2011

myslite ,ze je skoro uz kupovat kocik ? mam vyhliadnuty jeden krasny tu z bazaru z mk tak vaham ci ano a ci nie.aj by som si nan pockala,ale zas nechcem predavajucu natahovat

kaara1980
13. feb 2011

@mim111 😉
@kukujka jaj,však niektoré už majú dávno kočík kúpený.Ja by už tiež mala,keby som sa vedela rozhodnúť aký chcem

kukujka
13. feb 2011

@kaara1980 tak to som rada,ze niesom jedina a tiez som sa dlho nemohla rozhodnut,ale tento ma zaujal a kedze nevieme este co to bude a asi to aj nechame na prekvapko tak zeleno-cierny kocik je idealny

papulka167
13. feb 2011

@kukujka ja som uz kocik kupila tento tyzden 😀 a tiez z bazariku...bala som sa ze uz taky ako chcem nebude 🙂

mim111
13. feb 2011

@kukujka
ahoj
mne keby sa nejaký naozaj zapáčil, tak kúpim....aspoň sa z neho budeš vytešovať 😀

kukujka
13. feb 2011

@papulka167
@mim111 vyborne takze kupim aj ja tiez sa bojim,ze potom uz nic lepsie nenajdem

papulka167
13. feb 2011

@kukujka je to tvoje prve babo?ja cakam prve a mam riadny strach.. 😝

kukujka
13. feb 2011

@papulka167 predtym som cakala,ale nedopadlo to dobre strach by bol tiez,ale nepripustam si ho

lencita
13. feb 2011

@kaara1980 dakujem za rady 🙂 urcite to potom vyskusam 🙂 akurat planujeme kupit nejaku dobru odsavacku tak snad to pojde dobre 🙂 a diety budem riesit naskor po pol roku,ale bez toho to asi nepojde lebo uz teraz som ako maly tang 😖

kaara1980
13. feb 2011

@lencita neboj nič,ja už tiež ledva funím.Ale dieťa je doležitejšie.Inak sú ženy,čo pri kojení chudnú,iné priberajú alebo sa im váha ani nepohne.Ja som bola stále na tej istej váhe,nech som jedla,či sa obmedzovala.Ja som mala ručnú odsávačku Medela.bola úplne super,ale čítala som,že mamičky sú spokojné aj s touto značkou,ale elektrickou.Ja si tentoraz kúpim asi tú.Rozhodne ostanem pri tejto značke.Tebe ako prvorodičke veru neviem poradiť akú si kúpiť,lebo každej vyhovuje iná.Ale v porodniciach zväčša mávajú erárne a poväčšine aj jednu elektrickú.Tak ak sa nevieš rozhodnúť,tak počkaj,vyskúšaj tam dáku a poprípade potom pošleš manžela nech ti zbehne kúpiť.

daniela1974
13. feb 2011

@lencita co sa tyka odsavacky tak v porodke poziciavaju a uvidis ci ju budes potrebovat. Ja som potrebovala velmi ale je to fakt individualne.
Moze Ti sadnut rucna (alebo stacit) mozno budes potrebovat priam kompresor 😉 na odsatie.
Ja si kupim az po prichode z porodky, vzdy som bola nevystresovana matka a uz s dvojtyzdnovou dcerou som si vysla na vylet do ikei a v klude a pohode si nakupila.
Rovnako teraz viem ze si pekne vyjdem do mesta a odsavacku si kupim ak ju budem potrebovat v ramci prechadzky.

lencita
13. feb 2011

@daniela1974 a myslis ze to poziciavaju v kazdej porodnici? mne chce objednat sestra nejaku z usa, ze ona ju ma a je s nou velmi spokojna..ale znacku neviem..dufam ze aj ja budem taka sebestacna maminka ako ty 😉 aj ked uz vidim ako budem jazdit 20tkou ked budem mat maleho v aute 🙂

@kaara 1980 snad budeme pri kojeni chudnut 😀 moja sestra pri kojeni schudla a ma taku postavu ako nikdy predtym, a to dovtedy sportovala kazdy den,ale kojenie jej zmenilo tvar bokov aj vsetko..dufam ze to je geneticke 😀

zajo79
13. feb 2011

@kukujka ak najdes za dobru cenu a podla svojich prestav, nieje to skoro.

ja mam objednany..caka sa nan 10tyzdnov. 😅