icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

benice
7. mar 2011

@cottoncandy ja som zatiaľ pribrala 5 kg a pritom mi skoro vôbec nebývalo zle, iba sem tam ... Ale mám kamošku, čo má termín vtedy, keď aj ja a tá mi tiež vravela, že pribrala okolo 10 kg, ale ja som na nej nejako tie kilá nevidela ... Asi to záleží aj od postavy, akú si mala pôvodne ... Ja som napr. normálne vážila 75 kg, čiže ja som sama o sebe už bola "žena" a také chudšie baby si môžu dovoliť pribrať aj 20 kg a vôbec im to neublíži - práve naopak - pristane im to ... 🙂

benice
7. mar 2011

@janka830 Ahoj Janka, aj ja by som brala nejaké cvičenia, ale neviem kam chodiť a ani s kým ☹ Tiež ma pobolievajú kríže a celkovo celá chrbtica ... Bábo ja zasa cítim čím ďalej intenzívnejšie, ale to je myslím si individuálne a závisí to od bábätka, ako sa mu chce si myslím 😉

cottoncandy
7. mar 2011

@benice ja som mala pred otehotnením 57 kíl pri výške 164 cm, čiže taký normál, nebola som nejak extra vychudnutá🙂 kamoška mala rovnakú postavu ako ja, nedávno porodila a v tehu pribrala celkovo 21 kíl, možno to tak bude aj som mnou

bubu84
7. mar 2011

@kaara1980 Baby Smile V-Max alebo Steggi Vesper 🙂 mne sa viac paci ten prvy, ale musime sa nejak dohodnut s manzelom 😉

benice
7. mar 2011

@cottoncandy hmmm ja mám výšku 172 cm ... manžel tvrdí, že som bola normálna postava, ale nejaké to kilečko navyše som mala si myslím ... no a teraz už mám 80 kg, čiže ak ty budeš mať tesne pred pôrodom 80, to bude tak akurát by som povedala ... 🙂 aj mne jedna známa vravela, že mala na začiatku 60 kg a pribrala 20 kg, čiže 80 kilová šla rodiť a aj ďalšia taká kamoška ma napadla, ale ona za celé tehotenstvo pribrala vraj len 13 kg a tiež mala 80 pred pôrodom ... je to individuálne nooo 🙂 ale načo sa trápiť s kilami, hlavné, nech sú naše detičky zdravučké 🙂 no nie???

bubu84
7. mar 2011

@cottoncandy velmi to dobre poznam.. 😉 obmedzovat sa urcite nechcem, lebo ked sa nenajem tam ma zaludok boli, rano uz o pol 6 musim nieco malo zjest, lebo by mi bolo zle, potom este rano v robote okolo tej 8, potom obed, poobede nieco male, ked pridem z roboty tiez no a este vecera, proste si to telo a aj babatko ziada.. 🙂 mne uz lekar minule povedal, lebo to som pribrala za mesiac 5 kil, aby som si davala pozor, ale teraz som pribrala dake 2 kila za mesiac, tak si myslim, ze to je normalne uz.. 😒 ja som pred otehotnenim dost pribrala v lete som mal 58 az 60 kil pri vyske 166 a za september a oktober som pribrala na 65, tak ze to bola moja vaha pred otehotnenim .. teraz mam 75 😖 no poriadny slon je zomna 😉

bubu84
7. mar 2011

@janka830
@cottoncandy
@benice
mna chrbat strasne boli, ja by som tiez chcela chodit cvicit niekde, nie je to zly napad 😉
babatko si stale pokopkava, raz viac raz menej, sem tam taky poriadny kopanec dostanem, poslednu dobu ked uz lezim v postely a aj v noci.. 😉 ale tiez ako kedy, ako sa mu chce.. 🙂 este si to len uzijeme

cottoncandy
7. mar 2011

@benice presne, nech sú hlavne naše deti zdravé🙂

@bubu84 ja jem o 6, keď vstávam, musím mať vločky s mliekom, potom v práci jogurt alebo nejaký obložený chlebík plus zelenina, obed, okolo 14 olovrant, najčastejšie ovocie a jogurt, vtedy si doprajem aj sladkosti, hrozne mi chutia, okolo 17, po návrate domov si dám prvú večeru - niečo bielkovinové, napr. ryby na večeru milujem alebo kuracinu, no a okolo19-20 buď pohár mlieka alebo niečo, čo ma ešte trochu zasýti, inak už o 22 umieram hlladom a neviem spať!

bubu84
7. mar 2011

@cottoncandy tak ale jes aspon zdrave veci, to nie jak ja take chute, ze klobaska, slaninka.. salamy, sunka, syr,tak snazim sa aj ovocie a zeleninu, ale nie je toho vela a sem tam nejaky jogurt a pohar kakaa 🙂

cottoncandy
7. mar 2011

@bubu84 nejem len zdravé veci, na obed si dám sem tam aj niečo vyprážané, prípadne hranolky, ale potom to odľahčím ľahkou večerou, lebo mám výčitky svedomia, no tie sladkosti po obede by som si mohla odpustiť, milujem čokoládu a rôzne keksíky, aj plnotučné mlieko by asi bolo lepšie nahradiť polotučným...na začiatku tehotenstva, keď som pribrala najviac, mi hrozne chutili jogurty, jedla som ich na kilá, kupovali sme v Metre celé prepravky, a potom som sa nevedela dojesť takých tradičných domáckych jedál, že knedľa, hutné omáčky, kus mäsa, chvalabohu tá fáza je preč

kukujka
7. mar 2011

@kaara1980 teraz sa rozmyslanim nad tym nezatazuj urcite sa potom nieco najde a este mozno aj nieco ovela lepsie ach mne uz v praci tiez lezu na nervy aj by som napisala nieco konkretne len som predtym pisala kde robim a nikdy nevies kto to cita ked je to tu verejne

mrepanova
8. mar 2011

Ahojte, dnes sa mi akosi nechce spat tak uz som hore od 4 ako manzel vstaval do roboty.
Co sa tyka toho priberania, ja som bola este do nedavna spokojna. Do 3mes som vobec nepribrala. No a po tom v 4 a 5mes po 2kg no,ale teraz ako mi zacal 6mes som zufala lebo za 3tyzdne som pribrala skoro 4kg. ☹ Vsak uvidim co mi na to zajtra povie dr. na poradni.

kukujka
8. mar 2011

@mrepanova ani mne sa dnes vobec neda spat asi som uz nedockava dnes ideme na 3d tak som zvedava,ci bude drobec v poriadku a ci sa nam ukaze

kaara1980
8. mar 2011

@bubu84 nad v-maxom som uvažovala aj ja.Páči sa mi. 😉 Ale my sa tiež nejdeme dohodnúť s drahým,že aký. 😠
@kukujka no však práve,nikdy nevieš kto to číta.... 😕

kaara1980
8. mar 2011

@janka830 ahoj....ja cvičit nechodím,ale už ma poslala sestrička na Antolskú na predporodnú prípravu.Tam by sa malo aj cvičiť.Ale ráno som tam volala a že mám zavolať až keď budem v 28-30tt,lebo že oni to robia až tak neskor.Tak som zvedavá.Pri synovi som nechodila nikam a zvládla som to aj bez toho.Ale hýbať by som sa mala veru začať.
Malá tak tá kope snáď stále,nechápem,kedy vobec spí.To bude asi riadny tajfún až sa narodí 😕 Predtým bola v kľude aspoň v noci,teraz ani to nie.
Inak pohoda,len mi stále trpnu nohy a ruky.ruky mi aj puchnú.Ale magnézium si dávať nechcem,pri Jakubovi som ho jedla do 8mesiaca a potom som mala problémy pri porode.Tak to dáko vydržím 😅 .
A čo sa týka jedla,tak ja to už nechápem.Na večeru jem len samé šalátiky a aj to maximálne do 17:30 a aj tak som zas 😠 pribrala

mrepanova
8. mar 2011

@kukujka tak drzi palce nech je drobec v poriadku a nech sa Vam ukaze. Nam sa neukazal tak nam dali novy termin na april

mim111
8. mar 2011

@kaara1980
😉 , bude dobre.....budeš mať Lucku 😉 , keby sa dalo, ti pošlem z môjho nechutenstva........

kaara1980
8. mar 2011

@mim111 tak mňa to držalo do 5 mesiaca.teraz to doháňam asi 😀

mim111
8. mar 2011

@kaara1980
len si uži hľud a pohodu, to potom už nebude dosť dlho.... 😀 a kresli kuchyňu a skrine, aby si bola pripravená, keď to budete môcť zrealizovať

kaara1980
8. mar 2011

@mim111 no však...teraz riešime stále len to prerábanie 😖

janka830
8. mar 2011

@benice veľa ľudí hovorí, že je veľmi dobré na chrbticu práve cvičenie na fitlopte...musíme sa k tomu nejako dokopať...inak 4cvičenia pre tehotné prepláca poisťovňa, nedala ti lekárka predpis alebo radu kam ísť? ja som cvičila v ružinovskej nemocnici kam ma poslala moja dokyna 🙂
ako si na tom s výbavičkou pre bábetko? 🙂 lebo mne sa zdá že som riadne pozadu, zatial skoro nič nemám :/

janka830
8. mar 2011

@bubu84 no tie kopance to ešte bude, akurát včera v noci malá tak kopala že som si hovorila že som to radšej nemala spomínať že mala útlm 😀 kamoška mi vravela že ten 8-9mesiac to aspoň pre ňu bolo na nevydržanie, že s každým kopancom mala pocit že sa jej roztrhne brucho..
aj tak sa na to obdobie veľmi teším...ty si nevravela že ideš na tie skupinové cvičenia?

janka830
8. mar 2011

@kaara1980 tak to bude teda riadny živel 🙂 si s ňou užiješ potom, ale možno sa teraz vybujačí a keď sa narodí tak to bude kluďas..každopádne to bude radosť 🙂
až 28-30tt ? zaujímavé, to majú asi všetky nemocnice inak porobené...ja čo som bola na tej predpríprave tak sme cvičili 45min, a potom 15min sme akože predýchavali kontrakcie..je to celkom náučné, lebo napríklad ja som vôbec o tom ako dýchať nič nevedela... 😉
ja si musím zaklopať zatial že ani mi nič netŕpne ani nenapúcha..ale nechcem to zakríknuť... 😒 aké si mala potom problémy pri pôrode ak sa môžem spýtať?
inak ja som niekde počula že tie ktoré priberú viacej tak sa toho lahšie zbavia potom po pôrode ako tie ktoré pribrali menej..teda nedáva mi to logiku ale viaceré dievčatá mi to vraveli..
ja som pred tehu vážila 53kg a teraz mám tak 58kg, takže zatial 5kg nahodených na vrch ...ale mám pocit že až teraz sa to začne na mňa nabalovať...tak uvidíme

svetluska4
8. mar 2011

Kocky, tak ja to s tymi kilamimam divoke 🙂 ked som otehotnela tak som schudal 4 kg a stale si to tak drzim. Uz si hovorim ze nemam babatko ale pasomnicu 😀 ved toho tolko zosrotujem a nikde nic. Ale s malym som tiez nazaciatku schudla a potom som celkovo za cele tehu pribrala len 7 kg. A po porode mi zislo dole 19kg. No po skonceni kojenia sa mi tie kilecka vratili ale nastastie nie celych 19 ale len 9, ale aj tak je ich dost.
No a kopance. Mala je tiez futbalistka 🙂 si hovorim ze Samko kludas a Lili bude dabel 😀
I ked porovnavam tieto dve tehu tak su velmi podobne, len teraz citim vsetko nejak lepsie, mozno preto ze uz viem co mam citit. 😉

jankam76
8. mar 2011

@kaara1980 Veď ma napadlo. kamarátka býva v Piešťanoch a kupovali kuchyňu v Topoľčanoch. Kupovala zo skriniek, ktoré vypredávali s vyšla na 1/3 z cien čo pozerali v Ikea, v Trenčíne a kade tade. Nakoniec si takú istú kúpila aj jej mama a doviezli jej ju tu do Žiliny. Tak som si na teba spomenula. A potom tam šli kúpiť aj detskú.Ak by si mala cestu, škoda nepozrieť a keď sa dá nejaká koruna ušetriť.

jankam76
8. mar 2011

@mrepanova Ahoj. Dnes som si na teba spomenula. Raz si sa pýtala na spaciu košieľku? Bola som dnes v Antony v Carrefoure a kúpila som si tam podobný spací vak za niečo vyše 3€. Len dole je to zošité, tak za tie korunky aj keby si si to rozstrihla 😉 , no je to super bavlnka.

kukujka
8. mar 2011

3d za nami budeme mat princeznu aj sa pekne ulazala len si stale davala rucky na tvaricku

kaara1980
8. mar 2011

@janka830 no uvidíme aká bude malá,keď sa narodí.Kubko bol kľuďas v brušku a aj potom.To bolo ako miminko jedno zlaté dieťa.Len papal a spal 😀 .Ale čo som si všimla,čo mali kamošky prvé dieťa kľudné,tak to druhé im to všetko vynahradilo 😕
Ja som si už čo to zisťovala o tej predpríprave,a tiež to trvá tak tých 80minút,je to raz do týždňa a je to tiež o tej príprave,dýchaní a cvičí sa tam.Platí sa za to vyše 3e.Tak som zvedavá aké to bude,lebo pri Kubkovi som na také nechodila.
Magnézium som jedla takmer do 8-ho mesiaca.Pri porode som síce mala bolesti stupňujúce,ale vobec som sa neotvárala.Museli mi dať 2 vyvolávačky.A aj tak som mala krátke kontrakcie a dlhé prestávky medzi nimi.Neskor som sa dočítala,že to može sposobovať práve magnézium.Preto sa neodporúča jesť ho v posledných mesiacoch tehu.Tak som zvedavá,ako to bude teraz,keď som ho nejedla.A ešte chcem skúsiť začať piť od začiatku 9 mesiaca piť aj čaj z malinových listov.Tu som o tom našla diskusiu,tak to skúsim vyskúšať 😕 😉

kaara1980
8. mar 2011

@kukujka jeeej,tak gratulujem k dcérke 😀 .Bude Lilianka teda?

kaara1980
8. mar 2011

@jankam76 dík za tip....poviem drahému 😀