icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
8. mar 2011

@kaara1980 ano liliana bude priatel neveril,ze by mohlo byt dievcatko kedze v ich rodine su samy chlapci a rano slubil,ze ak bude princezna kupime ruzovy kocik a teraz sa uz vykruca

deborah77
8. mar 2011

@cottoncandy Ahoj, mne ho kázala brať doktorka.

kaara1980
8. mar 2011

@kukujka 😀 no klasický chlap....kopec rečí a keď príde na to,tak skutek utek

benice
8. mar 2011

@janka830 Ahoj Jani, môj lekár je tak trochu salámista a keď sa ho aj na niečo opýtam, tak reaguje podráždene, ale ja som prvorodička a nemôžem všetko vedieť, tak sa vždy opýtam keď niečo chcem vedieť .... To máš super doktorku potom ... Ale ja nemám tu na strednom Slovensku také možnosti ako v Ba bohužiaľ ☹ A asi by som si na to ani čas nevedela nájsť - chodím totiž na VŠ na denné štúdium ...
Čo sa týka výbavičky, tak tiež toho veľa nemáme, len nejaké tie body, dvoje pančušiek a inak nič ... Nejaké veci má moja mamina ešte po mne a po bratovi odložené a sú aj v celkom zachovalom stave, ale to tiež len zopár kúskov ... Akurát dnes som hovorila manželovi, že koncom marca alebo v apríli by sme už mali vážne začať niečo kupovať pre bábo ... Len stále nevieme čo to bude ☹ A podľa toho by sme aj veci chceli kupovať .... A v koľkom týždni vlastne si???

janka830
8. mar 2011

@kaara1980 no pekne, ďakujem za info..ja síce magnézium nedávam..ale radšej ani nebudem,teda..Inak skúšala si viacej piť vodu čistú alebo niečo podobné, lebo som počula že to tiež pomáha aby ti neopúchali nohy ruky a tak..
o tých malinových listoch som tiež niečo čítala ale len tak sporadicky..o čo tam ide?

janka830
8. mar 2011

@benice No len sa pekne pýtaj, radšej nech je on podráždený a ty informovaná..aj ja som prvorodička tak chápem že to že sa veľa pýtaš..lebo ja sa pýtam stále doma tým už niektorým leziem na nervy 😀
momentálne som v 26tt, a zatial som nemala žiadne komplikácie.. my už vieme čo čakáme, vraj dievčatko už sme vybrali aj meno Laura..ale neviem jedna kamarátka mi vravela že jej povedali že čaká dievčatko a nakoniec bol z toho chlapec 🙂 keď ti raz povedia že je to chlapec tak je to oveľa istejšie ako dievčatko 🙂
ja som zo záhoria ale gyn. lekárku mám v BA, odkedy som tam chodila na strednú školu...teraz žijeme na záhorí to je 70km od BA, a to cvičenie bývalo raz do týždňa útorky..tak som vždy cestovala do BA, a chcem tam aj rodiť...
inak aj my sme s výbavičkou tak nejako podobne, tiež mamina má poodkladané veci, sesternici sa pred rokom aj pol narodila dcérka tak aj ona mi už čo to slúbila..a tiež čo sme kúpili tak len dupačky, mikinku a to je všetko..teraz len zháňame kočík, teda skorej si robíme prehľad že ktoré sú dobré a ktoré by sa nám páčili..

kukujka
8. mar 2011

@fatimuska ja som tu zo zh az teraz som si vsimla starsie prispevky 🙂 🙂

lucia963
8. mar 2011

@kukujka jej,gratulujem k dievčatku 🙂

kukujka
8. mar 2011

@lucia963 dakujem takze budeme mat obe babulky s rovnakymi menami

kaara1980
9. mar 2011

@janka830 ja pijem čistú vodu stále.Od sladkých malinoviek mi je ťažko a aj ked som normálne čajíčkárka,tak ako som tehotná,mi čaj vobec neberie 😕 .
Ten čaj z malinových listov vraj prekrvuje ženské orgány a vraj je ľahší porod 😅 .Vraj....tak otestujem.Chcem urobiť všetko preto,aby som si to dáko uľahčila.Nie ako po prvý krát... 😒 Nechcem epi ani nič podobné,tak aspoň takto.A ešte som čítala o nejakom porodnom géle.Stojí 100e,ale to zvážim podľa financií.Ale vieš ako to chodí....niečo si naplánuješ a potom sa to aj tak nejak zvrtne 😠 😀

mim111
9. mar 2011

@janka830
ťa poteším 😀 , my nemáme zatiaľ vôbec nič nachystané a ani kúpené...a najskôr sa u nás bude nakupovať až v apríli...lebo dovtedy nestíhame 😀

mim111
9. mar 2011

@kukujka
gratulujem ku dievčatku 😉 ,
ja som vyberala kočíky, kým som nevedela, čo budeme mať, skôr pre dievčatko tiež som si vybrala ružový, prípadne ružovosivý, hlavne kvôli mojim dcéram...ale keď som si predstavila, že by som poslala muža na prechádzku s ružovým kočíkom, moc mi to nesedelo....tak tvojho mm aj trošku chápem 😀 , ale je to na vás ako sa dohodnete...držím palce
my nakoniec budeme mať chalana, takže mi ružový kočík padol....a to by si mala vidieť aké kočíky - myslím farebne - mi ukazuje môj muž, už som minule zahlásila, že doooobreeee, kúpime maskáčovýýýýýýý.........( no to určite 😀 )
naposledy mi ukázal s nejakými vojenskými znakmi alebo niečo také na ňom bolo, nejaký russia.....
to bude tiež boj....ale sme na neho tri baby, tak snáď ho prehlasujeme.....

mim111
9. mar 2011

@kaara1980
ahoj, no ja som tiež čaje odstavila, ovocné - ani privoňať nemôžem, jediný, ktorý si robievam je mätový....ani nezisťujem, či mi neškodí, lebo je to jedna z mála vecí, čo mi ako tak chutí , no a ešte mám chuť na tonic ☹ , tak som si kúpila raz litrovú fľašku a pila som ho 4 dni
- malinové listy - idem pozrieť niečo k nim na nete, lebo ja musím užívať magneB6 3x denne.....tak možno na konci budem piť ten tvoj čajík...

kaara1980
9. mar 2011

@mim111 ja som začala od začiatku piť čistú vodu,to bolo jediné,z čoho mi nebolo zle.A aj mi to ostalo,ale kúpila som si čaj pre tehotné a ten pijem asi tak raz za týždeň,inak naň nemám chuť.Ja som prestala aj kávu piť čo sa mi z nej dvíhal žalúdok.Ale nechýba mi to.
Inak tonik sa v tehotenstve ani počas dojčenia nesmie.Obsahuje chinín!!!

kukujka
9. mar 2011

@mim111 my sme sa vcera dohodli na takom jemnom hnedo-kremovom kociku kompromis sme spravili.aj ked dr.povedal,ze dievcatko poznam viac bab co sa lekari pomylili a ak by nejakou nahodou bol chlapcek tak by priatel neprezil keby sa jeho syn vozil v ruzovom 🙂

mim111
9. mar 2011

@kaara1980
ja viem, že tonic nie....ale nedalo sa.....aj som hľadala, čo spôsobuje ten chinín.....ale nič strašné a hlavne konkrétne som nenašla....tak som si ten liter postupne vychutnávala.... 😖

mim111
9. mar 2011

@kukujka
no tak chalan v ružovom...to by bolo fakt divné....aj keĎ mne deti zahlásili, že malému to je predsa jedno v akom kočíku sa vozí, že keď chcem ružový, tak si mám kúpiť ružový..... 😀 , ale to by som im neurobila, ani mužovi

papulka167
9. mar 2011

ahojte no ja nechapem ako sa moze doktor pomylit ....ja som bola na 4D ultrazvuku a tam to je dobre vidiet ..som sa ho zamerne opytala ci je to urcite dievcatko a povedal ze vrati titul ak nebude aj nam to tam presne opisal 😉 tak ze duuuufam ze dievcatko 😀

papulka167
9. mar 2011

@mim111 fuuha ako tu citam tak to tehu ,moze byt aj horsie:D mne nic nie je mozem vsetko uplne 😀

lucia963
9. mar 2011

@kukujka ešte aby sme aj naraz nerodili 🙂) lebo mi na 3D povedal že on by mi stanovil termín na 14.6.

kaara1980
9. mar 2011

@papulka167
@kukujka
ja keď som bola na 3d,tak mi dr. vravel,že raz sa mu stalo,že sa na amnio výsledkoch pomýlili.4akali dvojičky a vyšlo im z plodovej,že budú chlapci.Keď došli na 3d,tak im povedal,že je to chlapec a dievča.Nakoniec sa zistilo,že odobrali omylom 2x vodu z jednej placenty. 😀

lencita
9. mar 2011

ahojte baby..tak som prave prisla od doktorky a mam gestacny diabetes... ☹ aj za strie na prsiach ma sprdla, ze mam nosit pevnejsiu podprsenku a este ze som vela pribrala a ako ceresnicku na torte mam zapal močákov...no a samozrejme moja anemia pokracuje, len to mam este viac nez na zaciatku takze asi tak... ☹ som sama z junoviek s gestačnym diabetom?

mim111
9. mar 2011

@lencita
ahoj, nebuď smutná 😉 , ten diabetes sa dá prežiť, ja som mala pri prvom tehu a šlo to... 😉 , tak si dáš diétku a zvládneš to, ale zas ak ju máš, je lepšie, keď o tom vieš ty - a aj doktor...
to strie - ja neviem, či sa to dá ovplyvniť podprdou, asi je to skôr genetická záležitosť....mne sa pri prvom urobili strie na prsiach ale brucho som mala v pohode...tak možno aj u teba to bude už v pohode držím palce 😉
A ona ti pozerala prsia alebo si ju upozornila?
a keď máš anémiu už dlhšie, dala ti niečo na to, ja som sa totiž toho najviac bála, lebo pripredchádzajúcich tehu som bola tiež anemická, ale teraz od začiatku mi doktor nakázal femibion800 a 400, aby sme tomu predišli...možno je to náhoda, možno je to kvôli tým doplnkom, ale zatiaľ to vôbec neprišlo (ťuk ťuk na drevo...)
tak ti prajem, nech anémia rýchlo prejde a cukrovka nech je len taká slabá, len na diétku....
maj sa krásne

lencita
9. mar 2011

@mim111 dakujem 🙂 anemiu mam od zaciatku, uzivam na to lieky..ale ten diabetes ma desi... 😖 poslednu hodnotu som mala 8,1 takze neni to az take hrozne,ale bojim sa ze sa to bude zvysovat...no a strie mi videla ked mi robila ekg... zatial mam len na tych prsiach, tak snad sa to dalej nebude rozsirovat... aj ty sa drz a nech ta obchadza aj diabetes aj strtie 😉

jankam76
9. mar 2011

Maminky a spolučakateľky, aj keď narada, lúčim sa s Vami. Od zajtra do konca, a to sa bojím, že bude oveľa skôr ako má byť jún ležím v nemocnici. Majte sa krásne a občas si spomeňte.Nariekam, tak radšej končím...

kukujka
9. mar 2011

@lencita ahoj ja som este nebola na testoch,ale tiez nemam cukor v norme ja som s tym mala problem aj pred tehotenstvom
@kaara1980 uvidime pri najblizsom sone ,ci iny dr.tiez potvrdi dievcatko
@lucia963 no stat sa moze cokolvek

kaara1980
9. mar 2011

@kukujka na 3d to vidiet najlepšie

kaara1980
9. mar 2011

@jankam76 budem na teba myslieť a držať ti palce.Vydrž čo najdlhšie 😉 .Nech ste Ty,aj miminko v poriadku.

kukujka
9. mar 2011

@kaara1980 ked pozeral ake bude pohlavie tak si to prepol na to cierno-biele sono preco neviem,asi to podla toho vedel lepsie

kukujka
9. mar 2011

@papulka167 ahoj poznam jednu co jej na 4d povedali,ze urcite dievcatko.vsetko pre babu prichystane a krasny chlapcek sa narodil