icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
14. mar 2011

@bubu84 no ja by som bola normalne rada keby som sa v noci zobudila na kopance ja moju princeznu skoro vobec necitim daka je leniva ked lezim v klude tak sa zvykne ozvat,ale napr.ked som v praci cely den tak ju vobec necitim

mrepanova
14. mar 2011

Ahojte, aj mna uz maly zacal budit aj v noci...,aj ked si to ani neuvedomujem,ze to nocne vstavanie by bolo sposobene tym, jednoducho sa prebudim a citim malinkeho kopkat. Zatial ma to moc "neobtazuje" iba som z toho casteho vstavanie trochu nervozna. Ale to mi asi uz robi nacvik, aby som si tazko nezvikala ked bude na svete 🙂

Ozaj aku velkost paplonika idete kupit? 120x90 alebo 135x100? Ja sa neviem rozhodnut, uz som si kupila jednu sadu obliecok 120x90, ale ked som bola zhanat palonik tak pani v obchode mi povedala, že to je male (tak do kolisky), tak teraz neviem...

mrepanova
15. mar 2011

Ahoj, takze ja sa zatial s Vami lucim. Od zajtra idem do nemocnice, je mi z toho do placu lebo ja som velky odporca nemocnic... no a ani neviem na ako dlho lebo mi musia zistit z coho mam tak vysoke biele krvinky a po tom mi ich aj znizit. Tak sa tu zarial opatrujte

janka830
15. mar 2011

@mrepanova Ahoj držím palce aby ťa čo najskorej pekne vyliečenú pustili domov..budem na teba myslieť..určite bude všetko dobré, opatruj sa..

kaara1980
16. mar 2011

@mrepanova drž sa,hlavne nech to nieje nič vážne.držím Ti palce.

fleuerette
16. mar 2011

Ahojte tehulky, nejako mam pomenej casu pisat, tak len listujem temicky, vzdelavam sa a taaaaaak 😀 .
Pred par dnami som sa ale zacala obzerat po internete po temach papiere, doklady, socialne davky co treba vybavit pred porodom co po porode atd. Tak vam teda poviem, ze je to fakt cela veda 😵 . Uz ste niekto omrkavali aj tieto veci, treba si dat vyslovene na nieco pozor???

kaara1980
16. mar 2011

a keď sme pri tých papieroch....ja mám trvalý pobyt inde ako žijem.Ako je to potom s papiermi,nevie niekto?Myslím tie poporodné papierovačky.Dá sa to vybaviť aj poštou,či sa budem musieť koli tomu trepať 360km?Teda okrem rodného listu,ten sa vybavuje v meste narodenia. 😠

fleuerette
16. mar 2011

@kaara1980 ja mam nieco podobne i ked to nie je teda 360km. info o tom, ze sa nastupuje na matersku sa podava na socialke podla sidla zamestnavatela, ostatne vsetko podla tvojho trvaleho bydliska - socialka aj urad prace, soc. vec. a rodiny. Co som po dnes stihla obvolat, tak radia vsade vybavit to osobne, ale takmer vsetko vie vybavit manzel. Treba mu vzdy len nabalit potrebne podklady od lekarov, potvrdenia a tvoj OP.
Ja prave kvoli ulahceniu uvazujem ze si trvaly prehlasim, u mna je to sice len z BA do Senca, ale pri predstave trepat sa s dietatom na socialku na Zahradnicku (Bratislavcanky vedia o com je rec) je Senec fakt lepci, velke parkovisko, ustretove tety, malo ludi.....

nenullienka
16. mar 2011

Ahojte ja tiež stresujem kvôli vybavovačkám. Mne zamestnávateľ nepredĺžil zmluvu a som na PN až do materskej tak už teraz hľadám info kam mám odniesť papiere čo mi doktor dá. To aby človek lietal po úradoch lebo na sociálke a spol. sa nedá vybaviť nič na 1 krát ☹ 😠 😖 😅 😨 🤐

bubu84
16. mar 2011

@janka2504 gratulujem k dievcatku 🙂 tesime sa.. jasne bude mat kamaratku 😉

bubu84
16. mar 2011

@janka830 to hej po tatovi 😉 ale nie manzel, futbal nehra.. 🙂 tak to je fajn, mozes aspon dospat..ja poslednu dobu velmi zle spavam, budim sa v noci kazdu chvilu a rano ked zazvoni budik.. 😠

bubu84
16. mar 2011

@kukujka tak to ja maleho stale citim, prevalovanie, kopance.. 🙂 je to krasny pocit.. 🙂

kukujka
16. mar 2011

@bubu84 viem si predstavit moja princezna je leniva takze ju len malo citim aj dnes len rano a uz nic

bubu84
16. mar 2011

@kukujka neboj, bude to cim dalej castejsie.. 😉 ako sa hovori, ze chlapci su lenivejsi ako dievcata, u nas to nejak neplati 🙂

kukujka
16. mar 2011

@nenullienka a ako to budes mat teraz s materskou budes mat narok lebo si v ochrannej lehote.ci ako?mne tiez konci zmluva na konci aprila a uz mi ju nepredlzia.materska mi vychadza asi okolo 20teho,ale chcela by som ist na tu skorsiu lebo uz nevladzem.dufam,ze mi s materskou nebude robit socialka problemy

nenullienka
17. mar 2011

@kukujka Ahoj, budem mať materskú, mám odrobené a bola som nemocensky poistená 270 dní. A platí aj 8 mesačná ochranná lehota. 😀 Platila som si aj dobrov. nemocen. poistenie. Len tie papierovačky ma desia 😅 ☹

kaara1980
17. mar 2011

@fleuerette ja mám ešte ten problém,že nie sme zobratý.Pred porodom sa ešte aj sťahovať budeme,takže teraz sa mi neoplatí meniť všetky doklady,keďže nás čaká sťahovanie a budúci rok hádam aj svadba.Už som aj rozmýšľala,že pojdem rodiť ,domov,,ale neviem neviem....nechcem zaťažovať mamu ☹ .no uvidím ako to poriešime všetkom,ale mám z toho stres

kukujka
17. mar 2011

@nenullienka tak to mas dobre podla toho vsetkeho by som s tym ani ja nemala mat problem len keby boli na tych uradoch trosku milsi

nenullienka
17. mar 2011

@kukujka veď to, že keď idem na sociálku normálne mám strach kto zase na mňa nakričí. 😅

kukujka
17. mar 2011

@nenullienka presne tak ja som zostala minule normalne zaskocena isla som sa tam len opytat a nebola tam ta ohava co vzdy ,ale usmiata a ochotna pani,ktora mi vysvetlila co som chcela bez toho aby sa tvarila,ze ju otravujem.dufam,ze ked budem zas nieco chciet tak tam bude lebo ked je tam ta druha prisera co len zazera a bezdovodne ziape tak normalne stratim chut sa nieco opytat

nenullienka
17. mar 2011

@kukujka ja som si tiež užila, po 5 mesiacoch zistili, že mám zle vypísanú PN 😒 ☹ ☹ -ku tak som si to musela všetko vybehať sama, mám doktora v inom meste ako je sociálka tak som ešte aj precestovala kopu a tie "milučké" tetušky na sociálke ma posielali z jedných dverí do druhých už som bola zúfalá. A každá na mňa pozerala "čo otravuješ" no hrôza. A keď ma vypíše a dá mi papiere na materskú tak neviem ako sa budú tváriť keď tam prídem. ☹ 😒 😠 Už sa tešíííím 😅 😀 😝

kukujka
17. mar 2011

@nenullienka no uzsane velmi vsimavy asi su ked si to az po 5mesiacoch vsimli riadny bordel tam maju

nenullienka
17. mar 2011

@kukujka doktor sa aj hneval, že prečo ma otravujú keď mám rizikové, ale prežila som to ale veče ma brucho a kríže riadne boleli. No na sociálke majú fakt bordel, nakoniec som zistila, že niekde ani nevedie, že som PN napr. na dobrovoľne nemoc. poist. Ja som len kukala. Vysvetlila mi to tak, že majú 5 systémov a že sa to asi zle zaregistrovalo. 😖 🙂 Ja sa už ničomu nečudujem 😒 ☹ 😀

fleuerette
17. mar 2011

@kaara1980 jej no tak to mas pekne zamotkane 😵 , ale neboj myslim, ze t onebude az take hrozne. Skus si dopredu obvolat potrebne urady, ako je socialka, urad prace, soc. veci a rodiny, matrika a miestny urad, kde bude mat babo trvaly, ze co vsetko potrebujes a ako to potom vybavovat. Mozno sa nieco bude dat vybavit postou, nieco poriesi tvoja polovicka.
Musim povedat, kedze manzel bol mimobratislavsky, ze sme par veci vybavovali na inych uradoch ako v Bratislave, a ta ochota a ustretovost bola neporovnatelna.

kaara1980
17. mar 2011

@fleuerette budem to musieť obvolať veru.Díky za rady 😉

kukujka
17. mar 2011

@nenullienka ja dufam,ze s tym nebudem mat problem kolegyna isla na matersku a len zaniesla papier od doktora do prace a tam to za nu poriesili len ci to budem tak mat aj ja ked mi skonci zmluva neviem ale ked pojdem na skorsu matersku tak zmluva skonci az asi tak o tri tyzdne po nastupe na nu

silvie101
17. mar 2011

Ahojte, môžem sa k vám pridať? Termín máme 1.júna a bude to dievčatko.
Pozerám že práve riešite papierovačky, doklady...tak na to sa teda vôbec neteším.
A vôbec v tom nemám prehľad, tak musím naštudovať 😕 kde a čo vybaviť..
My sme práve vo fáze hľadania kočíka, ale zatiaľ neúspešne. Vy už máte kúpený?
Neviete poradiť nejaký dobrý, 3kombinácia a aby bol odpružený?

zajo79
17. mar 2011

@silvie101 vitaj. hartan

fleuerette
18. mar 2011

Tak mame za sebou dalsiu kontrolu u gyndosa, verdikt vsetko v najlepsom "poradecku"........ niekedy mam z toho zhluku slov "vsetko v poriadku" zimomriavky.. 😒
A kontrola u neurologa tiez dopadla ako som ocakavala...... cize "ved uvideme co ta chrbtica spravi"....., cisarak potvrdeny, teraz uz len cakat ci budu väcie bolesti alebo nie.

kukujka
18. mar 2011

@silvie101 ahoj tak vitaj,no ohladom kocika ja mam vybraty hilux trojkombinacia aj s autosedackou uz len farbu musim vybrat aj neviem sa rozhodnut asi to vzdam a necham na priatelovu volbu