icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nenullienka
18. mar 2011

Ahojte, chcem sa spýtať či budete používať zavinovačku a akú. Ja už mám nachystanú zavinovačku ešte čo som ja mala. Je krásna vyšívaná, ale je hrubá neviem či nebude malinkému v nej teplo keď sa narodí v júni. Rozmýšľam či ešte nekúpiť letnú?????? ☹ 😢 😅 Aby sa neprehrieval a nemal potničky. 🙂

benice
18. mar 2011

Ahojte, dnes som bola v poradni, všetko vypadá byť v poriadku, sme už objednaní na sono 6.4., tak som zvedavá, či sa nám drobček ukáže ... lebo stále nevieme čo to bude ...

fleuerette
18. mar 2011

@nenullienka aj ja som pozerala po zavinovacke, ale vsetky sa mi zdali horzne hrube, tiez mam obavy ze to budu vyhodene peniaze

Kocky otazka???

Viete ako je to s dovolenkou? Mam narok na plny pocet (teda) 20 dni za tento rok, ked na matersku nastupujem 1.5.2011, alebo len na alikvotnu cast. A mozem si ju vybrat este pred nastupom na matersku?

cottoncandy
18. mar 2011

@fleuerette Ahoj, máš nárok na celú dovolenku a možeš si ju vyčerpať do nástupu na MD, alebo sa ti prenesie 🙂

fleuerette
18. mar 2011

@cottoncandy joj dakujem super, to sa bude moj zamestnavatel teda tesit 😝 , nie ze mu zdrham na matersku este aj dovolenku si budem pytat, xixi

A nahodou nevies ako je to s dovolenkou, keby som ju chcela pouzit medzi materskou a rodicovskou dovolenkou?

cottoncandy
18. mar 2011

@fleuerette to žiaľ netuším ☹

kukujka
18. mar 2011

@benice ahoj to ides na 3d,ci nie?

janina7911
18. mar 2011

Ahojte baby, ozývam sa po dlhšom čase, konečne sa vyriešil problém s netom... 😖 Takže odteraz som tu stále. 😀
Keďže sme sa konečne dozvedeli, že to bude baba (Simonka), tak pomaly dopĺňame výbavičku a potrebné vecičky. A asi aj kočiar je už vybratý, bude to Dorjan Danny Sport 3 Line 2010. Tak snáď sme vybrali dobre. 🙂
Pozerám, že akurát riešite papierovačky. Ja to budem mať asi pestré, keďže som už týždeň na rizikovom, bola som na sociálke uplatniť si DNP a tam tety zistili, že mi stratili celý spis a nikde ho nevedia nájsť. 😠 Tak si ma pohadzujú od dverí k dverám a vyhovárajú sa jedna na druhú...

lucia963
18. mar 2011

Konečne mam glukozový test za sebou a všetko je vraj v poriadku tak sa teším, ale bolo to bléé. Na dalšiu poradňu ma objednala na 20.4. takže mesiac mame zasa pokoj ale chcela som sa vás opýtať keď chodíte do poradne tak vas aj lekár vyšetruje? lebo mňa lekárka naposledy vyšetrovala v decembri, odvtedy len odmerá tlak, pozrie moč a odváži, ale veď môže sa stať že by som sa otvarala alebo niečo a ani o tom nemusím vedieť.. alebo by som to nejako cítila? 😒

nenullienka
18. mar 2011

@lucia963 ahoj, mňa na každej poradni kontroluje. Veď od decembra je ďaleko. 😢 ☹ .

silvie101
18. mar 2011

@zajo79
@kukujka ďakujem vám za tip na kočík. Dnes sme boli pozerať a strašne sa nám zapáčil hartan a teutonia.. no len tá cena.. Tak ešte pobeháme po obchodoch.

silvie101
18. mar 2011

@lucia963 mňa doktorka vyšetruje na každej poradni, naposledy som bola 14.februára a teraz idem v pondelok.

zajo79
18. mar 2011

@silvie101 hartan je kvalitovo ovela lepsi ako teutonia 😉

taky topline S - ma prehadzovatelnu rucku, vanicku nepotrebujes, staci ti vlozna taska na leto... ani matrace a fusaky zatial kupovat nemusis. ja som ho chcela...potom vyhralo bgb cameleon... no ale mm nevie, ze hartan chcem kupit aj tak... zatial akoze na balkon a potom bude tu na dedinu na zimu.

lucia963
18. mar 2011

@silvie101 @nenullienka no ved zda sa mi to dosť dlho a teraz som objednaná až na ten apríl,tak dufam že bude všetko ok, našťastie sa cítim celkom dobre a som doma na materskej s prvou dcerkou takže ani sa nenamáham 🙂

benice
18. mar 2011

@kukujka ahoj, nie nie ... 3 D som mala sľúbené zadarmo, lebo ho mali u nás skúšať na dobrovoľníčkach ... ale volali mi v stredu a to sa mi nedalo, takže z toho nič nebolo ... ☹ čo už ... idem na klasické sono len ... v 30. týždni ....

benice
18. mar 2011

@lucia963 Ahoj, neviem ako to je, ale aj mňa ujo doktor na každej poradni vyšetruje odspodu a aj bruško mi ohmatáva asi že či je všetko v poriadku ... a aj sponu mi vždy sestrička meria, tlak, váži ma a dnes mi aj krv brali na krvný obraz a moč tiež vždy nosím so sebou ... Takže asi tak ...

silvie101
18. mar 2011

@zajo79 dík za radu.. len tá cena prekračuje náš stanovený limit.. musíme sa doma ešte poradiť.

lucia963
18. mar 2011

@benice no tak to maš super lekára, ale ved tak by to malo byť,ta moja za všetko pýta peniaze a nič z toho,poradnu vybaví sestrička sama a ona zatial berie VIP pacientky ☹

lucia963
18. mar 2011

@benice pekne meno pre dievčatko ste si vybrali 🙂

benice
18. mar 2011

@lucia963 Hmmm môj nepýta peniaze, iba na sone vždy platím, inak nič ... Ďakujeme pekne, aj Liliana je peknučké meno ... Ale pozerám, že vy už Bianku máte 🙂

lucia963
18. mar 2011

@benice ja som platila n azačiatku tehotenstva 30eur,to je akože starostlivosť o tehotnu s tým že ma vždy objedna presne na hodinu ale aj tak tam vždy čakam cca 20 minut ,..... a ešte neviete čo budete mať?

kukujka
19. mar 2011

@benice no tak to si budes musiet este chvilocku pockat ja som tiez dlllllho nevedela co budeme mat len 8.3 sme boli na 3d a povedal dr.,ze dievcatko uvidime pri dalsom sone ,ci sa nemylil

megi1989
19. mar 2011

lucia963
Mne robi sestricka poradnu kazdy mesiac - a k doktorke som doteraz chodila kazde dva mesiace ( pravdaze pokial nie je ziaden problem ) - jsne ze uz ku koncu to bude castejsie, ale zatial vraj netreba 🙂

janka830
19. mar 2011

@lucia963 Ahoj, aj mňa na každej poradni skontroluje od vrchu až po spodok... 😉 teraz ma objednala aj na sono v 30tt, krv a ekg.. myslím si že v tehotenstve by ťa mala kontrolovať...skús sa jej nato spýtať, alebo zmeň lekára..

kaara1980
19. mar 2011

@fleuerette nárok na dovolenku sa ti ráta za obdobie od začiatku roka ,po nástup na MD.Mne to vychádza okolo 6dní.Už som si to tiež zisťovala.Ale ak si ju nevyčerpáš,automaticky sa ti prenáša až do nástupu do práce po materskej.

benice
19. mar 2011

@lucia963 hmmm no veru nevieme ... ☹ ale veľmi by sme chceli vedieť, čo to bude ... mňa včera zobrala sestrička, lebo mi aj brala krv a potom som u nej sedela a pomedzi to brala ostatné ženy, ale to väčšinou brala len čo prišli s výsledkami a pri mne musí byť vždy aj ona ...

benice
19. mar 2011

@kukujka ale tak snáď nie ... aj my s manželom by sme chceli dcérku ... ale to je jedno čo to bude, hlavne, nech je drobček zdravý ...

kukujka
19. mar 2011

@benice ano ved to je najdolezitejsie nam kazdy vravel,ze bude chlapec a princezna prekvapila

kukujka
19. mar 2011

poradite mi mozem ist na tu skorsiu matersku ked mi konci pracovna zmluva 31.4 a ta skorsia materska by bola od 8.4?som uz s toho cela domotana lebo na socialke mi vraveli nieco o tom ,ze sa neda ked konci prac.zmluva.uz som s toho debil

fleuerette
19. mar 2011

@kaara1980 to vazne, lebo niekde som nasla ze materska sa berie ak oby si bola v praci, a tak som pochopila aj cottoncandy, ze mam narok na 20 dni.
Tak teraz neviem