Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka ahoj,ja mám po synovi vankúš a paplonik.Tiež som čítala,že dieťa má ležať na rovnom,ale ja som mu občas podkladala vankúš pod celé telo a tak,aby mal hlavu vyššie.A keďže rád spával s nohami vyloženými a pokrčenými,tak som mu ho poprípade podložila pod nohy-pohoďákovi.inak potom som to aj tak využila ,keď bol väčší.Ale tiež bol viac menej ako miminko prikrytý len dekou,skor to využiješ,keď bude mať tak pol roka
@zufzufmeister
@kaara1980 ďakujem za radu 😀 , budem to riešiť až neskôr. 🙂 😀 Ďakujem 😵
Kocky mate niektora broblemy s tym, ze vas bolia rebra, a neviete sa nadychnut?. Ja som sa dnes uz 4 krat musela normalne zbavit podprsenky ☹ , lebo ma strasne pichalo z boku pri rebrach a mala som pocit ze sa zadusim. Je fakt, ze mam uzky chrbat a celkom velke prsia (podpr. 75E momentalne), ale je to normalne??? Mam problemy z chrbticou, tak neviem, ci je to preto, alebo je to bezne v 7 mesiaci. Bez podprsenky je mi najlepsie, ale boooze ako potom budu vyzerat…… 😖 😖 😖
@zufzufmeister ahoj zatial co som sa pytala tak by s tym nemali byt ziadne problemy,ale na 100percent ti to povedat nemozem nikdy nevies na akeho blbca natrafis po uradoch
@zufzufmeister uvazaovala som o porodnici v bs,ale idem nakoniec do zh lebo v bs zevraj nieje novorodenecka jis a neda sa tam dat epidural
@katinka71 tak drzim palce a som zvedava, ja som bola na kontrole u neurologa, len odpoved je vzdy ta ista...."nuz pri stave vasej chrbtice".....
baby, predavam kocik camarelo q 12 v perfetknom stave, som s nim max spoko len nemam kde skladovat vanicku a vajicko tak ho musim predat, tak ak mate niektora zaujem IP
@kaara1980 tak o tom odporúčacom lístku počujem prvýkrát. Včera som bola u doktorky a zabudla som sa jej opýtať ako to prebieha v Ružinove.
@fluerette Ja budem rodiť v Ružinove tak preto chcem tam ísť aj na tú predporodnú. A ty kde budeš rodiť?
Na ich stránke som našla iba toto:
Prednáškové cykly
Ak máte záujem o bližšie informácie z úst odborníkov o pôrode, šestonedelí, dojčení, navštívte cykly prednášok, ktoré sa začínajú každý prvý pondelok v mesiaci. Prednášky sú bezplatné, netreba sa vopred nahlásiť, vítaní sú aj partneri.
Stretnutie je každý prvý pondelok v mesiaci na 10. poschodí o 13 h.
http://babytime.sk/product.php?id_product=139 a co je toto ???
kazdy podla seba
@katinka71 joj dakujem za info, hned vecer budem instruovat manzela, co ma masirovat poriadnejsie 😀
@silvie101 no ja budem na 99% v Dunajskej Strede. Je dost mozne, ze aj tam maju nejake prednasky, este som sa tam nebola pozriet. No ale ak budu v madarcine tak som v keli 😀 😀 . A okrem toho sa mi tam velmi nechce trepkat, kvoli dvom alebo trom hodinam 2,3 krat do tyzdna. Skusim si asi zavola do toho ruzinova, ako to funguje.
@kaara1980 tak som vcera konzultovala to dovolenku s auditorkou. Pravda je na oboch frontoch 😀 , Materska dovolenka sa povazuje za odpracovanu dobu a matka ma narok na 20 prip. 25 dni dovolenky, ale pred nastupom na matersku si moze vybrat len alikvotnu cast. Zvysok dovolenky sa jej "odklada". Tuto si moze vycerpat medzi materskou a rodicovskou, alebo po skonceni materskej dovoleny poziadat o preplatenie zvysnych dni.
Ja som nastupovala k terajsiemu zamestnavatelovi v decembri, takze som si musela z novej dovolenky vycerpat este v roku 2010 5 dni medzi sviatkami a jeden den v jauary. To znamena ze mi zostalo nejakeho pol dna, a tym mam alikvotnu cast vycerpanu. Zvysok dovolenky teda tych 13,5 dna si necham na december a vykryjem tym 2 tyzdne medzi MD a RD.
@silvie101 Jej az teraz som si vsimla ten cas prednasky 13:00, a to sa da ako stihat???
@fleuerette ahá,však preto mi povedali,že mám 12,5 dňa aj so starou dovolenkou.Ja som v našej firme už 7rokov,ale vobec si nepamätám ako to bolo,keď som šla na materskú s malým.A to som vlastne šla naspäť do práce po roku na pol úväzku,takže tam sa mi dovolenka delila dvomi.
@fleuerette Toto presne prežívam aj ja. Hlavne večer. Je to asi preto, lebo všetky orgány tlačia na rebrá. A tiež mám problém s chrbticou, pretože 3 roky som mala sedavé zamestnanie, tak sa mi to teraz vracia ☹
akurát na cas.sk čítam nové zákony platné od 1.apríla.Vraj po materskej,či rodičovskej ti musia dať to isté miesto ako si mala predtým...tak to som zvedavá.Ja som bola na mieste baby,čo šla na materskú.tá sa vrati už teraz.No vera,idem hľadať zmluvu čo mi dali ako poslednú,keď mi zvyšovali plat.Dúfam,že tam nemám len zastupovanie 😠
@kaara1980 Myslim, ze ked s tebou zamestnavatel chce kyvat, nieco si vzdy najde 😒 . Ja som nastupila do novej roboty v decembri s tym ze uz som bola tehu. Prisla som na do na druhy den po podpisani zmluvy. Konatelovi som to hned povedala s tym, ze som mu chcela vratit zmluvu a zostat v starej robote, kde som este nedala vypoved. Povedal, ze v ziadnom pripade, ze je to ok. Bavili sme sa, ze nastupim po pol roku do prace. No a vo februari uz zacal spekulovat, ze co keby som nastupila po 3 mesiacoch........ Tak som si povedala, ze ho kaslem, ak ma vyhodi v skusobnej za to, ze nemienim nastupit po 3 mesiacoch, jeho vec, on s tym bude musiet fungovat.
Nevyhodil ma, mam teraz po skusobnej, uz nastupil chalanisko, ktory preberie moju robotku. No a ja som zvedava ako to bude po tom pol roku ked sa budem chciet vratit, kedze si neviem predstavit ako by sme vyzili zo 190€, ked len 200€ mesacne prejazdime 😖 😖 😖
@fleuerette dosla som od ortopeda dopisal mi este 10 procedur,ak z toho zopar nevyskrtne revizny lekar z poistovne,a mam uzit Paralen 500 mg az 6xdenne,radsej vytrpim bolest ako tolko liekov.
Ahojte, tak uz ma konecne pustili z nemonice. Vysetrenie vsertky dopadli dobre,ale leukocity su stale vysoke. Este ma caka zopar vysetreni,takze sa este nabeham po doktoroch 😒
@katinka71 boze a ten paralen je na co, mas teplotu???
@fleuerette u nás sme vo firme tehu dve.Kolegyňa má termín za 20dní.Ona bola tiež v skúšobnej a ako zistila,že je tehu,bola PN.Naozaj som čakala,že jej po uplinutí skúšobnej poošlú poštou,že končí.Ale čuduj sa svete,nič.Len teraz neviem,akú zmluvu vlastne teraz má.....To máš fajn,keď ti bude mať kto byť pri dieťati.Ja som pri malom bývala pri mame a kedže robíme v tej istej firme,tak nám vyhoveli a ja som chodila na 4 hodiny keď mama došla z rannej a keď mala voľno,som potiahla 8čku.Ale to už mal malý rok a dokojila som ho,inak si to neviem predstaviť.Teraz mám akože víziu 😕 😀 ,že keď bude mať malá 2 roky,skúsim dať prihlášku do školky.A to našťastie robím len rannú a tolerujú (tolerovali) mi,že som občas došla do roboty na pol 7,keď som zaniesla krpca do školky.
@mery4001 😉
@mrepanova vitaj doma....aj keď klasika naše zdravotníctvo-nič sa nezistilo.Ale dúfam,že to nieje nič vážne 😉
@fleuerette nemam teplotu,ale paralen je jediny liek proti bolesti, ktory mozes uzit v tehotenstve(tu v rakusku liecia nim vsetky bolesti len ma nazov mexalen),dobre si pamätam ze pri prvom tehotenstve som nemohla ziadny liek.Aj ja som nastupila pri prvom dietati od polroka do roboty,bolo to narocne ale dalo sa to zvladnut,hlavne v noci ked nebudes musiet casto vstavat,pri druhom sa chystam do roboty po roku stym ze este 2 mesiace potiahne matersku manzel.
@kaara1980 Takze fajn glukoza je za mnou ,samozrejme za pol hodiny som odpadla ale vdaka znamosti mojej polovicky nas poslali na izbu a tam som dve hodinky prelezala a vdaka tomu mi uz nebolo zle.zajtra idem na poradnu velmi sa tesim.Moje malinke kope ostosest je to tak uzasne a nemozem sa ho dockat.uz sme prestahovany bola to ale fuska a veru nebolo mi v ten den vsetko jedno.mala som toho az po usi. Tak sa drz ajjjooooj

@kukujka Som presne ten istý prípad, mám zmluvu iba do materskej. Ako to je potom. Dúfam, že to nijako neovplyvňuje poberanie materskej atď... Nezisťovala si o tom niečo bližšie?