Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Kubka budeme mat aj my 🙂 a vlastne ja budem mat aj Matka a Kubka 😉 manzel je Martin 🙂
@kukujka ides skor na matersku? ja si musim v praci zistit ako to je s dovolenkou, lebo mam este nejakych 6 dni minulorocnej + tohtorocnu, tak neviem ako to bude najlepsie poriesit, ja idem k lekarovi 26.4. to mi bude robit nejake odbery a vypise mi uz aj matersku knizku, na matersku by som mala nastupit podla toho mojho prveho terminu az 14.5.
@bubu84 mne robili naposledy 3d utz a predtým keď som bola na amniocentéze a potom až morfologický.Tak som zvedavá či mi zas zajtra skontroluje len krčok.
inak oni v 3ťom trimestri nevedia určiť presný týždeň tehotnosti.Ak si všimneš,tak aj keď robia utz v prvom trimestri a zapisujú to,tak nie všetky rozmery sedia na rovnaký ,vek,.niekedy je tam rozdiel aj týždeň.
ahojte, tak ako sa mate, bruska rastu 🙂<< ako vase babetka su uz otocene dole hlavickou?, moje este nie,🙂
@bubu84 haha, tak to máš perfektnú dvojicu :D
júúj, ja mám úbohých 7 dní dovolenky ešte a materská až dakedy v polke mája :( už začínam mať dosť toho, aj keď nemám žiadne komplikácie, ale cítim sa ako z posledných síl keby som mlela a tak sa mi zvykne driemať v robote 🙂
Ahojte, hľadala som čo treba všetko vybaviť po pôrode. Dúfam, že to všetko bude môcť vybaviť priateľ. 😅
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por... našla som túto stránku je na nej všetko zhrnuté a dajú sa tam stiahnuť aj žiadosti. 😀 🙂 😝 Mne to pripadá ako keby som po pôrode nemala iné na robote len po úradoch behať a o dieťa sa kto postará, či tie tetušky veeeeeeeeeeeeeeľmi milé na sociálke. ☹ 🙂 😀 😝 . Už sa teším ako budem s tým mojím brušiskom teraz behať keď budem vybavovať materskú ☹ 😒 😖 😎 🙂 😀 A ako mi budú všetci ochotne radiť 😅
@anicka1981 neviem ako je otocene ale predpokladam,ze este nieje dole hlavickou lebo ho citim stale rovnako dole po bokoch brucha hore tam kdesi pod rebra este nekopla na poslednom sone bolo otocene krizom tak si tam lezkala tak je asi este leniva otocit sa
@zufzufmeister
@kaara1980
Moja kamoška mala otočenú malú normálne dolu hlavičkou a pri pôrode sa zistilo,že sa zvrtla a je riťkou.
Kamoška je chudá ako zápalka.Bol to druhý pôrod a porodila ju panvovým koncom,teda zadočkom.Neviem si to ani predstaviť.Ale dnes je tá medicína tak ďaleko.Mne sa malá otočila si až v 34 týždni,ale to bol taký "bengál" v bruchu,že mi bolo hodinu zle.A teraz som tiež zvedavá ako bude drobec otočený.A netreba sa báť,niekedy sa stane,že pri strese z pôrodu sa bábatko pri pôrode zvrtne.Ale neboj doktory vedia čo treba robiť.V niektorých prípadoch si vie aj lekár otočiť dieťa.
JA som pri prvej pribrala dokopy 19,5 kil.Teraz mám len 5,5 kg.LEbo mi veľa ostalo navyše.Takže zásoby boli... 😉
tak už sme po poradni.Utz mi nerobila-mám sa objednať na začiatok mája do gynfivu na utz a prietoky.Sa mi to zdá dosť neskoro,no ale ako povie dr 😒 .tak som aspoň počula srdiečko,skontrolovala mi krčok,ale niečo povedala v tom zmysle,že hlavička ešte nenalieha,tak predpokladám,že je ešte malá neotočená.Aj srdce našla pri pravom bedre,tak bude asi dáko ,šrégom,.A k váhe si dala výkričník sakríš,ja už nejem.Mám vraj stále zlú krv-málo železa,takže mi zvýšila dávku na 2x1.Ja to železo vôbec nejedla 😅 ,lebo mi stačili 2dni a nešla som na wc 2týždne. 😠
Caute baby 🙂
vidim, ze este viacere babatka si lezkaju v brusku a nehraju sa na netopierov, tak som aspon kludna, ze to moje nie je posledne 😅 Aj ked teraz posledne dni tam stale nejak vystraja, vcera vecer bol uplne napriec, dnes rano bol dokriza na uhlopriecku doprava a teraz ho zas citim nalavo, no stale tam nieco spekuluje, a kopance tiez citim stale inde, raz v podbrusku, raz hore do rebier, raz na bokoch...tak snad sa nakoniec spravne ulozi 🙂 v pondelok ideme na uzv, tak som zvedava 🙂
Doteraz mam zatial len 5 kg navyse, nejak mi netreba vela jest, pri prvom som bola vkuse hladna a pribrala som 18 kg, teraz to bude uz asi menej 😅 hlavne nech je babatko zdrave 🙂
@nenullienka ja viem,absolvovala som to všetko pred 5 rokmi,ale ja som už úplne pozabúdala čo,kde a ako...Teraz som jeleň z vypísania na MD.Som PN,obvoďáčka ma chce vypísať skôr,nech si vyčerpám aj dovolenku.Dnes som sa pýtala v poradni,ako mi vypíše MD,keď nástup mi chce dať 8týždňov skôr a to mi vychádza na 26.4,ale poradňu mám najbližšie až 2.5.Tak mi povedala,že až 2.5 mi spätne vypíše MD.Nieje to nejaká blbosť?Nevieš náhodou,kam všade mám vypísanú MD odovzdaŤ?Ja som z toho teraz nejak magor 😠
@kaara1980 ahoj asi ti nepomôžem, ja som na PN od 15.10.2010, od 01.01.2011 zamestnávateľ nepredĺžil prec. zmluvu a teraz neviem kam mám zaniesť papiere či na sociálku v tom meste kde je môj lekár, alebo do mesta tam kde je sídlo zamestnávateľa. Mne vraj ukončí PN 27.04. a zároveň ma vypíše na materskú tak aj s tým mám problém ako to všetko vybaviť. 😅 ☹ 😒 😠 A keď sa niekoho opýtam tak mi povie, že sa mám informovať na sociálke, tak už mám strach čo mi povedia lebo už som mala problém zo zle vypísanou PN a na sociálke ma len posielali hore dolu - hrôza.
@nenullienka jaj,to je strašné ...to kým zas pozisťujeme čo kam a ako...šľahne ma.Milujem blbé papierovačky.Ale ako som čítala tú stránku čo si sem dala,tak všetko sa vlastne musí oznámiť do 8 dní.Aj vznik MD.Ha,lenže keďže žijem v Ba,ale trvalý mám v Lm,tak mám na to jeden deň,aby som papiere dopravila k nám na sociálku-kedže budem na MD od 26.4,vypíše mi to 2.5,tak posledný deň na odovzdanie bude 3.5.Jáj,budem to musieť dáko skôr vybaviť,ale tak neznášam sa niekomu doprosovať.... 😠 .Ale aj tak ti ďakujem 😉
@kaara1980 moc som nepomohla a ty to máš ešte komplikovanejšie ako ja. Ak niečo zistím dám vedieť. 😉 🙂
@nenullienka ok ďík 😉
@zufzufmeister to hej 🙂
@janka830 normalne ze salas 🙂 my este ked sme zacali len hovorit o tom, ze keby ze mame deti tak sme hovorili, ze chlapcek urcite Jakubko..
co sa tyka toho cvicenia, este som nezacala, ani som este nic nezistovala, ale asi by som mala, lebo pridem z roboty a len sa vyvalujem pri telke a stale sa len napchavam, no hrozne je to somnou.. 😠 a ty este teda tiez nechodis nikde?
baby uz ste premyslali nad tym v com zoberete babo z porodnice domov?ci vo vajicku,alebo vo vanicke?ked chcem vo vajicku,tak potrebujem do toho nejaku zavinovacku,ci sa tam babo dava len tak bez vsetkeho?predpokladam,ze bude uz aj dost teplo zaciatkom juna.vo vajicku mame specialnu vyberatelnu vlozku pre novorodenca.neviete niektora poradit? 🙂
@kukujka 🙂 aj moj je lenivy, sa mu nechce na hlavu stavat 🙂)), ja stale citim ze ma kope dole, do podbruska, alebo najlepsie do mechura, ked sa trafi 🙂), akedy mas termin?, ja na 15.6.

@silvie101 tak to su riadne rozdieli v datumoch, ale hlavne nech je vsetko v poriadku, to je najhlavnejsie, nech je babatko zdrave