Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
babule drzte palce dnes o 11tej mame svadbu @anicka1981 volakedy sa rodilo doma a umieralo viac deti.nikto ma nepresvedci,ze domaci poirod je bezpecny.matky co takto riskuju su nezodpovedne
@kukujka gratulujem, pekný dátum ste si vybrali
@zufzufmeister ako ja teraz zisťujem,tak v každej pôrodnici je to iné.Kým v LM som si vzala len popôrodné nohavičky,vložky,hygienické potreby ,doklady a veci osobné.Tu v BA som zistila,že asi pôjdem s kamionom.Lebo som čítala,že okrem iného aj také tie podložky na posteľ,príbor,hubku na riad,pohár,nočné košele a už si ani nespomínam že čo všetko.Ty kde ideš rodiť?Inak skús si tu pokukať na MK,či tu nieje diskusia o pôrodnici kam sa chystáš.Lebo ako kukám,je to fakt individuálne
@zufzufmeister zalezi kam pojdes do porodnice.
@kukujka gratulujeeeem a veľa šťastia do spoločného života prajem 🙂 😀
@zufzufmeister Ahoj ja idem rodiť do Žiaru nad Hronom a toto som našla na stránke nemocnice, neviem kam ideš rodiť, tak si skús pozrieť na internete nemocnicu a dobrá je aj stránka www.sprievodcanemocnicami.sk. V Žiari mi dajú vecičky pre bábo erárne len mi sesternica poradila aby som mu zobrala ponožky, rukavičky a čiapočku, že to tam nedávajú. 🙂
Čo je potrebné priniesť si do pôrodnice:
* občiansky preukaz
* preukaz poistenca
* preukaz pre tehotné
* sobášny list alebo prehlásenie o otcovstve vydané matrikou, kontakt na detského lekára, kam sa pošle zdrav. dokumentácia
* vložky prípadne popôrodné nohavičky
* pre dieťatko dostatočný počet jednorazových plienok (jednorázové plienky 1deň/8ks)
* podložky pod mamičku na posteľ
* 2 - 3 nočné košele, župan, papuče, gumovú obuv do sprchy
* hygienické a toaletné pomôcky
* príbor na jedenie, pohár na čaj, teplomer
* najmenej dva uteráky, osušku
* 4 - 6 vyvarených a vyžehlených plienok
* 2 materské podprsenky
* 1 detské mydlo
* lieky čo pravidelne užívate
* ponožtičky, rukavičky, čiapočku,
Čo je potrebné priniesť pre novorodenca pri odchode:
* komplet alebo dupačky
* 1 ortopedické nohavičky č. 1
* čiapku
* 1 zavinovačku pri odchode domov
* veci pri odchode domov - prinesie partner 😀
A ešte som zabudla mastičku na bradavky, na zapareniny, odsavačku mlieka (niektoré pôrodnice požičiavajú), ale to potom poviem partnerovi lebo pôjdem nabalená ako na dovolenku 😀 🙂 😖
@kukujka jaj tak to gratulujem, 🙂, to uz je za 5 min 11 🙂), ono zomierali, zeny aj deti, ale oni zomieraju aj v nemocnici, ale ako sa vravi, kazda palica ma 2 konce, samozrejme , ze ked vies, ze babetko je velke, alebo mamicka je diabeticka, ma problemy so srdieckom, a pod komplikacie, alebo nie je otocene, ze bude rodit doma, a co sa tyka toho cr, radsej ist na cr, ako mat kliestovy alebo zvonovy porod, ktory moze poskodit babo natrvalo, ale to si myslim,je uz na kazdej z nas, a na lekarovi, a niaka z nas nechce ublizit babu, a ani sebe, su len rozny ludia, ktory robia veci rozielne, co je pre jedneho pekne, pre druheho je skarede,,,, hlavne nech to dobre skonci, akokolvek kto chce rodit, len nech to skonci dobre,,,,,,
po kolkych dnoch vlastne pustaju z nemocnice?,,
@anicka1981 ak je mamička aj bábatko zdravé, tak na 4tý deň ideš domov 🙂
@andrejecka hmm, to je aj tak dlho 🙂), ked na cr tak asi este dlhsie, sa mi zda, ze 5 dni, ,, , ja nechcem ist do nemocnice, ☹ 🙄 😝 , neznasam nemocnice a doktov,ble, dnes idem do nemocnice kde budem rodit na predprodnu pripravu, tak uvidim, co a ako,
nevladzem, sa len gulam a gulam 😀
ja mam termin 13.6, 🙂, dneska mam za sebou prvu predporodnu pripravu, a super pocit, uz sa ani nebojim porodu, nabuduce mame stretnutie aj s oteckami, dotiahnem tam aj svojho 🙂))
@anicka1981 davam LIKE za nazory 😉 😉 😉
@mipolka ok v poho nehadam sa, daj sa nastrihnut ja sa nedam.
Je to podobne ako zenska obriezka v africkych krajinach.
Ten nastrih.
@kukujka domaci porod je bezpecnejsi a setrnejsi ako porod v patologickych podmienkach v porodke ale hadat sa s Vami nema vyznam
poculi ste uz o EPI NO, ze vraj to zaruci porod bez nastrihu a natrhnutia, som zvedava, obiednala som, uvidim ako to pojde, ked tak sa vyprdnem na cely cr,, a este ked sa vyhnem aj nastrihu tak budem super happy,,,, inac do mojej porodnice mi kazu doniest 4 nocne kosele, sa mi zda ze je to troska vela,,,,,
@anicka1981 ja to mám na striedačku jedna noc je dobrá a druhú nemôžem spať a tiež sa prehadzujem..

@ajkask ..musim s tebou uplne suhlasit!!! este som nepocula, zeby niekto chcel mat jazvu na bruchu, kt.sa hoji ovela dlhsie, tazsie a aj ostava brucho dlhsie vacsie po porode ako min. jazvu tam dole, kt.nemusi byt vobec vidiet ako napr.mne-manzel ani nevie kde ma nastrihli, iba ja to vidim a este musim povedat, ze som mala epiduralku, takze nastrih a sitie som vobec necitila, naopak, ked ma zasivali, ja som sa usmievala na manzela a tesili sme sa z nasej dcerky 🙂