icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

silvie101
4. apr 2011

@kukujka gratulujem, všetko dobré v manželskom živote 🙂

silvie101
4. apr 2011

@anicka1981 Kde robia tú predpôrodnú prípravu, že už sa nebojíš pôrodu, aj ja chcem 😀
O tom EPI NO som nikdy nepočula. 4 nočné košele asi že na každý deň jednu..

nenullienka
5. apr 2011

Ahojte mne sa tie 4 nočné košele nezdajú veľa, ja rátam s tým, že prvé dni budem krvácať veľa a že ich určite zašpiním. A ešte keď nedovolia mať nohavičky len vložku priloženú aby sa rana hojila tak ma chytá hrôza 😨 😕 😅 . Ale nejak tie 4 dni vydržím a doma to už bude lepšie.
Chcem sa spýtať či ste už uvažovali nad tým akú značku jednorázových plienok kúpite. Ja neviem. Jedni vravia, že pampersky, potom že z DM-ky sú najlepšie. Človek nemá skúsenosti tak nevie. 😒 ☹

kaara1980
5. apr 2011

@nenullienka ahoj...ja som rozmýšľala aj nad látkovými-teraz sa o tom dosť píše,lebo je to ekologické-,ale počiatočná suma,ktorú do toho musíš investovať je podľa mňa dosť veľká.Ja pri synovi vyskúšala veľa značiek a záleží od bábätka,lebo môj napr.nezniesol huggies,zaparil sa v nich.Pampers sú ok,ale testujú ich na zvieratách,takže tým sa budem vyhýbať.Ale tentoraz dám na DM a neskôr lidlácke.Tie sú podľa mňa dosť kvalitné.Ale uvidíš sama,musíš poskúšať.Používali sme aj Bella,ale tie synovi nevyhovovali na spanie,lebo ich vždy prečúral(plienka bola suchá ,lebo moč mu stiekol po brušku na chrbát),ale cez deň,keď lozil či behal pohoda.

nenullienka
5. apr 2011

@kaara1980 ahoj ja chcem doma používať látkové mám už 30 ks kúpených, ale do pôrodnice musím zobrať jednorázové. Čo mám kamarátky väčšina na pampersky nadávala lebo detičky boli na ne alergické, tak asi kúpim tie z DM-ky. Jednorázové chcem dávať len keď pôjdeme k doktorke alebo niekam na výlet neskôr. Veď budem doma, môžem prať a na látkových sme vyrástli a nič sa nám nestalo. 😀 🙂 😎 Tak môže aj moje dieťa. 😀

anicka1981
5. apr 2011

@silvie101 tak ja som z Presova, a sestricka od mojej gyn mi dala cislo na tu pani, ona je normalne porodna asistenka u nas v porodnici, ako fakt, som bola hlupa, ze som uz nesla davno, ja som sa trapila, bala, hysaky som chytala 😒 ☹ , a po jednom sedeni, som ako vymenena 🙂, 😀 ale to asi koli tomu baloniku,lebo ja som sa najviac bala nastrihu a to ze ma skalicia tam dole, ale s tym balonikom, by som sa za 3 tyzne mala dostat na velkost hlavicky babetka, takze posva ani hradza sa nenatrhne, tak asi to ma tak presvedcilo, o normalnom porode, , skusim, som ho obiednala vcera z ciech, na svk to ani nepredavaju, A robili sme dychove cvicenia a cviky na chrbat, po ktorych ma aj chrbat prestal boliet 🙂, ako super, vsetky info z prvej ruky, ziadne skreslene hororove situacie, vysletlila nam vestko,,,, Na buduci tyzden mame stretnutie aj s oteckami, ide aj moj, bude pocitat kontrakcie, 🙂)

anicka1981
5. apr 2011

@nenullienka ja som kupila jednorazove nohavicky, takze vlozku bude drzat, a to ze ja kosele nenosim, z si myslim ze je zbytocne pre mna vyhodit 50 E len zakosele, a zase, ked si prinesies so sebou podlozku do postele, a sadnes si na nu s tym, ze si vyhnies koselu, tak si ju nezaspinis, lebo krv pojde na tu podlozku, , , uvidime, a co sa tyka pienok, ja mam zatial iba balenie do porodnice, pampersky, tie namensie, a potom uvidime, v latkovych nebude urcite, je to este drhahsie, lebo, ked si popocitas energie, a vodu pasok avivaz a este aj robotu, tak ta vydu este na viac,,,,

zufzufmeister
5. apr 2011

ja som sa včera stretla s kamoškou a tá je dosť fajnová a povedala mi, že jednoznačne najlepšie plienky sú tesco zelené plienky a sú aj lacné, že ich decká neprecikajú a sú pohodlné, tak netuším, asi fakt treba len testovať...

zufzufmeister
5. apr 2011

@anicka1981 ahoj, to myslíš ten prístroj epi-no? Ako by to malo fungovať?

nenullienka
5. apr 2011

@anicka1981 ani ja nenosím noč. košele, ale ja som nekupovala dostala som 4 od sesternice čo už má pôrody za sebou, nie sú síce nové ale mne to vôbec neprekáža.
Aj ja mám kúpené popôrodné nohavičky, ale tie nemôžeš mať stále, nedovolia ti to aspoň čo som sa informovala. Lekári to nevidia radi, povolia len vložku priložiť. Aspoň tak mi to opísala sesternica, kt. rodila pred 3 mesiacmi. Nohavičky mohla mať len keď jej prišla návšteva inak nie. Aby sa rana hojila. Neviem ešte som nerodila ako to beží v pôrodniciach. ☹

kaara1980
5. apr 2011

@nenullienka v LM sme nemali mať nohavičky.Ale ja som si ich dávala na noc.V podstate ťa dr pozerá hlavne pár hodín po pôrode-kontrolujú krvácanie a potom len na vizite.V podstate keď ležíš tak ti ich netraba.Ale keď sa pôjdeš najesť,za návštevou tak je to dobrá vec.Napr.v zozname čo so sebou do pôrodnice tu kde idem rodiť teraz,sú nohavičky sieťované písané.
ozaj a neviem ako je to inde,ale mne po pôrode povedali,že keď pôjdem cikať,nemám ísť na wc,ale do sprchy a pustiť si úplne ľadovú vodu na ranu a tak cikať.Potom som sa len zľahka osušila a nechala pod perinou voľne vyluftovať

nenullienka
5. apr 2011

@kaara1980 aj ja ich mám v zozname do pôrodnice. Sesterka vravela, že ich sestričky hrešili keď ich mali na sebe, že ako sa im tá rana zahojí. Tak neviem 😝 😖 😢 . Ale na noc si ich dávala, podľa mňa sa to nedá spať len s vložkou a keď mi počas spánku vypadne. Ak budem môcť spať 😝 😅 . A veď uvidím čo - ako 😉

kaara1980
5. apr 2011

@nenullienka mne pretečie aj za normálnych okolností,lebo sa stále prehadzujem.Uvidíme,keď ma zdrbú,tak si ich dám dole.Však aj tak ich nebudem mať stále 😉

janina7911
5. apr 2011

Baby, mňa asi trafí šľak... vždy keď sa chystám, že už budem frčať na koníkovi, tak nám na istý čas vypovie net... no na nervy. 😠
Pozerám, že už riešite, čo a ako sa vybaviť do pôrodnice. Mne kamoška zdravotníčka odporučila, že na popôrodné šitie je super Višňovského masť, naniesť hrubo na vložku a priložiť, že sa krásne a rýchlo hojí rana. Len tá masť kus smrdí. Viem, lebo som ju mala na zapálenú ruku, nič mi nepomáhalo, už som ju nevedela ani vystrieť v lakti a po jednej noci s touto masťou som ju mala ako vymenenú. 🙂 Takže ja ju určite do pôrodnice zoberiem. 🙂
A u nás v KE, kde chcem rodiť, tiež vraj nechcú dovoliť nohavičky, len na chvíľku, keď ideš k návšteve a tak, ale ja si to teda bez tých sieťovaných neviem predstaviť... ale tak podložku pod seba určite, tak snáď urobí službu...

lucia963
5. apr 2011

My sme vyskušali asi všetky plienky ale DM plienky su najlepšie,teda babylove, to su jedine plienky ktore udržia aj celu noc, sú pre mňa naozaj najlepšie a kedže su neni ani drahe tak lutujem tých penazí za tie ostatne značky..

anicka1981
5. apr 2011

@zufzufmeister

Aby start Vašeho dítěte do života byl pokud možno hladký a bez problémů, můžete být aktivní už dlouho před porodem. Pomohou Vám přitom přístroje pro posilování pánevního dna EPI·NODelphine a Delphine Plus.
Mírným, cíleným a pravidelným tréninkem s EPI·NO účinně předejdete bolestivému poranění hráze, k němuž může při porodu dojít, jde např. o nástřih nebo natržení hráze. Uvedená poranění postihují asi dvě třetiny rodiček. Masáž hráze je však jako prevence často nedostačující. Následkem poranění hráze mohou být záněty, jizvy, bolesti při stolici a rovněž bolesti při sexu. Pozdějším následkem pak může být inkontinence nebo výhřez dělohy.
Myšlenka, která vedla k vývojiEPI·NO, pochází původně od porodních babiček z Afriky: tam se těhotné ženy připravovaly na porod zcela přirozeným způsobem tak, že napínaly svalstvo pánevního dna pomocí cviků s vhodně tvarovanou tykví. Tím se riziko poranění hráze výrazně snižovalo. Z této prastaré africké tradice se pak vyvinul měkký nafukovací balónek EPI·NOjako moderní zdravotnický výrobek.
EPI·NODelphine Plus Optimální trénink pánevního dna jako příprava na porod a zpětná kontrola biofeedbackem, tzn. zaznamenávání pokroků v tréninku (svalový tonus).+ Ruční pumpa s integrovaným ukazatelem tlaku.
EPI·NODelphine Ruční pumpa s integrovaným zrcátkem pro snadnější použití.
Trénink pánevního dna jako příprava na porod. Příprava na porod s EPI – NO: Přibližně tři týdny před porodem je třeba začít s různými cvičeními, která mají zvýšit elasticitu pánevního dna. Je vhodné cvičit asi 15 minut denně. Stejně jako při sportu se cvičením svaly nejen vytvářejí, ale i napínají. (stretching).
Posilování a zpevňování svalů pánevního dna: Balónek EPI-NO se nejprve zavede do pochvy. Poté se trénuje napínání svalstva proti odporu balónku.
Napínání svalstva: Pomocí ruční pumpy lze bez rizika pro dítě přiměřeně napumpovat vzduch do balónku. Objem balónku se nafukováním postupně zvětšuje, svaly a tkáně se mírně napínají.
Stimulace porodu: Na závěr tohoto posilovacího cvičení nechá těhotná žena vyklouznout napumpovaný balónek z pochvy – navodí se podobný pocit jako při průchodu hlavičky dítěte.
Celkově dobrý pocit: S pomocí EPI-NO se můžete optimálně připravit na porod – svalstvo pánevního dna a hráze se cvičením mírně napíná a chrání Vás pak proti poranění během porodu.
Po porodu je EPI-NO Delphine plus Vaším ideálním partnerem při obnově natažených, oslabených a popř. i poraněných svalů. Ochrana a posilování svalstva pánevního dna přispívá k celkovému dobrému pocitu.
Výhody přístrojů EPI·NO Delphine Plus a Delphine • jednoduchý a pohodlný trénink doma v jakoukoli dobu • efektivní prevence nástřihu nebo natržení hráze • žádný stres pro matku a dítě při porodu • optimální pomoc při rekonvalescenci • rychlejší zotavení po porodu • zachování radosti ze sexu • kontrola dosažených úspěchů při cvičení – biofeedback.
EPI·NO Delphine Plus a Delphine jsou chráněny patentem a byly úspěšně testovány na klinikách.

Lenka:
Díky epinu jsem své první dítě porodila bez nástřihu či jakéhokoliv šití. Můžu ho jen
Všechna hodnocení » (14)
Přidat vlastní hodnocení Dotazy zákazníkůDotazy zákazníků na produkt » (4)

Zeptejte se prodavače na další
informace o produktu »

anicka1981
5. apr 2011

@nenullienka 🙂 no neviem, ja si este neake dokupim, ale uz asi len take trickove, mam 2 uz aj na kojenie, tie boli dost drahe, a ako vravim ja ich doma nevynosim, a s tymi vlozkami, uvidime, pre istotu budem mat, a uvidime,ved vsetky chceme, aby sme sa cim skor zahojili, a ked mi to vyde s tym epi no, tak sa nenatrhnem, takze nebude treba hojit nic, teda dufam, vcera som ho obiednala, a dostupnodt tovaru je do 20 dni, 2 dni, kym to tu pride, takze este 2 tyzne, to bude akurat,,,,,, zacat s tym treba 3 tyzne pred porodom,,,

nenullienka
5. apr 2011

@anicka1981 tak dúfam, že to pomôže 🙂 .

anicka1981
5. apr 2011

ja co mam zoznam do porodnice, tak tam pisu ze pampersky chcu, tak neviem, 40 kusov,

anicka1981
5. apr 2011

@nenullienka aj ja, dufam,mam paniku zo strihania a trhania, radsej by som sa dala na cr rezat, ako sa dat strihat, ale teraz mam nadej, ze to nemusi skoncit strihanim, tak sa normalne tesim, 🙂

kukujka
5. apr 2011

@andrejecka
@kaara1980
@nenullienka
@zajo79
@anicka1981
@ingemor
@lucia963
@janka830
@katinka71
@bubu84
@benice Dakujem vsetkym za gratulacie vseko dopadlo vyborne,zvladli sme to.

micu13
5. apr 2011

@anicka1981 ja sa tiez strasne bojim nastrihu alebo natrhnutia.. Prosim ta vies mi poslat link na tu stranku kde si to zohnala? Rada by som sa vyhla takymto neprijemnostiam.. 😉

danula2
5. apr 2011

@anicka1981 sorry ale fakt uz musim reagovat..... ☹
ta vasa debata o tom ci strihat, trhat, cisarsky a pod. ......????? ved to je totalny nezmysel co vy riesite, preboha, ved v prvom rade ide o vase babatka co nosite pod srdcom
teba trapi ze ta niekto nastrihne? ze ti urobi malicku jazvicku aby babatko islo lahsie von
alebo ak to odmietnes ze sa natrhnes? ale ved to je ta najprirozenejsia vec na svete
a trapi ta ako sa citi to babatko? ci by si ono vybralo CR? ze priroda to zariadila tak aby prirodzenou cestou vyslo porodnymi cestami, ze je to uplne normalna vec, tak ako ked ides na WCko?
ved tu ide o tie deticky preboha, nie o nasu vaginu do kelu!!!!! 😠 😠
pises ze mas paniku zo strihania a z CR nemas? ved to je uplne nepochopitelne
ked niekoho boli zub a ma paniku z vrtania, tak si ho da radsej vytrhnut, navrtat srob a da si tam umelu nahradu?

sorry ale niekedy mam pocit ze pre niekoho je ozaj dolezitejsie ako bude jeho vagina vyzerat po porode ako zdravie jeho dietata 😖 velmi smutne

anicka1981
5. apr 2011

@danula2 zijeme v 21 storoci, ked sa nemusim nechat postrihat tak sa nedam, ved to je jasne, co si masochysta?, moje babetko sa tiez neciti dobre, ked prezivam strach a uzkost z porodu, tak o co ti ide, ?, ked si frigidna to je tvoja vec,

anicka1981
5. apr 2011

@kukujka 🙂 ako sa citis ako Pani ?, 😵 , ja so sa vydavala v septembri minuleho roku, ale sa mi to zda uz strasne davno, 🙂 ale svadobna cesta bola super, dostali sme ju ako dar oj stryka, na lepsej dovolenke som nebola, a asi ani tak skoro nepojdeme, 🙂, budu ine povinosti 🙂)

danula2
5. apr 2011

@anicka1981 v prvom rade masochista sa pise s makkym I
v druhom rade, skus si precitat dostupnu odbornu literaturu o tom ako sa citi babatko pri CR
no a v neposlednom rade predpokladam ze takisto ako pravopis aj vyznam slova masochista a frigidny su ti uplne cudzie, takze...... skoda reci

PS: cudujem sa ze v 21.storoci si si nedala babatko vynosit inej zene, ked "prezivas strach a uzkost z porodu"

anicka1981
5. apr 2011

@danula2 neotravuj moja, , a mas pravdu o tych slovach toho vies viacej ty ako ja,

danula2
5. apr 2011

@anicka1981 myslim ze tvoj sposob komunikacie a vyjadrovania sa hovori za vsetko, predpokladam vsak, ze admini vymazu tvoje urazlive poznamky

btw.: toto je verejna tema, svoj nazor moze vyjadrit ktokolvek, kedykolvek

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@danula2 suhlasim s tebou...

danula2
5. apr 2011