icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

anicka1981
5. apr 2011

@danula2 ved ja som svoj nazor vyjadrila, a to ze sa tebe nepaci je tvoja vec, mne je to tvoj nazor absolutne ukradnuty, preco by som ja mala rodit, tak ako ty chces?, si normalna, ?? sa zobud dievca, Ja nikomu nevyberam a ani neradim ako ma rodit, nech si kazda vyberie sposob aky je je dobry a aky jej vyhovuje, a ani nikoho neodsudujem preto, ze ma iny nazor ako ja, a si myslim, ze zeny, ktore rodili na cr z akehokolvek dovodu nie o nic horsie matky ako tie co rodili normalne, ako si to nacrtla ty, kazda zena je ina, aj fyzicky aj psychycky, takze o com tocis,? ty si rod ako chces, a stym vynosenim babetka si si mohla odpustit, lebo to si zhodila len seba, nemas kusok empatie, a ztych par veci ci si napisala, si chladna zena, bez kuska empatie, tak uz mi nepis, hej, ta prosim, dakujem

kaara1980
5. apr 2011

@danula2 vieš,aj mňa už unavuje stále čítať o prirodzenom pôrode,nastrihnutí,natrhnutí atď.Ja viem,každého osobná vec,preto neriešim.Mňa by len zaujímalo,či zástankyňe ,prirodzeného, pôrodu bez akýchkoľvek zásahov si potom náhodou potrhané miesto dajú aj zašiť,alebo sa nechajú samovoľne (ak sa to tam dole vôbec dá) zrásť.Keď je nástrih neprirodzený,podľa mňa aj šitie.Nechcem na nikoho útočiť,toť môj názor.Rodila som,viem aké to je a keď ma budú musieť nastrihnúť,tak radšej.Ide o dieťa,nie moju ,dieru,.Rozhodne čomu by som sa pri tomto pôrode chcela vyhnúť je vyvolanie pôrodu(ten som si už ,užila,) a sekcia.Žiaľ ,ako to inak nepôjde,tak sa zabijem?Netvrdím,že sa nebojím pôrodu,myslím,že je to prirodzené báť sa bolesti.
@anicka1981 prepáč,ale trochu si protirečíš občas.Si zástankyňa prirodzeného pôrodu,ale radšej budeš rodiť sekciou.Ale to len môj názor,tak nič v zlom 😉

nikinka1981
5. apr 2011

@danula2 prepáčte, ale nedalo mi nezamiešať sa do vášho rozhovoru... myslím, že je to každého osoná vec ako bude rodiť a musím dať za pravdu @anicka1981 nakoľko aj ja som po cisárskom reze...podľa mňa je lepšie ak je matka v pohode pred aj po pôrode. Mala som plánovaný cr kvôli úzkej panve na koniec januára, ale bohužiaľ sa mala pýtala na svet skôr a navyše v inej nemocnici ako bolo všetko plánované som rada, že to dopadlo tak ako dopadlo. Nie je dôležité ako dieťatko príde na svet, ale to kto ho na tom svete čaká a bude ľúbiť. To je každá ktorá podstúpila cr zlá matka?? Alebo si to bábo mala dať niekomu vynosiť? SOm matkou 3 mesačného dievčatka a verím, že som DOBRÁ MAMA aj napriek tomu, že prišla na svet cisárskym rezom!

anicka1981
5. apr 2011

@kaara1980 to nepochopis, , lebo si si neprezila to co ja, ale nech by sa robilo cokolvek ucite by som svojemu babu neublizila, a to je vsetko co k tomu mozem povedat,,,

kaara1980
5. apr 2011

@nikinka1981 jaj,mala si si prečítať viac strán,tu nejde o plánovaný cr.tu je to o tom,že zo strachu radšej rodiť cr ako normálne.Lebo mamičky sa boja nástrihu a potrhania a zašívania.Tu nejde o útočenie na ženy ktoré rodili cr. 😉

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@anicka1981 prepac, ale vravis ze beries druhy nazor, ale to by vyzeralo inak niekoho urazat do masochistov alebo frigidov.. je trosku nieco ine..., keby si bola normalne dospela zena ktora berie aj ine nazory ako maš TY, tak by to inak vyzeralo. CR rez sa nerobi pre to ze to ty chces, ale musi mat na to dovod, a to rozhodne lekar a nie ty! a si myslis ze je to lepsie sama mám CR za sebou, tam tiez mozu naskytnut komplikacie... ked más moznost rodit normalne , a si uplne zdrava, tak ja keby som bola lekar tvoje vrtochy o nastrihnuti,,, ani neriesila. ide tu o tvoje dieta...!!! naco si potom ty tehotna... fakt si si mala dat vynosit dieta u niekoho ineho alebo si kup psa!
Kedysi sa ani ten CR ez nerobil a sme tu...

danula2
5. apr 2011

@anicka1981
mila pani alebo slecna, forum je diskusia, verejne miesto, kde mozno vyjadrovat svoje narozy, interetova diskusia
tak ako si ty napisala svoj nazor, takisto som napisala svoj nazor ja
a bud taka dobra a nevkladaj mi do ust veci ktore som nikdy nenapisala!!!!!
ak neznesies nazory inych nemas na forach co hladat, a uz vobec nie inych urazat!

kaara1980
5. apr 2011

@anicka1981 ty si už rodila?tak pardon,ja som si doteraz myslela,že sa bojíš v podstate neznámeho.Ale ak to už máš za sebou,tak to je niečo iné 😉 .A nič v zlom,ja sa nehádam.

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@nikinka1981 danula tam neriesila ze CR je zly riesila, zaujmy matky..kvoli tomu ze nechce byt nastrihnuta... tak chce rodit CR ...

anicka1981
5. apr 2011

@nikinka1981 no ved to mi napisala ta, ani neviem ako sa vola, ze ci som normalna, ze chcem ist na cr, akokeby zeny co rodili na cr su menej zeny, ja si to nemyslim, ja ma sva svagrinky a obe rodili na cr, a maju mudre deticky, teraz uz maju po 18 rokov, a studuju na vyske, to na margo toho, ze ako sa dietatko pri cr citi, to ako keby som mu tym ublizila, ze sa narodi na cr, nechapem niektore zeny, a ta porodna asistentka, ku ktorej chodime na cvicenia ma pravdu ohlado tychto for, polovica veci co tu zeny popisu su polopravdy, len aby si sa citila este horsie ako sa citia ony, katastroficke scenare a podobne,

nikinka1981
5. apr 2011

@kaara1980 ale ja som to pochopila... strach z nástrihu som mala aj ja ešte predtým ako som sa dozvedela, že mám úzku panvu...podstúpila by som cr tak či tak.

danula2
5. apr 2011

no vidite kocky, tak uz aj fora su nakoniec zle 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lubica69
5. apr 2011

@anicka1981 ty sa dáš radšej rezať 20 cm cisárskym rezom cez brucho ako malý nástrih pri pôrode???
To čo je za blbosť 😅 😅 😅 Tak potom nepíš,že sa bojíš rezov keď si ochotná radšej mať veľký rez a jazvu na bruchu ako malú jazvičku ktorú aj tak nik neuvidí 😀 😀 😀

nikinka1981
5. apr 2011

@anicka1981 dieť

lubica69
5. apr 2011

a som aj za nech je CR platený a riadne platený pre ženy ktoré len vymýšlajú a nepotrebujú ho
nech si zacvakajú aspoň 1000 ečiek

nikinka1981
5. apr 2011

@anicka1981 dieťatko nie je ani náhodou iné, len nie je stresované pri pôrode...je vlastne vybraté v kľude... či sa rozhodneš tak alebo tak, je to tvoja vec a istotne budeš dobrou matkou 😉

catcate
5. apr 2011

@nikinka1981 precitaj si diskusiu trosku viac pozadu a potom sa vyjadruj, lebo takto si nepochopila o co tu ide.
@anicka1981 kazdy si moze vyjadrit svoj nazor, tak ako si ho vyjadrujes aj ty, neviem preco urazas hned... A presne ako pise @kaara1980 protirecis si.
Podla mna je chore naplanovat ci sekciu len koli tomu, ze sa bojis, ked mozes rodit prirodzenou cestou.

andrejecka
5. apr 2011

tak ja som sa pri prvom pôrode potrhala na 32 stehov, nemala som epiduralku, tak to zašívanie aj trocha bolelo a som tu a ak by ma to malo čakať ešte raz tak to vydržím, hlavne že budem mať svoje dieťa v náručí a tam zo spodu som sa pekne zahojila, nič nieje vidno a po šestonedelí sme mali sex a vpohode

anicka1981
5. apr 2011

@lubica69 ja se nebojim nastrihnutia, ja sa bojim tych nasledkov potom, ako je zrasty, skubanie a tak, ale ako vidim, nema to zmysel, lebo nikto to tu nechape, asi som ina co uz, , mne neide ani o jazvy, co modelka aj tak uz zo mna nebude, , ale nechapem, preco sa vsetky tak do mna pustili, ? asi si nieco kompenzuju, ja sa nehram na hrdinku, ze to vsetko zvladnem, som myslela, ze ked tu napisem, z coho mam strach, tak sa mi neako ulavi, ale ako bidim opak je pravdou, vsetky ma tu uz odsudili ako keby som niekho zabila, alebo co, ale nevadi,,,,, kazdy nech si robi c chce ma na to pravo, ale nviem co som komu zle urobila, ,,,

kaara1980
5. apr 2011

@danula2
@anicka1981 fora niesu zlé,ale stačí niekto,čo hodí do éteru aké strašné to je,ako to bolí atd.a to len preto,lebo to povedala dáka známa toho dotyčného....tu sa máme utešovať a predávať si skúsenosti.Popravde,keď som bola tehotná pred 5 rokmi,tak som net až tak nevyužívala a nečítala takéto stránky.Vedela som čo ma čaká,ale len okrajovo a myslím,že to bolo aj dobré,lebo čítať tu niektoré názory ako prvorodička,tak si to asi hodím.Hlavne od strachu.Viem ako rodila moja mama mňa ,ale nebudem to tu radšej písať,pretože by som tým vystrašila ostatné ženy.

anicka1981
5. apr 2011

@nikinka1981 dakujem, aspon jedna mi rozumie, fakt dakujem,,

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

inak CR raz neni len jeden rez ide to cez 7 vrstiev, a tazsie sa to lieci urcite nie po tyzdni...
@nikinka1981 tu nik neriesi ze je zlou matkou.. danula vyjadrila svoj nazor a ona jej zacala nadavat tak akoze sorry. ja mam uzku panvu a moj syn sa narodil preto CR lebo bol KP .. , mne to doktor povedal ze je to lepsie kvoli tomu ze je chlapcek a ja som to akceptovala...

nikinka1981
5. apr 2011

@lubica69 nemáš právo písať tieto veci...niekto má strach a niekto nie a čo je na tom...nejde to z tvojho vrecka...

anicka1981
5. apr 2011

@lubica69 ved je plateny, ja si ho aj zaplatim, nie je problem,,,🙂 😀

danula2
5. apr 2011

@lubica69 suhlas, keby mali zacvakat 1000eciek, daju sa aj zadok nastrihnut 😀 😀 😀

@nikinka1981 "je vybrate v klude" to kde ste citali v novom case, alebo v bravicku???? preboha baby ved netrepte veci ktore nemate potvrdene, mam vam tu zacat kopirovat odborne clanky?

Cisársky rez
Operatívny zásah
Cisársky rez je operatívny zásah, kde organizmus zažije traumu, ktorú bude potom riešiť niekoľko dní: zacelenie rany po reze na maternici, zacelenie rany po vonkajšom reze, strata krvi a trauma všetkých dotknutých štruktúr tela ako aj psychika, potrebujú čas na zotavenie.

Priebeh cisárskeho rezu z pohľadu dieťaťa
Počas prvej pôrodnej doby sa dieťa pripravuje na pôrod a dostáva od mamy potrebné látky na zvládnutie pôrodu.
Ak prvá pôrodná doba pri cisárskom reze chýba môže dieťa preciťovať veľmi rýchly a silný prechod z ochranného obalu 9 mesačného tehotenstva do neznámych rúk lekára.

Dieťa prežíva traumu z „ubližovania“ mame cez prerezávania jej tela.

Potom prežíva stratu mamy, ktorá spí a dieťa sa niekto snaží vybrať z jeho dovtedy prirodzeného prostredia bez toho, aby cítilo podporu zo strany mamy.

Tiež dotyky rúk lekára na pokožku dieťaťa, nemusia byť pre dieťa jednoduché, keďže sa ho dovtedy nikto iný nedotýkal. Naopak pri prirodzenom pôrode dieťa prechádza pôrodnou cestou von cez pôrodné cesty a tým si vyskúša prvé dotyky od jeho mamy. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lubica69
5. apr 2011

@anička1981 bojíš následkov potom?A zrasty a skubania ako píšeš myslíš,že na bruchu mať nebudeš???
Je rozdiel 5cm rezu a 20 nemyslíš???

michaelafiladelfiova
5. apr 2011

@anicka1981 neznasam vztahovacne maminy.. nic zle ti nepiseme.. ale zrasty mozes mat aj PO CR... a ja viem o com hovorim... a rekonvalescenicia trva trosku dlhsie... ako pri normalnom... nema zmysel stebou nieco riesit lebo bezhlavo si tvrdis svoje...

catcate
5. apr 2011

@anicka1981 niki ti rozumie, lebo ste zjavne obe nepochopili co tym @danula2 myslela. Ste si to vysvetlili po svojom. Skoda

anicka1981
5. apr 2011

@andrejecka tak to mas dobre, moja kamaratka sa potrhala tak, ze bolauz na 2operaciach co jej plastiku robili, a o tom ze pojde nikedy este normalne na vecko sa moze rozlucit, tak ak by som mala dopadnut ako ona tak radsej ten cr, babu tym niako nepomozem, ze sa necham dole totalne potrhat,,,, alebo ano??

lubica69
5. apr 2011

@nikinka1981 napísala som len 1000 eur pre ženy ktoré len špekulujú a vymýšlajú a CR nepotrebujú???
Prepáč myslela som 2000 eur LEbo lekári nemajú na starosti nič iné len riešiť a zadarmo operovať také histerky tak nech si to dámy zaplatia!!!