Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@janka830 Ja som tiež tak uvažovala, že za pôrodníčkou cca v 32tt, to je podľa mňa tak akurát.
Zazmluvňuješ aj cez nemocnicu, alebo sa len dohodneš s ňou? Podľa mňa ísť cez nemocnicu je zbytočné, ja by som radšej tie peniažky, ktoré dám nemocnici, dala priamo jej... teda naviac myslím.
@bubu84 Intenzívne kopance závidím. 🙂 Moja sa minule celý poldeň "neozvala", som myslela, že sa zbláznim, jak som sa bála, či je ok... Takže ja sa kus bojím, či je normálne, že kopká tak málo. Utešujem sa len tým, že lekár mi povedal, že je všetko ok...
@janina7911 takto som nad tým zatial nepremýšlala..skorej som si vravela že potom mu zavolám a uvidím...on vravel niečo také že s ním podpíšeme zmluvu a potom po pôrode (ak sa na ňom zúčastní -lebo vraj sa mu raz stalo že nemohol lebo bol chorý) sa to zaplatí....takže podľa toho to vyzerá ako by to išlo mimo nemocnice..ale nechcem ti klamať, keď sa s ním potom stretnem tak budem múdrejšia... 😉 už aj vieš koho by si si chcela zazmluvniť, v ktorej nemocnic chceš rodiť? vyzerá to tak celkom že máme podobný termín..ja mám stanovený 17jún 🙂
@janina7911 tak hej, nie vsetky deti su take zive.. 🙂 nas bude asi futbalista 😉
@janka830 Tak ja som zvažovala v KE či do starej, alebo do novej nemocky, ale keďže jediná detská JIS-ka je v novej, tak vyhrala (samozrejme, nech nám ju netreba, ale keby náááááááááhodou... ). Počula som veľké chvály na dr. Rošákovú, takže by som rada u nej. 🙂 My síce máme oficiálny termín 19.6., ale vraj malá je zatiaľ o týždeň väčšia, tak uvidíme, kedy to naozaj bude... snáď teraz v pondelok na prietokoch sa dozviem, či zodpovedá veľkosťou 31tt. 🙂
@janina7911 ja idem budúcu stredu na utz a aj prietoky,tak som zvedavá čo mi povie.Mne tiež ešte ani raz nepovedali približnú váhu.Ale ako viem podľa kamošiek,niekedy tá váha skresľuje.Jednej povedali,že miminko je veľké a narodil sa drobček 😉 .Ja som mala syna tiež takého leňocha,nechcelo sa mu veľmi kopať,zato stále štikútal.Zato malá má tam asi dáku vrtuľu či čo.A aj tá začína štikútať,len nechápem,ako je v tom mojom bruchu úposkladaná,keď štikútky cítim úplne pri lonovej kosti 😕
@janka830 tak ja som aj druhorodička a neviem veru.Len keď som bola na morfologickom tak sa so mnou dr aj rozprával,ale to vtedy kontroloval chlopne na srdiečku,mozog atď.Toto je myslím prietoky v pupočnej šnure 😅 ,ale fakt neviem.Musím vygoogliť
@kaara1980 uvidíme teda čo to vlastne bude, neskutočne sa teším zase na ultrazvuk...myslím že my máme vždy tak podobne za sebou tie ultrazvuky..lebo ja som bola vtedy na tom 3D u dr. Drábka 21.2. v gynfive..a teraz to mám v útorok a to je tiež deň pred vami 😉 teda pokial idete znova do gynfivu ...keby to boli tie prietoky v pupočnej šnúre to znamená že kontrolujú či správne prijíma živiny... 😅 ? uvidíme čo nám zase povedia....asi sa začnem teda viacej pýtať tých lekárov..lebo mám akosi málo informácií...som vždy taká unesená keď počúvam srdiečko, že hneď na všetko ostatné zabudnem :D
Baby, oznamujete písomne zamestnávateľovi, že nastupujete na MD? V zákone sa o tom píše, že mesiac pred nástupom treba oznámiť predpokladaný nástup, trvanie MD a rodičovskej dovolenky.
@janina7911 @bubu84 no mne hovoril vahu kazdu poradnu....chodim kazde 3 tyzdne.nieco tam pomera vzdy,hlavicku,kosti na nohe tusim a ine veci a vyhodi mu to vahu babenka
ahojte dievcata. Ja by som sa vas chcela opytat ze ci mi neviete poradit kedy si mam zacat vybavovat papierovacky. Som v 28tt. Viem ze prve by som si mala dat ziadost o materske, to mi vraj ma dat poktorky nejaky papier a to mam odovzdat v praci. Ten papier si mam pytat ci mi ho da lekarka automaticky?
a kedy mam zacat tieto veci riesit? Velmi pekne dakujem za kazdu radu.
@janka830
@kaara1980
Baby, pozerám, že ja budem mať ten USG pred vami, v pondelok, tak potom podám info, že čo sme vlastne kukali a kontrolovali. 🙂 Hlavne, nech je všetko ok. A dúfam, že mrkneme aj 4D, vraj už v 31tt bábätko vyzerá tak, ako keď sa narodí, lebo vlastne už je vyvinuté a už len rastie do krásy. 🙂
@micu13 Ja som si už tiež napísala zoznam, že čo všetko treba vybaviť pred pôrodom. 🙂 Takže aspoň v skratke, že na čo som prišla... všetko mám len vyčítané z netu, tak keby boli nejaké blbosti, kľudne ma opravujte, dopĺňajte. 🙂
Podľa zákona by si mala mesiac pred nástupom na MD oznámiť písomne zamestnávateľovi predpokladaný nástup a trvanie MD. Papiere k materskej Ti vystaví lekár, ak si uplatňuješ aj DNP, tak si nechaj materskú vystaviť 2X - jeden papier zanesieš na SP podľa bydliska, druhý zamestnávateľovi.
Ak chceš, aby za Teba štát prispieval počas materskej do II. piliera, tak to musíš oznámiť SP do 30 od právoplatnosti rozhodnutia o priznaní materského.
Pre istotu ísť prechod na materskú ohlásiť do zdravotnej poisťovne, mal by to síce urobiť zamestnávateľ, ale overila by som si, či to naozaj urobil. Skús si dopredu zohnať tlačivo "Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa" a keď už budeš v zdravotnej, tak si na ňom skús nechať potvrdiť, že si bola pred nástupom na MD 270 dní zdravotne poistená... teda ak si bola. 🙂
Potom sú tu už "len" vybavovačky okolo pediatra, pôrodnice a tak... 🙂
@janina7911 dakujem.
Este jedna vec by ma zaujimala. Ked som slobodna mamicka s trvalym pobytom u rodicov, tak by som vraj mala mat nejake vyhody. Myslym ze by mi mali dlhsie platit patersku, ale inac neviem. Nieste tu tiez niekto taky pripad a ze ste si to uz zistovali, lebo ja som vo vyhladavani informacii na nete uplne nemozna 😵
@micu13 Ako slobodná mamina budeš poberať materské dlhšie, nie 34, ale 37 týždňov.
@janina7911 no to je o tri tyzdne dlhsie ako bezne, cize nic moc vyhoda... 🙂
@micu13 Tak keď to tak múdro páni tam hore vymysleli... 🙂 Ale skús sa na sociálke popýtať, možno by sa ešte niečo našlo, niečo, o čom nevieme, aj keď v našom štáte pochybujem... ale za opýtanie nič nedáš. 😉
@janina7911 NO VED TENTO STAT JE UPNA KATASTROFA. ALE URCITE SU NA TOM NIEKTORE AJ HORSI.. VED TEDA BUDEM MUSIET VYZISTIT CO SA DA 🙂
@janina7911 ok,v pondelok čakáme info 😉
tak ja mám dnes za sebou prvú predprípravu na pôrod na Antolskej za sebou.Rozprávali sme sa aj o tom pôrodnom géle-dienatal.Testovali ho práve na tejto nemocnici na 10tich rodičkách.Hodnotila primárka a samotné mamičky.Zo stupnice od 1-5 vyšlo hodnotenie 1,3.Primárka sama priznala,že by nečakala ako to pri pôrode pomôže.Takže začínam byť presvedčená,že si ho zadovážim 😉
@janina7911 budem sa v pondelok tešiť na info 🙂

@janina7911 aj mne sa to zda divne, ze mi to lekar nepovedal, on je taky, ze ked sa ho nespytam , tak ani nic nepovie 😒 teraz naposledy som sa ho spytala na tu vahu a velkost a on mi povedal, ze teraz sa to uz neda, ze je dost velky.. tak potom neviem.. 🙂 hlavne nech je vsetko v poriadku, to je hlavne
to zato nas mali kope ostosest, cely den a celu noc, rano ma vzdy zobudi riadnym kopancom 😀