V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
marcelkatt- Mne povedal doktor ze to je prevencia na udrzanie plodu-ja som nemala ziadne krvacanie a predpisal mi to hned v stvrtom tyzdni. beriem to 2 x denne rano a vecer.
lienkas- tak to je dobre ze ti to skoro zistili lebo moja sestranica nebola na krv a neriesila to a potratila v 2 mes.
dakotaw- no ja som to doteraz brala priznam sa tak vselijak rano ked som zabudla dala som si pobede a uz som predtym jedla.. teraz sa snazim nezabudat kazde rano aj tu polhodinku dodrzovat po tom nejest ale to sa niekedy nedaa 😅
Sasettka - no fakt niektoré mená sú zvláštne 😀 , idem si to popozerať, i keď my máme na 100% jasno aspoň v chlapčenskom mene.
Tak som rada, že to je vlastne podpora pre plod tie lieky.
baby co mate alrgiu mne pomohol sterimar mangan
ale mne uz presla, uz asi odkvitlo co mi vadilo 😉
a este k tomu duphastonu - je to tak ako lelagula pise, aj ja som ho brala pri prvom tehu, je to na to aby sa v maternici vytvorilo vhodne prostredie pre udrzanie plodu, ked telo same nestiha produkovat potrebne hormony
ja som ho brala asi do 10tt
mimi co to je ten sterimar mangan?
Baby ja som zistila ze som schudla 2 kila 😒 a vcera ma palila zaha od toho noveho rajca gastan je tam nejaka strasne ostra chut takze ta voda im nevysla. A ja uz neviem co pit voda mi nechuti, ochutene mineralky tiez nie caje mi smrdia 😔
aspinka: ja vesele priberám zase sa budem gúlať ☹
no konečne som vás dočítala, aj keď si zase nepamätám, kto čo písal 😠
vítam v prvom rade nové tehuľky 😵 😵
aspinka, ozaj super fotka 😀
ja som dnes bola u dr. srdiečko už krásne bilo 😵 a už meriame až 1,59cm 😀 to je obor 😀 a termín mi posunul dr. o deň neskôr na 15.12. tak uvidíme, či to nebude až tesne pod stromček 😉 mne to podľa ovulky vychádza na 18.12. tak uvidíme 😉 inak ozaj bol ten marec, apríl riadne plodný 😉 my sme zamiesili presne na mm narodeniny, urobil si darček na 34. 😀 ale dostane ho až pod stromček 😀
ja našťastie nič také ako bolesti nemám, len tie nešťastné nevoľnosti, dr. povedal, že by mali tak do konca 3 mesiaca prestať samé, že pokiaľ nezvraciam, tak mi nemá čo dať, len vydržať 😒 veď keby som sa aspoň mohla vyzvracať, by sa mi trošku uľavilo, ale stále len hrozná ťažoba a kyselina hádam aj zo vzduchu 😖 no nič vydržíme 😉
a mená my už máme dávno vybraté, mám ich aj v pase, no synček musí byť Jožko, to je tradícia, už by bol v poradí štvrtý a dievčatko bude Naďka 😉
prikladám fotečku nášho obríka 😵
aj ja by som radsej priberala aby som vedela ze je vsetko ok ale brucho sa zvacsuje tak snad rastieme a prospievame i ked som z toho cakania na utz uz dobre na nervyyyyyyyyyyyyy 🙄
nika vidím, že už si to aj v pase dala do poriadku, tak dvoch chlapčekov máš, no asi by si aj túžila po dievčatku však? 😉
mamama blahozelam krasna fotecka fazulky!!!
aspinka ďakujem, nemôžem sa na ňu vynadívať a to isté na knižku, stále v nej listujem, ako keby tam bolo neviem čo popísané 😀
mamama11 tak dievčatko by sme chcely to určite ale keby to bol aj chlapec nevadí len nech je to zdravé
obrázok je pekný....... ja si ešte musím počkať do konca mesiaca , nevieš náhodou ako sa robý genetické vyšetrenie?
nika 30 - a lekarka ti hned automaticky sama od seba dala fotku alebo si si ju musela pytat...... Lebo ta moja nechce dat, vzdy povie že nabuduce.....
Inak ak ste niektora z BA, poradte mi dobreho gynekologa, takeho s ktorym sa da o všetkom pokecat a nieje zakríknutý.... Lebo ta moja dr, nevyhovuje mi. A než pojdem prvy krat na utz tak chcem zmenit.....
nika nemám ani šajn, veď keď som ja mala prvé dve, tak na toto vyšetrenie chodili len na zažiadanie, nebolo to povinné, tak ja vôbec vlastne neviem, čo nás teraz po novom čaká, už aj z tohoto som dosť v šoku, že čo idem ku dr. mi robí sono a že toľko návštev u dr., teraz mi kázal prísť o dva týždne, že zapíše výsledky z odberov a uvidí, ako pokračujem s nevoľnosťami a potom mi povie, čo ďalej 🙂 pri prvých dvoch som tak často k dr. nechodila, no čo už časy sa menia 🙂 ale tie genetické testy sú asi z krvi a len keď je zvýšené riziko nejakej vady, tak myslím odporúčajú amniocentézu, ale to si len myslím 🙂
alexka to si sa asi splietla, to je moja fotečka a dr. nerobil žiaden problém, len som si zaplatila za ňu 2€ 😉
Ahojte tak ja čítam čitam asi od 97 strany 😀 dlho som tu nebola velmi dlhoooo
ja sa citím veľmi zuaujímavo 🙂, ako vždy nevraciam, len mávam ťažoby na žaludku a prsia ma bolia zase neuveriteľne straštne, už to bolo na ústupe a teraz zase to začalo, včera a predvčerom ma bolela hlava ale hrozne, nebola som schopná nič spraviť 😢 , silná migrény, všetko mi vadilo, hluk,svetlo hrozné , nakoniec som včera o pol 4 ked som už fakt myslela že odpadenm od bolesti zašla do lekárne , išiel so mnou drahý lebo som nebola schopná ani šoférovať a tam mi dali paralen vraj tehotné možu paralen ale nie dlhodobo ...tak som si ho šupla ale poviem Vám to mi len stlmilo bolesť vôbec ma neprešla úplne....a potom mi tá pani v lekárni dala za 0,50 centov tu maličku smradlavu mastičku čínsku v takom červenom obale 😀 , a to je ženy moje zázrak ..smrdelo to hrozne, štípalo to , ale pomohlo jediná vec ktorá mi skutočne pomohla malá čínska masť 😉 .
Tak Vám ju odporúčam ak Vás bude náhodou bolieť hlava..čo dúfam že nie . No nič idem si prečítať čo ste tu popísali nech som v obraze .
a Sasettka gratulujem k foto 😉
Mna napíšeš do tabulky až 20 kedy idem k doktrovi a určí presný dátum 🙂
pri prvých dvoch my to nerobil asi to robí automaticke po tridsiatke
mamama11 prepač, sekla som sa.... takže ty si mu povedala,že chceš fotku ešte popredu alebo sa ta pytal.... Ja by som si ju tiež zaplatila, kebyže mi ju chce dať. U mojej stoji tušim 5€.....
neviem, či po tridsiatke, ja ju mám ešte len pred sebou 🙂 ale už pár rokov sa to myslím robí každej, ale neviem to isto, 🙂
baby vy neviete, ako je to s tými genetickými testami? 🙂 aj keď budem treťorodičkou, toto je pre mňa nové 😵
alexkaa keď mi to ukázal na monitore, tak som ho poprosila, či mi môže urobiť fotku a on že samozrejme 😵
som ztoho zmetená a podstate som naposledy rodila pomali pred šiestimy rokmi a vtedy sa to ešte nerobilo
baby, teda bola som si len kúpiť pizzu na obed a nestíham dočítať, ale nás je 😀
apropo, dúfam, že mi tá pizza neskončí v kanalizácii ☹
ja budem mať povinne amniocentézu, už teraz ma to straší, ale baby tvrdia, že to nič nie je, tak dúfam, že to v poho prežijem 😅
baby, teda bola som si len kúpiť pizzu na obed a nestíham dočítať, ale nás je 😀
apropo, dúfam, že mi tá pizza neskončí v kanalizácii ☹
veru nika poviem ti keď som čakala prvé dve, vôbec som sa takýmito vecami nestresovala, ani ma nenapadlo, že ja by som mala mať choré deti, neexistuje, veď prečo 😉 ale teraz mám strach z takéhoto vyšetrenia 😉 zbytočný stres, či nezistia nejakú vadu 😒
ježiš, mi to tam dva krát skočilo, sorry 😀
jaj ja padám tolko hodín a ja nemám nič porobené ☹

fuuu, baby, dnes je to pisaci maraton 😀
mena - nasla som toto:
http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php#July
dooost som sa inak na niektorych menach pobavila, napr. Honorát, Pamfília, Skender, Xenofón... 😀 😀 😀 a ze rozsireny kalendar slovenskych mien, mozte sa inspirovat 🙂)
farbenie - vcera som sa bola dat strihat, 25cm z vlasov padlo za obet 🙂 nevadi, uz dlho som sa chystala na radikalne skratenie 🙂)
no a na margo farbenia, moja kadernicka neodporucala, az po 5-6 mesiaci....teraz mam radsej kupit penove tuzidlo, to nie je take skodlive... takze dam na jej radu, uz som tiez pekne vyprasivela 😀