V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
jago511
treba to spravit ofic - najlepsie pisomne a dat si potvrdit, ze to prijal
inak nebudes brana ako tehotna zamestnankyna a nebudes mat ochranu podla Zakonnika prace
babulky, dakujem za radu. Sefka to uz vie, len som chcela vediet, ci to mam nahlasit aj na personalnom. Ale asi to urobim, ked budem mat tehu knizku. Ja uz tiez pomaly pojdem. Dnes pojdem asi kuknut nejake tehu nohavice, kedze uz na tych mojich nezapnem gombiky 😒 Ozaj, neviete v H&M v BA maju aj tehotenske veci? Tusim som tam nikdy ziadne nevidela....
yago
ja myslim ze v Avione, tam je HM dost velke....
ja dnes skocim asi do Auparku, tak to tam omrknem 😉
Ok, tak ty pozri v Auparku, ja pojdem do Eurovea...a zajtra dam vediet.
ok🙂
a pardon...som ta premenovala trosku 🙂
ahojte...tak som sa vratila od lekara...babatko je v poriadku a pekne narastlo, v pondelok malo 3 mm a dnes malo 6 mm! a nadherne mu bilo sdiecko... 🙂 na ten vytok mi dal lieky, ascorutin, mam ho brat 3x denne 2 tabletky...mala som totiz nejaky maly hematom, ale ze to je ok...a nakazal mi klud na lozku, tkze som si vypisala necakanu dovolenku 😒 ale pre babo vsetko!!!
jahodka
jeeej - super
tak pekne oddychuj!
sa tak tesim na moje ked ho uvidim
dakujem...uvidis mirkita sama, ale ja som nic uasnejsie este nezazila
Ahojte dievcence...vidiet bit srdiecko po prvykrat je fakt uzasny pocit, len skoda, ze to nie je castejsie 😀
My mame dnes za sebou prvu poradnu a dostali sme mnozstvo informacii, kniziek a letakov a samozrejme aj to najhlavnejsie - tehotensku knizku, ktora tu v UK vyzera ako nasa zdravotna karta doma na SK. Brali mi aj krv a moc a v moci mam asi infekciu, takze to posielala do laboratoria, aby sa na to lepsie pozreli a daju mi vediet ci potrebujem nejake lieky...na ultrazvuk ideme 28.5. a uz sa na to straaaaasne tesime, aby sme videli nasko drobceka ako podrastol 😀 😀 😀
Baby a podla coho si vyberate velkost tehu nohavic, lebo ja sa bojim, aby som si nekupila nejake male alebo nepohodlne... 😉
Andelik gratulujem, že je všetko ok. K tým veľkostiam, ak si pred tehotenstvom nosila napr. nohavice č.38, tak aj tehu by mali byť 38. Ale ak človek priberie nejakých 20 kg, tak to neviem.. 😉
Tak dufam, ze sa mi podari pribrat len to co je nevyhnutne a hlavne doporucovane 😀
Inak baby dnes asi 2x v zivote robim knedlik, tak drzte palce, aby sa podaril 😀
jahoda: jej, aj ja som mala hematom a dostala som duphaston 😝 😀 Kazdy lekar ma inu liecbu 🙂
Bambulky-tehulky ahojte!
No videm ze sa rozpravate o kocikoch mi budeme vyberat medzi stokke xplory,casualplay S4,concord neo,concord fusion 😉
U nas zatial vyhrava casualplay alebo concord neo 😉
Ja som poverciva....kocik az uplne tesne pred porodom vybereme 😖
ahojte no co ste uz z pisania unavene. zvedavec ja nie som poverciva ale neznamena to ze hned idem nakupovat kocik si asi odkupim od kamosky ktora mi ho za dobru cenu ponuka chcela ho predat na mmb ale spytala sa ci by som ho nechcela a kedze sme ho spolu vyberali a je skoro ako novy tak som jej povedala nech mi ho odlozi 😉
Jej, vy sa vyznate v kocikoch! 😕 Ja vobec ani netusim ake znacky existuju 😅
no my sme pri Ninke mali kocik kupeny asi mesiac pred porodom, kupovali sme novy Quinny speedi, dnes by som kupila aj pouzivany
lenze ja uz som predala vajicko aj vanicku hlboku, tak ak zajtra doki vsetko potvrdi, tak pisem tej babe co som jej predala vanicku, ze by som ju kupila naspat 😉
a pre Ninku kupime to pridavne sedadlo na kocik 😉
nanuska kamoska ma casualplay S4, mala len vajicko prima, nie vanicku hlboku, ten kocik sa mi paci hlavne tym, ze ma vela "dokonalostí" - nánožník - to moj nemá, strieška sa dá preklopiť tak, že dietatku nesvieti do kocika, ale napriklad ked ho sklada, tak musi striesku dat dole
nas sa ovela lepsie sklada a naklada do auta - a to robime pomerne casto, tekze je to pre mna dolezite
a ovela horsie sa s nim chodi, moj v pohode ovladam jednou rukou, Sč ide pomerne tazko a aj je tazsi ako Quinny, to je dost dolezite, ked je uz dietatko vacsie, okolo roka
a este jedna dobra rada - kupujte si kociky s velkymi nafukovacimi kolieskami, prejdete s nimi kazdy teren, na golfaci samozrejme male kolieska nevadia 😀
aj pre to by som nechcela concord Neo, aj kamoska ho ma a strasne nan nadava 😝 hoci je krasny 😉
albao, ja uz duphaston beriem...a teraz som si precitala, ze ten liek nemozu uzivat tehotne, tak som volala naspat a povedali mi, ze je to ok, ze si nemam letak vsimat 😒
jahoda preto je vzdy v letaku uvadene ze sa liek nema uzivat v tehotenstve, lebo nikto nikdy oficialne lieky na tehotnych netestoval a asi by to nikto nerobil, takze farmaceuticke firmy to tam pisu aby boli chranene
mne to takto vysvetlil moj dr., na ktoreho sa mimochodom na zajtra tesim 😀 😀 😀
aj pri ascorutine je to tak napisane a uplne bezne sa berie v kombinacii s duphastonom pocas tehu
mimi21 ukludnila si ma...vazne ti dakujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 si poklad!!!!
mimi21 dakujem za radu 😉 No neviem u ans vyhrava zatial concord ńeo a casualplay s4 😉
ahojte, baby ja som taky stresak 😀 vcera mi prestalo byt zle a presne takto som aj potratila pred pol rokom.........
aj dnes mi bolo fajn, tak som prelaknuta volala svojmu lekarovi a sestricka mi povedala, ze mam prist v utorok alebo aj dnes, ale ze su v sklze takze mozno budem cakat aj do 10, ked som jej povedala, ze mam doma male dieta, ze co ma ona s tym..😠 😠 ale vsak som bola aj nahnevana, mohli by ich ucit trosky empatie..
tak som bola v nemocnici, dr. som vysvetlila o co ide, a robila mi UTZ...sme v poriadku, drobcek ma uz 2,5 cm a tak sa tam trepal.....az som plakala od radosti..
tak mi povedala, ze kazde tehotenstvo je ine a ze nevolnosti ustupuju medzi 10-12tt zvycajne...
no a co sa tyka kocikov, my sme mali X-Lander x1
http://www.anjelikobchod.sk/product_info.php?ma...
perfektny ale strasne tazky...ten sme predali a teraz kupujeme
Concord Neo vo farbe Neon....pouzivany 9 mesiacov v zaruke do leta 2011, vide nas 350 eur, kupujeme ho z Brna, uz ho mame zajednany, zaloha poslana a ideme si pre neho v auguste 😀
avanka krasny budete mat 😉
avanka, super, ze je vsetko v poriadku 😵
to uz je fazulka velkaaa, ze 2,5cm 😉 ...to si uz v kolkom tyzdni? v 11?
ja som unavena najviac, ako sa len da...ale musim este par dni vydrzat 😔
kociky...netusim, o com je rec.....ale ked sa do toho pustim, urcite budem odbornicka 😀
Sasi, mala som byt 9+3 ale podla UTZ je to 9+1 zatial....
Nanu, je ozaj nadherny a za tu cenu nie je o com, hlavne ze je este v zaruke...tesim sa na neho...
ja som tiez citala viac diskusii, niekto na neho nadava, niekto si ho chvali...kolieska nie su az take male, u nas prevazilo to, ze sa otaca sedacka k mame a celkovo mi pride taky fajn......
a inak Concord Fusion stoji v Cechach 18 tisic ceskych, o 10 tis. menej ako u nas..
avanka aj mi na 80ˇ% percent budeme mat concord neo ale novy a novu kolekciu 2010 😉 Farba bamboo 😉
Casualplay s4 je az na 2 mieste 😉
Nanu, aj ten je pekny...
ja uz by som po svojich skusenostiach ako druhorodicka novy kocik nekupovala
za X-lander sme dali vtedy 20 tisic bez autosedacky, pouzivali sme ho 13 mesiacov a potom sme kupovali aj tak golfky Chicco.....predali sme ho za 300 euro...
ale pri prvom by som ojazdeny nikdy nechcela, teraz som len zmenila nazor....
a tych 350 je cena aj s autosedackou a skladacou vanickou Scout 😉 nie je o com
Casual sa mi paci dizajnovo, ale neda sa napr. polohovat rucka, neotocis sportak a to mi vadi....
avanka aj mne lebo chem mat mrnusa na dohlad 😉

jago, ak chces byt chranena pred tym, aby ta nahodou nevyhodili, je potrebne to oznamit pisomne. Potvrdenie a k tomu dolozit doklad od doktora (napr. prva strana materskej knizky).
Ak to nechces hovorit, nemusis, ak to vsak oznamis, si chranena, mala by si mat narok na viac lekarskych prehliadok, ako je pre beznych zamestnanov zo zakon.
Viem, o com hovorim, musela som to minuly tyzden pisomne dat, lebo sa moje miesto zrusilo, takze som to vyuzila. Inak by som to povedala neskor.