V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no takze ta super rychla a jednoducha polievka:
spargla na male kusky (5 ks), zemiaky na kusky (4ks) a susene alebo cerstve hriby = to vsetko zaliat horucou vodou, osolit a povarit 15 min (moze stale vriet)
nasledne precedit, vsetko okrem vyvaru rozmixovat, k tomu pridat mlieko alebo tvaroh alebo syr
toto vsetko dat na oprazenu cibulku a pripadne este pridat precedeny vyvar (podla hustoty)
dochutit - ja som dala bylinkovy bujon, cierne korenie a petrzlen
rovnako sa da spravit omacka, len sa to nezrie vyvarom
mala som to hotove asi za 25min a bolo to dobre, lahke a myslim ze pomoze aj na zapchu 😉
avanka, taktiež tak, musím variť kvoli malej a manželovi, ten si nosí obed do práce, vaj nie je nad domáce jedlo, takže to ma teší a našťastie tiež nemám problém s pachmi, akurát umývačka mi stašne vadí a ked odkladám riad, musím zastaviť dych 😀
ahojte baby....
tak mám po kontrole, som regulérne tehu, uzv potvrdil 10,6 mm bábo, srdiečko ťuká 😀 😀 😀
o mesiac sa mám hlásiť na screening uzv a poradňu, dostanem knižku a oznámim všade, kde sa dá 😀
sme takí vytešení, že je všetko ok, a doktorka povedala, že presne zodpovedá 🙂
tak už len ten mesiac nejako prežiť ☹
Dakota blahoželám 🙂
dakota
no super!!! neboj, mesiac ti ubehne...a potom to uz asi pojde veeeeelmi rychlo 🙂
dakujem za pochvalu 😵
Sasetka neuveris ja som varila kapustnicu vcera a dnes sme ju papali 😀 😉
a aj my gratulujeme k vsetkym krasnym uvz 😵
ahojte babuľky, tehuľky 😵 😵 😵
mocisko gratulujem všetkým k bijúcim srdiečkám a hýbajúcim sa bábätkam, to sú radostné správy 😵 😵 😵
mne je dnes trošička lepšie, spala som síce do 10,30 😀 ale už som stihla vygruntovať celý dom a poriadne, veď som tri týždne riadne neupratovala, len tak uhadzovala, aj som navarila polievočku hráškovú s haluškami a zapekané cestovinky s mletým mäskom a syrom, ešte mi treba povešať prádlo a suché zvesiť a mám zaslúžené voľno 😵
všetkým prajem krásny začiatok víkendu a všetky ťažkosti nech vás na tisíce km obchádzajú 😵 idem kuknúť nové autíčko, čo manžel doviezol, keď sa rozrastáme, treba väčšie auto, kúpili sme Chryslera Grand Voyagera 😵 tam sa už isto zmestíme aj s kočíkom 😀
Ahojte tehulky, gratulujem vsetkym bez problemov fungujucim srdieckam, tesim sa s vami 🙂 verim, ze vsetko bude ako ma byt a budeme si navzajom takto gratulovat az do decembra 🙂 dnes som musela pri citani preskakovat vas recepty a co dobreho idete papat, akosi mi to nerobi dobre ☹ dokonca ked vidim v telke ako varia alebo jedia musim prepnut, ach dufam ze to coskoro prejde a budem moct konecne nieco z chuti zjest. ☹
Ahojte! Aj ja blahozelam vsetkym uspesnym kontrolam!!! Mne bolo dnes nejako blivne aj ma boli hlava z toho pocasia. Rano mala vstala a dobehla do spalne "maminka tu mas macika a ked sa s babatkom zobudis tak si ho daj na brusko aby malo babatko radost" ja taka rozospata hovorim dobre dobre urobim to. Potom som zase zaspala a zrazu pride "maminka preco spis na bruchu ved to musi babatko tlacit" 😀 😀 😀
Ja som presne vedela co bude nasledovat ked jej to povieme teraz ma bude ofukovat a starat sa intenzivne o babatko aj ked je este v brusku. Mala je strasne precitlivela a empaticka ona hned sa o kazdeho stara a suciti s nim.
mamama klobuk dole ja nic nerobim aj z toho som nesmierne unavena ked si predstavim ze mm zajtra odchadza skoro rano a pride v pondelok ved ja tu zdochnem 😅
aspinka
to bude fajn ked sa narodi male....mala slecna sa bude on starat 🙂
neboj, vikend ti rychlo prejde ...ked bude taketo pocasie, mozno polku s kockou prespite 🙂
aspinka malá musí byť zlatučká, aj moje to tak prežívajú, že ma stále kontrolujú, či jem, či moc ťažko nerobím a tak 😀
a veru víkend prejde ako voda, tak ho kľudne prelež, keď je malá taký rozum ona to pochopí 🙂 a nemysli si, že ja som stále teraz taký pracant, to dnes bola výnimka po troch týždňoch, mm ma naľakal, že nám ide návšteva, tak som rýchlo fungovala, nech sa od hanby neprepadnem až do západného nemecka 😀
Zdravim tehulky, konecne som docitala posledne stranky, fuu je toho dost, 😉 nechodi niektora k dr. na polikliniku v karlovke? citam ze bude velky zaujem o antolsku hm to bude naval 🙂 . uz sa neviem dockat prvej poradne odratavam dni normalne 🙂 a dufam ze mi tiez dr. oznami ze vse ok a poskytne foto... brusko mi asi narastlo uz no tazko posudit kedze niesom najstihlejsia 😎 a chuti mi aj papat teraz hehe.
Ahojte moje milé decembrovky, ako veľa ste tu popísali. Pôjdem si trošku dozadu počítať... Nebola som tu dlhší čas, nejak ma tá únava stále berie a PC mi ťahá oči. Ja mám poradňu až 8.6 teraz, som na rizikovom kvôli tomu krvácaniu vtedy a beriem stále tie lieky. Ja plánujem rodiť v Handlovej, tam som rodila aj prvé. Teda ak všetko pôjde tak ako má. V TT mi stačil prístup na pohotovoti, mala som dosť teda. Arogancia a tak.
Blahoželám aj ja všetkým kontrolám a všetkým moooc držím palce, aby prešli nevoľnosti a únava.
ahojte. ja som si dnes schrupla. Normalne som uvarila a taka unava, ze som si musela lahnut.
Dnes som nejaka hladna furt, od vcera som zavisla na skorici. Cini minies s mliekom na veceru som si dala dve misky a rano dalsiu. A potom akooze desiata skoricova mliecna ryza. A uz zasa mam na to chut. A to som pred 2 hodinami dojedla obed. Cestoviny s hraskom, spekom a mala tam ist ricotta. Tu som nemala, tak som dala fetu. Fajnove. A predtym brokolicova polievka. Ale stale som dnes hladna.
Prsia ma bolia neskutocne. Hlavne ze mi nie je zle. Len ked budem takto jest, tak priberiem cez 20 kil. Brrrr
a k tym nemocniciam. Ja budem v ruzinove. Moj gynekolog tam rodi, ma s nimi zmluvu a este to mam z domu na peso 1p minut. Tak mozem zajst :D
hruza. Pisem cez mobil. To malo byt 10 minut a na konci smajlik
christie....ved ty zivis seba a dve babatka 🙂 tak sa necuduj
hlavne pekne oddychuj!
no ja mam Antolsku asi 7 min pesi...takze tiez moc nevymyslam 🙂 ak aj budu zle cesty v zime, proste sa tam dosmykam 😀
no to je pravda. Kym odhrabes auto od snehu a vyparkujes, peso si tam 🙂
ved moj muz ked som mu povedala predpokladany termin tak prvu vec co riesil bolo prave toto...ze paneboze v tom najhorsom pocasi!!!! 😉
Čauko všetkým a gratulujem k zdravým bábätkám. Ja som stále v nemocnici, dnes mi robili sono, malé už má 42 mm, srdiečko bije, len mám v maternici hematóm, čo nie je dobre. Vyzerá to tak, že tehotenstvo budem musieť preležať ☹ . Ani neviem, kedy vlastne pôjdem domov. Majte sa krásne....a užite si víkend.
bocjanka
drz sa!!! moja kolegyna mala to iste a naozaj bola cele tehu doma, mala par povolenych vychadzok, ale zvladla to. Ma krasneho chlapceka! rodila malicko skor, ale vsetko je OK...
Tak baby dnes som mala inak divny den boli sme vonku. A isli sme sa naobedovat do Ikea ja si tam vzdy tak dobre najem a nevedela som co si dat tak som si dala morcaci rezen a zem.kasu a hnuuuus rezen nedopeceny kasa vodova praskova sklamanie neskutocne 😔 potom sme boli v shopingu a ja zas divny pocit v zaludku sak som nic nezjedla nemam na nic chut a muz mi kupil susene ovocie ze studenstka zmes fuuuuj len hrozienka a arasidy a dve susene marhule a jak to jem hovorim nejake su tam pavucinky a kuknem do sacku a tam maly cervik skapaty ☹ Ja co neviem co jest som si chcela nieco dat a nemohla som muz ze uz mi nic nekupi len to co on vyberie. Ale teraz som si dala mnamky salat s francuzskym dresingom. A hadajte co varime kapustnicu 😀 😀 😀
zabudla som ....bocjanka drz sa myslime na teba bude dobre neboj!
Bocjanka držím moc palce moja, držkaj sa.
Caute kocky, Bocjanka, to bude dobre, kvoli drobcekovi vydrzime vsetko, no nie? 😉
Mala som dnes poradnu a skoro som odpadla, kukam na monitor, drobciatko sa nehybe, kuknem na doktora, kamenny vyraz, normalne sa mi srdce zastavilo, ale nakoniec sme nasli srdiecko, krasne plieskalo...trochu pohybal sondou, ale nic...stale sa nehybalo. Az ked vosla sestricka a rachla dverami, zlatusik sa prebral a zacal nacvicovat spartakiadu. Boze, tak mi odlahlo, myslim, ze aj doktorovi, len sa zasmail a zahlasil..."no jasne...drichmal krpec" 😀 😀 😀 Mame 4,6cm, takze tt sedia 😀
ahojte kocky, môzem sa pridať. Ja mam termin 24.12. a cakame dvojicky 😀
Baby, ktore uz mate deticky, nemali ste v tehu problemy s nejakymi vaginalnymi infekciami? Mna nieco trapi uz par tyzdnov, doktorka mi zistila premnozene nejake druhy kvasiniek, predpisala Macmiror - vaginalne gulocky, vraj ich uz mozem zacat brat ked som v 12tt.Na letaciku je vsak napisane, ze sa nema uzivat v prvom trimestri. Tak teraz neviem, mam ho zacat uzivat, ci este pockat tie necele dva tyzdne? Nemate niektora skusenost?
bocjanka drz sa - moja krstna mala tiez hematon, bola na zaciatku tehu v nemocnici, ale potom ju pustili domov a nemusela len lezat, ale mala PN-ku - kludovy rezim
Ahojky Aknats, vitaj...ze dvojicky 😵 😵 😵 super 😵 😵 😵 gratulujem k dvom bublinkam 😀

ani ja nemusim jest, akurat som vracala 😅 a to som si hovorila, ako mi bolo od stredy dobre..
ale ja varit musim aspon pre maleho , ale nastastie je to pohoda..
mne vcera kamoska, s ktorou som sa nevidela asi pol roka, hovori, a ze vy sa to kedy rozrastiete? ostala som v soku, lebo to nemala odkial vediet....vraj to na mne vidno, ze som akasi ina a vraj budem mat dievcatko.....no bodaj by mala pravdu.. 😀