V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
denika: a ešte si sa nepozvracala? Dať si toto, tak grciam ako bačove šťeňa.
Mimi: to čo máš za predstavy? Máš myslieť pozitívne. To bude aj tým počasím. Určite bude dobre, neboj... 🙂
Aj mňa všade pichá, bolí, v sobotu to bolo na umretie, mala som zastavené vetry, nemohla som sa ani len pohnúť. To bol iný umieráčik... Bojím sa všetkého. to bude asi vekom - mám 33 a žiadnu skúsenosť.... ☹
ahojte po vikende,
tak nastastie u mna ziadne naznaky tehu nevolnosti, tak hadam ani nezacnu....
jediny problem kyselina zo vsetkeho a unava vecer na mna dolieha 🙂
no ale asi vsetko je to tym pocasim, ved vonku je nenormalne zleeeeeeeeeeeee 🙂
my sme sa cez vikend flakali,oslavovali trochu moje statnice, tak som ani jeden den nevarli a v restikach som si vzdy dala kapustnicu a vcera aj strapacky.......boli vynikajúúúúúúúúúceeeeeeeeee 🙂
ja som kavu pila na zaciatku, to bolo v poode, potom mi nechutila,kupila som si caro....pila som ho asi 4 dni,aj to mi prestalo chutit...takze momentalne nic 😉 a asi aj z toho som unavena,ked je organizmus zvyknuty......
na pitie.....tiez mam zo vsetkeho kyselinu hlavne z vody,a pomarancoveho dzusu, tak pijem ine zriedene a jedine z coho nemam kyselinu je ladovy caj.....aj ked to nie je vhodne........ale musim,ked som smadna 😒
ahojte kočky....tak ja som bola min. týždeň na sone mám aj prvú fotku nášho chrústika malého 7mm...doktorka mi povedala, že som len v 6tt + 1D a že som o dva týždne mala posunutý cyklus....čo nechápem som čakale, že už som aspoň v 9tom tt......a zmenila mi aj termín pôrodu sa držte, že 31.12.2010....tak to už je aký dátum 😀 ale srdiečko nám bije a je ževraj všetko ok...objednala ma až na 9.6 prvýkrát do poradne to mi dá hádam aj knižku...inak začalo mi bývať hrozne zle, stále vraciam každý deň sa cítim ako po opici hroza 😒
Tina,no fakt je,že toto som užívala ešte keď mi nebývalo zle.Ale musíš si vybrať.Buď to skúsiš,ale ťa to bude páliť stále.Ale nie je to také hrozné 😉
tak s tou sodou bikarbonou si to tiez neviem predstavit,ale asi skusim.........zaha je ta kyselina nie????
persseffona- tak to je teda riadny skok 🙂 nech ti je lepsie....vracanie je neprijemne ☹
Áno zebrička,to je kyselina a mňa bolel pažerák a pomohlo mi to.Skús to vydržať.Musíš sa poriadne vygrgať. A ja ešte pijem nealko pivo,aj to je dobré na trávenie.
denika: určite to pomáha. Len ja si predstavujem sódu bikarbónu + ocot + voda - po opici sme to niekedy pijávali a to boli iné faxovačky cez WC misy. Fúúúúúúúj, hrúúúúza 😒 😒 😒 😒 😒 😒
Ahojte baby.. viete mi poradit, co sa moze na zapalene hrdlo? asi okrem slanej vody, nic, vsak? 😲 vcera ked som ju kloktala, tak som omylom prehltla, no neprajem nikomu...dlho som predychavala 😠
ahojte dievčatá 😀
musela som si dočítať spätne od piatka obeda...vidím, že víkend bol všade rovnaký...
my sme si v domčeku prikúrili a neuveríte, ale ja som celú sobotu prespala, zobudila som sa o štvrtej poobede, to bolo žúžo 😀 😀 😀
špatne mi je stále, som z toho dosť nervózna, ale čo už...
šteniatka už dokrmujeme, a ako tak stojím pri sporáku a varím im krupicovú kašu, tak v duchu dúfam, že takto o rok už budem variť kašu niekomu inému 😉
ja mám bežne tlak 100/60, a nič s tým nerobím, asi som zvyknutá, kávu nepijem vôbec, nechutí mi...
ale sem tam si dám šumivé magnézium, ktoré je síce dobré na bruško ale ešte znižuje riadne tlak, tak si ma viete predstaviť, ako sa potom plazím po chodbách našej budovy v práci 😀
aj moja švagriná to má tak, a ked otehotnela s druhým synom, ešte to nevedeli, ale ona vstáva ráno o štvrtej do práce, a otvorila šatník odpadla a dvere sa za ňou zasunuli...švagor ju našiel v skrini o šiestej, ked vstával do práce a skoro dostal infarkt, hned volal sanitku...ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a dnes sa na tom smejú, že keby do toho šatníka nepotreboval ísť, asi by ju tam ani nikdy nenašiel,a odišiel by kľudne do práce 🙂
Ahojte baby 🙂
chcem sa Vas opytat ci ste sa uz stretli s niecim takym ako ja pretoze som dost sklamana a poburena 😒
V poslednej dobe mam teploty a je mi fakt zle..citim sa ako chora a tak lezim doma v postely.nie kazdy den ale dost casto.prerabame dom a znamy co nam pomahaju maju blbe reci ked tam niesom .ked zistia ze mi je zle tak povedia ze zasa?? nech nevymysla ved moja sestra bola tehotna a aj kamoska a nic take im nebolo a este sestra mi v 9 mesiaci pomahala stahovat nabytok. ked som sa toto dopocula skoro ma urvalo! ako je to podla vas normalne taka reakcia? mne normalne nikto neveri ze mi dokaze byt tak neprijemne ze fakt nevladzem robit nic ledva navarit.dokonca vcera som sa aj s muzom pohadala lebo ze nerobim na dome a nic nepomaham ☹ som z toho nestastna ..pritom samozrejme ze chcem pomoct na dome ale aj tak teraz sa dokoncuju omietky a malovat sa bude dat az o tyzden. som z toho na nervy a citim sa neprijemne..dokonca aj svokra sa ma pytala ze preco nechodim na dom ze to musim lebo to je aj moj a blabla bla.. neviem mozno je chyba vo mne..poradte co robit ☹
Ahojte 🙂 fatmira mna cely tyzden pobolievalo hrdlo ja som tiez kloktala slanu vodu par dni hlavne rano a mam uz asi 10 dni nadchu ale taku inu..nic ine len husty priesvitny hlien nonstop 😠 mavala som aj zapchaty nos vtedy som si davala nosove kvapky vhodne pre tehotne. uz ma to drzi no teraz zacina druhy tyzden 😒 normalne som si na tie hlieny z nosa uz zvykla 😠
s tym tlakom ja ho mam stale nizky aj ked netehu normalka 96/60 nepijavala som kavu nikdy ja mam kyselinu z nej. nejak som si zvykla ze som stale jak mechom obuchnuta. ale teraz jak som tehu sa mi parkrat tak zakrutila hlava jak som napr.vstala z gaucu 😒 fu len biely zablesk a silou vole rovnovahu som drzala. takze satniku sa vyhybam 😉
Este som zabudla ze moj muz mi vynadal do lenocha. ☹
vitezova...urcite sa nad takymi recami netrap!! to hovoria len ti, ktorí nezazili taketo stavy, ze ti je zle, ze si slaba, ze ta napina ze mas teplotu a ja neviem co...ved tieto stavy nebudu trvat hadam vecne, a ak sa budes citit lepsie tak pomozes, ze? 😉 oni nech si hovoria co len chcu...kazde tehu je ine, a najdolezitejsie je zdravie..... 🙂
Ahoj Vitezova, ja mam tiez zvysenu teplotu, vraj to je normalne a tiez sa mi absolutne nic nechce, nic nevladzem, max tak navarit a vcera som sa musela prinutit zehlit, ale trvalo to asi trikrat jak standartne. nechapem co od teba chcu, ved kazdy preziva tehotenstvo inak a svokra by sa mala hlavne skor tesit ze bude babka a nie do teba rypat. ..
fatmira.. ja viem ale mna trapi to ze si o mne niekto mysli ze som leniva a klamem a zneuzivam tehotenstvo a aj mojho muza o tom presvedcili..lebo oni uz mali 2 tehotne vo svojom okoli..je to hrozne a ti ludia maju byt krstny rodicia 😖
lelagula..keby som ju vcera nepehltla, mozno by som kloktala aj dnes, ale isto ma napne... 😒 dufam, ze ta bolest ustupi a neprejde do nadchy, lebo fakt neviem neviem..a u lekara si nebola?
ahojte
ja pijem sem-tam bezkofeinovu...bola som veeeelka kavickarka, ale teraz mi moc nejde na chut, ani tej bezkofeinovej moc nevypijem, mozno len 2 tyzdennne
dve denne mi pride vela...ved tolko sa ako max, odporuca bezne, pre tehotne by to malo byt myslim menej, max 1 denne
vinko v malom mnozstve je podla mna tiez OK...ale dam si az po prvom trimestri
algi . som rada ze aspon tu ma niekto chape..aj moja mama to chape len ostatny nie...ja fakt neviem co je to za rozum tehotnu zenu takto obvinovat..ja sa s tym normalne neviem zmierit 😖
ahojte, ja som dnes videla srdiecko 🙂 krasne take male cierne pulzujuce daco 🙂 najblizsie mam ist az o 6 tyzdnov..je to v pohoe? Teda este medzitym raz na krv a potom az na UTZ a to budem v 13 tt. - podla velkosti plodu ( 14tt podla vypoctu).
vitezova: vyser sa na nich. Ja mám tiež výčitky zo seba-ja, predtým plná energie s vrtuľou v zadku. Doma som poriadne neupratovala 4 týždne, o varení ani nehovoriac ☹ Keď prídem z práce o 18.00hod. som už mŕtva - spinkám ako batoľa. Našťastie, manžel je veľmi zlatý, pomáha a utešuje ma,že to nič. Veď sme to miminko robili spolu, či nie? Ak by sa mu nepáčilo, nech ide do pi.. 😉 Svokra mala minule pripomienky, či sa ideme zase najesť-a ja že hej a čo? Ja by som umrela už pri osmážení cibuľky, to by som si musela na linku položiť asi rovno lavórik... Svokra má také, že ako jej bývalo zle, ale ona sa musela o všetko postarať...bla, bla,bla. No nezabili by ste ju? 😎
vitezova, kazdopadne si take reci nepripustaj a neznervoznuj sa kvoli niecomu takemu...nech si myslia vazne co chcu..tehotna si ty a nie oni.... len ty vies ako sa citis, a ci sa citis na nejaku pracu na stavbe alebo nie..a predpokladam, ze tam je k tomu este aj kosa, tak aby si nenachladla...vazne kasli na nich...
a svojmu manzelikovi pekne vecer vysvetli ze ci bude verit ostatnym, alebo tebe ako sa citis..... ach jo..no chlapi 😀
Dakujem vam kocky ste fakt zlate ,povzbudili ste ma velmi 😉
tina28- neznasam tie reci ostatnych zien co boli tehotne a ako hrdinsky to teraz opisuju a neviem co..asi ich to tesi..buzerovat nas 😖
fatmira-to ani nie je obycajna nadcha ale mam len hlieny huste aj v hrdle aj v nose take huste natahovace 😀 uz 10 dni jak keby z hormonov poblaznenych v tele 😠 nestipe ma nos ako pri nadche lebo nesakam riedke a to dost casto veru stale mam plny kos servitkov 😠 a ked sakam akoby az z hlavy 😠 strasne som to tu opisala co 😀
ty mozes mat uplne ine pokracovanie ale mne to zacalo tiez najskor bolestou hrdla teraz uz ma hrdlo neboli
vitezova..presne tak ako aj ostatne baby pisu, treba sa nad to povzniest aj ked je to tazke, moj muzicek tiez utrusi niekedy poznamku ohladom poriadku, a pod. samozrejme vysledok je len ten ze ma poriadne vytoci az sa pohadame a potom mam z toho aj tak depky ze ublizujem ,,babatku´´ zbytocne...
fatmira-no vysvetlili sme si to vecer ale to co som sa napocuvala na svoju osobu tak to ma fakt dostalo. reci typu..si zdrava zena a ty zo seba robis nevladnu,vsetci vidia aka si panicka leniva,zneuzivas tehotenstvo, si obycajny lenoch,a pozri sa ako moja sesternica robila na tvojom dome a sama vsetko vedela a jak sa snazia nam vsetci pomahat a ty si doma sedis na riti
vitezova: a bolo by im lepšie, keby si tam prišla a odpadla im rovno pod nohami? A museli by sa o teba starať? No už vidím, akí by boli nadšení.
To sú riadni cvoci. A ešte, keď tliapu tvojmu mužovi také hovädiny. A toho tiež spracuj, nech ti takto nehovorí. Veľmi by som si priala, aby muži mohli byť tehotní. To by za 9 mes. boli PN a prebiehalo by to s maximálnou starostlivosťou o nich 😠
algi - no aspon vidim ze niesom sama... ja mam taky pocit ze ludia pokial nevidia velke brucho pred zenou tak ju vobec neberu ako tehotnu
tina28_ presne tak ako vravis, oni su velky hrdinovia..a ked su chory nedajboze, uz sa len im treba venovat--ach jaj ..mame to tazke my matky 😉

...ešte som zabudla: na pálenie záhy je dobrá sóda bikarbóna.Malú lyžičku sódy si dajte do úst a zapite vodu.Môžte to užiť 3x denne. Mne to pomohlo.