icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

skriatok3333
3. aug 2010

Ahoj @vegas a prečo nie do ZH-napíš nejaké skúsenosti a rady o žiari nech sa nám lepšie rozhoduje.

skriatok3333
3. aug 2010

@marcelkatt -ale keď ked niekomu poviem že pojdem asi do bojnic tak ma len odhovárajú,teraz riešime 3d sono,ty si bola?

vegas
3. aug 2010

Ahoj skriatok3333, prvého mám syna, narodil sa 6.11.2005 a tiež v BB. Ke ď som 1x potratila, tak som si po negatívnych skúsenostiach s lekárom v ZH (nerobí ale v nemocnici tak sa neboj) našla lekára v BB v Roosveltke. A aj keď som si po prvom pôrode povedala, že v BB nikdy viac, pôjdem tam opäť. Podľa mňa sú tam lekári super, ležala som tam v 10tt asi tri týždne, aj keď od tých čias tam nastali nejaké zmeny. Na ZH som počula v poslednej dobe samé dobré veci, ale ja sa bojím toho, že keď sa niečo vážne prihodí pri pôrode všetky prípady prevážajú do BB. Podľa mňa ide vtedy o každú minútku v živote toho drobčeka a preto som sa rozhodla opäť pre BB. Nie je to tam žiadny komfort a už teraz sa na to psychicky pripravujem, ale verím že keby sa niečo dialo majú všetko potrebné po ruke. Prvú dcéru si kde rodila?

skriatok3333
3. aug 2010

@vegas malá sa mi narodila v Handlovej a bola som spokojná rodila ma dr.Matušková aj s primárom Ďurkechom-on sa len prišiel sem tam kuknúť,ale doktorka bola super a aj ostatný personál bol v pohode,až na to že sme sa nejako nemohli rozbehnuť z kojením,ale sestričky boli väčšinou milé.Takže ked teraz handlovú zrušili tak mi je to lúto,lebo v Handlovej som mala sama izbu,manžel tam mohol byť kedykoľvek s nami na izbe,nikto to nesledoval podľa návštevných hodín a pod.,pôrod bol v pohode,takže teraz neviem....

marcelkatt
3. aug 2010

@skriatok3333 nebola som a ani neviem, či stihnem ešte ísť, uvidím po štvrtku, po výsledkoch z amnio.

marcelkatt
3. aug 2010

@skriatok3333 aj ja som mala pri pôrode Dr Ninu Matuškovú, no nakoniec museli prísť všetci, kvôli komplik pôrodu, no pôrodnica to bola na úrovni, max spokojnosť po všetkých stránkach veru.

vegas
4. aug 2010

Ahojte, pozerali ste včera správy? Aké zmeny chystajú ohľadom materskej? Bude to sranda. Chcú zrušiť príplatok k príspevku pri narodení tých 678 €, čiže dostaneme len 151 € a rodičovský príspevok bude jednotný 180-190 €.
Super však? Chcú to schváliť s platnosťou od 1.januára 2011. Tak ak budeme trošku prenášať (čo sa mňa týka tak je to dosť reálne pri termíne 30.12.2010) tak sa máme na čo tešiť 🙂
Čo vy na to?

marcelkatt
4. aug 2010

@vegas je to fakt úbohé ako chcú zobrať aj z toho mála, čo rodiny s deťmi poberajú a nevyhnutne potrebujú. Veď výbava pre novorodenca základná a nutná vyjde dosť peňazí a to nehovorím ak nejaká mamička nemôže kojiť, tak um mlieka sú neskutočne drahé, ďalej ak je slobodná mamička, no hrozné. My máme s mm jeden plat a RP a máme čo robiť, aby sme vyšli. Nájom vysoký, keby nemám pomoc rodiča, tak neviem kde som teraz a ako žijeme. Mňa by sa tá zmena nemala dotknúť ten príspevok, no oni chcú myslím aj RP dať na rovnakú sumu cca 180-190€ a napr ja mám nárok na 256€ momentálne. No uvidíme, ale určite nemyslia na naše dobro, chcú šetriť a oberú rodiny, ktoré to potrebujú.

vegas
4. aug 2010

marcelkatt, dobre si to pochopila, nebudeš mať od januára nárok na 256 €, pretože bude jednotne 180-190 €. Pozerám že čakáš bábätko v decembri, to by si ešte mohla dostať tých 678 € príplatok k príspevku (ktorý je 151 €). Ale od januára už určite nie 256 €.
Ani neviem či mám tajne dúfať, že to predsa len neschvália, ale to by bolo asi velké šťastie 🙂

marcelkatt
4. aug 2010

@vegas kiež by im to neprešlo

marcelkatt
4. aug 2010

@vegas hlavne že si platím DNP... jedinou výhodou bude, že mi dajú pol roka materskú, no platila som to aj kvôli zvýšeniu RP a mám smolu. Čo už.

skriatok3333
4. aug 2010

@vegas tak tiež ma to zarazilo ked som o tom počula,neskutočné čo už dokáže napadnúť nejakého ministra,ktorý v živote nemusel vyžiť z takých príjmov ako máme my.Najprv to zvýšia aby sa zvýšila aj pôrodnosť a teraz?Chcela by som vidieť pánov ministrov ako by vyžili oni na našich miestach z našimi podmienkami a príjmami,neprežili by ani mesiac.A aké mali silácke reči že sa budeme mať lepšie,teraz sú tam asi mesiac aj s cestou a máme sa naozaj "úžasne"...No neostáva nám decembrové maminy nič iné len dúfať že stihneme porodiť ešte v decembri nech máme aspoň ten príspevok!!!!!

cajka13
4. aug 2010

Ahojte chcela by som sa spýtať koľko ste doteraz pribrali ?

marcelkatt
4. aug 2010

@cajka13 moja ja presný jeden kilogram.

cajka13
4. aug 2010

@marcelkatt hej a je to normálne? Lebo ja som tri a čo si čítavam ako týždne čo sa deje s malým so mnou a tak tak vždy je písané že ako 23 týždeň čo budem začínať , by som mala mať na sebe 7 kíl navyše, tak som sa zľakla či je teda všetko v poriadku ale inak som rada že mám na sebe len 3, vzhľadom k tomu že nikdy som nepatrila medzi tie štíhle ale vždy k tým plnším.

marcelkatt
4. aug 2010

@cajka13 každé telo je iné. Ja som aj pri prvom pribrala za celé tehotenstvo 6kg a to malý mal skoro 4kg a aj to som pribrala až ku koncu tehotenstva.

cajka13
4. aug 2010

dík za radu, ale tak doktor nevravil nič na váhu a malinké by malo byť v poriadku.

skriatok3333
4. aug 2010

@cajka13 ja mám tiež asi kilo,je to naozaj tým že každé telo je iné,ani ja som nikdy nepatrila k tým najštíhlejším ale ani k tým najbaculatejším,pri prvom tehu som pribrala 7kg a malá mala 3080g,pokial bábätko priberá a rastie je všetko O.K.,nič sa neboj,bábätko si zoberie koľko potrebuje 😉

piridoxin
5. aug 2010

Ahojte, čakáme bábätko v decembri a hľadala som fórum aby som sa mohla tešiť a radiť s podobnými šťastlivcami 🙂
Nejaký týždeň si to tu čítam a zaregistrovala som sa. Zatiaľ neviem ako to funguje, ale asi väčšina mamičiek "decembroviek" je na súkromnom fóre

monicka6101
5. aug 2010

Ahojte na skoro kazdy den citam vase prispevky ale az teraz som sa rozhodla napisat.Rada by som sa pridala do vasho sukromneho fora.18.12 by som mala rodit. 😀 😀 😀 😀
Uz aby to bolo.

marcelkatt
5. aug 2010

@piridoxin
@monicka6101 baby vitajte a napíšte sasettke 🙂 ona vás k nám šupne a zaradí do tabuľky...

lenkadax
6. aug 2010

Ahojte. Rada by som sa aj ja pridala do sukromneho fora. Cakam druhe dietatko, termin mame 8.12. Zatial je to len babo, lebo nam zakazdym ukazuje zadocek 🙂

andrea0903
8. aug 2010

@sasettka chcela by som ta poprosit cii sa mozem k vam pridat cakam uz tretie babo hadam uspesne 😀 dakujem

cajka13
8. aug 2010

ahojte. Už si chystáte výbavičku pre bábatko a pre seba do pôrodinice? Ak hej čo také si pripravujete čo je potrebné ?

vegas
8. aug 2010

AHojte, pýtali ste sa koľko ktorá pribrala. Tak ako to vyzerá, ja som pribrala najviac, zatiaľ je to presne 7 kg :(
Pri prvom synovi som pribrala spole 17kg a keď som prišla z nemocnice domov mala som hneď o 13 kg menej. Teraz dúfam, že priberiem menej 🙂

seginiatko
9. aug 2010

Ahojte, ja som schudla na zaciatku 2 kila , teraz som konecne na svojej povodnej vahe , tak som zvedava kolko ma este caka 🙂

qwen
10. aug 2010

Ahojte, ja som do 15 tt nepribrala ani gram a teraz, za 6 týždňov 6 kg 🙂

andrea0903
10. aug 2010

no ja po dnesnej poradni viem ze som zatial pribrala dokopy 4kila a aj to az teraz tri kila za mesiac sa mi podarilo 😀

henrietag
11. aug 2010

Ja budem v decebri tiez mamina 🙂) a dokonca mam termin 24 🙂) ale pevne verim ze cez vianoce rodit nebudem 🙂 a je tu niektora aj z NR ??

qwen
13. aug 2010

Kto mi poradí peknú pesničku ako podmaz na DVD pre 3D - čko ??? Všetky nápady sem !! Nech to mám pripravené a nie vyberať pol hodky u lekára 🙂