V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@fathi ahoj ja som si ich objednala z http://www.babetkovo.sk/index.php?option=com_vi.... pozri si . ja som tam objednavala aj ine veci
ja som si vcera objednavala posledne veci co nemam este pre babo a kupovala som si aj tie poporodne nohavicky. o tyzden snad zacnem kompletizovat veci a zabalim si, clovek nikdy nevie, nech potom nie je zbytocny stres.
@luciaq no my sme zbalene uz od 28tt a tie epoporodne nohavicky sa kupuju zbytocne bud budes lezat bez aby si sa rychlo zotavila alebo budes mat obycajne zase nie je potrebne kupovat vsetko co je napisane neuznavaju to ani mnohi lekari
caute maminecky...tak sa mi nejako zadarilo a nakukla som sem zasa asi po pol roku ci ako..🙂)))..tiez k vam patrim, len neni nejak casu vas stihata j citat aj pisat..🙂)) a vidim, ze ako aj ja uz aj vy riesite balenie do porodnice..🙂))..tak sa nam to pekne krati...
@luciaq tiez sa uz zacinam balit, a myslim si ze tie porodnicke nohavicky si si uplne zbytocne nekupila...u ans v porodnici napriklad lekari neznasaju klasicke bavlnene ak si rodila normalnym sposobom..a ja som ich mala aj pri prvom a riadne som ich vyuzila, dokonca sa daju prat a mozes ich pouzit aj pri druhom..u nas v porodnici na izbu navstevi nemozu, takze ked som ich chcela vidiert tak som musela za nimi ja a ako si vies iste predstavit len s vlozkou medzi nohami bez tohho aby ti ju nieco pridrzalo, dost narocne a komicke nehovoriac..🙂))
..holky moje mile drzim palce.. 😉..aj ja uz som zbalena od 28.tyzdna..kdyby náhodou.:D..a trosku sa bojim..prve to bude.🙂
@luciaq tak to ti nezavidim..s takym bruchom behat 😒 ja so veeelmi chcela este ostat v robote ale aj sef mi dohovaral...2smeny nic moc a potom zensky rozhodol ze ziadna praca ale oddych...no neviem si predstavit ze by som v takomto ubohom stave ako som teraz behala v robote a mali by to asi nevydrzal...darmo,doktor vie kedy dost...davaj na seba pozor ak nieco,radsej ostan par dni doma aby si to potom nelutovala...no ja ak by som si postavila hlavu a odmietla pnku pri mojich terajsich problemoch by som pracu uz nezvladla a bolo by to na ukor babatka z mojej nezodpovednosti..
@dalle neboooj...aj ja som prvu rodila v tvojom veku...si mlada silna plna energie,raz dva to budes mat za sebou ani sa nenazdas 😀 vela stastia
ahojte tehulky ma niekto skusenosti so zvýšenou funkciou šítnej žlazy? čo sa može stat s mimi? poradte ak niekto o tom nieco viete..velmi ma to vyplasilo.... dakujem...
ahojte baby ja mam tiez "problem" vcera som bola na USG a cele babo je vo velkosti 29/5, 29/6 a tak, ale hlavicka je 32/0. Dokina povedala ze je to v norme, ze 14 dni je v norme ale to je podla mna uz nejaka hranicna velkost. Je to fakt OK? Mojej kamoske takto zistili v 31.tt ze babo ma cystu na mozgu tak ja som teraz v panike ze co ak aj moje ma daco. Ci myslite ze by mi to dokina povedala? ved ona asi musi vidiet aj dovnutra hlavy co tam je. Bolo to sice len obycajne 2D sono ale aj tak... co mam robit?
@mucka2505 a ako ti to zistili? asi by ti mala doktorka povedat ci treba brat lieky alebo nie. ja som mala zvysenu funkciu ako pubertiacka a robilo to so mnou fakt divne veci, napokon mi museli stitnu zlazu vybrat a teraz som na liekoch a uz cakam druhe babo. S liekmi sa to da v pohode regulovat. Urcite ti doktorka poradi ci je to vazne alebo len prechodne, netrap sa tym. Zvysena funkcia sa prejavuje aj zvysenym srdcovym rytmom a potenim a strasnou unavou, takze ked toto zaziva mama neviem aky to moze mat vplyv na babo. ale ako vravim, nestresuj sa, keby to v tvojom pripade bolo vazne alebo by to ohrozovalo babatko urcite by to doktorka poradila nejake lieky.
@kvojtanikova ahoj bola som na internom vysetreni lebo mi na digitalnych tlakomeroch skakal tlak ale inak mam tlak ok a tam mi robili vysetrenie a povedali mi ze mam zvysenu cinnost stitnej zlazy a idem v stredu endokrinologovi do nemocnice...teda uz som tam bola vcera len doki tam uz nebol a sestricka ked sa pozrela na vysledky tak len gulala ocami...strasne ma vyplasila a strasne sa bojim...lebo co som si precitala na internete o stitnej zlaze o jej zvyseni pocas tehotenstva tak to nebolo nic dobreho ze sa moze narodit dieta s mentalnym postihnutim a nizsim IQ..ja neviem co mam robit do teraz bolo vsetko ok a naraz toto...ale je to odveci keby ma neposlu na to interne tak o tom ani neviem to je inac fakt vazne ,,super,,
a este k tomu aj som cele tehotenstvo strasne nervozna, mam strasne zmeny nalady raz dva zacnem plakat, raz dva sa pohadam s partnerom a to vsetko su zle priznaky..neviem si rady .... prezila niektora z vas nieco podobne poradte... dakujem
@mucka2505 tie zmeny nalady a podrazdenie skutocne mozu suvisiet so stitnou zlazou, ale tiez nemusis verit vsetkemu co si precitas na internete. to vsetko su ojedinele pripady a vobec sa to na teba nemusi vztahovat. fakt nestresuj sa a uvidis zajtra co ti povie endokrinolog, ked doteraz bolo vsetko OK tak aj keby si teraz mala zle hodnoty tak ti pomoze liekmi. problem by bol iba keby sa na to neprislo, takze sa uz netrap.
@marika1977 dakujeeeem 🙂 uz sa len utesujem ze ked to prezilo tolko zien preco by ja som nemala.. 😀
@kvojtanikova moja ak by nieco bolo tak myslim ze by ti to doktorka povedala o dva tyzdne chod na premeranie a uvidis potom ale sa nedeptaj vopred 14 dni je norma
@mucka2505 ja sa liecim na znizenu sice funkciu ale uz od 6.rokov a priznaky a stavy mam rovnake ako ty nevyhodou je ze ta moja sa neda vybrat a lieky su na cely zivot a niekedy sa stane ze v tehotenstve sa zmeni stitna zlaza vplyvom hormonov neboj nic vsetko bude dobre len musis verit aj ked na druhej strane chapem ze sa stresujes predsa cakas malinke.......ale bude to ok
@dalle presne tak,a nato su aj pani doktori,ktori ti vo vsetkom pomozu...nic sa ty neboj a ked uz budes rodit,pocuvaj ich pokyny a rob to co kazu...hlavne sa sustred na seba a daj do porodu vsetku svoju silu co mas a ked prikazu"tlacte"tak tlac o zivot 😀 😀 😀 a bude to v suchu..niektore zeny robia tu chybu,ze sa uplne poddaju bolesti a len jajkaju a kricia a lutuju sa...tak sa velmi tazko da na porod sustredit...musis si to pretrpiet a to maj na mysly ze to o chvilu skonci aj si poplaces ked ti daju do narucia tvoje malinke miminko...a to bude kraaaasny pocit...oplati sa nehysacit pretrpiet...uvidis... 😀 😀 😀 drzim palce 😀
@andrea0903 no ja mam ist 3.11. na prietoky ale tam mi to asi nebudu vediet zmerat. Potom 8.11. mam poradnu tak ju asi fakt poprosim ci by to mohla premerat, ale to nemam planovany USG tak dufam ze to urobi. Ona robi USG len vtedy ked je planovany a to bolo teraz v 30tt a potom uz neviem kedy je. Ozaj, odkedy sa to chodi potom uz do poradne priamo do nemocnice? si pamatam ze s Matejom som poslednych neviem kolko tyzdnov chodila dole do nemocnice k dakemu doktorovi uz si nepamatam meno...
@marika1977 🙂 ozaj dakujeeem za slova podpory..🙂 ozaj si mi pomohla.🙂 nemam sa s kym doma ani o tom porozpravat aj preto som sa sem regla.:P..fakt si velmi milaaaaa... 😉 rozmyslam vsak ci je lepsie byt na sale sama alebo mat niekoho pri sebe..ocko maleho tu nebude zial...lamem si hlavu..🙂
@kvojtanikova posledny mesiac alebo od toho 36tt sa chodi uz do nemocky......ono ti aj na prietokoch premeraju babtko ja idem teraz v utorok na prietoky plus premeranie malickej takze kludne im povedz co je vo veci a ako to vidia oni
@mucka2505 to take stavy ma z nas asi viacej mamiciek...ja beriem guajacuran a magnebe6 a pomaha mi,ukludnim sa a dokazem v pohode lezat v posteli..aj tak musim...ale to by si mala povedat zenskemu o tych stavoch ,mal by ti nieco na to predpisat...mne povedal ze do urcitej miery za to moze nedostatok horcika,neviem..lekari vedia tak sa len pekne postazuj a to si mala mat uz davno vyriesene...neboooj pekne sa za tu stitnu zlazu povypytuj o a po z lekarov mas pravo presne vediet co je vo veci...mojej svokry sestra bola 2x operovana na stitnu zlazu a tak vynosila 3deti...uz su dospeli kazdy ma svoj zivot a od vsetkych 3ma uz vnucence...podla mna to nebude az take hrozne...len cim skor chod po lekaroch 🙂
@marika1977 v tomto s tebou plne suhlasim
@dalle ked by si im tam vrestala aj ty by si sa rychlo vysilila aj oni by mali nerv ale nevladala by si......klamali by sme keby sme ti tvrdili ze to neboli ale ked to pride ten hlavny tah porodu tak nebudes mat cas rozmyslat co ta kde picha a boli len pocuvaj dychaj a tlac ked mas............stoji to za tu bolest
@dalle presne ako hovori andrea0903 len sa sustred na to co mas urobit a hotovo. nevnimaj to ako bolest ale ako robotu, ktoru treba urobit a uvidis ze potom pride velka radost ked budes mat maleho pri sebe. mozno sa potom rozplaces este viac od ulavy🙂 ja som po porode 3 dni v kuse revala ale nie ze depky ale naopak od stastia aky je maly krasny... drzim vsetky palce a neboj sa zvladnes to. Ocko pri porode je prijemna vec ale urcite sa to da zvladnut aj bez neho. teraz podla mna vacsina otcov je pri porode takze ty ked tam budes sama mozno sa ti aj budu viac venovat setstricky aj lekari.
@andrea0903 ja ani nemam na plane vrestat :D :D..asi mam ozaj zbytocne obavy..dakujem za vase rady.🙂
@kvojtanikova
@andrea0903 baby,co su to tie prietoky?mne bude robit merania teraz 28.10to budem v 32tak ako ty andi...a kde su napisane tie miery babatka co si tam hore uvadzala?ja by som si ich tiez chcela kuknut len sa v tom nevyznam a to 29/5 29/6to je dlzka sirka babatka?32/0to je obvod hlavicky?...ja som sa mojho dokyho pytala ci musim chodit ten posledny mes.do nemocky...povedal ze nemusim mozem k nemu do konca...ja neviem co spravim..uz mi on potvrdil ze mi mali pride skor na svet a teraz zas hladat noveho dokiho neviem...
@marika1977 prietoky to je klasicky ultrazvuk a pozera sa tam ako preteka pupocnikom krv cize zi je placenta dost vyzivovana a male tak dostava potrebnu vyzivu ako ma..............tie miery su na papiery a kazdy to zvykne uvazdat trosku inac ale BPD je priemer hlavicky AC je obvod bruska a FL je dlzka stehienka niektori lekari zvyknu merat dlazku babatka od hlavicky po ritku ale neviem to oznacenie presne a ked uvidis znacku a vedla toho cislo a male g tak to je vaha babatka a pri kazdom merani sa vedla toho napise ze kolkemu tyzdnu zodpoveda namerana hodnota
@marika1977 prietoky je take USG vysetrenie ze skumaju ako krv prudi cez pupocnu snuru a asi aj jemu vo vnutri tela t.j. ci ma dietatko dost vyzivy. Tie miery co som pisala to nie je dlzka/sirka, napr. 29/6 znamena ze dieta je vyvojovo ako priemerne dieta v 29 tyzdni a 6 dnoch, teda vlastne v 30tt. 32/0 je ze moje dieta ma taku velku hlavicku ako ine deti v ukoncenom 32tt a ja som len v 30tt. Noveho dokiho hladat nemusis, ked ti tvoj povedal ze tam mas chodit potom je to asi ok.
@dalle ja som stale rodila sama a teraz ak to manzel stihne popripade ze by som rodila normal tak bude pri mne ale v poho aj ked budes sama
@dalle ja len z vlastnej skusenosti...ak by som mala pri sebe pri prvom porode(co som spominala v 19tich)mojho prveho ozralskeho muza tak prisaham ze ho tam dobijem do modra!!!!!ja som trpela a on sa ozieral v krcme s kamosmi ale mamu som chcela vidiet...tu si kludne zavolaj nech je aspon v cakarni,je dobre mat niekoho blyzkeho pri sebe...tysi este mlada neodporucam ti byt uplne sama v den D.aspon kamosku,sestru...niekto nech je tam s tebou,nech caka na teba...ja som bola uplne sama vsetci v robote a mm v krcme...bolo mi veeelmi smutno,ale mala som pri sebe malinku a ta ma robila stastnou... 😀 😀 😀
@kvojtanikova pocuvaj a vahu ste mali teraz kolko?lebo mne doki povedal ze zodpoveda ukoncenemu 28tt!!!!a to som minuly tyzden bola v ukoncenom 30tt

@marika1977 dakujem ti za povzbudive slova, potesili. ja som dnes mala sialeny pracovny den, sialene tempo. uz na sebe vidim, ako mi kazdy tyzden robi vacsie problemy, lozit po firme hore-dole po schodoch. normalne sa zacinam tesit na matersku,ze si trosku oddychnem. je to psycho.