V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@cukrinka004 no mala som minuly tyzden meranie a vyslo ze bambula ma 1365g a 40,5cm na buduci tyzden idem znova tak uvidim ale vraj je mala ukazkovo podla tabuliek tak nechapem uz nic........nevadi sak sranda musi byt
@dalle moj si uz zhlaidnutim porodu na videu presiel a teraz sa tvari jak keby dorodil uz sto zien minimalne ale na zivo mam pocit ze to nerozdycha 😀
@kvojtanikova jaj ty brdo tak to hej som sa nasmiala hlavne pri poslednej tvojej vete 😀 😀 😀 nasi chlapi su teda riadne cisla ale chcela by som ich vidiet myslim ze potom by sme mali my co napodobnovat pri pripadnych stretavkach 😀
@cukrinka004 tak mali urcite nebude mali... 🙂 ..ja doslov na pohyboch citim ako rastie..uz ma dokaze kopnut priamo do zaludka,pred tym kopal len okolo pupla tak musi byt dost dlhy ked ma hlavicku v panve dole a nozickami dzugne bo zaludka...a ked sa mu stikuta branica sa mu nadvyhuje niekde v oblasti laveho vajecnika...vcera dokonca asi kolienko vytrcil...bolo to cosi fantasticke cez brucho citit kosticku dietatka...starsia ho hladkala s otvorenymi ustami...vytahana papierovo tenka maternica ma aj svoje vyhody 🙂 😀 🙂
@marika1977 ja som sa od zaciatku stazovala lekarovi mojmu ze som prehnane nervozna ze sa len hadam ze mi vsetko vadi placem ale to boli len take stavy ze to trva 15 - 20 min potom sa ukludnim a vsetko je ok to len take napatie na mne vybuchne...len som tomu neprikladala az taky vyznam lebo nie jedna tehulka mi povedala ze je to normalne pocas tehotenstva ci ...stale som sa pytala dokiho lebo uz mne to neprislo normalne a niekedy som sa citila uz pomaly ako blazon..dokonca aj na to som sa ho pytala ze ci pri takych to stavoch ci sa nemoze stat nieco s mimi ze ci nemoze sa narodit niejake chore mentalne pri takychto stavoch povedal ze nie ze to mus byt geneticky dane... tak ja potom neviem ze moze byt len viac aj babatko nervznejsie a placlivejsie....naoza neviem kazdy nieco ine povie..ale mam obrovsky strach lebo pred tehu stale vysmiata kludna nic ma nerozhadzalo a teraz ja neviem... ale dakujem ti ...
@andrea0903 - no tak je to vsetko na dobrej ceste ako pozeram tak drzim palce aby mala mala pri porode minimalne 3,5 kila 😉
@cukrinka004 jej no diky ale kto to potom vytlaci? 😀 😀 😀 ja som povedala ze mi staci aj 2,30kg 😝
@marika1977 - joj tak to je krasne naozaj, mojmu malemu sa dnes tiez cikutkalo tak som sa smiala ze s coho asi 😀, ale niekedy a to je posledne 2 tyzdne castejsie ma dakedy tak kopne ze to riadne zaboli, betar jeden hehe
@andrea0903 - ale no ved to neni tvoj prvy porod, neboj sa to zvladnes 😉
@kvojtanikova a to nechaju v porodnici nefunkcny zachod??????????moja,dooobre si spravila este by som toho tam nalozila aj viac 😀 😀 😀 to je ale rozum...ten tvoj manzel to ale paradne s tebou prezival 🙂tes sa ked si v kruhu kamaratov pri pive a dristackach ich este na teba spomenie a rozprava o tebe...to maloktory chlap 😅
@cukrinka004 no ja to zvladnem ved ma caka sekcia 😀 ak neporodim skor
zenule moje idem ja vystriet kopytka lebo to nocne behanie na FUNKCNE WC 😀 😀 😀 ma ubija tak idem hodit slofika deti mam u babky az o prudke poschodie vyssie muza mam v robote tak mozem sa ist natiahnut
@marika1977 no oni tam tie kabinky v zachode boli dve a jedna zrejme fungovala a druha nie, no ta nefunkcna bola blizsie, ja som predtym nikdy klystir nemala tak som sa radsej ponahlala🙂 a este ked som to potom povedala sestricke ze potrebujem vedro aby som napustila vodu a to splachla alebo co, tak sa na mna diva, ze "vy ste urobili potrebu do bidetu?" zas som nebola az tak mimo aby som nevedela rozlisit bidet a zachod...
@andrea0903 - no hlavne nech je vsetko v poriadku 😉
@mucka2505 to vobec nieje dobre....tvoj lekar by mal nieco s tym robit...teraz ked pojdes na tu endokrynologiu ci co tak tam tvoje uzkostne zurive stavy pripomen...to musia vediet ze to je to najhorsie na psychyku aj pre babo...ja mozem hockedy zacat rodit zato sa nesmiem rozculovat tak teraz som na pilulach a nestazujem si da sa nechapem preco teba tak nechaju...
@cukrinka004 to ten moj stikuta ked sa dobre s chuti najem a to skoro kazdy den to si cucne plodovej vody s prichutami jedla a uz aj cikuuuta 😀 😀 😀 asi to bude jedak uz teraz si pokecame ze na co mame chut a on by papal len babovku a kakavko a vianocku z maslom a co veeelmi lubi,tak to su pikantne salaty...take co aj sopel vytiahnu...tak tedy mne tecu sliny po kolena a mali cikuuuta a cikuuuta...... 😀
@andrea0903 zelam "dobru noc" . ja som tiez utahana ale kedze som pred chvilou jedla, neodvazujem sa ist si lahnut lebo ma potom strasne pali zaha. davam si na striedacku espumisan a obcas pankreolan ale je to desne...
@kvojtanikova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sak aj ja by som ako normalna slusna zena v takej situske pytala vedro...sestricka so asi stala na kaaabli xixixi 😀 ja na klystyr nedam dopustit...citila som sa po nom hadam o tonu lahsia a pri druhej mi uy nechceli dat ye by som porodila do zachoda tak to dokina uz neriskla..a veru cierne bobky zo mna liezli este tyzden po porode a to take ze klopkali o mysu 😀 😀 😀
@marika1977 - no to ked ja sa najem tak maly zacne vtedy tak vyvadzat 😀 ze az a s tou vianockou sme na tom rovnako 🙂
no to aj ja poznam ja zas musim mat kazdy den jogurt , 😀
@marika1977 akurat som hovorila priatelovi,ze uz mam toho plne zuby. buduci piatok si beriem dovolenku a v robote sa snazim robit menej, ved tam je uz baba, co ma robit za mna, tak ked sa da, tak sa snazim sediet alebo sa niekde "zasivam". ale citim,ze kazdy tyzden je to uz narocnejsie. som skonstatovala,ze sa tesim na tych 6 tyzdnov pred porodom na matersku vsetko budem mat uz pokupene, uz to len vyperiem a vyzehlim a budem oddychovat, lebo vsetko ma uz vycerpava. aj teraz ti pisem a uz mi oci zatvara od unavy. je toho dost. bud rada,ze si doma a oddychuj kym sa ti da aj za mna 🙂 . ja som uz hotova. tak na dnes koncim drz sa a pekny zvysok vecera. papapa
@luciaq no moja ty mas fakt najvyzsi cas seknut s pracou...ja ti poviem ze peniaze niesu vsetko,nejak to zvladnete aj vy bez tvojej vyplaty a v robote sa bez teba hadam nezblaznia...suuuurne potrebujes oddych aby si potom vladala tie posledne tyzdne dni...ver mi,to je to najhroznejsie...od brucha uz nebudes vediet nic vsetko pojde straaasne tazko...ja som si z mensou posledny mes.vytrpela paradne..mala som tak velke brucho ze sa ma kazdy pytal ci necakam dvojicky a trpela som v tych najvadsich horucavach v strede augusta ☹ aj som casto plakala tak som uz nevladala...moja,setri sily na ten posledny mes.a kasli uz na robotu 😀
@cukrinka004 no super tak aj ten tvoj je vianockovy...ja som schopna za den doslova zozrat celu velku babovku..a najviac lubime tie mramorove kakaovo vanilkove...mnam 😀 😀 😀 a potom ze mam na sebe uz 14kg hmmmm ale este nie 20chvala bohu 😀 😀 😀
@marika1977 - juj ty robis trasne chutky, ved ja som do siesteho-siedmeho mesiaca pribrala len 6 kil a teraz pred terminom mam uz o dalsich 6 kil navyse a to som pred tym nebola ziadna modelka takze to na mne vidno ze som pribrala, ale nastastie ma kamoska minule ukludnila trosku a povedala ze mi to aj tak pristane ved som tehotnaaa 😀 😀 😀
ahojte!chcem sa tiez pridat lebo aj ja budem v decembri mama no ovsem ak nie skor.som prvorodicka a mam velky strach z predcastneho porodu,ktory mi hrozi pretoze mam skrateny krcek maternice na 2 cm a malicka je velmi nizko.dufam ze to potiahneme aspon do 36 tt
@marika1977 no uz nemam vela. koncim 5.11 o tyzden si pojdem dat vypisat matersku. tak sa uz tesim.
@jantulka vitaj medzi nami. drzim palce aby si to pekne potiahla az do konca, neboj sa babo bude urcite v poriadku len pekne oddychuj.
ahojte, chcem sa spytat na vas nazor, podla mojej dr. mam ist do poradne v porodnici az v 38 tt. aspon tak mi to vychadza, kedze mi moja dr. este ide robit nejake odbery, a mam si pockat na vysledky.... zda sa mi to trocha neskoro ci? a pritom TP mam vyratany len podla ultrazvuju cize moze byt aj nepresny...diky
dakujem pekne tak aj ja dufam ze to potiahneme dalej ved ona sama sa rozhodne kedy chce ist von ja s tym nic nenarobim
@cukrinka004 nebooj pojde to po porode dole jednym vrzom... 🙂 este uvidis,budes stihlejsia ako si si myslela...ja taham pomaly ale isto na 80kg..a uz 3xv zivote a vzdy som schudla...ja si uz s kil problemi nerobim 😀 😀 😀 a to som bola 55-58 kedysi a po druhej 64 ...jed sa velmi zapriem viem ze schudnem 😀
@luciaq uz mas na case..pekne sa rozluc s kolegami a uz len oddychuj a zbieraj silu pre synceka 😀 😀
@jantulka moja neboj...ja s tym zapasim uz od konca 6teho mes...pokym sa nenamahas a vela lezis,mala by si to vydrzat..ved tych fakt uz len par tyzdnov nejak zvladneme neboj..vela lez a lenos 😀 mne doky povedal ze pokym sa neotvaram je dobre...drzim palce...jaj a ak by sa nase deti uy teraz narodili,tak maju 95perc.sancu na prezitie lebo uz su dost velke a dievcatka su vraj v tomto smere ovela odolnejsie ako chlapci...pokym ta neposlali do nemocky,je to este stale ok a jedna baba pisala ze vedia uz aj zacinajuci porod zastavit infuzkami...lez a pocuvaj rady mudr. 😀 😀 😀 neboj,malinka si pocka 🙂

@marika1977 no ja som tych 1400g mala v 29tt a teraz som v 31tt tak som zvedava kolko bude mat maly teraz ale mozno mam ja zle informacie 😅