V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@andrea0903 ja som mala pri malom odpor. davku iba 1x a teraz taktiez. a to som mala dvoch gynekologov. ineho pri malom a ineho teraz. a obydvaja ma upozornili ze B6 skodi vo vacsej davke. tak neviem.
@bambulkabambulkova no 32tt aj pol .........ja furt poobede zalomim aspon na hodku lebo nie som schopna ani komunikacie a vecer odpadnem o 23.hod. ako male decko 😀 ja spim iba na lavej strane ale teraz sa snazim rotovat na posteli 😀 ako lekar kazal bo mala bola priecne otocena......no a s tym cikanim to je des a k tomu sa prida kopackovanie malej a uz neni sanca aby som zaspala 😝 a ty mas ktory tt?tipujem 30-32
@f1 oki skusim...mne kazal zas magnebe6 3xdenne ale ja si kupim to magnezium a budem to pit...
@silvia1124 ltovie cim tie krce su ja som to z dievcatami nemala a to tvrdnutie,to su tie falosne kontrakcie...citala som ze by ich nemalo byt viac nez 10denne tak si ich skus ratat...ja ich mavam 5-9x za den...jasne ze vydrzime 😀
@bambulkabambulkova
@andrea0903 babi...v noci bol spln 😀 to sme asi ani jedna poriadne nespali..ja som sa budila castejsie ako obvykle a to ten svietiaci mesiac...bola som pozriet aj vonku a to totalne svetlo vnoci a vsetky hviezdy bolo vidiet tak som sa poprechadzala po dome a zalahla zas 🙂 🙂
@f1 no vidis to ja furt beriem pri kazdom tehu taku konsku davku ale kazdy lekar iny nazor ja to mam dokonca aj od hematologicky nakazane a pri dievcatach som brala tiez a su ok 😀 😀 😀 mne prave naopak neodporucali sumak.......ja stale hovorim 100 doktorov 100 inych nazorov 😝 a my si mozme vybrat😀
@marika1977 ta pekne od toho mesiaca ze mi spat nedal 😀 😀 😀 ale mne nepomohlo ani prechadzanie tak som si zapla TV kukala na prirodopisny serial ze akoze sa unavim a nic........ta som zas o nieco mudrejsia 😀 😀 😀
dufam ze sa dneska vyspinnkaam uz fajnee
@andrea0903 ono nam uz asi nic nepomoze to sme asi velmi oddychnute 😀 😀 😀 vsak ked sa nam deti narodia tak potom len budeme spominat za obdobim kludu...ja si vnoci markizu ani nezapnem(iny program zatial nemame)lebo to fakt nezaspim...to trosku pohladkam hopkajuceho maleho trosku snim podebatim potisku a ulozime sa spat...ja sa prehadzujem z boku na bok bo ma bolia klby ked dlho lezim na 1strane a tiez mali protestuje ale len dotedy kym si aj on nenajde miestecko na dalsie buvinkanie 😀
@poppy1 Ved ja tiez, ale bojim, ze nepriberiem a vychudnem, ja som mala povodne 167 cm / 56 kg, teraz mam 62, mojim cielom je aspon 10 kg pribrat.
@f1
@andrea0903 cudujem sa,teraz beriem 4-5pilul naraz....a pred tym som kupila maternu calibrum 1xza den a bolo dobre 😅 to s nas robia uz hypochondrov?
sumivy horcik niektori doktori mozno neodporucaju, pretoze obsahuje umele sladidla, farbiva a ine umeliny. Magne B6 je lepsi v tom, ze obsahuje pre telo lepsie vyuzitelnu formu horcika a v kombinacii s vitaminom B6 je vstrebatelnost este vyssia. Pri krcoch je ale jedna tabletka denne velmi malo.
ahojte dievcata -ja tiez beriem Magne B6, teraz mi zvysili davku na 2 tablety denne kvoli tlaku a krcom v nohach. Som 33.tyzden a doteraz som pribrala 15 kg! Zacinala som s vahou 52 kg -vzdy som bola utla a chuda takze teraz je to dost zmena pre mna , ale necitim sa siroka, vsetko to ide len do brucha . Na sone nam teraz povedali , ze maly ma vahu 2620 g a to sa mi zda strasne vela -doslova ma vyplasil ten doktor. Dufam, ze to sono sa mylilo a ze ta vaha nie je skutocna. Radsej nech maly menej vazi , aby bol porod v pohode. Neviem preco je maly tak velky. 😕
@alzbetka490 asi ma na to predpoklady 😀 nebojjj velke babetka su krasne len tazke na ruky a porodit sa daju tak isto ako tie mensie...no muzika urcite nemas utlho ze? 😉 ale ten tvoj mali je fakt cvalik 😀
@alzbetka490 ja mam vysku 169 a pri malom som mala 50 kg a pribrala 18kg. A malinky sa narodil 3980 a 50 cm a bporod bo ok. 😀 este lepsi ako pri malej. pri nej som zacala 45kg a pribrala som len 7 kg a narodila sa 53 cm a 3050. a bolo to horsie. 😝
@andrea0903 a nevies ako to je so zelezom. jaj ja ho mam som chudokrvna uz 16 rokov mala som ho aj pri malom 2x denne. a malinky ked sa narodil tak mal totalne hustu krv (zvyseny hemoglobin 240) okamzite nas museli prijat na kramare , aj pery mal kusok fialkove. vtedy sme tam pobudli 3dni a malemu riedili krv. najhorsie obdobie mojho zivota. ani som nechodila spat do svojej izby,spala som na kresle pri malom. a ja si myslim ,ze ten hemoglobin mal s toho zeleza. vtedy mu hrozilo zlihavanie organov. a teraz sa bojim toho zeleza,aj ked viem na co je!! 🤐
ma niektora vysoky tep? ja mavam tlak bud vysoky alebo nizky to mi stale kolise. a pulz okolo 100 ale aj 116 som mala.dr.mi povedal ze je to normalne u tehotnych.
@f1 no ja mam hustu krv a pri tom som chudokrvna ja uzivam zelezo od hematologicky zacinala som jednou tabletkou denne a po mesiaci uzivania mi odobrala krv a vysledky sa zhorsili trosku s tym ze teraz uzivam zelezo trikrat v tyzdni dvakrat denne ja konkretne uzivam Aktiferin Compositum..........vsetko co vlastne uzivam mi dala hematologicka jedine to magne B6 mi dala gynekologicka a hematologicka to v takej davke ze tych 3krat denne odsuhlasila.............ja som chudokrvna od narodenia a pri detoch som tiez uzivala a v pohode nic im nebolo ani nie je......a mozem ta ubezpecit ze maly to nemal z toho zeleza.......aspon mne hematologicka vysvetlovala ze husta krv je bud nedostatkom tekutin alebo ak je nejaky vrodeny gen ktory to sposobuje............ja si musim teraz krv riedit injekciami
@silvia1124 no ja mavam 90/60 takze tiez to neni ziadna vyhra ideal je vraj 120/80 neboj keby to bolo nejako kriticke uz by sa to riesilo
@andrea0903 ako citam tak nas tu je dost s tym nestastnym zelezom a chudokrvnostou 😲 tiez som od mala,chudokr.ale chodievala som darovat krv...trosku sa to upravilo ale ako som teraz tehotna zas naspat...este neuzivam nic ale uz som volala mojej gyn.tak mi povedala ze ked nablizsie pridem tam ma vyzbroji 😀zelezom....pri porode byvaju aj z toho nejake komplikacie?
@grenka vies co chudokrvnost nie je az tak v tehotenstve zla ani to zelezo to ti moze robit zle iba ked pojdes na WC😀 ale ked mas hustu krv tak toto neni dobre pretoze vtedy sa ti mozu vytvarat zrazeniny a to sa nemusi skoncit vzdy stastne 😒 ale je dobre ho uzivat aspon trosku
@andrea0903 dakujem 😉 neviem ci mam hustu krv alebo aku len sestricka mi povedala ze mam prist zas na krv....2.11.budem mudrejsia 😀
@silvia1124 ahoj aj ja mavam okolo 90/60 a niekedy aj menej a potom este aj tvrdnutie bruska krce a krce v nohach , a do 5 az 6 mesiaca som len vracala a vracala potom to preslo a nahle som zacala priberat, do 5mesiaca som pribrala len 4 kila, teraz zrazu 6-kil,za taku kratku dobu je to velmi vela pre telo ☹ ☹ ☹
@grenka no mne to zistila az hematologicka ale ja som tam bola koli tomu ze som stale potratila v siestom mesiaci a netusila som ze u mna nieco take existuje 😢 ale ja verim ze ty budes ok a zelezo ti pomoze aj ked urcite aj sama vies ze chudokrvnost nevyriesi urcite........drobcek si berie co potrebuje uvidis
@andrea0903 ano urcite aj s tym ratam...nech je on hlavne v poriadku 🙂 mozno je to tym ze je aj velky...v skoro 29tyz.sme boli na prietokoch a drobec uz vazil 1800g 😲 co zodpovedal babtku v 32 tyz. 😀 ani tolko nejem aky je zatial 8 kil navyse....moja kamaratka pre tuto hustotu krvi potratila uz 3x v 6 tyzdni,teraz tiez berie nieco a zakazali jej rok aby neotehotnela 😒
@grenka no tak to ma krasnu vahu teda len aby vam to vydrzalo ani ty si nepribrala vela a to je dobre malinkemu ide teda dost takze obavat sa nemusis 😀 no ja som musela mat tiez pauzu minimalne dva roky aby sa mi zregenerovala maternica predsa len je rozdiel ked potratis v uplnych zaciatkoch 😢 ako ked potratis uz vlastne 3mesiace pred koncom celeho tehu......ja som sama zvedava dokedy aj ja vydrzim lebo tisko dufam ze tie injekcie zaberu a ja konecne po piatich rokoch pridem domov opät s babatkom v naruci
@andrea0903 uz by sa to malo udrzat az do konca teraz 😉 uz je to blizko 🙂 a co si mala chlapcekov ked si potratila?
@andrea0903 tak ho asi zacnem brat. inac mas to husto huste 😕 😨 . ja az tak chudokrvna niesom. mas co robit. mne stacili tie 3 dni. ked nam povedali,ze nas prepustaju,tak ostala po nas len ciara xi xi xi 😀 😝 pred asa pol rokom aj mali musel brat zelezo, ake uz ok.
@grenka vies co ano boli to chlapci 😢 a az teraz mi po 10rokoch zistili ze mam nejaky vrodeny gen ktory mi toto vsetko spopsoboval a prejavuje sa len v tehotenstve a budu ho mat aj moje dcery a vlastne preto aj chlapci nemali nikdy sancu 😖 tak verim ze teraz ked je to baba tak nas uz nic zle a smutne necaka 😅
@f1 no prehustene to mam ale nevadi su zeny ktore su este horsie na tom ako ja a nemaju ziadne deticky zial ale ja som povedala ze ja to nevzdam a kym neodidem z porodnice s babatkom tak dovtedy to budem skusat pretoze som vydata druhykrat a s mojim druhym muzom si zelame velmi spolocne babo
@andrea0903 tak ti velmi drzim paste 🙂 😀 😅 aj ja som rozvedena, z manzelstva ma 16r. bosorku. ktorej len stale slubujem ze ju zahlusim 🙄 rodicia ktori preziju pubertu svojich deti a medzi tym pruseri mali by mat narok na 3tyzn. kupele. 😀
tu pise DENIS: kižč+ľqweeeeeeeeeee 🙂 xcvbklopéí
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddduuuuuuuääň
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy no a to je denis to je nase kissatko spolocne. 😉 teraz chcel mili dcerku,ale je to zasa chlapcurik. 😀 ked sme sa ho pytali na meno (deniska) pre chlapceka, tak povedal s velkym nadsenim "robot"
aj ja som byvala v KE. ja som taky cestovatel z vychodu SNV az na zapad 😎
@andrea0903 drzim palce,ja mam taku susedu co ona zase nemohla donosit dievcatka ☹ mala uz asi 4x ale ma takeho 2 rocneho chlapceka,najstarsi jej syn ma 16,druhy asi deviatak a potom on 🙂 ale chcela by este babo aj ked to bude chlapcek 🙂

andrea0903: :to mas este fajjjn ked len koli cikaaaniu v kolko tyzdni siII?? 😵 ........som dakedy taka unaavenaaa zee aj hviezdicky vidim :D