V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kakaovyrez ja mam na sebe 13kg asi najviac z vas ale ja sa tejto mojej vahe veelmi tesim lebo niesom taka tucna ako s dievcatami tam som vazila cez 80kg taka svinka mala gulata som bola 😀 😝 to som mala na sebe 24,22kg hmmm tak to je vaha co? 😀
No tak ja som do 16tt nepribrala nic okrem toho 1,5kg co som na zaciatku schudla. Odvtedy pekne priberam kazde 2 tyzdne 1kg. Len 1,5kg sa medzitym niekde stratilo lebo dokopy mam +7 miesto 8,5. A moj "maly" vazil v 30tt skoro 1700g...
Ja sa tesim lebo pred tehotenstvom som bola trochu viac nez akurat, mozno nieco medzi stihlou a plnostihlou a som typ ktory aj z vody pribera.
@kakaovyrez no s tym priberanim ja za cele obdobie mam len 6kg na sebe ale priberat som zacala az teraz nejako za posledny mesiac som pribrala kilo a pol.........nemaj depky ja som pri prvej dcere nabrala takmer 30kg ze reku aj mala bude baba velka a nakoniec sa babika narodila s vahou 1780g lebo bola chudatko mesiac zle vyzivovana placentou.....moja zabka vazila teraz minuly tyzden 1365g takze sa nestresujte aj tak odhad lekarov neni velmi presny mne furt hadali menej a furt to bolo viac berte to len orientacne tie vahy
doktor ma volal na prehliadku doteraz každé 3 týždne a ja som od posledej tiež pribrala iba kilo, ale nadiktovala som 2 lebo mi to bolo blbé. predtým sme boli zase na dovolenke v turecku 2t, jedli sme non stop krížom krážom, prídem domov a tiež iba kilo bolo navyše. zato brucho mi vybehlo od 28. týždňa neskutočne, predtým nič nič, a zrazu aký kotol 😲 teraz mám pocit, že rastie zo dňa na deň. celkovo mám o 9kg viac. Napriek tomu si pripadám ako veľryba, mám tlstý zadok a stehná, to neviem ako pojde dole. Ale teraz to neriešim, dôležité je aby bol malý aj ja v poriadku.
Silvia, vydrž, aj keby si mala do konca ležať určite to stojí za to, už to nie je až tak strašne dlho. je mi ľúto báb ktoré preležia väčšinu tehotenstva, musí to byť na nervy, ja mám v zadku vrtulu, normálne neobsedím, nepoležím, všade okolo vidím robotu ale teraz už radšej zatváram oči pred všetkým a oddychujem. Myslím na malého, že je to kvôli nemu.
@silvia1124 Vies ta nemocnica ma najvacsiu vyhodu v tom, ze tam clovek musi - a moze mat maximalny klud. Lebo doma, aj ked lezime ale predsa musime obcas nieco navarit, nakupovat, povysavat, vyzehlit... aspon teda tie ktore nebyvame s rodicmi... mne teda vadi lezat v spine... a v nemocnici toto vsetko odpadne a vstava sa fakt iba na zachod a k jedlu a mozno este ked ta poslu na nejake vysetrenie. A este ze si stale pod dohladom ze keby sa pustil porord, mozu okamzite zasiahnut a zastavit to. Inak si myslim ze nejaka specialna liecba sa na to nedava ani v nemocnici okrem magnezia, fakt ide len o ten kludovy rezim a sledovanie. Su zeny ktore tam musia byt az do porodu, ale vacsinou za tyzden-dva sa ten nalez zlepsi a potom dalej treba lezat doma. Ale ked budes do pondelka poctivo oddychovat, tak sa tomu mozes vyhnut. Ja viem ze je to na nervy, lebo ja idem v utorok a uz vcera som sa zacala stresovat aby som nemala zhorseny nalez lebo sa citim horsie... najradsej by som sa dala kontrolovat kazde 2 dni, pre istotu 🙂
@shira_ ja vydrzim len sa strasne bojim.cele moje tehotenstvo je problematicke a ked som si uz myslela ze uz bude vsetko OK tak dojde toto.ale hadam vydrzime 😉 uvidime co povie lekar v pondelok.
ma niektora skusenosti s dr.Krizkom?
@shira_
@feb13 shira tak to ja som tak isto z vrtulou...a veelmi tazko sa mi prehliadaju tie vlasy na koberci omrvinky na parketach opadane listy z kvetou a pavuciny a neozehlene pradlo prach na nabytku....to by som mohla menovat do vecera,navarit musim aj pri tom sedim...a ked dojde starsia zo skoly vyhlasi mami ja sa musim ucit...tak zas nic nezmozem aj by som veeelmi xcela ale min.tyzden som dopadla katastrofalne,to som s chutou upratovala pol dna a vecer som nestihala poslickov ratat aj pohnut na posteli som sa bala to take tlaky a vnoci ani nehovorim mmbol na kazde suchnutie hore a stresoval...tak tak dopadlo moje upratovanie...teraz musim prehliadnut a pockat kym sa dcere uraci a ked nie tak nech si chodia po spine 😖 😖 😖 jednoducho,na domacnosti je velmi vidiet moje nicnerobenie...feb,ja mam z vysavanim velmi zle skusenosti...to som si v obyvacke a ja rada poriadne tak som tlacila na na kefu vysavaca a potom som len v krcoch lezala na gauci co som sa asi ponamahala...neviem ci je to pre teba teraz vhodne...v nemocke nieje az tak zle da sa to vydrzat ale nexcela by som 😅
@feb13 aj ja by som sa davala kazdy den kontrolovat , lebo stale mi nieco je a doma sa bojim ale lekar mi povedal ze mozem byt doma.tak uvidime.ja mam doma klud lebo som teraz u mojej mamy a nemusim robit nic lebo manzel a mama sa stara o mna.to je velka pomoc. 😉
Ta vaha dost zavisi aj od toho, do akej miery telo zadrziava vodu (mne sa zda ze kazdy den je to inak), ako su creva vyprazdnene atd. Podla mna +/-1-1,5kg to kludne moze byt skreslene. Napr. dneska rano mi ukazala vaha o 1kg menej nez vcera a vcera to bolo o 1,5kg viac nez pred tyzdnom, aj som sa zlakla 🙂 ale takto 0,5kg za tyzden je realne. A to sa vazim kazdykrat nalacno a po WC a predsa sa to obcas skresli.
@silvia1124 uz si to vydrzala doteraz,poje to raz na raz...ja som este ani nevedela ze som v tom a uz som mavala krce v maternici a chcela som ist na vysetrenie ci nemam zrast nejake alebo slepak...a to sa taha so mnou od 0teho tta gol bol ked som kaslala 2-3tyzdne a este viac zacalo boliet a mali mi klesol dole...to som myslela ze to uz nevydrzim a s kaslom mi vyleti aj dieta...kukni album a tam uvidis tie zmeny...akbrucho som mala v 6mes a ako mi visi teraz ☹ ☹ ☹
@feb13 ja idem vo stvrtok abojim sa tak ako ty ...
@silvia1124 tes sa kym ta obskakuju,potom budes musiet ty deti aj muza... 😀tak si to len vychutnaj 😀
@feb13 mne vaha ukazuje rano 78 a vecer skoro o 1.5kg viac...nooo,ja som zacala priberat od 8tt a to 1kg za mes a teraz trosku viac 😅 dufam zeto nebude uz az tak vela...
Ahojte, ja som pribrala doteraz 5 kg, ale prvé tri mesiace som skoro nič nejedla, pretože mi bolo stále zle a drobec mal na sone v 30-tom týždni 1840 g
@marika1977 aj ja som mala od zaciatku krce v maternici a este aj mam.tak sme natom skoro rovnako len ked viem ze som otvorena a este k tomu mam tie krce niekedy mi tvrdne brusko a potom sa zlaknem co to je ci mam ist do nemocnice alebo je to ok..potom sa zlaknem.ale vydrzime to🙂))))
@kakaovyrez to vazne tak schudla?? a kolko mala pred tehotenstvom? lebo ja som mala 55 kg na vysku 168 cm, cize som bola chuda, ale zasa nie moc... no a ja sa prave bojim, ze kedze som doteraz nic nepribrala, tak pocas toho posledneho mesiaca, dvoch strasne naberiem a potrha sa mi brusko a tak ☹ no uvidime... fakt netusim, kolko priberiem do porodu, ked teraz v 31 tyzdni mam o 7 kg viac...
babule ja som od zač.tehu pribrala +11kg ale neviem kde sú,lebo sa necítim nejaká väčšia,je pravda,že som bola vychrtlina 😎 lebo som mala nejaké problémy a váha išla dole ale ked má človek o 11kg navyše,tak ich musí cítit 😉 Ani bruško nemám veľké,malá je dost malá na svoj tt,tak neviem kde sú 😀
cauko.ja som zacala s 52kileckami a pribrala som 10 kg. a doslova žerem 😝 . vsetky pisete,ze uz viete klko asi vazia deturence. musim sa opytat uz aj ja. 😠
marika moj dr mi kazal magne b6, ale to sa moze iba 1x, tak mi vravel , ze si mam kupit sumivy magnezium a to ze mozem 2x. skus to.
ja som doteraz tiez pribrala asi 7 kg aj ked najprv som 2 kg schudla takze spolu je to vlastne 9 kg. a zaujimave je ze to co som chudla bolo na zaciatku tehotenstva ked som aj najviac jedla... a ani raz som nevracala. tiez ma uz doma mrle zeru, uz som si aj kupila obrus ze na vysivanie, ale zistila som ze na to nevidim a ked si pokrcim nohy a dam si to blizsie k ociam tak ma zas boli brucho... takze z vysivania asi nic... uz mi ostava len to varenie a upratovanie🙂
ako spite??
@poppy1 Ona bola asi tak vysoka ako ty - 167-168 a vaha tiez asi 55. Za cele tehu pribrala 7 kg, male malo 3,3 kg a ona teda minus neviem kolko (nechcela som sa pytat, ale je vidiet, ze poriadne vychudla - vobec to nie je ona).
@kakaovyrez hmm no ja predsa som len na zaciatku 8 mesiaca, takze este mam cas pribrat 🙂 ja by som chcela po porode svoju povodnu vahu a budem spokojna 🙂 ani viac ani menej 😉
@bambulkabambulkova ako kedy... hlavne nesmiem pred spanim jest lebo potom ma straaasne pali kyselina a sa mi nenormalne grga... to uz radsej idem spat hladna aj ked to je tiez bieda. a zistila som ze najlepsie sa mi lezi len na jednom boku lebo ked sa dam na druhy tak ide malu vnutri rozhodit... tak uz som cela vylezana aj vlasy mam rano furt do jednej strany 🙂
pocujte baby ja mam ist na prietoky o dva tyzdne a moja doktorka mi povedala ze mam ist do hlavnej budovy na 16.poschodie. Ale tu som sa v nejakej inej teme docitala ze to robia na 2.poschodi tak kam mam vlastne ist? a vraj sa nemam objednavat len prist... sa vobec neobjednava na take vysetrenie? sak to trva 15 minut minimalne a ak tam bude nahodou 5 zien tak budem cakat hodinu a pol ci co?
myslim kosice - nova nemocnica.... som zabudla ze toto je celoslovenska tema.... prepacte
@kvojtanikova dobre ti povedala na prijme sa robia ale az pre zeny v poslednom mesiaci takze ty sa vyhupni pekne krasne na 16.poschodie no aj zalezi ktory je lekar
@f1 magne B6 sa moze aj styrikrat denne az v poslednom mesiaci sa vypusta a kazdy lekar naordinuje ci jednu dve alebo ako ja beriem trikrat denne od zaciatku tehu plus 2krat denne zelezo a 2krat denne kyselinu listovu
@bambulkabambulkova na figu od rana od tretej som dnes hore pretoze som sa citila byt vyspata ale spim hrozne nakolko beham furt na WC 😀
kvojtanikova: Ja tiez spim len na pravej strane inak neviem buvaaat aj to mi uz ruka trpne joj ja sa musim napapat este aj vstanem v nociii jogurt davam do seba do by som nezaspala,mlieko mi pomaha na palenie zahy uz ma trosku menej paliii,ale tuto noc som spala asi 2hodiny potom dospavala rano,ale to je take "dospavanie biedne" ale co uz musime vydrzat myslim si ze ked tu bude malicky to spanie asi bude lepsie lebo toto uz je prd a este aj manzel chrape aj psik super :DD

@feb13 lebo v predoslej poradni,to co mi zacali problemi tam mam 2-3b a potom uz len 2b tak asi si tam on dal taku poznamku aby hned vedel...neviem 🤐 ale janka tu nepise...kto vie co je snou,neozvala sa...hadam nieje v nemocke,ja jej napisem...ale ak by bola na MK tak by sa urcite ozvala 😅
@poppy1
@kakaovyrez
@larmimi
@silvia1124 babi,nechcem vas vyvadzat z omylu,ale vase deticky su pravde podobne o par gr.este tazsie 😀 co som poznala mamicky tak kazdej jednej urcili cez ultrazvuk nizsiu vahu aka v skutocnosti bola...odchylky su tam cca200-500gr..oni to asi nevedia presne urcit..aj mne pol hodku pred porodom vazila ceru a odvazila 3,750 a ked sa narodila mala 4,200..silvi neboj,bude to dobre a ked nie,tych par tt v nemocke vydrzis...drzim palce 😀