icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

marika1977
26. okt 2010

@shira_ tak tomu co opisujes sa hovori "materinska laska" 😀 😀 😀
@koriatko neboj,mali ta tak zamestna ze sa nudit urcite nebudes...len si ty pekne vychutnaj nicnerobenie..pozri si filmi,chod sa poprechadzat zavolaj kamosky ....a hned ti den utecie...aj si pospi do sytosti 😀

silvia1124
26. okt 2010

@feb13 kontrola dopadla dobre.este mozem byt doma.🙂 neotvorila som sa viac.poslali ma aj na EKG kvoli pulzu lebo mam stale okolo 110 ale aj to bolo v poriadku mala som 97 a lekarka povedala ze je to ok.nabuduci tyzden idem zas na kontrolu.

silvia1124
26. okt 2010

chodim uz na kontrolu do ruzinova dr.Krizkovi chodi k nemu niekto? 🙂

silvia1124
26. okt 2010

aka odsavacka mlieka je dobra? ja stym nemam skusenosti a neviem aku si mam kupit.vie mi niekto poradit?

feb13
26. okt 2010

@silvia1124 tak sa tesim 🙂
Ja som dopadla tiez dobre. Ked som povedala ze mi hlavicka tlaci na konecnik tak ma najprv vystrasil ze mozno by som mala ist do nemocnice, ale potom ma vysetril a zistil ze sa este neotvaram, tak povedal ze je to dobre. Ani sa dalej neskracujem ale uz sa krcok zmakkne, ze uz sa zacali predporodne zmeny a aj to tvrdnutie bude stale horsie a ze je to normalne. Tak idem zase o 2 tyzdne k nemu a potom uz budem chodit na kontrolu do nemocnice. A vahu zase nepovedal, iba tolko ze babatko dobre rastie.

kvojtanikova
26. okt 2010

@silvia1124 ahojky ja som bola veeelmi spokojna s odsavackou MEDELA taka piestova, uz po mne ju mala svagrina pri dvoch detoch takze uz tri deti sme "odsali" s nou a stale funguje bez chyby.... je mala, da sa dobre zbalit, a plnu flasu mlieka som mala za 5 minut...
@andrea0903 drzim vsetky palce aj prsty (trosku zavidim ze to budete mat uz za sebou) uz nech mate novu babu doma...
@jantulka ja som z KE a rodila som aj idem rodit do novej nemocnice, ak chces mozes sa pytat. ale je tu inak aj tema "porod - nova nemocnica v KE" tak tam sa dozvies asi vsetko zacerstva...
inak baby ja som sa tesila ze aka som zdrava a odvcera ma priiiserne boli hrdlo... co mam robit? davam si med ale kedze som alergik asi nerobim velmi dobre... strepsils a take nemozem, co? neviete daco poradit?

feb13
26. okt 2010

@silvia1124 Ja pojdem na Antolsku... A pulz mam od zaciatku tehotenstva nad 90 a teraz uz niekedy nad 100 a v tehotenstve je to normalne.
Mlieko sa vraj najlepsie odstrieka rucne. Ja som bola na takom predporodnom kurze a tam nam poradili aby sme si nekupovali vopred odsavacku, mnohe zeny to vobec nepotrebuju lebo sa im dobre rozbehne laktacia a keby sme to predsa potrebovali tak na sestonedeli maju nejake na vyskusanie a podla toho zistime ktory druh nam najviac sedi.

feb13
26. okt 2010

@kvojtanikova Skus kloktat slanou vodou, je to hnusne ale nemoze ublizit. Strepsils si myslim ze sa neoodporuca v tehotenstve ale najlepsie je ak precitas pribalovy letak alebo sa opytas v lekarni.

silvia1124
26. okt 2010

@feb13 tesim sa ze si aj ty dopadla dobre. 🙂 dufam ze to vydrzime a bude vsetko ok.

silvia1124
26. okt 2010

@kvojtanikova dakujem

silvia1124
26. okt 2010

@feb13 ja idem do ruzinova rodit. ja som si myslela ze musim ist s odsavackou do nemocnice.dakujem ti za radu.na antolskej mas znameho?

kvojtanikova
26. okt 2010

@silvia1124 aj ked ja som rodila v KE podla mna nemusis ist s odsavackou do nemocnice. ved tam si len par dni a skor treba co najcastejsie prikladat babo. ak by si mala plne prsniky a babo uz nechce, tak si odstriekas rucne v sprche pod teplou vodou, urcite ti to pojde a uz ta nebudu boliet.

shira_
26. okt 2010

@koriatko ja mám tiež obavy, dni sú mi dlhé, aj večery, čo sa neviem na gauči uložiť, a aj noci, keď sa zobudím skôr ako je treba. čo za tých 6-7 alebo aj viac týždňov budem robiť,netuším 😒

silvia1124
26. okt 2010

@kvojtanikova dakujem nevedela som . 🙂

kvojtanikova
26. okt 2010

@feb13 dakujem. skusim, dufam ze to zvladnem. tiez si matne spominam ze ako decko som to skusala ale uz som nevedela ci sa to ma robit pri kasli ci pri bolesti hrdla. dufam ze to pomoze a nezacnem kaslat lebo mala je uz otocena a hlavicka je nizko aj placenta, tak mam normalne strach ze by som ju vytriasla...

kvojtanikova
26. okt 2010

@shira_ ja uz som na PNke od septembra a predtym boli este prazdniny... uz mam vyprate a pozehlene vsetky veci pre babo... tiez neviem co budem este robit. az mi je luto ze som nemusela nic nakupovat, normalne zavidim mamickam co si kupuju celu vybavu lebo im aspon cas ujde🙂 ale nezavidim im tie minute peniaze, dokopy to moze byt riadny balik...

zivika
26. okt 2010

ahojte babule. chcem sa vas opytat, ci sa aj vam stava, ze ste uplne unavene. som teraz aj mierne prechladnuta, ale uz druhy den sa citim uplne slabo, unavena som uz pol hodinku po tom, co rano vstanem...ked vstanem z postele mam uplne zavraty a ledva chodim ☹ doteraz bolo vsetko ok, tak som mierne vystresovana, ze co sa deje...

silvia1124
26. okt 2010

@shira_ aj mne ja velmi dlho len lezim a neviem ako si uz mam lahnut.vsetko ma boli a este kde je koniec.ale vydrzime to pre nase babo .je lepsie byt doma ako v nemocke.

shira_
26. okt 2010

Kloktať slanou vodou nám kázala mama v detstve, mám pocit že to pomáha. Ja som bola tak trochu chorá asi pred 3 týždňami, chytil ma kašeľ, nádcha a bolesť na prieduškách. mala som z lekárne imunit akut, pľúcny čaj a snažila som sa vydržať. ja med môžem, tiež som alergička ale mám zistené, že med musí byť lesný a ten mi nerobí zle. ešte som si davala celaskon. našťastie z toho nič vážne nebolo. horšie dopadol muž, ten mal týždeň antibiotiká a lieky proti kašľu.
dnes som si bola pre výsledky krvi, dostala som aktiferin, lebo mi trochu klesol hemoglobín, hematokrit, aj erytrocyty. ale je to vraj v tomto období tehotenstva časté.

silvia1124
26. okt 2010

@kvojtanikova skus si spravit med s cibulou a cesnakom .pomaha to.daj si do flase pokrajanu cibulu a cesnak zalej to medom a sprav takto par vrstiev. a pockaj 7 hodin a potom to mozes pit . pomoze ti to. 🙂

shira_
26. okt 2010

@zivika nemôže to byť tiež tým že nemáš v poriadku krvný obraz? ja sa cítim tiež teraz horšie, hučanie v ušiach, závraty, až mdloby, aj som okamžite zadýchaná..

silvia1124
26. okt 2010

@zivika aj ja som stale unavena ,toci sa mi hlava , tlak stale kolise , mam busenie srdca, niekedy vraciam .... ale lekar mi povedali ze vsetko je ok .tehotne to mavaju a kazdy reaguje nato inak. tak musime vydrzat .

marusticka
26. okt 2010

@zivika Ja si myslím, že to môže byť spôsobené nedostatkom napr. nejakého minerálu, vitamínu, ja užívam magneB6, calibrum a je to lepšie...

zivika
26. okt 2010

@shira_ je pravda, ze naposledy, ked mi robili krvny obraz, doktorka mi predpisovala zelezo, bo vraj mam malo cervenych krviniek, ale uz je to mesiac, co ho uzivam a doteraz mi tak nebolo... dufam, ze to takto nebude az do porodu, lebo ten je este daleko a ja sa v takomto stave bojim ist aj sama do obchodu... a cely den v posteli ma moc nebavi 🙂

zivika
26. okt 2010

@silvia1124 som kludnejsia, ked viem, ze nie som sama a je to normalne 🙂 tak ja teda vydrzim 😅 nakoniec je pravda, ze mohlo by to byt aj horsie...

silvia1124
26. okt 2010

@zivika ked pojdes na kontrolu tak sa nato spytaj co ti povie doktor. 🙂 komu chodis?

zivika
26. okt 2010

@silvia1124 ku paldiovej v dubravke...neviem, ci aj zajtra neskocim, lebo spominala, ze od 2.11. ma vypisuje na matersku, tak sa jej aj rovno opytam 🙂 a dakujem... uz vies kam pojdes rodit?

silvia1124
26. okt 2010

@zivika ano idem do ruzinova uz tam chodim aj na kontrolu.aj mna uz vypisal na matersku. 😉

zivika
26. okt 2010

@silvia1124 ja, tak to sa asi nestretneme 🙂 ja pojdem na kramare...a prosim ta, od ktoreho tt by sa malo chodit na kontroly do porodnice?

silvia1124
26. okt 2010

@zivika to urcite nie 😉 asi mesiac pred porodom.ale ja som rizikova a preto uz chodim do nemocnice.