V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@zivika dakujem.dufam ze vsetko bude ok 🙂
@kvojtanikova Vies ja som chodila do roboty do 30tt a uz som planovala co vsetko budem robit ked budem konecne doma. Prvy den ako som zacala cerpat dovolenku pred materskou som mala poradnu a vtedy mi povedali ze musim lezat... tak lezim a stale mam pocit ze tolko roboty by som mala a nic nemozem 🤐 Kedze doki povedal ze lezat mam do 36tt tak som si myslela ze apon od 37tt budem zit naplno a vsetko porobim. Ale uz vidim ze nebudem moct, lebo ak som dlhsie hore tak mi tvrdne brucho alebo ma maly tlaci a je to take neprijemne ze ma to nuti ist si lahnut. Takze tak.
@silvia1124 Antolsku vseobecne ako nemocnicu asi najlepsie poznam a aj som tam niekedy lezala na ORL. Gynekologov tiez nejakych tam poznam lebo som tam volakedy chodila na prax zo skoly ale to uz bolo vela rokov dozadu a oni si ma urcite nepamataju. Taku konkretnu osobnu znamost nemam nikde ale myslim si ze v ramci Bratislavy je to jedno kam pojdes rodit. Porodnictvo je teraz velky biznis, takze sa vsade snazia aby bol personal prijemny, priestory zrekonstruovane... a ziaden lekar si nemoze dovolit dopustit sa chyby, ved teraz sa pacienti stazuju hned a nikto nepotrebuje roky chodit na sudy a vysvetlovat si vysvedcenie... samozrejme nejaky blbi ludia sa najdu vsade, takisto aj chyby sa stavaju vsade ale celkovo si myslim ze co sa tyka gynekologicko-porodnickej starostlivosti tak vsetky 3 nemocnice su na tom rovnako. Rozdiely medzi nimi su v tom, ake su tam socialne zariadenia, ake su moznosti intenzivnej starostlivosti o problematickych novorodencov, ako chuti strava atd.
Baby neviem ako vy, ale mne zelezo robi zapchu... tak musim jest vela jogurtov... vraj aj zapcha aj hnacka moze drazdit maternicu k predcasnym kontrakciam 😲
@neliq Mne predpisali zelezo a magnezium naraz, vtedy som brala magnezium len 1x denne a za dva dni som taku behacku dostala, ze som sa aj zlakla... dala som si totizto medzitym nejaky majonezovy salat v bufete a ze ci nemam z toho salmonelozu... tak som hned vynechala lieky (pri hnacke sa aj tak nevstrebaju) a hned to prestalo. Na druhykrat som vydrzala s Mg 3 dni, potom tyzden a takto postupne som si zvykla. Teraz ho beriem 3x denne a nic mi to nerobi, miesto toho nastupili ucinky zeleza. Mozno si casom zvyknes aj ty, ked mas problemy tak radsej 1-2 davky vynechaj aby sa creva ukludnili.
@zivika neotalaj a radsej chod k lekarovi...ale asi to bude to co popisuju baby..nedostatok niecoho v tele,len aby si nebola chudokrvna,to nieje dobre...ja som bola s prvou tak a to som az do porodu na infuzkach a inekciach cca2tyzdne bola..a tiez som padala na nos od unavi este aj rozpravat sa mi tazilo....len chod,postazuj sa 😉
@feb13 zelezo fuuuj...mne to chutilo alo krv ja som to nemohla a je s toho uplne cierna stolica brrrr...ako tak citam a pozeram baby,je nas tu pekne vela s problemami...aspn 6nas musi lezat a mame skratene krcky...letmo som nakukla k novembrovkam a tam sa niektorim este ani deti neotocili hlavickou dole...no my sme tu akosi v predstihu 😅 😅 😅
ahoj @zivika -no presne takisto sa citim aj ja -cim viac sa blizi porod tym slabsie sa citim, teraz ma chytila este aj angina -uff. Tiez mi davaju zelezo -takze moze to byt aj tym sposobene. Ale ja si myslim, ze to patri k tym poslednym tyzdnom -uz to musime len vydrzat 🙂
@marika1977 😀 ale ja si myslim ze v poslednyh tyzdnoch pred porodom je tych problemov a tazkosti viac a je to normalne, aj ta unava, aj chudokrvnost, aj zapcha, aj nespavost, aj ked ta vsetci dochodcovia na ulici predbehnu, aj to ze pri zakaslani ci kychani si musim davat pozor aby som sa nepocikala... to je najmenej... ved clovek ktory pribral za pol roka 8-12kg sa ani nemoze citit uplne fajn... horsie je ked niekto ma problemy od zaciatku tehotenstva, to je naozaj zle. Ale ja si myslim ze napriek tomu vsetkemu sa citim uplne fajn a tehotenstvo si uzivam, aj ked sa tu obcas postazujem 😀
@kvojtanikova dakujem za info ale na tej teme to nejako vymrelo
@feb13 ty si uz dobre blyzko...ja ta este len dobieham 😀 este toho mam za par...59dni hmmm dost...zajtra idem na merania,poradnu tak uz teraz sa mi zviera zaludok ze co povie moj doktor... 😅 kto vie ako sa ma andrea0903...stale musim na nu mysliet a veeelmi jej drzim palce nech to zvladnu.... 😉
@jantulka ak je mrtva tema napis tam par riadkov a urcite sa ti zeny ozvu...skus...inac,ako sa mate?co porabkate?
@marika1977 no ahooj aj ja som sa rozhodla ze pojdem na poradnu zajtra aj ked o tyzden skor aby som bola pokojnejsia lebo aj tak som sa cela vysypala z tych cipkov co mi predpisala doktorka
@jantulka tak to urobis dobre...radsej chod.podla mna mas nejaku reakciu na tie cipky...nejeka zlozka v nich ti nepasuje.urcite nic prijemne 😒
@marika1977 no asi tak a ty ako sa citis vsetko dobre??
@jantulka pred vcerom som si konecne upratala dom...trvalo mi to sice od pol12 do 3tej ale aspon ze mame po dlhej dobe cisto 😅 ale dokedy neviem...vyuzila som ze som sa citila dobre vcera zas navstevy...striedali sa u nas od doobedia..a dnes planujem oddychovat polezkavat,len by som mala aj varit nieci vcera som akurat tak polievku...inac sme celkom v poho 🙂
@marika1977 no ja zasa dnes upratujem aby bolo cisto ked ma nahodou zajtra posle doktorka do nemocnice sa bojim ze sa mi to zhorsilo
@jantulka neboooj...bude to dobre uvidis..uz ked ta doteraz neposlali tak hadam uz nepojdes..nme sa hovori co?aj ja sa bojim 🤐
@marika1977 a to preco ta andrea isla do nemocnice???nevies nahodou ake mala problemy a ty zajtra ides len na poradnu ci do nemocnice???
@jantulka andi pisala ze ma nedostatocne vyzivovanu malu a ze pomali rastie...asi volaco s placentou a tak ju budu 1tyz.poyorovat a ak sa im to nezlepsi, musia rodit...nic prijemne...ja by som sa asi od strachu pokakala... 😅 ja idem na poradnu...len,a pevne verim ze ma nesupne do nemocky...zda sa mi ze u mna sa to polepsilo,aj tych falosnych kontrakcii mavam uz len par,nie tak ako pred tym,,,,to bolo aj 10xza den teraz len 3-5x chvala bohu 😉
@marika1977 aha a to kedy sa chodi na tie prietoky ci sa dobre vyzivuje babatko lebo mna este neposlala nikde
@jantulka tak to neviem ani ja...to asi kontroluju len u rizikovych mamiciek,tam kde babo malo pribera ale fakt neviem ja si to len myslim...sak sa zajtra opytaj na poradni lekarky asi sa spytam aj ja 😉
@marika1977 no okik
@jantulka ahoj neviem kedy sa robia prietoky ale mne minuly tyzden robili. 🙂
@jantulka mna poslala na prietoky na buduci tyzden to budem v 32tt tak sa fakt cudujem ze teba este neposlali... ale asi je teda vsetko ok u teba. moje babo je tiez zatial v pohode akurat ma hlavicku o 2 tyzdne vacsiu tak neviem ci to preto ma poslali ci co... ale tusim aj pri prvom dietati som bola tak nejak okolo 33tt...
ani mna este na prietoky neposlali ani sa o tom nehovorilo
my sme boli na kontrole v heliose v 30t. už vtedy mi tam kontrolovali prietoky a kázali prísť ešte v 36.t. ,na bežných kontrolách u mojho dr. prietoky nekontroloval, ale malý rastie pekne. Moj dr. ma poslal už od 35.t. do nemocnice kde budem rodit, takže koncom budúceho týždňa sa tam budem hlásiť.
@zivika - ahoj, ja mám presne to isté čo ty, mám závraty, strašne som unavená celý deň a proti závratom mi zatial pomohlo iba lahnúť si na niektorý bok. Lekári si mysleli že je to z nízkeho tlaku, ale už ho ani nemám taký nízky, trochu sa mi zvýšil za posledný týždeň, a závraty sa napriek tomu zhoršujú. Tak to nebude tým. Myslím že je možné aj to že bábo mi tlačí na niektorý nerv, v každom prípade určite nie si sama 😉 Inak aj ja idem rodiť na kramáre. Nechodíš náhodou na cvičenia s Jandovou?
@fathi zistila som, ze moje stavy mozu suvisiet aj s pocasim, lebo tieto dva dni, co je pekne, som celkom ok...tak neviem, asi treba len vydrzat 🙂 v utorok idem do poradne a na ultrazvuk a ked tam bude vsetko v poriadku, vobec sa nechystam stresovat 🙂 na kramare zatial nechodim, ale kedze uz od buduceho tyzdna budem na materskej, rozmyslam, ze zacnem chodit... ty uz chodis?
@kakaovyrez Ahoj ja som za posledny mesiac nepribrala ani gram na vahe, ale brusko stale rastie. Od zaciatku som pribrala cca 7kg do 28tt a potom mi zistili trochu zvysenu hladinu cukru, tak som prestala jest biele pecivo a sladkosti a vaha sa zastavila. Buduci tyzden v piatok idem na poradnu tak som zvedava co mi lekar povie. Dufam, ze maly je v poriadku a rastie aj ked ja nepriberam.

@silvia1124 aha, tak to ti drzm palce, nech ti vsetko dobre dopadne 😉