V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@marika1977 no ahooj ako si dnes dopadla hmmm ja idem az na buduci tyzden k svojej porodnicke do nemocnice dufam ze ty si v poriadku
Ahojte,, ja som sa dnes zaregistrovala a velmi sa mi paci,, ako si tu pomáhate.. 🙂
Ja sa chcem len spytat,, ci niekto nemáte skusenosti so zmenou porodneho terminu..
Pytam sa preto.. lebo ja mam termin porodu 22.12. ale na zaciatku tehot. som doktorovi nevedela povedat poslednu menstruaciu, nakolko mam tzv.. PCO syndom... polycysticke vajecniky a menstru.. som mala mozno 2 x do roka.. tak mi vtedy doktor povedal.. ze som cca v 6. tt. ale iba podla velkosti.. plodu no a ked som bola nahodou u ineho doktora lebo moj mal dovolenku tak on mi podla UZV.. povedal,, ze som asi tak o 2 tyzdne dlhsie tehotna..a cca . v 30 t. som bola znova u svojho doktora a maly mal 1651 g.. a ostatne tehulky co poznam.. mali v 30 .t. vahu babatka cca 1400 gramov... tak teraz neviem ci som nahodou neni vo vyssom tt.. a brusko mam fakt dost velke... Nemate niekto skusenosti s tym, ze by vam doktor zmenil termin.. lebo mne ho nezmeniii... vraj sa trafia len 2% do terminu porodu..
dakujem 🙂)
@summer21 Ahoj, termin porodu sa da najpresnejsie vyratat dla UZV v I. trimestri, najcastejsie sa to robi medzi 10-13tt. V II. a III. trimestri mozu babatka trochu odlisne rast, preto tento termin by sa uz nemal zmenit. A je to presnejsie ako podla menstruacie. Moje babatko vazilo v 30tt 1690g.
@summer21 mne moja vážila v 30.tt 1160g a TP mám 16.12. a nezmenil mi ho...Naozaj sa najpresnejšie určuje TP v 1.trimestri,lebo potom rastú už detičky podla genetiky.Tak myslím,že týžden hore-dole nieje moc,rozdiel by bol tak mesiac 😀 .Nerob si s tým starosti,malé sa vypýta ked bude ten správny čas,či už v 38tt alebo 42tt 😎 .Držím palce.
@paola881 ..opýtam sa na to. Keby tak človek vedel, na čo všetko sa má pýtať, nie? 😒 Ale zasa myslím, že keby niečo nebolo v poriadku tak mi to hádam povedia, teda dúfam... Bola som na UZV minulý týždeň a povedali mi len, že je otočené zadočkom dole... a že má 1860 g 🙂 ...inak nič.
@koriatko tak to má peknú váhu 😎 .Ak máš v knižke niečo také ako RI a nejakú hodnotu to sú tie prietoky.BPD je meranie hlavičky a FL je stehenná kosť.Myslím,že keby niečo nieje v poriadku,určite ti to povedia.Otočené zadočkom?? 🙂 moja je už dole hlavinou.Ale to sa môže ešte hocikedy pretočit.
@paola881 no váha bola pekná, preto si myslím, že to možno bude aj skôr, keď je už taký valibuk 😀 ... Aj ja dúfam, že sa ešte otočí, tam ma dosť vystrašili, že už keď je teraz takto, tak je čím ďalej, tým menšia šanca, že sa otočí... Ale inak mi všetci hovoria, že sa kľudne môže kedykoľvek otočiť. Tak uvidíme nabudúce... Na tie skratky sa pozriem, lebo nikdy im nerozumiem...
jáááj toto je super, konečne som sa dobre vyspala a nemusím ísť do roboty, len si zbehnem dorobiť papiere lebo je koniec mesiaca. už skoro dve hodiny sedím pri telke a raňajkujem, pijem kávičku a behám po internete. hneď sa lepšie cítim... idem si nakúpiť, navariť... som zvedavá,dokedy ma to bude baviť 😀 ale každý mi radí nech si to užijem, kým je malý v brušku, potom to bude už len horšie 😀 😀
ahojte, mozno mate niektora skusenosti...uz treti den mi strasne huci v hlave...myslela som si ze to bude chripka lebo co, aj ma skrabalo v krku dr. mi predpisal taky sprej mi to pomohlo..mala som jeden vysoky tlak 158..ale aj to preslo, len tie navaly tepla a hucanie stale mam..je to dost neprijemne...je to normalne ??? dakujem za odpoved 😉
@summer21 tak ako pisu ostatne baby, TP sa urcuje podla USG v 12tt. mne to vtedy tiez posunuli aj ked len o tri dni.
takze si to mozes vypocitat v ktorom si tt.
jeeej mne to uz dneska pise ze 32tt... huraa... uz len dva mesiace🙂 nejako sa teraz menej hybe ci co ale dufam ze to nebude nic vazne ale sa cudujem lebo kaslem tak som si myslela ze ked brucho tolko natriasam ze sa bude viac hybat ale ono asi v kuse spi...
@larmimi co sa tyka hucania neviem to som nemala ale navaly tepla mavam sa vzdycky cela spotim aj na tvari aj na tele az sa hanbim normalne mi to aj mejkap rozmaze:(

Ahojte včera som bola na vyšetrení u súkromníka a malá má +- 2007g,prietoky aj krčok ok.Svoju poradnu mám 4.11. a vy sa ako držíte???