V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@feb13 jeeeemineee, no ja som na tom tak isto. palenie zahy ma prenasleduje od zaciatku tehotenstva a musim povedat, ze veru ozaj verne 😝 nechcela som na to nic brat, ale ked to bolo uz ozaj neznesitelne, zacala som si obcas cmulat Talcid. Kamoska mi ho poslala postou :D no zlataaaa 🙂
a cakas dievcatko ci chlapceka? my s velkou pravdepodobnostou vraj dievcatko 🙂
@jantulka vidis moja...a ja som teraz v pomykove...uz fakt neviem co to bude ale ja si tak hovorim,ze uz raz ked tam ten pipik videl tak tam hadam aj je lebo na isto mi to nepovedal a ja pevne verim ze to predsa len bude chlapcek... 😉
@feb13
@morningdew ahojte dievcata 🙂 ja si myslim ze to asi zalezi aj od polohy dietatka...z mensou som skoro nic nevedela zjest stale mi bolo spatne a mavala som palenie...a co bolo najhorsie,vobec som nevedela ist na velku a ked sa mi horko tazko 1-2xza tyzden podarilo,tak som bola stastna ze aspon volaco...ona bola chrbarikom von otocena a rucicky nozicky mala do vnutra mojho tela a bola dost vysoko tak ze ma paradne tlacila na zaludok a creva...a toto malinle je zas uplne nizko a pri nom ma velmi bolieva lonova kost a zadok 😅 boli uz aj ked sadnem ale palenie zahy ma obyslo 😀 aspon s tym mam pokoj...som zhrozena...za mesiac som pribrala dalsie 3kg..uz mam na sebe 15kg ☹ ☹ ☹ vy ste urcite ani jedna tolko nepribrali...juuuuj co bude so mnou.... ☹
@feb13 s mojím spaním je to bieda, išla som skoro spať, o desiatej som už bola mrtva, o tretej som sa zobudila, takže samozrejme hneď na wc. to ma trošku prebralo a keďže sa mi nepodarilo hneď zaspať, začala som byť strašne hladná. takže som išla dojesť polievku z večere, tým som sa prebrala úplne a ľahnúť po jedle si nemôžem. o pol hodinu som zistila, že som ešte hladná tak som jedla jogurt a kým na mňa došiel spánok tak som si zobrala notebook. zalomila som až pred šiestou ráno, ešte šťastie že nemusím ráno nikam chodiť...
som rada že nie som jediná bez "pohybovej prípravy" na pôrod. na začiatku tehotenstva mi odporučili vyhýbať sa fyzickej aktivite kvôli placente v krčku, takže som sa snažila okrem prechádzok vyvarovať pohybu. čoskoro som zistila, že ani prechádzky mi nerobia moc dobre, boleli ma hneď bedrové kĺby, a keď som chodila dlhšie, začali ma bolieť aj kríže a dolná časť brucha. teraz mi už tvrdne brucho pri akejkoľvek fyzickej činnosti, aj pri žehlení, vysávaní a pod. tak si dávam pozor. snažím sa občas pocvičiť na chrbticu a bedrové kĺby, ale to len chvíľu, také cviky, čo sa ani nezadýcham.
@marika1977 tak neviem, ako je môj, ale mňa bolí aj lonová kosť a kostrč, čúrať mi treba každú chvíľu, aj keď by som ledva zaplnila skúmavku na moč. záha ma páli poriadne, hlavne večer, keď sa len trochu zohnem všetko zo žalúdka ide hore. malý keď začne kopať a oprie sa do žalúdka, je mi na vracanie, hlavne keď sa vrtí po jedle a niekedy sa mi dýcha ťažko ako keby som mala na hrudi ťažký kameň. ja mám pocit, že on je všade 😨 no, vlastne nemám problémy s trávením, so zápchou ani s obličkami takže môžem byť ešte rada 😀
@shira_ tak to si povedz ze si stastna zena... 😀 ja tiez chvala bohu zapchu nemam len porovnavam kde ma tlacila mala a kde toto babo.. 😅 toto mi aspon dovoli na wecko kazdy den 😀 oni nas fakt tlacia uz vsade a tvije je este vadsie...ty to mas uz za chvilku 🙂 ja si este trosku pockam 😉
@morningdew Ja to palenie mam mozno tyzden-dva a do istej miery mi pomaha na to mlieko ale je to velmi neprijemne. Uz viem preco babatka plackaju cely den ked maju reflux. Velmi ich to moze trapit. My cakame syna, ale teda po Marikinej skusenosti neviem ci sa na to mozem spoliehat 😉 ale pozdedila som z rodiny vecicky po 3 dievcatkach a kocik sme si vybrali pre istotu zeleny, takze v podstate je to jedno 🙂
@marika1977 len si aj pekne pockaj, este mas cas 😉 ja za 11 dni ukoncim 36tt a potom sa uz nebudem az tak setrit, nech pride co ma prist 😀 ale nie, musim pockat este minimalne do ukoncenia 37tt aby som mohla darovat pupocnikovu krv, to by som velmi chcela...
Me zapchu trochu robi zelezo, nie je to nic strasne ale ked ma to obcas prestane bavit tak mam tajnu zbran - glycerinovy capik 😉
Inak moje babatko ma celkom setri, nekope mi ani do zaludka ani do zlcnika a do mechura tiez len zriedkavo... ani na WC nemusim nejak extra casto... ale miesto toho kopka do konecnika 😀 a tlaci ma az "medzi nohami"...
Ja som pribrala tak 8-9 kg ale mam pocit ze v poslednom case priberam rychlejsie, vlastne je to aj normalne
@shira_ To je blbe, prave preto sa ja snazim nevstavat z postele lebo potom uz nezaspim. Radsej skusim este vydrzat tie dve hodky a potom aj tak vstavame, lebo manzel ide do roboty a ja mu chystam ranajky. Potom si svoje pospim cez den.
Podla mna ta pohybova priprava nie je az taka dolezita, ale co nam na kurze odporucali boli nejake polohy pocas kontrakcii ktore pomahaju uvolnit panvove dno a este masaz hradze, co sa ma robit 4 alebo 6 tyzdnov pred porodom tiez aby sa ta oblast lepsie roztiahla.
Aj moje brucho dost tvrdne ale moj gynekolog povedal ze keby ta maternica nerobila nic tiez by to nebolo dobre lebo takto cvici na porod. Osobne z domacich prac mam najhorsie skusenosti s vysavanim a este s rychlejsou chodzou alebo chodzou do schodov. Tak prajem dobru noc 😉
Ahojte dievčence takže aj ja som tu nova a tiež mam termin 31.12.2010 uvidíme či sa trafíme
lebo prve dieta som porodila 1 den pred termínom a druhe 1den po.
@nikolicka ahoj, ďalšia novoročná...
Ja si hovorím, že ešte 4 týždne vydržať a potom nech už rodíme, už mu nejako dohovorím, nech sme na vianoce pekne doma, zotavení z najhoršieho. kapustnicu si asi nedám, ani variť asi tento rok nebudem, ale však švagriná aj svorkra budú mať navarené dosť... len aby som neprenášala nejako moc, aby sme ešte na štedrý neležali na sále 😀 dnes v noci som sa zase zobudila o tretej ale večer som sa snažila už nepiť, tak som si povedala že nevstávam na wc ani za nič. vietor je tu na zbláznenie, všetko trieskalo, búchalo. a ešte ten posun času, vraj môžete si dlhšie pospať. no fakt, hurá.
no baby ahojte ..ja uz mam toho dost poviem vam uprimne...a mam toho este tolkoooo pred sebouu
@feb13 s tym pohlavim baba ani nehovor...este stale som akosi s toho mimo 😒 kocik mam chvala bohu sivo cerveny to je v poho ale tych veciciek ar do veku 1r.mi bude straaasne luto ak ich nevyuzijem,kupila som spod ruky ale krasne ledva obnosene a vsetko znackove cheroky atd...a mam ich za 2velke krabice bo uz som babo neplanovala tak som vsetko po dievcatach rozdala a veru ze teraz lutujem ☹ ...vcera v noci som sa zobudila na to ze male kopalo ako dive a ja som si po prebrani zo spanku uvedomila ze lezim na bruchu a asi som ho pritlacila 😕 dnes sa ledva hybe skoro vobec necitim pohyby..a to vzdy od 5-6rano hopkalo do takej8-9..a teraz vobec nic ☹ nevies,neublyzila som mu nejak?normalne sa bojim...ale zajtra idem na vysetrenie k lekarovi,u ktoreho odrodim tak som trosku kludna lebo ak volaco tak to hned zisti...dufam ze som si miminko nepritlacila ☹ snazim sa maximalne setrit aj dnes len lezim...
@nikolicka jeej to mas super,aspon sa vies spolahnut na datum...co ja som sa nevedela 😖
@shira_ tak to iste som si pomyslela aj ja...po4tom cikani sa vzdy preberiem ako aj vy ostatne som hladna dam jogurt alebo rozok a idem naspet spat...sice,trva mi kym nanovo zaspim ale zatial sa mi to vzdy podarilo 😀
@marika1977 ešte si na tom celkom dobre, co sa tyka vahy ja uz mam pomaly 20 kg na sebe..dufam ze to pojde pekne dolu... ale to mi az tak nevadi pokial malinka princezna bude krasna a zdravucka 😉
@mucka2505 neboj,schudnes 😀 mozno tie kila kym budes kojit nepojdu dole ale potom urcite...mne sa po prvej podarilo schudnut az prilis,vyzerala som ako anorektik a po druhej uz ostalo 10kg na mne ale bola som relativne spokojna no teraz neviem 😒 nechcela by som vyzerat ako slon...pevne dufam ze zhodim 😅
Ahojte baby. ked tak citam ake mate tehotenstvo,tak si pripadam zvlastne. Mna nic neboli ani netlaci,zaha ma nepali, v noci idem raz cikat a potom hned zaspim. so zapchou tiez nemam ziadne problemy. az mi je to zvlastne,ze je vsetko az tak ok. doteraz som pribrala 8kg,ale nebola som z tych najstihlejsich tak mozno preto. co ma trapi je ze vobec netusim ci mam ok pritoky,lebo mi nic take doktor nekontroloval a ani netusm kolko mala vazi a meria ☹
@zuzkaznr Ahoj. Prietoky sa standardne robia od 38tt a ked babatko pekne rastie tak nie je dovod to urobit skorej. Ani ja som este nebola. A dlzka sa meria iba v prvom trimestri, aspon mne uz neskor nemerali a aktualnu hmotnost tiez neviem lebo naposledy mi to hovoril v 30tt a potom asi az 36tt sa robi zase podrobnejsi UZV.
@marika1977 Neboj sa, urcite si ho nepritlacila. Niekedy sa stane ze sa pritlaci placenta, vtedy tak zacinaju strasne kopkat lebo chvilku maju horsie krvne zasobovanie, treba len zmenit polohu a potom je to OK. Ja mavam tiez dni ked ledva citim nejake pohyby a tiez dni, ked ich citim furt. To je normalne.
@feb13 a vies ze teraz ako si spomenula placentu tak presne tam som tlacila...ja ju mam tesne pod pupkon az po mechur a tiahne sa mi pozdlz celeho brucha..doki mi ju na posledy ukazal...asi ju mam riadne veklu ked si ju aj pomeral 😀 bude to tak ako hovoris...inac sa mi prebralo..uz asi hodku skacka a tu kolienko tu paticka...len nie tak vyrazne ako zvykne ale je to asi v pohode... 😉 ..no zajtra pojdem a uvidim,co mi ten druhi doki povie...ale je to velmi mili ochotny clovek a ze vraj mlady...tak som veeelmi zvedava 🙂
@zuzkaznr tes sa..si mlada a mlade zeny vedsinou lachko znasaju tehu 😀 ja neviem ako ostatne mamicky,ale ja sa na vsetko pytam..ono lekar ti to asi sam od seba nepovie pokym nevidi nejaky vazny dovod.podla mna ste ukazkovo v poriadku aj malicka 😀 ani mne prietoky nerobil ale niektora z bab tu isala ze skor sa robia iba ak babo malo pribralo inac ze az v 36-38tt ci tak nejak tak mame asi ok vahydeticiek 🙂 a tehu si vychutnavaj ako len mozes...druhe tretie uz mozno take nebude 😉
caute baby my sme dnes trosku cestovali - boli sme v Piestanoch u rodiny na hroboch a tak, aj som si dala kavu a stamprlik tak dufam ze mala z toho nebude nejaka mimo. kasel mi uz tusim trosku ustupuje tak sa tesim lebo mam fakt pocit ze pri kazdom zakaslani sa mi babo posuva dole hadam mi na buduci tyzden na kontrole nepovie ze uz mam len lezat sak by slak trafil.
inac vy ste boli niektora pocas tehu u zubara? lebo vraj sa ma chodit az dvakrat pocas tehu a ja som sa teraz objednala a skoro ma ani nevzal ze sak som bola na kontrole zaciatkom roka naco chcem prist...preplaca to teda poistovna ci nie?
@kvojtanikova počas tehotenstva by si mala absolvovať dve prehliadky u zubára, ak si bola na začiatku roka pred tehotenstvom, tak potom ešte jednu, ale to by malo byť tak v 7. mesiaci tehotenstva, aby sa stihlo do pôrodu porobiť čo treba. teraz to je už ozaj jedno či v novembri pôjdeš alebo až potom na začiatku ďalšieho roka. povinné to nie je ale poisťovňa uhrádza dve prehliadky v roku, ak si tehotná. môžeš to využiť ale nemusíš, doležitejšie je nemať žiadne kazy ani kameň ani zápaly keď sa bábo narodí, lebo infekcia z úst matky sa prenáša do úst dieťaťa pri najbližšej možnej príležitosti.
@shira_ no a ak pojdem teraz tak potom mi to bude platit az do novembra 2011? ci budem musiet ist zase na zaciatku roka ako bolo planovane? dufam ze nemam ziadne kazy lebo vtedy som nic nemala a ani ma nic neboli, ked tak by som chcela len vybielit lebo som nosila strojcek a odvtedy mam take trosku flakate tie zuby.
@kvojtanikova Ja som bola doteraz asi 3-4x, strasne sa mi zuby kazia a este stale mam jeden nedorieseny kaz, co mi dali len dosasnu plombu ci co... ale uz tam nechcem ist a strasne som z toho zufala, naposledy som si myslela ze v tom kresle rovno porodim tak strasne to vrtanie bolelo a tie zuby sa kazia stale dalej a viac a uz som na to minula strasne vela penazi... proste uz som z toho psychicky dekompenzovana... ale inak chod radsej este teraz lebo v januari s babatkom urcite nebudes mat na to cas.
@kvojtanikova ano, keď pojdeš teraz, bude ti to platiť rok. tiež si myslím, ako feb13 že potom na to nebude času, keď bude bábo...
@feb13 no uprimnú sústrasť ☹ ja mám zuby bezproblémové ale mama nás k tomu viedla, lebo ju pár krát boleli zuby a bola to otrasná bolesť, vtedy sa to moc riešiť nedalo len vytrhnúť zub a anestézy boli tiež horšie, nezaberali asi až tak dobre. a tak sme dodržiavali úplne šialenú hygienu, všetky pomôcky sveta, dentálna hygienička, fluoridové prípravky atď. aj dieťaťu budem radšej drhnúť zuby ostošesť len čo sa nejaké objavia
@zuzkaznr Ahoj, som rada, ze niesom sama, kto sa citi zvlastne v tejto skupine. Ja chvalabohu tiez nemam ziadne problemy. Az na bolest krizov sa citim velmi dobre. Dokonca uvazujem, ze nenastupim na matersku buduci tyzden, ale ze este o dva tyzdne potiahnem v praci dlhsie. Jedina nevyhoda, ze moja cesta do prace je dlha 700km. Ale tak uvidim ako sa budem citit osem hodim v aute pri najblizsej ceste a ci ju este raz zvladnem. Zatial som pribrala 7kg (pred tehu som mala pri vyske 178cm 64kg), tak dufam, ze po porode nebudem ako anorekticka. Jedine co ma trapi, ze vobec neviem ako na tom drobec je. V 31.tt mi lekar sono nerobil, tak neviem aku ma vahu ani velkost, ani neviem ako su na tom prietoky, ale najviac trapi, ze neviem ako je otoceny. Mam pocit, ze ma kope a bucha po celom bruchu. Na dalsiu poradnu idem v piatok, tak snad vsetko zistim.
@kvojtanikova Ja som u zubara nebola a kedze sa nemame pocas tehotenstva stresovat tak tam ani nepojdem. Snazim sa radsej pouzivat kvalitnu pastu a dodrziavat zubnu hygienu.
fúha, ja už dlhšiu dobu znášam cesty autom dosť zle, aj tie dvojhodinové 😒 keď sa nemôžem natiahnuť a poprechádzať, nepríjemne mi tvrdne brucho a potom veľmi tlačí, začne ma bolieť celá dolná časť brucha a mám z toho blbý pocit. keď som bola v 29.t.tak sme akurát leteli z dovolenky v turecku, a myslím že u mňa to bola už naozaj horná hranica na cestovanie. odvtedy už to nie je celkom príjemné. mne už sa nechce nikam chodiť, napriek tomu že mám zatiaľ viac-menej bezproblémové tehotenstvo.
@jantulka a kde si? nepises neozyvas sa...hadam niesi v nemocke???ja musim asi od bud t,ist na pozorovania
@feb13
@shira_ ahojte baby...tak som asi dobacovala 😒 ...dneska som bola u dr.u ktoreho by som mala aj rodit a povedal mi ze to ma 2kg a je to dievcatko.......tak som stastim bez seba 😅 😅 😅 tak z radka mam dievca a meno?necham nech si vyberie ocko,ja akosi ani nemam sil....a to najlepsie,ze mam prilis dozretu placentu tak musim do nemocky..kedy?asi bud.tyzden ale to zalezi od mojho zenskeho kedy ma tam vypise...no som rada 😖 a taak velmi som nechcela ist ☹ neviete co to presne ta dozreta placenta znamena?v stredu nesiem vysledky tak uvidim od kedy ma daju lezat...hmmm,budem mat doma 3baby 😝

@morningdew Ahoj, ja tiez cakam zaciatkom decembra a mne krize nebolia odkedy som doma (v praci som si parkrat natiahla) ale posledne dni mavam strasne palenie v pazeraku, hlavne vecer...