icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

feb13
19. nov 2010

@lulkax5 Ja nemam dohodnuteho lekara a ani si neplanujem zazmluvnovat, myslim si ze vsetci su tam dobri a predsa ani jeden si nemoze dovolit nejake resty lebo v sucasnosti sa v zdravotnictve sudi vela a fakz uz za kazdu blbost... no mne to brucho az tak nevadi, na to ze zle sa mi otaca v posteli a nemozem spavat, ale inak ho nemam az take obrovske a na to ze ako nizko mam hlavicku ani mi nepada medzi kolena... niekedy sice zavadzia, ale uz som si na to zvykla 🙂 jedine co ma trapi, ten pocit ako sa uz telo pripravuje na porod a nedokaze sa to rozbehnut, ma to kopec neprijemnych priznakov a uz to trva 2 tyzdne... aj PMS som znasala psychicky vzdy zle a toto je nieco podobne len ovela horsie... a ta cervikalna zatka odchadzala este aj dnes, uz 6. den, tak fakt netusim kolko toho este je a kde sa to vo mne vsetko zmestilo 🙂 ale vraj niekomu to odchadza az do porodu. A este toho sa bojim ze po takej pomalej dlhej priprave aby nebol aj porod taky pomaly pretiahnuty ze budem rodit 2 dni 😲

feb13
19. nov 2010

@zuzkaznr Mne tiez povedal moj doktor ze volakedy sa posledne 4 tyzdne chodilo do nemocnice ale teraz su nove trendy ze v nemocniciach chcu aby sa tam uz nechodilo az na porod (asi maju toho vela). Ale ze podla neho je lepsie hlavne pre prvorodicky ked si uz na to vopred zvykaju, tak ma tam poslal od 37tt. Ale povedal ze keby ma nezobrali tak mam ist k nemu aj nadalej. Ale zobrali ma takze OK. Ale vies on mi vzdy robil UZV a vsetko podrobne vysvetlil, v nemocnici to ide na beziacom pase, nemaju cas sa tolko venovat, ani UZV, a mne zatial ani prietoky ani monitor, len sa uvidime o tyzden a dovidenia. Ale zas ja nie som taky typ ze by som stale nahanala nejake mozno aj zbytocne vysetrenia "len tak pre istotu", myslim ze keby nieco nebolo v poriadku tak by to urcite spravili.

marcelkatt
19. nov 2010

@feb13 no ja som bola dnes na prvej poradni už v nemocnici. Tiež som počula, že už sa nechodí a predsa ma tam môj dr poslal.

marika1977
20. nov 2010

@feb13 u mna zatka vysla naraz...ono to ma dost tuhu konzistenciu ako nezoschnuty silikon a byva v nej aj krv..u mna sa mi prilepila na stehno sko som bola na vecku a bolo to dost nechutne musela som si ju vytiahnut.... 😖 mozno mas len vytok to ako sa cisti krcok ale kto vie...ja co viem,tak zatka vysla 1-2dni pred porodom a u jednej znamej zatka a hned nato jej odtiekla voda...asi je to u kazdej inak 😉

marika1977
20. nov 2010

@lulkax5 on doki mi povedal ze je to normalny proces...placenta by mala vlastne fungovat len do dozretia babatka a porodu...ona sa pomali ako babo rastie meni na mrtve tkanivo a aj s toho byva zelena plodova voda..ale stava sa ze dostane infarkt,to sa upcha v nej nejaka cievka,a babo moze umriet,a to byva casta pricina katastrof.placenta sama o sebe je kopka ziliek a ciev plna krvi.ale mam ju bez zmeny len ten nejaky roh mam zly uz to vydrzime naisto 😀
@zuzkaznr ak chces,kludne sa chod do nemocky poinformovat...to ti nemoze tvoj doky zazlievat.je to ciste tvoje rozhodnutie...ja chodim za porodnikom uz mesiac a moj zensky mi to vobec nezazlieval a este mi aj povedal ze som si velmi dobreho lekara vybrala a ze staci ak budem uz chodit len k nemu...ten moj zensky ho zaucal tak ze su este aj dobry znami 😀 je to na tebe,ak chces chod ak nie,nemusis...pri dcerach som nechodila ani ja a rodila som u toho,kto mal akurat sluzbu...no teraz mam trosku problemi a tak som sa rozhodla pre nemocku 😉
@slniecko_z kamka ta chodi aj k zenskemu aj porodnikovi...ja si myslim ze to je individualne ako sa zena rozhodne...ale je mi veeelmi cudne ze ti tvoja v 37tthovori o porode a vahu babatka ti nepovie...ved to je zaklad,cca vaha dietatka...ja by som otravovala pokym by mi to nepovedala 😒

marika1977
20. nov 2010

@paola881 ja mam v sebe akusi euforiu 😀 tesim sa na babo a mozem povedat len to,ze si az teraz trosku uzivam tehu...prestala som mat obavy a strach co som mala od zaciatku...poslickov mam aj ja a tie stahy su stale silnejsie a dlhsie asi 1-2min...aj som sa na to pytala a pokym niesu v pravidelnych intervaloch a casto po sebe je to len trening maternice...tebe sa to uz pekne blyzi 😀 ja mam este par tt casu aj ked neviem ked ma mi mala uz teraz 2,800cca ze este kam porastie a krcek pevne zavrety....no som zvedava ako dlho este 😉

feb13
20. nov 2010

@marika1977 Hej, dost vela som citala o tej zatke aj na tomto fore, niekomu to vyjde naraz a niekomu po castiach, niekomu s krvou a niekomu bez... ale vacsina bab pisalo ze od odchodu zatky porodili do 3 dni, mnohe este v ten den... tusim 2 som citala ze za 10 dni... no ja som mala take soplave kusky od nedele este aj dnes, keby som to mala stale tak by som si myslela ze mam nejaku infekciu ale mam to len 1-2x denne a inak som v pohode, takze nie je to kontinualny vytok. A nemam ani palenie ani svrbenie a doktor povedal ze to bude asi ta zatka. Tak som strasne zvedava, co z toho bude... teda to aj tusim ze co, len kedy 😀 uz 2 dni mam vsetko nachystane, poupratane, navarene, vyzehlene, zbalene, nakupene ze som kompletne pripravena, no ked za chvilku neporodim tak pomaly to mozem zacat odznovu 😒

marika1977
20. nov 2010

@feb13 tak to asi fakt zatka ti ide von....podla mna mozno uz v priebehu bud tyz. pojdes rodit 😉 drzim ti palceky silno...ti to mas prve?a viete co to bude?nemas ani napisane odkial si...ja som teraz uplne vyrovnana takto by som vydrzala este aj mesiac 😀 aj ked mam brucho zo dna na den vadsie,aj sa mu tesim aj z malou kde tu poklebetim 😀 ....az teraz som nasla pokoj v dusi...to asi preto,lebo tych prekvapeni a komplikacii bolo za posledny mesiac az prilis a mam pocit ze uz konecne viem na com som....drzim silno palceky 🙂

smejo251
20. nov 2010

ahojte...aj mne zatka pri malom vypadla nartaz a vyzerala ako krvna zrazenina...vypadla po poslednom vysetreni mojho lekara v 36tt a rodila som v 38tt na seekciu a otvorena som bola na jeden palec bez bolesti ani som to nevedela...

bebaa
20. nov 2010

@zuzkaznr ahoj, rodis v nitre, ze? ja tiez nechodim do porodnice....ale normal doktorovi, ktory mi robi vsetky vysetrenia....

feb13
20. nov 2010

@marika1977 diky no isla by som 🙂 aj dnes 🙂 ano bude to prve, tak este nemam skusenost... ma to byt chlapec... ja pojdem rodit na Antolsku (BA) a niekedy mi uz dost vadi ked sa vsetci furt pytaju ze "no co je? ty si este v kope?" ved ani sama neviem na com presne som ale kazdemu to rozoberat nebudem tak je to blbe

marika1977
20. nov 2010

@feb13 a ja to pocuvam uz 3xv zivote 😀 😀 😀 s toho si nic nerooob...usmej sa a decentne povedz...no vidite este som v kope...a to je vsetko to take starsie tetky trkotalky maju take otazky 😉 juuuuj chlapcek...az ti zavidim,aj ked som sa uz s tou mojou 3tou babou zmierila,este vzdy ma zamrzi to,ze nebudem mat synka ☹ hlavne nech ste zdravi a prajem ti,aby si nemala dlho kontrakcie a nech ta to chyti rano alebo doobeda a nie v noci..lebo to je o krk,ta vycerpanost a unava je tedy strasna...starsiu som rodila cez den to bolo uplne ine a mensiu v noci od 2hej som uz nespala a to vycerpanie bolo neznesitelne... 😒 potom ked ta to chyti ozvi sa,co a ako 😉

feb13
20. nov 2010

@marika1977 diky 🙂

evkasto
20. nov 2010

Ahojte baby, tak aj my patríme do tejto témy - termín máme 5.12. Čakáme chlapčeka - ŠImonka a sme z Nitry. Rodiť sa chystáme v Topolčanoch a tam už aj chodíme na poradne, lebo môj doki má teraz práve dovolenku. Tak mi naposledy povedal, že ak do 29.11. neporodím, ža sa mám ozvať, vtedy už bude po dovolenke. Ale podľa dokiho z TO to vraj ešte vydržíme aj do toho Mikuláša. Tak uvidíme. Inak kto ste tu ešte z NR?

zuzkaznr
20. nov 2010

@bebaa ahoj. ano budem rodit v nitre. do nemocky teda chodit nebudem,ved je to jedno ci ma skontroluju tam alebo moj gyn. hlavne ze som pod dozorom. 🙂

danka135
21. nov 2010

ahojte kocky po dlhsej dobe sa ozyvam, tento tyzden som bola na rizikovej poradni to za to ze uz sa na tie prietoky nechodi ale je to tak ak je zena z nejakeho dovodu rizikova nastivy rizikovu poradnu a odvtedy chodi kazdy tyzden na prietoky, babo malo tento stvrtok 2360g takze sa tesim lebo postupne pribera a vaha sa nezastavuje. Ja som toho nazoru ze je velmi podstatne aby zena chodila do nemocnice kde by mala rodit na tieto prietoky, mne tam tento tyzden robili aj ultrazvuk, a stale kazdy tyzden nastevujem svoju gynekologicku a som rada ze som sledovana na dvoch miestach. vlastne od novembra vysiel novy zakon o tom ze tieto prietoky su uz neni potrebne len pre zeny s rizikom, podla mna dlhe roky sa to vysetrenie robilo, je dost podstatne kvoli vyzivovaniu babetka, okyslicovaniu. tak ak mozte si to urcite u svojho doktora vybavte aby vam dal vymenny listok do nemocnice.

smejo251
21. nov 2010

ahojte...no tak vidim ze zaial vsetky statocne drzime....😀
moj syn posledne tri noci vobec nespi som K.O. uz som dnes aj lekarovi volala ze co sa deje ci este nejdeme na to no zial este mam cakat ale vybavil mi na zajtra vysetrenie pre istotu ci je vsetko v poriadku tak som zvedava ...brucho mam uz take zdeformovane a zospodu na mala tak tlaci ze az no ale musim asi vydrzat...tak sa drzte

bebaa
21. nov 2010

@smejo251 jejda...mame rovnaky termin 🙂

bebaa
21. nov 2010

@zuzkaznr presne tak..ja chodim gynekologovi a este aj porodnikovi, co mam vybaveneho k porodu... tak sa mozno vidime v porodnici..a ty si presne z nitry?

smejo251
21. nov 2010

@bebaa no to mame a myslim ze aj ty ides na sekciu si pisala ze?ako to znasas???ja uz velmi chcem aby bola mala vonku....

smejo251
21. nov 2010

@bebaa ja mam podla velkosti malej inak teramin 6.12.tak uz preto tak velmi chcem aby sla vonku

bebaa
21. nov 2010

@smejo251 nie, ja nemam sekciu...normal porod, Maťko je otoceny dole hlavickou 🙂 velkostou je tak akurat, doktor povedal ze mozno aj prenasat budem, bo nemam este dozretu placentu 😒 , tak neviem.... som prvorodicka, tak neviem co ma caka, tak radsej nestresujem koli bolesti...

smejo251
21. nov 2010

@bebaa aha no tak to si potom asi este pockas...ktovie ja som mala maleho na sekciu a teraz kedze sme sa poponahlali budem mat opat sekciu...☹((((
nevies nahodou kolko ti maly teraz asi tak vazi?

bebaa
21. nov 2010

@smejo251 naposledy som bola u lekara pred tyzdnom a vtedy mal 2700g. idem zase zajtra....tak som zvedava, ci sme pribrali... no ja neviem co je lepsie ci sekcia alebo normal porod....

smejo251
21. nov 2010

@bebaa poviem ti tak ze vsetko ma svoje plus aj minus...aspon podla mna...takze to mas jedno hlavne nech je babo v poriadku...no ja som bola 10.11 ale nehovoril kolko vazi...akorat 1.11 mala 2329g tak co ja viem kolko moze mat teraz?

slniecko_z
21. nov 2010

no je toto mozne najprv ma plasia dobre ze si nemam zapchat chachanu korkovym stuplom aby som neporodila a teraz nic 😒

marika1977
21. nov 2010

@smejo251
@bebaa ja som rodila normalne a sekciu by som asi zazit nechcela ☹ neviem ako smejo,ale ja co mam zname co rodili cisarakom boli dost dlho znicene a bolelo ich aj to ked si brali deti na ruky...sekcia je vraj normalna operacia...ja som to pozerala na yutube a nieje to nic prijemne pre slabsie zaludky...pokym zena moze normalne rodit urcite by som to odporucila 😉

marika1977
21. nov 2010

@slniecko_z pockaj,ty budes este aj o 2tt cela 😀 aj mna strasili a nakoniec zas porodim 4kg dieta na 41-42tt 😀

lulkax5
21. nov 2010

@feb13 presne ako hovoris ziadny lekar si nemoze dovolit odflaknut pacientku 🙂 takze zazmluvnovat netreba aj ked ja si planujem ale je to nas znamy.. no ja mam to brusko teda velike 🙂 a uz mi to zacina byt celkom nepohodlne ... tak sa tesiiiim na ten porod ze az 🙂 ale este 21 dni do terminu ... verim ze nebudem prenasat 🙂 to by ma slak trafil hihi.. ak sa mozem opytat preco si sa rozhodla pre antolsku ?

lulkax5
21. nov 2010

@marika1977 no jasne ze to vydrzite 🙂 drzime palce 😲