icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
23. nov 2010

@marika1977 a co ja ti viem ?este mm ma chytil a kukal, ze to co a teplaky som mala biele z vnutra (nemala som nohavicky oblecene tak to schytali teplaky ) 😅 no ale nic ti mi neni takze netusim

paola881
23. nov 2010

@smejo251 držkám palčeky aby bolo všetko v poriadku a ak sa ti dá,priebežne sa hlás ako si natom... 😎 či ešte 2v1.
@slniecko_z to mávam aj ja,že neviem kolkokrát čo to zomňa vyliezlo 😀 ale nosím intímky celé tehu,lebo mám výtok,plodovka asi vyzerá inak 😀 .
@aleola mne váhu malej povedia vždy na každej poradni,nechápem prečo ti to nemohla povedať???čudné praktiky...

slniecko_z
23. nov 2010

@paola881 no mne takto plodovka zacala odtekat tak preto som nevedela ale bolesti nikde tak nic 😒

marcelkatt
23. nov 2010

@slniecko_z držkaj sa moja

koriatko
23. nov 2010

Ahojte baby, bola som dnes na ultrazvuku a mám dobré správy - malý sa otočil 😀 už je hlavičkou dole, takže keď sa nič nestane, rodím normálne - to som rada, že malý vypočul moje dohováranie 😎
Len ma mrzí, že mi nepovedali váhu, chcela som vedieť, koľko pribral od minula, ale vraj môj doktor chcel vedieť len polohu a prietoky, tak pozerala len to a nič iné... Prietoky sú tiež v poriadku.
Inak začína ma pobolievať v podbrušku tak naraz to zabolí an chvíľu a potom prestane, neviete, či to niečo znamená?

shira_
23. nov 2010

@koriatko tak to je super, že si dal malý povedať! mňa tiež sem tam bolieva v podbrušku, ale myslím že to ešte nič neznamená. ja sa ani nečudujem, také brušisko, taká váha... už by mali prísť aj falošné kontrakcie o takomto čase. ja len čo som sa dočítala, pokiaľ nie sú vyslovene pravidelné bolesti, tak sa nič nedeje. ešte týždeň, a nech rodíme.
ja som dnes navarila vývar s rezancami, kačku, kapustu, domáce knedle, sacherovu tortu... no komu je lepšie ako mojmu mužovi 😀 aj som povysávala, ale odvtedy len polihujem. veru dalo mi to zabrať, hneď mám boľavé podbruško a tvrdé...

koriatko
23. nov 2010

@shira_ fííha, tak to budemať tvoj muž naozaj hostinu... 😉 Ja keď som nastúpila na materskú tak som bola plná odhodlania každý deň vyvárať mužíkovi niečo nové, aj to tak bolo... a každý deň bolo čistučko vyupratované... ale čím ďalej, tým menej sa mi chce, varenie obmedzujem na cca každý 3. deň a upratovanie ešte menej, asi je to tým, že už fakt tak nevládzem, včera večer som si nevedela nájsť jedinú polohu v ktorej by som vydržala viac ako 5 min... 😒
Aj mňa to bolí väčšinou keď niečo robím, alebo dlhšie chodím... No presne, ešte týždeň a mohlo by to prísť 🙂

smejo251
23. nov 2010

@slniecko_z dakujem dakujem moja....dnes som mala nejake kontrakcie tak uvidim co mi povie vecer lekar...ja podla velkosti malej uz mam 38tt len oni sami asi nevedia ze co vlastne,ktory som tt...☹

lulkax5
23. nov 2010

Ja uz chcem drobcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😅

shira_
23. nov 2010

Ja mám malého tiež veľkosťou v predstihu, lenže termín mám určite dobre, lebo som po iui. takže nečakám zázraky v predtermíne. navyše kamoška je po ivf, v sobotu mala termín a ešte nič. to mi zobralo ilúzie, že aspoň po umelom oplodnení nie sú dohady o termíne a rodí sa presne 😒 čo som čítala o vyvolávačkách, dosť ma vydesilo. mám taký vysnívaný prirodzený pôrod, že mi začne pekne doma a potom pojdeme a raz dva porodím... lenže nakoniec budem na štedrý deň prosiť o epidurál pri vyvolanom pôrode 😀 😝 🙄

slniecko_z
23. nov 2010

@smejo251 no mne cely den tvrdne brucho a predsa mi aj ta zatka asi odisla poobede tak som zvedava kedy uz to bude no haluz ze nevedia ze kolky si tt mne sa riadia podla PM ale no neviem vsak aj keby teraz porodis tak to je ok nie?

evkasto
23. nov 2010

no baby, my sme dneska po kontrole v pôrodnici v TO, krčok na 2 cm otvorený, podbruško pobolieva a občas aj taký silnejší krč sa ozve, tak uvidíme. ja bby som už najradšej mala po tom a malého pestovala, ale ešte asi budem musieť počkať. uvidíme, ako sa malý rozhodne. inak ja to mám tiež tak naplánované, že začne to doma niekedy v noci a potom ďalší deŇ doobeda porodím. inak rodiť chcem s epidurálkou, tak som zvedavá, ako to bude....

smejo251
24. nov 2010

@slniecko_z no aj mne ale moj termin poslednej menstruacie nie je sto percentny tak mozno preto vahaju lebo je tam dost velky rozdiel ....podla menzesu mam 36/2 dnes a podla malej mam 38tt prec...tak chcu aby som ukoncila tento tyzden a ze potom to urobia tak uvidime..
moje hrdlo maternice je presiakle a krcok skrateny,branka jedna je fuc a druha drzi a otvorena na 1,5cm...ale zatial nic len sem tam nejaka ta kontrakcia dist silna a nic

smejo251
24. nov 2010

@paola881 jasneeee dakujem...ked tu dlhsi cas nebudem tak som porodila lebo to dam uz pc prec...tak podla toho budete vediet ale pokial budem vediet ze kedy idem dam navedomie 🙂))

slniecko_z
24. nov 2010

@smejo251 no ja som dnes 37+3 vcera mi odisla ta zatka bruch mi tvrdol ako blazon ale este nic cakam co bude 😒 😝

marika1977
24. nov 2010

@koriatko to je normalne...nali ta tlaci a maternica sa uz chysta...
@smejo251 moja ty to mas uz fakt za par....za chvilku nam tu budes pisat ze mala je na svete 😀
@slniecko_z vidim,ze aj vy napredujete pekne rychlo.....drzim palce 😀
@evkasto ja som tak rodila a poviem ti,ani to nabola vyhra...mna to chztilo okolo2-2,30v noci a to som bola taka unavena ze som prosikala malu nach ma necha este aspon chvilinku spat..a ked som zadrimkala len taky mikrospanok bo pri kontrakciach uz nevies nic,tak mi praskla voda okolo3,30 a tak porodnica a o pol6bola na svete...ale poviem ti,bola som vycerpana unavena a spat som nevedela...az na druhy den vecer som co to pospala... 😖 asi je lepsie rodit od rana do poobedia...tak by som chcela teraz ale uvidime...a preco chces epi?bolesti sa nemusis bat,je to zazitok na celi zivot a ked budes o porode rozpravat,budes mat aspon o com 😉

shira_
24. nov 2010

mne sa zase snívalo, že som rodila, taký pekný, rýchly, prirodzený pôrod, aj bolesti v tom sne boli v pohode. a po mne tam prišla taká baba čo mala strašné bolesti a plakala... nedali mi v tom sne nič, ani zašívať nebolo treba. no nie je to úžasné? 😀 zajtra mám prvý krát poradňu v nemocnici. aspoň si pozriem prostredie.

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 no vsak ale od vcera nic zas jaj som zvedava kedy to uz dojde na mna take tie riadne bolesti tohto cvicenia mam uz dost 😝

marika1977
24. nov 2010

@shira_ pekny sen 😀 neviem ako to je ale mna pri prvej zasivali dost dlho pri druhej som len par stychov mala...boli to dost aj si mozno polaces ale stoji to za to pretrpiet,oto je pocit po porode krajsi 😀 a co to znamena to ivf to iui to je umella inseminacia alebo tak nejak,len na hento som zvedava bo vela bab o tom pise...
@slniecko_z juuuj moja ty si este stale taka napeta a netrpezliva? 😀 neboj,pride onedlho...ved nebudeme naveky tehotne 😀

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 no ved vies ked ma tak dlho ta mala natahuje to je strasne zbytocne ma plasili mohla som mat pokoj teraz stale cakam kazdy den vsetko pripravene ze co keby no je to blby pocit ked vies ze to ma byt kazdu chvilu a nic

marika1977
24. nov 2010

@slniecko_z tak to teda je...aj kamka takto na tom...ze kazdu chvilku a to jej z 22dec dal termin az na 10jan...a plasia ju...no ja som zvedava ako zajtra dopadnem bo brucho mi vcera kleslo aj tak som ho mala dost nizko a teraz je to este nizsie aj take divne stavy neklud a poslovia kazdu chvilu...noc som ako tak prespala ale uz teraz mam strach co bude zas vecer,tedy ma to chyta paradne...ja zas este nechcem rodit este 2tyzdne nie ☹

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 no ty mas este cas predsa 36t nic moc este no uvidis co ti povedia takato neistota to je pekne na prd ale ja myslim ze do piatku to uz bude myslim citim sa tak teda no uvidime teba by si mozno este nechali aj v nemocke na udrzanie ako mna vtedy no uvidis

marika1977
24. nov 2010

@slniecko_z ja neviem...podla porodnika som teraz asi 36+4,5...bo som mala krami a uz som bola tehu...aj mala je uz dost velka este asi nema 3kg ale uz sa k tomu isto blyzi...tak neviem a u mna 3tie tak sa bojim ze porodim este doma ako sa poznam 😒 volakde vo vani 😀 ja si robim srandu ale aj mensia mi vysla na sup...a asi mi kus zatky vypadol vcera vecer to taka kopka fuj na gatkoch 😝

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 no teda tak potom uz by to malo byt v pohode no som zvedava kedy porodis este aby si ma nepredbehla 😀 lebo ta moja si volako asi cestu nevie prerazit alebo co 😀 vecer este nahovorim muza nech jej ukaze smer kadial von .. 😀 😀 😀 a mozno to zaberie dnes

marika1977
24. nov 2010

@slniecko_z tak to nemas istotu...mi sme pri mensej ako zajacky 😀 😀 😀 to bol ten moj naruzlivi,sak mlady chlap 😀 a prenasala som dlho 😒 😒 teraz mame este zakaz ale ani sa mu velmi nexce bo sa boji a ja tiez lebo ked sme mali na posledy taku burlivu rychlovku,skoro som porodila...ja este nechcem a tak sa setrim...ja si neviem ani predstavit pestovat mrnavuskave 3kileckove babatko...tie moje kofi boli obe take huzvy 😀

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 nam to pri malom zabralo ako sme dototo tak hodku na to mi zacala voda odtekat 😀 vsak skusime aspon si trosku uzijeme ved potom zas dllho nic tak aspon dake potesenie 😀

marika1977
24. nov 2010

@slniecko_z juuuuj ani nehovor ja tam mam uz pavucinu..........ani sa asi nedockam lebo pochybujem ze vydrzim cela este 2tt

shira_
24. nov 2010

@marika1977 iui to je intrauterinná inseminácia, to je že ti liekmi naplánujú ovuláciu, kontrolujú na sone a keď sa uvoľnia vajíčka tak do maternice zavedú upravené spermie, pretriedené a v nejakom roztoku aby sa im lepšie hýbalo. a potom dúfaš že jedna prejde a otehotnieš. takže u mňa je dátum oplodnenia a termín pôrodu viac menej presný. keď je ivf to je oplodnenie v skúmavke, do maternice už vložia hotové embryo asi 5 dňové, neviem presne, a čakajú či sa uchytí. to sme našťastie nemuseli absolvovať, ale hrozilo.
a tebe ako určia termín pôrodu keď už si tehotná a nevieš o tom, a ešte potom máš menzes? to asi len približne, podľa veľkosti embrya? tam môžu byť odchýlky aj dva tri týždne, nie?
inak mne sa sexovat nechce, moj muž sa tiež netvári nejak že by sa vrhal na mňa, tak sa budeme musieť nejak donútiť 😀 len či z toho niečo budem mať, to pochybujem 😀 ja už chcem mať malého na rukách, strašne sa teším, neviem sa dočkať. vyhodila sa mi zima pod nosom a zároveň som chytila dole pleseň, to mávam keď na mňa lezie nejaká choroba. celé tehotenstvo mi nič nebolo, tak teraz čakám ako sa to vyvinie...ale neprechladla som ani nič, tak neviem od čoho to mám.

slniecko_z
24. nov 2010

@marika1977 hm no co uz volako vydrzis co ti ine ostava vsak pri babach si dodrzala sestonedelie ? lebo ja nie my sme tusim po troch tyzdnoch uz skusili a dobre bolo 😎

slniecko_z
24. nov 2010

@shira_ no mm ostal ,, nadrzany,, celkom dost by som povedala od kedy mam brucho a som taka pribratejsia lebo som bola velmi tenka pred tehu tak teraz si to uziva ze ma za co chytit 😀