V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
caute baby joj ako vas tu citam uz to mate vsetky za "par" a ja este taaak dlho... dalsie ATB som dostala na plucnom lebo ten moj kasel a sople co som tu pisala pred x stranami stale nie a nie prejst... to uz su 4.ATB pocas tehu a milion sirupov a sprejov co som vybrala... zajtra idem na monitor tak dufam ze mi babulku riadne skontroluju a bude OK... ale urcite bude mat minimalne astmu po narodeni ako aj syn ☹
uz sa tiez neviem dockat. Ziadna z vas nemava v poslednej dobe krce do noh? Ja uz asi 5x som mala ale neskutocne ma to zobudilo zo spanku a som rozmasirovavala 10 minut... brucho ok, ziadne krce.
a co sa sexu tyka - moj stary je tiez nejaky zhavy odkedy som narastla - konecne mam "cici aj rici" 🙂 este zo dva tyzdne a dam mu povolenie🙂
@shira_ termin vtedy urcit s presnostou nevedia...ja som to tu uz pisala aj viac bab sa ma na to pytalo...s prvou ma poslal lekar domov ze niesom tehu a co ja som mohla vediet mala som len 19 a potom o tyz.som sla zas tak mi aj vyvolavacku pichol...a potom som zas sla lebo brucho velke prsia boleli a zle mi bolo az som denno denne plakala lebo som nevedela co je so mnou a to ma tedy zobral iny lekar bo ten moj bol na pn a ten ma hned na ultrazvuk a bola som uz v 3mes..11tt..tak tak a to sa nam stala nehoda bo moj ex muz bol pripity a 2dni na to som dostala ms a potom zas a nakoniec len spinenie...tak mi termin vyratali na 24.3a rodila som 20.2 a mala 3,650 a 48cm..no riadna baba to bola...aj z mensou to iste a tam som upozornovala ze mam ms a tiez ze niesom tehu.termin 31.8 a rodila som 17.8s cca14 dnovym prenasanim 4.200 a 52cm,to svedci same o sebe ze tam mala bola dlhsie...teraz som 36tt ale podla dokiho uz 37tt a mam poslov v kuse a citim ze coskoro porodim tak neviem bo som zas mala ms prvi mes.tehu...jej a podaril sa vam chlapcek az ti zavidim ale co aj poznam baby co boli na tej iui vsetky maju synov..to asi zalezi aj na rychlosti bo dievcenske su pomale ale vela vydrzia 😉 a ti ivf tak to viacej embrii daju do maternice nie?jedna tu na MK ma 3jicky po ivf
@slniecko_z no sak pri druhej aj mi uz asi po 2tyzdnoch bo muza ako pisem som mala veeelmi naruzliveho,to len teraz je taky pokojny lebo sa boji...no pokojny,ako sa to vezme,sak su aj ine praktiky ako na to 😀 😀 😀 tak zatial mu to asi staci
@marika1977 ahoj moja ako sa dneska citis?? ja som na tom akosi zle furt mi je zle a vcera som spadla na chodniku tak sa mi zakrutila hlava, este stastie ze tam bol manzel 😅
@marika1977 😀 😀 😀 no ano praktiky 😀 to nesmie chybat tiez sme to tak riesili ked sa nedalo normalne
@heli1984 jaj davaj na seba pozor...ja som noc prezila...bolelo krutila som sa ale prespala som a teraz tvrdne asi kazdu pol hodku hodku kedy ako tak neviem...a nestalo sa ti nic?
@kvojtanikova krce som mavala ale uz davnejsie teraz nie uz dlho.ano aj cici aj rici akoby som mm pocula 😀
@kvojtanikova tak sa tes 😀 😀 😀 ten moj ma ma radsej vysusenu plicku on bol so mnou najspokojnejsi ked som mala 55kg 😖 co uz aj tak mat nebudem ani nexcem...
na stastie nie, 🙂 ale stale sa mi kruti hlava uz som z toho zufala 😖 lebo nic neviem robit a to ma hneva 😠 😠 😠 😠 vsak poznas ma neviem posediet na zadku, 😎 😎 😎 a uz som si dala aj kavu a cokoladu ale nic ☹ ☹ ☹ ☹ nezelam nikomu taky nizky krvny tlak
@shira_ no ja skoro celé tehu nemám chuť na sex, a teraz posledné 2 mesiace ako som už taká nemotorná, tak už vôbec, ale drahému sa práveže teraz páči to moje veliké brucho a keby mohol tak ako králiky....ale trochu sa asi aj bojí, aby sa niečo nestalo
ale už aj ja som hovorila, že musíme malého nejako pošťuchať, lebo už by som to chcela mať za sebou a malého už pestovať, tak uvidíme 😀 😀 😀
@marika1977 jaj. tak to ozaj môžeš rodit hocikedy 😒 tak asi najlepšie sa spliehať na vlastné telo a jeho signály. ja ešte ani zďaleka nemám také príznaky ako ty, ja mám úplnú pohodu. tebe sa pomylili o mesiac asi prvý aj druhý krát. tak možno aj teraz. Pri ivf sa teraz pýtajú kolko vložiť, viacplodová gravidita je väčšie riziko, ale zase väčšia šanca, že sa aspoň jedno uchytí.
@kvojtanikova babulka je už hotová tak bude v poriadku... ja už si dávam canesten, aj zovirax pod nos lebo mám zimu, malox každý deň aj tri krát, orenzym po jedle, aj kortikoidovu mastičku som si raz dala, lebo sa mi začal vracať ekzém, spreje do nosa keď som bola prechladnutá. atb som síce nebrala, ale je to lepšie ako mať v tele nejakú chorobu, to tiež škodí dieťaťu. mne už je to teraz jedno, snažím sa uľahčiť si život. dosť sa trápim s bruchom tak nech som aspoň zdravá. Len v prvom trimestri som dávala strašný pozor na všetko - na lieky, choroby, chemikálie, aj na zdravé jedlo.
@shira_ dakujem trosku si ma ukludnila. Ja som aj v prvom trimestri brala 2x ATB, v 6tt a v 11tt, ale lekarke som vravela ze som tehu tak hadam aj vtedy vybrala take, ktore nic neurobili. A potom som bola v 22tt na morfologickom USG a vsetko bolo OK. Tiez dufam ze uz tych 5 tyzdnov dajako vydrzim a babatko bude v poriadku. drzim aj tebe palce nech uz to mas cim skor za sebou, ozaj ako sa bude volat tvoj chlapcek? nemas tam uvedene este meno. My sme zatial na 90% rozhodnuti pre Barborku, len maly o tom nechce ani pocut - on by chcel Martinku.
@kvojtanikova moj muž chcel strašne Martinku ale bude Tomáško 🙂 Barborku ma moja segra. Atb penicilínovej rady sa môžu (amoxicilín, augmentin, amoxiklav a pod.) v nižších dávkach sa zvyknú dávať. kamoška robila na internom a brala aj v tehotenstve a ona mi hovorila že tieto sa môžu. ale všeob. lekári vedia, čo môžu tehotné, ja sa chodím tiež pýtať buď mojej všeob. alebo gynekologa. ja som brala na začiatku tehu ascorutin lebo sa mi odlučoval kúsok placenty a bola tam taká zrazenina, a placenta bola rovno v krčku. a tam je na príbalovom letáku napísané, že sa nemá užívať v tehotenstve. aj ma na to môj dr. upozornil , aby som sa nezľakla. mnoho liekov sa môže užívať v tehotenstve, len na príbalových letákoch sa všetci kryjú, a neodporúčajú, alebo konzultovať s lekárom. Osobne si myslím, že na liekoch, ktoré škodia plodu, je to jasne a výrazne napísané. Samozrejme najlepšie je byť zdravý a nič nebrať. 😒 😒 ale keď máš mať teploty, zápal priedušiek alebo pľúc, treba to preliečiť, to je dosť vážne a môže sa to zhoršiť. keď som sa bála ešte predčasného pôrodu, tak som veľa čítala, čo ich môže spúšťať, a sú tam písané aj horúčkové ochorenia, infekcie atď tak to je podľa mňa väčšie riziko ako atb.
Ahojte tehosky....dnes sme mali poradnu...vsetko v poriadku, ozvy, prietoky, vaha...len mi doktor povedal ze sa neotvaram a ze nemam este vyzretu alebo doretu placentu.... som v 37 tyzdni....a uz by som najradsej rodila 🙂 ste este niektora v tomto tyzdni zatvorena?????
@shira_ jaj moja mna uz s tych poslov porazi......to mam kazdu chvilu tvrdnutie to mi musi ta moja maternica tolko cvicit??????sak uz vie co ma robit tak naco sa este chysta? 😀 😀 😀 😀 a zajtra idem na monitor a stavim sa ze nic..bude taka kludna ze az a teraz len otravuje...neviem,nakolko sa mi teraz preratali s terminom ale dufam ze im mozem verit a ze som tam,kde by som mala tj cca 37tt..ale ja uz neverim nicomu,najprv som mala mat synka a teraz je to uz dievcatko....ja som len zvedava co ma este caka 🙂 🤐
@heli1984 tak to nemas bohvie ake...a nejake vitaminy beries?
@bebaa ja ti poviem len tolko ze nosim 3tie dieta a pevne mam zovrety krcok ako prvorodicka 😀 ja sa uz smejem....
@marika1977 🙂 a to este aj sexujeme....ze aby sme pomohli (to su moje vyhovorky), he a nic 😝
@bebaa aj ja mám termín 19. decembra a som úplne zatvorená. Ale to vôbec neznamená, že nemôžeme rodiť načas. Podľa mna je to u každej iné. V pondelok mi lekár na poradni povedal, že by bolo dobre aby drobec ostal v brušku ešte aspoň týždeň, dva a to ma uz tri kila, takze sa netreba ponáhľať. Ja zatiaľ nemám ani poslickov, ani žiadne bolesti, len sa mi zdá že drobec sa viac vrti. Stále však verím, že budem rodiť načas. Nechcem byť na Vianoce v nemocnici.
@janulka80 no moj mam tiez okolo troch kil.... doktor povedal ze mozno aj 3300g, co sa mne zda naozaj vela....no mozno nas ti nasi drobci prekvapia.... ja by som tiez chcela byt na vianoce doma...a nie este 24 pod stromcekom 2v1 🙂
ja mam take male krce...ale ci su to poslickovia, to netusim...
@bebaa neboj, ja som minulý týždeň na poradni mala krčok ešte úplne zatvorený a včera už sme boli na 2 cm a to za týždeň. veď uvidíš, ono je to asi dosť individuálne. sestra keď rodila tak pri obidvoch deťoch bola otvorená pred tým ako dosatala bolesti iba na špic prsta a ja už teraz na 2 cm. inak bruško mi tvrdne aj také slabé akoby kŕče mám, tak uvidím,či vydržíme do termínu,a le skôr sa mi zdá, že to bude ešte tento týždeŇ
@evkasto súhlasím je to individuálne, ja som bola minulý piatok a krčok 2cm, otvorená na špic prsta. Uvidím teraz v piatok, či bude zmena nejaká.
A pri prvom mi museli vyvolávať, vôbec som sa sama neotvorila.
@bebaa tieto posledné týždne sú najhoršie.. už nech máme všetky tie naše malinké batôžky pri sebe 😉
Všetko naj Katarínkam k meninám....
@marika1977 no mi vypravaj o posloch vcera som mala take stavy ze dovidenia az som reku ze to ide bolest, tlaky furt na wc este som aj choreho mangela zobudila , ze reku pod mi este ty pomoct 😀 tak som aj posexovala a nic stale som v kope no som z toho jelen pri malom si ani nepamatam dakych poslickov do porodnice ked ma prijali tak s 3cm krckom a na prst otvorena takze tak ako som bola pred dvoma tyzdnami doma a ze by od vtedy nic sa nepohlo? vsak ja nakoniec este aj tu pondelkovu poradnu stihnem 😝
@marika1977 ano moja vsak ma poznas beriem, dokonca mi to manzel kupuje a sleduje ci vsetko berem, 😅
@slniecko_z no tak ja musim...ze v noci od 2,30som mala kazdych 8min kontrakcie do 3.40a preslo....ja nechapem to co bolo...............normalne som sa chystala ze okolo 4tej vyrazame do nemocke este som cakala kym zobudim muza a preslo ma....prestali bolesti...to aj take moze byt?a to sa mi najprv stupnovali a potom posledna taka slaba a dalej uz nic tak som zaspala...to akoze ta moja maternica nevie co chce? 😒 dneska idem k dokimu tak neviem ci mu to mam spomenut....este ze som muza nezobudila 🤐
@heli1984 a janicek ti na tie stavy nic nepovedal?ja uz som vnoci spekulovala ze napisem sms ze uz rodim....a zastavil sa u mna porod...tak toto so este nezazila 😖 😖 😖 😖
@bebaa no,teraz ak ma posle domov tak aj mi dame sex uz nebudem cakat ale neviem....cudne mi je 😖

@slniecko_z aj mojmu sa to strašne páči, že vypadám už ako žena 😀 aj prsia narástli, aj brucho, aj zadok. ale sexovat sa bojí, možno sa len sám premáha a tvári sa že nič. ale telo mi obdivuje, z toho je nadšený. len sa strašne bojí o mňa aj o malého. takže také zmiešané pocity... ale mne v tehotenstve nejak odišla chuť na sex, alebo len zriedka. dúfam, že sa rýchlo vráti.