V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ja som bola 8.3. to bolo prve IUI a dufam ze sa podari do stastneho konca 🙂 tak si drzme vsetky palceky 😀 a prva rada z mojej novej knizky: ak hladujete vy, hladuje aj vase babatko,takze papat aspon 5x denne male porcie a pite vodicku..predidete nevolnostiam..dobru chut a nazdravie 🙂
deni, a akú knižku to máš?
som si objednala :Devat mesiacov otazok a odpovedi...niesu tam sice obrazky ako v inych knizkach ale je tam vela pisaneho...fakt sa mi paci.. 😀
budem si aj ja musieť niejaku zaobstarať, budúci piatok pojdem z uzv do kníhkupectva 😀
a este jedna info..pre babenky co sa boja,ked nemaju zatial ziadne nevolnosti..tak tu pisu..mate sa pokladat nielen za tehotnu ale aj stastnu..lebo polovica zien nema ziadne tazkosti....tak si to uzivajte 😀 😀
Denika, myslím, že môžeš kľudne piť aj ochutený. Ale ak máš rada trochu sladký čajík a nechceš ho zbytočne sladiť ani prijímať nič umelé, tak si skús kúpiť stéviu cukrovú, je to bylinka, ktorá je veľmi sladká, ale nemá žiadne negatívne účinky, len pozitívne a dokonca znižuje hladinu cukru v krvi. Keď si budeš robiť čajik (ja si robím tie sypané), tak si do toho pridaj štipku (fakt len trošičku, lebo je to veľmi sladké) sušenej stévie. Čajík je potom sladučký a nemusíš si kupovať žiadne prímesy. A regeneruje okrem iného aj pečeň, takže Balambi ak si ňou aj ty osladíš roiboos, tak ti určite prospeje, lebo alergie sú väčšinou otázkou pečene a ladvín.
pekne je to tam napísané deni66, ja dúfam že v tomto druhom tehonstve budem tá sťastná bez nevoľností 😉 lebo pri prvom som si odkrútila riadne
Ahoj dievcata...
...otvorim dnes ,,konika,, a hned mi prisla do ,,rany,, tato tema, ale ako som prave zistila, tak od dnes pre mna velmi aktualna 😉 😉
...vyzera to tak, ze tiez bude babo v decembri, ak nie koncom novembra 😉 😉
Pekny dnik zatial prajem, ked bude casu, skusim vas precitat, nech nezaostavam 😉 😉
Balambi ak máš na ten zelený čaj veľkú chuť, tak raz za čas jedna šálka neuškodí. Ja mám napríklad veľmi rada maté, píjavala som to namiesto kávy a dnes som si taký slabý tiež urobila. A ďalšia vec je tá, že čím dlhšie čajík lúhuješ, tým menej teínu v ňom máš. Nerozumiem tomu síce, ale tak to je. To znamená, že ak chceš, aby ťa zelený čajík povzbudil, tak ho lúhuj napríklad len minútu-dve. Ale ak má ukľudniť, tak cca 4min. Jasné, že dlhšie už nie je vhodné, aby si z toho nakoniec nemala magorák 😀 takže by som ti poradila kúpiť si ale sypaný zelený čajík, prvýkrát ho len zaliať a hneď po pár sekundách ten výluh vyliať, aby si sa zbavila zbytočných škodlivín a potom vypiť druhý výluh, ktorý by som lúhovala asi 3,5 min. a prípadne aj tretí, ktorý by som tiež lúhovala také 3-4 min.
no veru pekne to tam je napisane...som vas chcela potesit 😀 no a pre tie co maju nevolnost..pite vela tekutin,jedzte skor ako dostanete hlad,aj pred tym nez vstanete z postele si dajte aspon rozok alebo celozrnny keksik a zevraj vitamin B6 znizuje nevolnost a pozor na unavu,ta tiez moze ovplyvnit nevolnosti !!
ahojte,
dnes som prvý x nakukla, mala som čo robiť, kým som si všetko prečítala - ste sa riadne rozpísali 🙂
mňa prestalo bolieť hrdlo, ale začala som kašlať, našťastie odkašlávam. stále soplím, kýcham, to pichanie čo máte všetky pri kýchaní mám aj ja 🙂 musím to riadne rozdýchavať.
sasetka, ja som minulé tehu chodila ku mudre, čo nemala v ordinácii sono, poslala ma na sono v 10., 2O.,30. týždni, a dosť...
len doktor na sone ma chcel vidieť aj v 36.týždni, tak ma objednal.
na poradne som chodila každých 6 týždňov, potom ku koncu tehu každé 2 týždne, posledný mesiac 1x do týždňa.
doktorka to poriadne flákala, poriadne mi nič nepovedala, musela som z nej informácie ťahať.
už ku nej chvalabohu nechodím. keby som vedela, že mám nárok chodiť raz do mesiaca, tak si idem za tým.
baby, viete čo je nádherné, keď to srdiečko budete počuť, mne až slzy vyšli, to je tak krásne a dojímavé, som hovorila doktorke, nech mi s tým prístrojom ešte prechádza po brušku, fakt to bol ten najkrajší zvuk... ako silne bilo a pritom je to také krehučké a drobučké...
Biela tak tomu verím 😀 ja som sa u doktora celý čas usmievala ako priblblá, keď mi rozprával 😀 a aj bežne v práci, na ulici ... keď som si na to spomenula, tak hneď ten zasnený úsmev, chichi 😵
Ináč baby musím pokolpať, ale mňa ranné nevoľnosti tiež obišli. A čítala som, že ak sa žena dobre stravuje pred tehu a potom ja počas, tak jej nebýva zle, lebo nevoľnosti sú reakcia tela na niečo, čo sa mu nepáči. Preto niektoré tehulky aj zvracajú, prípadne majú "divné" chute. To ich chce len telo naviesť správnou cestou, aby bábätku dávali len to najlepšie. Držím palčeky, aby to všetkým prešlo čo najskôr 🙂
Vitajte nove tehulienky 🙂
my sme sa akurat vratili z krasnej prechadzky popri jazere a v lesiku, slniecko krasne pripekalo,
uzite si tento dnik, lebo vez vikend ma byt oblacno a dazdivo 😢
mna uz unava celkom presla, teraz mam zase nejaku energiu, no ale to sa bude pocas tehotenstva strdiedat,
najlespsi je asi druhy trimester, nemali by byt uz nevolnosti, aj brusko je este take akurat a da sa dobre hybat 🙂
monko, aj ja som pri malej mala priserny prvy trimester, ledva som nieco zjedla a stale mi bolo na vracanie a dost som aj vracala 😔 pocula som, ze pri chlapcoch nie su take strasne nevolnosti, ale mamina mala aj pri mojom brachovi, takze je to asi individualne
a co sa tyka nasich priznakov, kazda sme ina a kazde tehotenstvo je ine, takze co jedna ma, druha nemusi mat vobec, tak sa nestresujte a len sa teste a priiilis sa nesledujte
baby ja som sa tiez u doktora usmievala a on sa na mna len pozeral a rozpraval... 🙂 Ja mam doma knizku Vasa kniha o materstve. Je velmi dobra, su tam aj krasne obr. a fotky a dost vela popisaneho. Kupila som si ju hned po svadbe 🙂 Deni je tam presne to iste napisane, ze pred vstanim z postele si rano mame dat nejaku susienku, ze to pomaha. A este tam je, to som sa aj s mm nasmiala, ze jednym z priznakov je tehotensky rumenec. Predtym som to nesledovala, ale nieco na tom bude, lebo ked sa teraz na seba pozriem, tak lica mam take ruzove... 😀
Baby zelam vam pekny vikend, oddychujte a myslite pozitivne 🙂
no o tom rumenci som veru nepocula xixi 🙂 a prajem vam pekny slnecny vikendik a idem sa prejst s muzikom ked je tak pekne...a prijemne tehulkovanie 😉
deni prijemnu prechadzku!!! 🙂
Jej Iljanka, ja to uz nemam, ale pristihla som sa minuly tyzden, ze som bola dost casto dost cervena. Ja ked si to tak spätne zoberiem, priznakov som mala vela, zapalena bradavka, ten rumenec, nechutilo mi jest...len akosi to vsetko preslo 😕
Ja som mala veľmi horúce prsia 😀 a strááááááášne ma boleli, úplne napnuté 😖 a občas večer ma svrbeli bradavky...a hrozná únava, už asi dva týždne. Keď som sa na obed poriadne napraskala, ledva som odkrivkala do postele, aká som bola unavená 🙄 a to bolo šťastie, keď som bola doma, lebo v práci mi len tak padala hlava 🙂 a ešte čo je čudné, pachy niektorého jedla mi vadili len v prvom týždni. To som ešte ani netušila, že som tehu, len si pamätám, že mi niektoré jedlá hrozne smrdeli a nezjedla by som ich vtedy ani za svet 😕 chichi
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=11 baby, tu sa pise, ze srdiceko zacina byt uz v 4.tyzdni
pardon, biť 😲
babulky....tak ja som si prosim pekne na chvilku schrupla 😅
ste toho popisali, hehe....som rada, ze tu mame odbornicku na cajicky, hned si idem zeleny spravit....len nemam ziadne sypane, ale ked raz pojdem okolo obchodu, kupim aj take 🙂 a vitam novu tehulku Lucku 🙂
Ja som si práve spravila žihľavový sasettka 😉 máš pravdu, nakúp sypané, tá chuť sa nedá porovnať 😀 ja o chvíľu nabehnem do kuchyne na nejaké vitamínky... 🙂 cítim, že pomaly ma už tá choroba prechádza, cítim sa už fakt lepšie 🙂
fenkalili, pridam ta do tabulky? 🙂
Do akej sasettka? Som tu úplne nová, tak mi to musíš vysvetliť 😅
jaaaj...mam v albume:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/sasettka/alb...
Jáááj 😀 môžeš...vek 27, mesto Kežmarok
uz som ta tam supla 😉 jeeej, Kezmarok, tam musi byt krasne 😵
Ďakujem 🙂 vidím sa tam 😅 hej celkom to tu ujde 🙂 chichi
Baby a už ste uvažovali aj nad nejakými špeci krémikmi? Máte nejaké dobré odporúčania?

fenkalli, si zlatá, dakujem, 😅 aj ja som bola čajíčková, ale neštudovala som to niejak extra. a teraz sa normálne pristihnem, ako si idem automaticky robiť čaj, aj ho zalejem a až potom ma napadne, ved nemôžem... 😅 a zelený 1šálu môžem?