V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no maminy držte my palce mám len 19 a 10.12.2010 mám termín 🙂 🙂 🙂 už konečne sa dočkám a na svet my príde malá MELANIE LILLI ROSE 😵 😵
@slniecko_z ahojcek. uz ste mali byt vonku a urobit kuki kuk na tento "biely" svet. 😉
@shira_ No moj manzel celkom zavcasu pochopil, ze zeny obcas placu aj ked im nic vazne nie je a robia aj ine cudne veci, proste len tak lebo to potrebuju a ze to nemusi brat za hysterku a ani nemusi nic riesit, len staci pohladkat a zvajit trochu porozumenia a to ostatne sa vyriesi aj samo. Tak som za to velmi vdacna lebo teraz takyto pristup fakt potrebujem a po porode to vraj bude este horsie nejaky cas. Ja uz mam inak 3 dni vypnute mobily, nikam nepojdem a nikoho nechcem stretnut, proste nech mi da cely svet pokoj, uz ma nic nezaujima a nech sa nikto nepyta na com sme lebo ani sama neviem, ked budeme vediet aj tak dame vediet vsetkym a dovtedy musia proste vydrzat tak ako aj ja 😅
@f1 Mne peniaze za oktober v pohode dosli a predtym som brala vyrovnavaciu davku a aj to v pohode posielali, sice prve 3 mesiace spatne naraz lebo od zamestnavatela neskoro dostali k tomu papiere. Ale na stranke maju ze davky sa vyplacaju okolo 20. dna nasledujuceho mesiaca, ale mne vzdy vsetko doslo okolo 13-15. Takze aj ty mozes ocakavat v polovici decembra, a keby nie tak az v polovici januara aj spatne za november.
@shira_ mne nastastie zaludok celkom funguje,🙂 mne by sa aj pacil datum 1.1.11, ale kto ma toho krpca dovtedy nosit 😀 lebo aj ten nas je volaky zivy, niekedy mam pocit, ze ani nespi, ale inac je to zlaticko, lebo cele tehu bol poslusny a nerobil mi zle, az teraz, ked uz nema miestecko sa tam chudatenko natahuje...
@feb13 moj ma takych kamaratov čo im ženy teraz rodili, tak je poučený že budem plakať aj bez príčiny. aj mi to sám povedal, že mu radili sa nad tým nezamýšľať. len on je taký, že sa mu to ťažko chápe, že ja plačem a on sa cíti povinný túto situáciu alebo problém vyriešiť. len je najhoršie, že väčšinou nie je čo riešiť a ja to márne vysvetlujem, tie moje komplikované a zbytočné myšlienkové pochody - čo bude keď bude a čo by bolo keby bolo 😕
ja som počas tehotenstva už reagovala skoro agresívne na otázku "ako sa cítiš" to som počúvala od všetkých možných ľudí asi 5x denne a v každom telefonáte, už som mala nervy z toho furt každej babe vysvetlovat ako sa cítim v tehotenstve 😠 a jak ma chcú všetci chytať za brucho s blaženým úsmevom, to ma už ide poraziť. teraz zase len počúvam, že "už sa ti to kráti", alebo "ešte nič?" tiež nemám chuť už ani dvíhať telefóny a sedemstý krát odpovedať na to isté....
@zivika ja si hovorím že so žalúdkom sa to dá aspoň riešiť pomerne lahko liekmi na trávenie a proti kyseline, horšie ked tlačí niekomu na obličky až spôsobí zápal alebo tlačí tak na črevá a konečník, že je z toho zápcha, niekomu na pečeň,žlčník.. tak sa utešujem. ja ale v žalúdku fakt nemám miesto. keď sa najem, to je taký tlak že ma ide poraziť, a všetko ide hore, ani trošku sa predkloniť, nič. bleeee
Ahojte baby. ako tak citam tak toho mame vela spolocneho. ja tiez uz nedokazem pocuvat vecne otazky ohladom toho ci som uz porodila,stale kazdemu opakujem ze ved im dame vediet a na dalsi den znova ta ista otazka. s tym placom je to aj u mna podobne,zacnem plakat pre akukolvek hlupost. najhorsie pre mna je to ze som vacsinou casu sama lebo manzel je v praci a je mi dost smutno. co sa tyka sexu,manzel sa boji aby sme neublizili malej takze mi ostava len cakat ☹
@feb13 super. dik.
@shira_ ja som dokonca bola tak podrazdena pri 1 dobe porodnej, ze som bola rada ked muzicka nepustili k porodu (vraj neabsolvoval pohovor, resp.predpripravu),lebo by som si nevedela predstavit, ze sa ma neustale bude pytat , " ako ti mozem pomoct, co ti mam doniest, mat ti pomasirovat krize a pod. otazky. mna ked nieco boli, alebo mi nieco je tak xem byt sama utiahnut sa do seba a aby mi vsetci dali pokoj. Moj mili mi vzdy vravi ze som samonicitelka. jak johanka z arku. 😖
s tym placom to u mna bolo az po porode.Totalna poporodna depka. ja som za vsetko plakala,ked mal ist muzicek do obchodu , alebo len na hodku do roboty,ja som totalne revala, az vzlikala. no des 😝 😝
pri malej, bolo vsetko ok, ale pri malom. ja sa bojim ze ta depka bude aj teraz!! normalne mam strach! a trvalo to asi mesiac.
@f1 no uz sme mali a nic stale ☹
@romanka09 kde budeš rodit? ja mám známych, baba otehotnela v 17, jej muž mal 18 obaja ešte pred maturou, teraz maju vyše 30 odrastené deti, dom aj prácu aj všetko, každý závidí ako to super stihli, už nemusia nič riešiť ako ja kedy na materskú, čo s mojou robotou, kedy do roboty, kto bude s malým.... normálne som závidela babám čo stihli deti počas VŠ...každý mal reči najprv, že to je zle, ale podľa mňa to je vtedy lepšie, alebo hneď po škole. dospelí stále, že máte čas, máte čas, jasné najprv sa dobre zadĺžiť, začať podnikať a teraz chudák malý, keď mu odídem robiť a on bude mať ledva 5 mesiacov. lebo treba splácať úvery. a to ani nehovorím že veľa báb zistí po tridsiatke, že nemôže otehotnieť 😒 ja sa teším strašne na malého a dúfam že sa nám ešte podaria ďalšie deti 😉
@shira_ veru, pravdu mas, tiez dakujem, ze mam take tehu, ako mam...niekedy mi aj tu staci citat, kolko problemov maju niektore baby, fakt sa mam v podstate dobre...joj, ale vcera sme dosli z nakupov a take mam este stale spuchnute nohy, vyzeram jak slonica 🙂 ...vlastne cela som jak balon plny vody, vcera som vypila skoro tri litre vody a cikat som bola styri krat, zvysok mam asi v nohach...
@f1 oni ti urcite pridu ...ja od zenskeho som distala 2papiere 1bol ukoncenie PN a druhy nastup na matersku tiez 13.11 tak ako ty no ja som to poplietla a oba papiere som odovzdala do mojej firmi ale mame tam ochotnu administrativu...tak babenka co to mala na starost poslala ten nastup na MD na socialku mne uz pred min.tyzdnom prislo rozhodnutie o vyske MD...este pockaj a ak nic tak tam zavolaj ze kde to viazne
@feb13 tak to ti potom zavidim chapaveho muza 😉 to kde si takeho splasila v telenovele 😀 😀 😀 ten moj sa ma mozno opyta ze co ti je...a dalej neriesi...to ja mam doma takeho "drevorubaca" 😀
dievcata poradte ☹ celu noc som nespala teda spala a bola kazdu chvilku hore koli strasnej migrene...neviete co to ma znamenat???????takto ma este v zivotr hlava nebolela ako keby ta bolest putovala po celom mozgu..raz v oblasti cela potom spanku potom zahlavia potom mi to vytlacalo oci a krk plrcia...nechapem....to ako keby som celu noc chlastala jak duha a na druhi den opica.... ☹ a boli aj teraz az ma trasie....
@marika1977 fúha to je hnusné. tlak máš v poriadku?
@marika1977 tiez ma napadol vysoky tlak ci nemas
ked sme pri tom tlaku, mne zas strasne hucalo v hlave...ako v nejakom tranze..a tlak som mala jeden den 104 , potom na druhy den 133, o hodinu 144 a dnes uz mi ani nehuci a mam 109... 😒
@shira_
@slniecko_z
@larmimi tlak mam ukazkovy 130-70 a tak okolo...ale neviem tiez to bola prva myslienka...bo vcera som sa tak paradne rozculila ale nenadvala len dusila v sebe,ani nebudem rozvadzat lebo je to smutne a sebecke....a nervy som mala celi den...asi tot vysledok.teraz je to uz lepsie,uz neboli...klopklopklop...asi ten tlak a to som vnoci myslela ze zosaliem...strasne,uz teraz viem,co je to migrena ☹
@shira_ to si perfektne napisala...je to akysi pohlad s tej druhej strany 🙂 ja som tiez v19prvu...vtedy to bolo pre kazdeho skoro,nic som nemala a bola som zavysla od muza a rodicov...akurat ze skolu skoncenu...ked tak spetne pozriem,nelutujem,ako ty pises aj ja mam uz odrastenu babu co pomoze 😀 ale problemi mame to pozna ze hypoteka atd..som v takej istej situacii...a na margo bab co cakaju,no nemam nejake velke pochopenie hlavne u zien,ktore si to dieta v 22-24mozu dovolit ale cakaju....poznam.aj som jej dohovarala,financne po zuby zabezpeceny novy dom z 2detskymi spolu su uz pomali 20r.vydovolenkovany vyzurovany...40na krku a deti nemozu mat lebo ona cakala a v 35 prislo prekvapko....nemam slov,lebo peniaze niesu vsetko 🙂 ja som sa radsej potrapila ale mam buducnost...a ty tiez 😀 😀 😀 kamka tu pisala ze su uz zo svojim 9r...ze naco cakali...je to tak,ale ona ma len 26 ti este idealny vek 😉 aj na dalsie 2deticky
@zuzkaznr Ahoj Zuzi -ja som na tom podobne ako ty, cele dni sama a uz mi to zacina liect pekne na nervy , to cakanie je hrozneeee. 🙄 Tiez mame podobne telefonaty -uz bol aj typ , ze porodime dnes podla prveho kopnutia ( moja svokra ) ale nevyslo jej to. Krize ma bolia kazdy druhy den -neznesitelne. Tak uz nam ostava len cakat. Vobec si neviem predstavit co je to ta kontrakcia -som zvedava ci to spoznam 😅
@romanka09 Tak ti drzim palce! Neboj vsetko bude OK -ten vek ti uprimne zavidim , ja uz mam 29 a este cakam len prve a obcas si hovorim , ci uz nie som stara na prve 😀 A to meno si ako vymyslela?
@marika1977 ziadne dve este potom !! len este jedno a to potom co si este spravim niake skoly a niake kurzy !! aby som sa zabespecila ohladom prace aby som to mala do buducna pohodlne a aby som bola potom co najviac pri detoch,lebo uz mam z toho plne zuby aby som niekde makala ako otrok!!! za centy!!!! 😠 😠 😠 😠 potom uz len normalne pracovisko a domcek nic ine nechcem a viem ze to dosiahnem !! vsak ty ma poznas!! co chcem to dosiahnem 😀 😀
@alzbetka490 sama?ja si to s tebou na 2-3dni vymenim 😀 a neboj,kontrakciu spoznas...ked pride,hned budes vediet ze je to ona,to pride na teba naval stupnujucej sa bolesti a budes ju mozno citit volakde od krizov trtaca az po zaludok,a ten sa tedy rad buri mozno ta zacne aj napinat alebo zastrajkuju creva a neodlepis sa od zachoda 😅
@heli1984 moja,ja ti to s celeho srdca prajem,nech vam vyjde zivot podla predstav...nie je to vzdy najlepsie ale da sa a ty si len zober do hlavy,a dosiahnes co chces 😀
@slniecko_z a ty?stratila si sa.....stavim sa ze mala je uz na svete 😀 😀 😀 tak budeme cakat,kedy sa ozves 😀
baby kde ste vsetky?????????????
@marika1977 NO AHOJ TY ECE STALE NIC??
@jantulka jeeej aspon jedna cela dusa 😀 ...ja este nic,ale ani sa nejak neponahlam.vo stvrtok uvidime co noveho a co povie pan fesak doktor 😀 ak by to bolo mozne,aj by som nedbala uz piatok na to a porodit 😀 vidim...aj vy sa este drzite 😉

@heli1984
@marika1977 ale prd tu som stale v kope 😀