V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@jantulka no a ten moj dr.s tym setrenim ma vystrasil uz na dusicky. nemala som nikam chodit. a hlavna vec,ze sme este stave 2v1. hlavne nexem rodit pri vyvolavacke, ze vraj je to velmi zle. cez infuzku a musis lezat. ze vraj. aj mne maju dat infuzku (antibiot.)pred porodom ,tak dufam,ze to nebude take iste.
@koriatko 5 rokov v BA karlovka a teraz 4 rok Ga . tu sme kupili byt. Snv len na dovolenky. ale chybaju mi tu ihlicnate lesy. a tu v Ga nieje ani kopec na sankovanie. sama rovina. kazdy na bicykli. predstav si to u nas sami kopec. hlavne na tarcu alebo na cingov . jazyk az po zem. 😝 😝 este aj babky adedkovia na bicykloch 😀 😀 neviem si predstavit masich ( roicov) 😀 😀
@f1 my sme tu "ešte len" 2,5 roka a doteraz sme do snv chodili dost casto, ale tiez mi to chyba... nie sme tam uz dlho, pred tym Nemecko a pred tym Nitra... Mas pravdu s tym bicyklovanim, som bola mokra, ked som mala vysliapat na Tarcu... a na kazdy smer priroda hned na blizku... Ale zvykli sme si aj tu, ved sme si to sami vybrali 🙂 je to tu trochu o inom.
@jantulka myslim, ze to to ti vyvola iba kontrakcie a ostatne ako normalne. na dlzku to neposobi.
@koriatko aj blava mi chyba. ked bol malinky v kociku, tak som chodila okolo dunaja, alebo sa m pacilo is v lete na hrad a tam si s rodinkou sadnut do travy na piknik. aj mamicky na ihrisku boli super. je to ina mentalita ludi. v snv je to este take dedinke. a blava je taka odviazana a milujem v ba vianocne trhy 😀 aj teraz tam xeme ist, ak stihneme. veli to tam milujem ako keby sa tam zastavil cas. a bez vietnamcov 😎 aj v lete miluje stare mesto. 🙂
ale ba mi nevyhovovala koli detom. nexela som aby tam vyrastali. sami fetosi a v elektrickach. malá sa v tedy bala chodit do skoly elektr.
@marika1977 vsak prave preto to chcem, 😉 dakujem 🙂
@f1 ja som uz bola aj na vianocnych trhoch 😉 No, presne ako pises, nieco ti chyba "doma", ale ine veci su zasa tu super... Ja mam teraz dilemu, este nemame svoj byt a strasne uvazujem, ci kupit rovno v BA alebo niekde v okoli - mensom meste / dedine... Tiez sa bojim tych fetosov a tak, ale zasa som chcela mat vsetko po ruke a nie za kazdym sadat do auta a jazdit sem... A muz by chodil z prace asi v noci pri tej premavke a ja chcem aby bol co najviac s nami.
@koriatko tuto byva vela ludi z Ba. teda co pracuju. taktiez z vychodu. v Ba su strasne drahe byty. tam za tri melony kupis jednoizbak. ak xes na super mieste. my sme sa vzdy vyhybali pertzalke. aj podnajmi sme mali v dubravke a potom se koli Lucii hladali v karlovke. tam mi to vyhovovalo najviac. aj lokalita bobra, aj zelen a blizsko centrum. a zapchy mas aj v ba. rano z karlovky do stareho mesta na kamenne namestie to bola tiez hruza a poobede to iste. takze z mojho pohladu je to na stejno a tu to je lepsie. aj so skolkou tu nemas problem. v ba 3 roky vopred nahlasit aj to nemas iste. a zasa decka na skole v ba no hruza. uz v 3 roc. sa na rodicku riesili fajcenia na veckach. tie decka su totalne upustene z retaze. no katastrofa. tam sme riesili aj sikanu na skole a to bola lucia 3 cka. a to tiez nieje ziadne kvietko. a to mala problem len o rok starsou dievcinkou 🙄 ale rodicia boli zazobanci tak sa to zamietlo pod koberec. doteraz lutujem,ze som s tym nesla na pliciu. 😠 a predmety ako hudob. telocvik(ten mavali leda bolo), vytvarna , obcian.,sa ani neklasifikovali. a ucitelia sa boja decak a rdicov!!! bohu zial. takze moja skusenost so skolakom v BA nikdy!
budem koncit. idem po maleho do skolky a maju mikulasa. 😀 😅
mne stale nič nie je. vo štvrtok mám poradňu. nejaká začínam byť zlá, nervózna. aj včera aj dnes som zavrčala na muža bez príčiny. ja keď začnem mať nejaké bolesti, budem sa tak tešiť... že konečne sa niečo deje 😒 nič sa mi nechce robiť, som strašne lenivá. aj si nadávam, že ako chcem rodiť, keď nič nerobím, potom jasné že sa malý nepohne a je mu dobre. 😕
@shira_ aj nervozita je príznak, že sa to blíži 😉 Ale inak ťa chápem, lebo aj ja tak podvedome čakám, že sa už niečo začne diať... a nič... A tiež sa mi nič nechce robiť... No uvidíme, kedy sa naši malí rozhodnú, asi nemôžme stále myslieť na to, nech to už príde... aj keď sa to nedáááá
@janulka80, tak potom daj vediet, ci daka zmena. shira, aj ja som nervozna, hlavne z toho, ze som taka nemozna kacka🙂 a tiez sa mi dako nezda, ze dako postupujem, len take pichanie cudne okolo pupka, ako elektricky prud. a pri namahe hned tvrdnutie, ale to asi kazda mame🙂 a o zahe ani nehovorim, aka hrca v hrdle, uz ani tabletky nepomahaju☹
@buducanevesta
aj ja mam termin 30.12 🙂
@f1 je to tu sama rovina to maspravdu...ale galantu si si vcelku dobre vybrala,je to v poho mesto a mas tam vsetko...ja som byvala na revolucnej kedysi 3roky,nebyvalo sa mi tam zle 😉 no do BA by som nesla ani keby som mala byt bezdomovec...to 80r.babku na bicykli vidiet je uplne normalne 😀 ja tu zijem celi zivot a ver mi,ze aj mne chybaju lesy...velmi rada chodim na stredne slovensko k sesterke,tam sa dokazem uplne zrelaxovat 😀
@jantulka co viem,tak vyvolavacku davaju faktt len ked musia...v GA nemocnici preferuju take tabletty do spodku...ja som tiez dostala aj jedno aj druhe...neviem,nevidim nejaky extra rozdiel...
baby zas mi vypadol kus zatky...ja neviem co bude somnou normalne este nexcem ☹ ☹ ☹ az piatok....ja uz som nervozna ako slniecko 😅...hrozne pocity ked nevieme co bude a len cakame 😒
@sisna vidim ze ty si sa tiez len nedavno prihlasila...v ktorom tt si?
@aleola tak ako? Dlho si sa neozvala, asi uz to mas za sebou... 😉
No baby ja mam termin o 2 dni a zatial sa nic nechysta, v poslednom case ani brucho mi netvrdne vobec. Akurat tie vetry ma stale viac trapia, az je to neznesitelne... vcera ma zase taky zachvat chytil ze som to musela normalne rozchadzat a predychavat, lebo som nevladala ani sediet, ze ma manzel podozrieval ci nemam kontrakcie... ale neboli to kontrakcie, iba creva mi chceli prasknut. Kedy uz porodim ach joj ☹ Maly asi strajkuje ze ked sa nemohol narodit kedy on chcel tak sa nenarodi kedy my chceme 😅
@marika1977 ano, citam par tyzdnov, ale dako som sa neodhodlala doteraz napisat🙂 ako Ty v 38, no 27 mame termin, a Vy?
@marika1977 z tej zatky podla mna nerob problem, mne je to uz vyse 3 tyzdne co zacala odchadzat po kuskoch, vtedy som sa potesila ze konecne... a vidis 😠
@sisna ja mam 25 ale koli nejakym mensim zdravotnym problemom asi skor...teda tak sa vyjadril moj doktor naposledy ze u mna riskovat do 40tt asi nebude...mam zlu placentu,zatial funguje ako ma ale ze vraj je to relativne a moze sa to zo dna na den zhorsit a ak ti mam pravdu povedat,uz mam depky s mojho straaaasne velkeho brucha a zas som pribrala ☹ uz mam do plusu 19kg tak som zas tam ako z dievcatami obrovska slonica...asi zacinam mat tehu plne zuby,velmi ma to uz obmedzuje...obchody mam daleko a uz nevladzem tolko prejst aj koli chorim klbom...a som uplne zavisla od mami muza dceri co musia oni malu nosit do skolky a tak...ked chcem varit musim napisat a poprosit nech mi nakupia.....ja som na to neni zvyknuta a uz mam toho asi fakt dost ☹ ☹ ☹ potom ked tak budes mat naladu vypln si pas uzivatela to hned budeme o tebe co to vediet 😀 😀 😀
@feb13 no vsak aj myslim na teba lebo si pametam ze tebe ide von po kuskoch....len som uz asi znicena akosi zo vsetkeho,tej nemoznosti co mi robi problem aj za sporakom stat aj pri dreze lebo sa mi idu kosti rozpadnut...ale ortoped ma upozornoval na nadvahu...ze to moju koxu len zhorsi...tak mi treba 19kilo na seba! ☹
BABY!!!!!slniecko uz porodila 😀 dievcatko lilianka 3070kg a 49cm 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ma to za sebou...rodila dnes 😀 a ak mate zaujem babenka menom sasettka robi pre nas decembrovciatka-tabulku kde su nase zakladne udaje a udaje o babetkach a porode....tak tie co tam nieste staci,ak jej napisete internu postu s udajmi o vasom mene bydlisku TP a mene babetka a prihodi vas do tabulky...slniecko tam je a je to velmi cerstva sprava 😀

@f1 no tak ja idem az v piatok tak dufam ze dovtedy to este potiahnem