V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@slniecko_z ale vidis vydrzala si....ani ma nestras lebo sa zacnem aj ja bat ☹
@janulka80 to v takomto stave mozes este aj tyzden akurat aj teraz ma trochu taha ja neviem ci sa v noci vyspim 😒
@aleola gratulujem k emke 😀 a riadna babulenka sa ti narodila,no som zvedava ta moja aka bude velka...ale ona bude asi najmensia,mensia ako moje kofi boli 😉
@79zuzana juj moja no nebudes to mat jednoduche s tak velkym babom ale mozno vyde von raz dva 😀 prajem ti to 😀
@heli1984 ja ti potom napisem sms...asi si idem lahnut...neviem co mam robit...som trochu nervozna 🤐
@marika1977 skus si dat teply kupel... ak su to ozajstne kontrakcie, tak zosilneju... ak falosne tak prestanu.... mne to funguje
@f1 tak ty mas tiez uz pekne velkeho maleho 😀 mne hovoril 3,200-3,300 s tym ze je to len informativne a odchylky su az 500g a ze podla mojej velkosti bude asi trosku vedsia...no som zvedava ale tych 3,500by aj mohla mat... 😀 ja by som aj chcela ale tak ma to tam dole uz vsetko boli ze ani nahodou....uz si pockame po 6stonedeli a mozno aj skor 😀
@79zuzana ty si si dala kupel?a co,presli alebo zosilneli?u mna je to asi taky zaciatok...to este v pohode odspim asi...ale pojdem do sprchy urcite...ja si myslim ze to este par hodin vydrzim...
@marika1977 mne sa tie kontrakcie po kupeli skoncili... sice nie na dlho, ale presli.... o par hodin sa vratili ☹
@79zuzana a teraz sa ako citis?ja skusim odspat...len nechcem dopadnut tak ako z mensou ze mi praskla voda este doma...idem do sprchy a uvidim 😒
@marika1977 nerozculuj sa , !!!!! 😉 😉 😉
@marika1977 citim sa nic moc... vsetko ma boli a pomalicky sa aj zacinam trosku bat, ze ako to zajtra dopadne... mm ma ukludnuje, ze sme to zvladli dvakrat tak to zvladneme aj teraz, znovu bude pri mne cely cas, takze aspon to ma trosku upokojuje...
ty sa tiez neznervoznuj, nepomoze to ani tebe a ani drobcekovi... pospi si a zajtra sa uvidi 🙂 drzim palce
@marika1977 No drzim palce, nakoniec ma predbehnes aj ty 😉 ale aspon sme stihli este dneska do kina, to sa tesiiim moc, bolo to super 😀 😀 😀 😀
@marika1977 ahojcek. no my sme vcera vecer fesp. dnes rano (do 23:00 do 3:00) mysleli ze uz pojdeme do porodnice. 😲 mala som kontrak. kazdych 30min. a o 1:00 som zacala spinit, ale po 3 rano sa to ustalilo na kazdu 1hodku 🙄 😠 . a na velkej som bola asi uz 6x. tak neviem ci sa cez vikend nestretneme v nemoc. 😀 tak teraz neviem, kazde tehotenstvo mam ine aj porody su totalne odlisne. tak som zvedava ako to dopadne! 😨 a inac ak nieco tak hned na porod. oddelenie? a na ktore poschodie 9 alebo 10? 😖
@aleola blahozelam k malej emke a nech vam robi cely cas len radost.
@marika1977 klop klop. 😀 tady tady 😎
@f1 to hned na 10nu na porodne...daju ta na monitor a budu mudrejsi...ja to tiez nechapem...od 4-po5pobede vcera kontrakcie...nic zvlastne ,bolelo ale ni az tak a to aj ceeelu noc a medzi nimi zopar pekne silnych ked som sa obavala ci nepraskne voda....a potom okolo 4rano som ich odspala a teraz rano zas par kontrakcii a tiez krvavy vytok aj paradne dlha krvava zatka je uz von....tak sa drzte a vyzera to na stretko 😀
@feb13 neboj,uz aj ty musis tento tyzden,vsak ta hadam nenechaju este 😒
@79zuzana drzim palceky 😀 to ten moj ani nahodou...ja som rada ze ma tam zoberie...ale veeeelmi sa tesi...aj v noci bol so mnou hore ze co bude a som este tu 😀
f1 tak ty budeš asi nasledovať Mariku, podľa toho o píšeš... držím palce, nech to dobre dopadne... 🙂
@marika1977 presne ako ty.poobede tvrdnutie ale este v pohode a az vecer silnejsie a dve take silne, ze ma az na spicky postavilo a vtedy bol tam krv. vytok. .....a hned som si spomenula, ze na co som sa zasa dala NAHOVORIT 😝 uz aj fotak som dala do kufra. a malemu som dala do advent.cizicky sladkost. 😀
Uz aby sme to mali za sebou!!!!!!!!!!!! 😝 😝 😝
@koriatko dik. a bodaj by to uz bolo, aj ked to na mna vcera doslo,tak som sa totalne zlakla 😕
@marika1977 tak to asi stretko vazne bude. 🙂
budme tam dobe predychavat. 😲 aj muzicek pojde s tebou? Ten moj ano ale neviem ci pojde k porodu. 😒
@f1 a volala si zenskemu?ja idem pre istotu o 5poobede na prijem do nemocky,doki ma vysetri a podla potreby...bud uz ostane a odrodi ma alebo ako mal na plane ze v sobotu rano...ale inac nechapem...z dievcatami ma to chytilo a o par hodiek uz boli na svete a teraz?kontrakcie do nebies,niektore a potom zaspim a na bolesti sa budim kazdu hodku aj to len kym trva kontrakcia cca2min a spim dalej a na tie slabsie nist,spim aj sa mi snivalo 😝 ja som ich mala kazdych 20-15 min ako ktoru...este ze som nealarmovala a vydrzala....uz si pripadam ako hysterka 😅 😅 😅
@f1 on ma zoberie do nemocky ale nebude tam somnou ani pri porode...on nexce a mne chybat bude asi ako 5te koleso 😀
@marika1977 jaaj baby ako vam je dobre sak vy uz budete na vianoce doma. Moj stary je este do zajtra prec na sluzobke ale ked dojde uz by som aj ja veru chcela ist do nemocky... zatial mi stale nic nie je , len ma boli zaludok a kyselinu mam, ale kontrakcie ziadne. uz to vidim ako mi v pondelok v poradni povie ze "zase ziadna zmena"...
@koriatko no mozno nas daju este aj na tu istu izbu 😀 aspon by sme klebetili dalej 😀
@kvojtanikova ked tak spetne pouvazujem,z prvou ani mne nic nebolo,nieto este taketo problemi ako s tymto tehu...to som skoro porodila v 27tt aj placentu mam zlu...a setko mi je...to asi telo to prve babatko dokaze akosi lepsie vynosit a maternica je pevna nie ako u nas co uz viacej...to je vytahana uz po detoch 😀 drzim palceky 😀
@marika1977 no ved ja mam uz tiez druhe babo... ale inak aj s tym prvym to bolo uplne bez priznakov az do dna porodu, dokonca sme sa v 38tt stahovali, natahovala som koberce, vesala zaclony... takze asi je vsetko OK. akurat uz mam pocit ze sa babo az tak vyrazne nehybe, cez den skoro nic, len vecer mava take diskoteky akurat ked by som uz spat chcela.
@kvojtanikova no ja som si vsimla ze uz druhe 😀 neviem preco som si myslela ze prve... 😅 ja som tu moju druhu dievcicku pre istotu aj prenasala 😝 😝 😝 ale poviem ti,ked sa nahodou date na tretie,urcite to bude uplne ine tehu ako tie pred tym 😉 😉 😉
@marika1977 no to by bola super náhoda, ale všetko nasvedčuje tomu, že to tak kľudne môže byť... 😀 A ja dúfam, že si z vás zoberiem príklad a pekne vás budem nasledovať... Cez víkend by sa niečo mohlo zomlieť 🙂 normálne nechcem počuť v pondelok na poradni to "nič sa nezmenilo"... 😒
@marika1977 Ja tam pojdem v pondelok len lezat (a asi fakt pojdem...) ale co bude dalej neviem. Podla mna este 2-3 dni len sledovanie... a vyvolavacka az neskor. Ved 4-5 dni prenasania este nemusi byt dovodom na vyvolanie porodu, ak je inac vsetko v poriadku aj prietoky aj placenta aj velkost babatka. Tak neviem fakt. Len som skonstatovala, ze v nedelu si budem musiet prebalit tasky, lebo teraz mam jednu malu do porodnice a jednu velku na sestonedelie ale ak pojdem najprv na rizikovu tak tam budem potrebovat trochu ine veci.
@marika1977 teraz som dosla od dr. som otvorena na 2 cm a pytala som sa kedy mam ist na prijem, lebo pri deniskovi som isla ked som mala kont. kazde 3min. teraz mam ist ked budem mat 10 -5 min, lebo mi maju dat antibiot.a tie sa maju podat 4hod pred porodom. ja rodim dlhsie luciu vyse 13hod, denis 8hod. teraz mam uz 3x po 15 min ale to su este take slabsie. pred 12stou som mala kont.kazdu hodku a asi 1min. takze ratam ze na prijem pojdem najskor po 18tej.

ja sa este hlasim no neviem dokedy...kontrakcie kazdych 20min ale nie velmi bolestive,take1-2minutove...ci sa to uz rozbieha alebo to bude neskor hmmmm neviem...ak sa neohlasim asi sme uz v nemocke 😀