icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
11. dec 2010

@danka135 dakujem je ako babika malicka uz ma aj nausnicky paradnica mala neboj za chvilu to uz bude drzim palce

romanka09
11. dec 2010

@f1 ja len dúfam že budem aspon taká mamina ako ty a nie ako moja mama 🙂

kvojtanikova
11. dec 2010

@janulka80
@marika1977 tak uz to mate za sebou. nech vam malicke robia radost. hadam sa coskoro dockame aj my a potom bude toto forum uz o plienkovani a tak...

79zuzana
11. dec 2010

len hlasim, ze my stale nic. Uz mi aj odisla hlienova zatka a stale nic. Inak merala som si brusko a tusim, ze som na prvom mieste 😀 😀 😀 126 cm.... pribrala som uz 16 kil a uz sa radsej ani nevazim... kazdy tyzden priberam jedno kilo 😝

bebaa
11. dec 2010

@79zuzana ako vies ze ti odisla??? ja mam vytok ale neviem ci je to ono... ja som sa prestala vazit, ale do minuleho tyzdna, kazdy tyzden jedno kilo 🙂 🙂
Nejak sa to rozbehlo baby.... aj ja uz chcem ist

koriatko
11. dec 2010

@79zuzana
@bebaa baby ani u mna nic... uz na to tak intenzivne myslim, ze kedy to pride, ze mi z toho zacina sibat... Asi sa na to musim menej sustredit... 😒 Ja mam brusko 115 cm a doteraz 15 kg, ale tak isto ako vy posledne tyzdne stale + 1 kg. Inak aj ja by som chcela vediet, ako vies, ze to bola hlienova zatka? Odislo to naraz?

shira_
12. dec 2010

@koriatko ja mám celé tehotenstvo taký slabučký biely výtok, len raz, ale to už je vyše týždňa, som ráno mala takú "kopu" hnedočerveného slizu... odvtedy zase vôbec nič. čo sa týka hmotnosti...mám tiež na sebe tých 15-16kg. Ja čakám každým dňom, že začnem rodiť len tak bez výstrahy, ale nič sa nedeje. Malý je stále v rovnakej polohe, aj prietoky sú stále rovnaké, aj nález na krčku sa nemení. Počas dňa sa snažím nájsť si všelijaké aktivity, nedá sa len sedieť a čakať. Len je to bieda, s tým bruchom sa už toho ozaj veľa nedá. Doma je všetko pripravené, variť ma moc nebaví lebo potom len vyžieram a netrávi mi, tak chodíme s mužom na prechádzku, na návštevy, na kávu a tak... aspoň niečo. Ale nedá sa nemyslieť na pôrod, človek je z toho úplný magor..Aj ja to tak mám. Najhoršie tá moja dilema. Aj chcem, aby to už prišlo, aj nechcem.

danka135
12. dec 2010

@slniecko_z dakujem ti si zlata, 15 mam prvy termin ale vobec netusim ci sa mu uz bude chciet na svet do takej zimy ked on tam ma take pohodlicko, ved uvidime

danka135
12. dec 2010

@shira_ super mame rovnaky termin porodu, u mna je to podobne ako u teba, prietoky su v poriadku, CTG tiez, otvorena som na 1 cm, citim sa dobre, robim doma vsetko ako keby ani nemam malickeho v brusku, horsie je to len s topankami ale inak sa nemozem stazovat, chcela som sa ta spytat ze ako to vidis ci na vianoce uz budeme doma aj malickymi, lebo ja sa rozhodujem ci si na buduci tyzden nepojdem polezat do nemocnice, mozno ze ma 2-3 dni budu pozorovat a potom by mi to mohli vyvolat, ale neviem sa rozhodnut co je lepsie, ci cakat doma a pride to prirodzene.

koriatko
12. dec 2010

@shira_ aha, tak to si aspon mozes byt ista, ze to bola zatka... ja som tiez mala stale slaby vytok a teraz som ho mala par krat tak viac, taky ako sopel... ale biely... tak to je asi len zvyseny vytok. Inak je to presne tak isto aj u mna, snazim sa stale nieco robit, ale na druhej strane sa mi nic nechce 😉 Ta tuzba je taka velka asi tym, ze sa to tu teraz fakt rozbehlo, kazdy den niekto porodi a mna vsetci bombarduju otazkami typu: este nic? A prečo aj nechces, aby to prislo? Jasne, aj tento stav bude chybat, pohodka, kopkanie v brusku... a to, co pride, bude urcite tazsie, ale aj tak, ja uz chcem mat to male pri sebe... a vidiet ako vyzera 🙂

shira_
12. dec 2010

@danka135 ja mám vo štvrtok poradňu. ak dovtedy neporodím, tak budem chodiť iba častejšie na kontroly a ak stále nič, tak 23.12. do nemocnoce a vyvolávačka 😒 takže sa na vianoce pekne potrápim.... stále verím a čakám, že sa mi to spustí samo najbližší týždeň, som už taká nijaká, hlavne psychicky...nič sa mi nechce, ani ma nebaví..neviem. všetko je hotové, všetko mám naštudované..neviem, taká prázdnota 😒
@koriatko aj chcem, aj nechcem lebo sa bojím. aj pôrodu, aj toho potom. nastanú doma výrazné organizačné zmeny 😀 teraz sme tu dvaja s mužom a dvaja psi, tie boli doteraz ako naše deti, aj spia s nami. takže to budeme celé meniť. malý bude plakať vnútri, psi budú plakať vonku a ja s nimi všetkými asi tiež. na malého sa tak strašne teším, tiež som zvedavá. no koniec pohodky 😉 myslím že tak skoro sa nevyspíme 😀 😝

79zuzana
12. dec 2010

@bebaa
@koriatko hlienova zatka je presne taky husty sliz, hnedo-cerveno-ruzovy... ale moze byt aj priesvitny. Je velmi husty, takze by ste si ho nemali pomylit s vytokom (tych mam pozehnane cele tehotenstvo 😝 ) Moze odist naraz alebo postupne. Mne to odchadzalo asi tyzden. Pytala som sa dr. ci je to normalne a vraj je.

@danka135 presne viem ako sa citis 😉 Ak vsak nemas ziadne problemy, tak by som si na tvojom mieste dobrovolne vyvolavacku nevybrala. Dietatko mozno este nie je pripravene, aby prislo. A co sa tyka vianoc, budu aj dalsie, viem ake to je. Ja som nase prve vianoce s manzelom stravila v nemocnici, lezala som na rizikovom. Ale zvladli sme to a teraz sa uz kazde vianoce vytesujeme doma aj s nasimi drobcami.

ivona2010
12. dec 2010

Ahojte, tak ja GRATULUJEM všetkým maminám, ktoré to aj s bábätkami už majú úspešne za sebou a pridávam sa k Vám :o)

silvia1124
12. dec 2010

ahojte aj ja gratulujem 🙂)))

silvia1124
12. dec 2010

ahojte neviete mi poradit mala papa Nutrilon 1a nevie sa vykakat boli sme u lekarky a teraz nam dala nutrion 1 na zapchu a koliky ale sa nam nedari :( mala ma strasne bolesti pritom lebo je strasne zapecena neviem si rady.od ktoreho tyzdna moze pit caj? dakujem za radu 🙂

kvojtanikova
12. dec 2010

@silvia1124 v lekarni ti urcite povedia aky caj je uz mozne davat. Mozes si kupit aj rektalnu rurku a skusit jej ju zaviest do ritky, potom sa zvykne ulavit, vyprdka sa aj vacsinou sa spusti kakanie. A este taky kremik na brusko co sa masiruje ked ma koliku - vola sa Pupik, lebo sa to natiera okolo pupka tusim v smere hodinovych ruciciek. Oboje normalne dostanes v lekarni. nam to dost pomahalo ked bol syn malicky.

shira_
12. dec 2010

no mne je dnes teda pekne na houby! tak strašne ma bolí panva a kĺby, že nedokážem vstať a chodiť. trvá mi všetko ako starej babke. ešte 4 dni do termínu...malý sa mrví v brušku, zjavne je tam stále spokojný.

heli1984
12. dec 2010

ahojte baby ako sa mate ja som si dneska sadla do auta bola som na nakupoch hura uz mam ake take darceky pokupene , 😅 😅 😅

shira_
12. dec 2010

@heli1984 ja už ani nevarím... darčeky sme pokúpili, také jednoduché. len pre muža nemám nič, teraz je stále so mnou. povedal že mu stačí, že dostane syna na vianoce 🙂

koriatko
12. dec 2010

@shira_ možno to je tiež nejaká predzvesť, tá bolesť panvy... uvidíš ako bude zajtra, možno sa už niečo rozbehne... Mňa dnes teiž pobolieva v podbrušku, ale to už dlhšie, už tomu nepripisujem žiadny význam 😒
@heli1984 ja som dnes tiež bola na riadnej prechádzke a na nákupoch, tak dúfam, že tá fyzická aktivita trochu pomôže 😀

shira_
12. dec 2010

@koriatko už by bolo na čase, aby sa niečo pohlo. fakt mi je na houby, totálny útlm, nič ma nebaví.

heli1984
12. dec 2010

@shira_ no moj mi tiez to iste povedal tak to ani neriesim 😅 tiez som len drobnosti kupila na vianoce , len pre deti este hracky, dufam ze dostanem co chcu aby som uz mala pokoj 😒
@koriatko ja tiez toho nabeham aj do auta si sadnem a nic, 😠 baby ozaj bola som s mangelom pozriet mariku nadhernu dcerku ma !! 😉

shira_
12. dec 2010

@danka135 ja by som do vyvolávania nešla kvôli sviatkom.. ja radšej budem čakať do toho 23. a skúšať nejaké prírodné metódy, a keď už to nepôjde ani tak, tak potom budú musieť vyvolať akurát na vianoce. ale kašlem na to, hlavne že budeme v poriadku. a nemusím variť 😀 😀 ale ja stále verím, že porodím normálne okolo termínu.

shira_
12. dec 2010

@heli1984 tak predsa má dcérku.. super, teším sa. dúfam že to dobre zvládli. teším sa aj ja na to, keď už budem spolu s malým prijímať návštevy v nemocnici. 🙂

koriatko
12. dec 2010

@shira_ aj ja som už nervózna, aj keď mám ešte viac času ako ty, už sa tá netrpezlivosť zvyšuje... taký pocit prázdna, len čakáš a sama nevieš do kedy... Všetko už mám dávno pripravené, pobalené, že "keby to prišlo skôr..."
@heli1984 ja tento rok neriešim Vianoce skoro vôbec oproti iným rokom a s manželom sme dohodnutí tak ako vy dve 🙂 možno ešte niečo spoločné do domácnosti si kúpime...
Super, teším sa už na fotky, keď ich tu Marika dá... 🙂

heli1984
12. dec 2010

@shira_ dobre sa maju, ona potom napise nechcem vsetko prezradit nech sa ona pochvali, 😀 tiez sa uz neviem dockat kedy budem spolu s mojim malym, 🙂 ty kde budes rodit ??

heli1984
12. dec 2010

@koriatko unas v rodine je dost deti tak pre nich kupujeme darceky , bez nich by to nebolo ono 😖 usmev a radost to stoji za to 😉 a potom spolocne varenie a tak... ja sa na to tesim a dufam ze na vianoce uz bedem doma alebo este budem doma 😅 😅 😅

shira_
12. dec 2010

@heli1984 ja budem v trenčíne, máme 30 min cesty ale chodím tam už do poradne takže trafíme raz dva.

shira_
12. dec 2010

@heli1984 ja som kúpila tiež hlavne pre netere. a tebe by lepšie bolo asi pred pôrodom na vianoce, ako tesne po pôrode. to by si v pohode zvládla aj variť, aj chystať aj pekne vianocovať. pri tej príprave by si sa aspoň odreagovala. po pôrode ťažšie...tam treba oddych a pokoj.

heli1984
12. dec 2010

@shira_ len aby este cesty boli v poriadku 😉 lebo ja kvoli tomu mam depku, vlani sme isli do Galanty a cesta nam trvala skoro 5-hodin, a pritom cesta trva 15-minut, tolko snehu napadlo 😖 😖 😖 az sme skoro aj zapadli a to priamo pred nami odhrnali sneh, a aj tak