icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
12. dec 2010

@heli1984 nesranduj, ja v aute nechcem rodiť 😀

heli1984
12. dec 2010

@shira_ neviem ale varit varime vzdy spolu vsetci tak ze to ide rychlo 😉 a pomoc mam uz aj teraz len treba zavolat co este nechcem kym vladzem tak vsetko sama robim aspon ubehne ten cas 😉

heli1984
12. dec 2010

@shira_ ani ja 😠 preto robim vsetko mozne preto aby to babo uz prislo aj tak je uz dost velke 😅 ,lebo vlani sme len to stastie mali ze nadrz bola plna 😉

silvia1124
13. dec 2010

@kvojtanikova Dakujem dufam ze nieco pomoze .

bebaa
13. dec 2010

No co baby, este je nas tu vela cakateliek?????

mamazuzu
13. dec 2010

@bebaa ja sa tiez pridavam k nedockavym cakatelkam, co sa uz nevedia dockat, kedy to pride. termin mam sice 22.12., ale uz teraz malu prehovaram, ze uvidi tie krasne vecicky a maminku a tatinka, ked vyjde von a ze tu bude mat viac priestoru ako v brusku. ale zatial sa tvari, ze ma nepocuje 😅 .

bebaa
13. dec 2010

@mamazuzu 😉

Máte aj vy take pohyby babatka ze mate pocit ze vyskoci cez pupok alebo vam vytlaci rebra???? to moje dieta je strasne aktivne, kope, kope, kope....

shira_
13. dec 2010

@bebaa jasné, votrelec. len čakám kedy vystrčí nohu-ruku..alebo niekedy sa mi vlní celé brucho 😀 ale to je dobre, ja ho potom hladkám. a ráno keď sa zobudím ma vždy tak víta a aj mu poviem dobré ráno 😀

shira_
13. dec 2010

@bebaa mne sa to kráti, kokso 😀 včara mi bolo biedne ale dnes zase pohodička. upratané, navarené, aj papierovačky ešte vybavujem, aspoň cez telefón a mail 😝 no neviem mám pocit že malý je úplne v rovnakej polohe, podľa pohybov. nič sa nemení, nechystá. aj kosti ma prestali bolieť. veď nech si malý povie, kedy chce ísť von..ale mohol by už tento týždeň. (len ja mám stále ten vnútorný pocit taký divný... stále sa mi tam vianoce motajú, niekde v podvedomí) 😕

bebaa
13. dec 2010

@shira_ 🙂 nemas bolesti v podbrusku? ja uz tretiu noc...a stale nic, rano kuknem pod paplon a brucho tam je :D sniva sa mi ze rodim.... 😉

shira_
13. dec 2010

@bebaa keď sedím, ležím tak vôbec, keď chodím alebo stojím tak stále. chodím už strašne pomaly, a kým sa zdvihnem z ľahu alebo zo sedu, no ani nehovorím. tiež si každé ráno poviem - zase nič 😀 keď si uvedomím brucho. ale v noci pohodička, iba čo idem 1-2x čúrať. prespím celú noc, brucho ani necítim ( pokiaľ sa nechcem otočiť 😀 )

bebaa
13. dec 2010

@shira_ tak s tou chodzou je to tak isto... ja v noci nespim vobec, hrozne! a opuchaju mi nohy, hrozne, vcera som ich mala asi tri krat vacsie ako ich mam 😀

larmimi
13. dec 2010

@bebaa ahoj, aj ja som minuly tyzden cely strasne bolesti jak som si lahla do postele...ale uz to prestalo..zrejme su to tie falosne kontrakcie...opuchy nemam vobec, co na ne vravi tvoj dr.? nechava to tak ?

shira_
13. dec 2010

@bebaa ja som mala také nespavé obdobie, ale to bolo keď som nastúpila na materskú a ešte asi 2t. riešila zároveň veci v robote a behala hore dole. tak to bolo asi skôr psychické, navyše ma začala vtedy trápiť hrozne kyselina tak aj preto som nespala. teraz ma trápi tiež, stále viac, ale už si viem poradiť, aj si viem nájsť dobrú polohu na spanie, aj som psychicky celkom v pohode, užívame si s mužom voľno lebo keď bude malý doma, už sme dospali 😝 opuchy nemám vôbec, ani kontrakcie. chvalabohu.

bebaa
13. dec 2010

@larmimi zacali im opuchat minuly tyzden po kontrole.... musim mu to povedat zajtra.....neviem ci je to v pohode, alebo co.... no ja mam 6 dni do porodu, tak dufam ze su to uz take vazne falosne....

bebaa
13. dec 2010

@shira_ kyselinu som riesila cele tehotenstvoo, vyskusla som vsetko, fakkt! uz je to lepsie, mam to z cokolady a z mlieka...tak si davam uz troska pozor, he nacase 🙂

kvojtanikova
13. dec 2010

@bebaa no uz sa ti to asi fakt krati. diky za ten tip ze z coho mozem mat kyselinu. ja som na to nevedela doteraz prist.
cakateliek je nas tu este viac. Ja som bola dnes zase na poradni a iba malicka zmena - krcok mam namiesto 2 cm ze 1,5 cm a branka "na spic prsta". Vraj to na rychly porod nie je... tak zeby som fakt cakala az do silvestra? ja sa uz len spolieham na to, ze kedze je ta hlavicka uz na 41tt velka, uz by to mohlo ist aj skor. Dnes som od tretej rano hore... furt ma budi upchaty nos ze neviem dychat, potom ked sa preberiem kaslem aspon hodinu a potom je zas dobre ale uz neviem zaspat... dufam ze porodom to vsetko skonci..

larmimi
13. dec 2010

@bebaa no lebo viem ze znama mala kvoli opuchom cisarsky...to som zvedava co ti teda povie daj vediet potom 😉
ja idem tiez zajtra na poradnu, len moj dr. je taky strucny, nikdy mi nic nepovie, chcela by som vedeti na kolko som otvorena alebo ci vobec nie som...spytam sa ho ale vobec sa na to netesim je mi to trapne aj ked si myslim ze mam pravo to vediet !! nie ? 😒

shira_
13. dec 2010

@bebaa mne pomáha bohužiaľ jediné, po jedle malox a potom už nejesť, ale teda niekedy to trvá kým mi vytrávi, tak od 18.00 aj do 23.00. katastrofa. 5 hod.vydržať pri telke a nezobať, to je asi najväčší trest 😕

ivona2010
13. dec 2010

ahojte...u nás sa rieši, kde sa bude rodiť, lebo počas Vianoc striedame tri mestá :o) hádam stihneme niektorú pôrodnicu
dávala ste si niektorá odber pupočníkovej krvi?

bebaa
13. dec 2010

@kvojtanikova aj ja som nejaka chora...
no kyselinu mam aj z toho ze jem jedno cez druhe! ja som si tiez myslela ze porodim skorej, bo maly je velky a stale nic 😒

ivona2010
13. dec 2010

shira toto poznám mimoriadne a trochu ma to zaskočilo, pretože pri malej ma pálila záha asi len dva týždne v 8. mesiaci, hovorí sa, že keď páli záha, rastú drobcom vlásky, no ale to by sme tu viaceré mali riadnych vlasáčov 😉
ja mám doma Fatru liečivú a pomôžu mi aj tri glgy :o) alebo obyčajná prášková sóda

bebaa
13. dec 2010

@larmimi ja mam uz tretieho doktora za cele tehu 🙂
a kazdy je iny, fakt! no som zvedava aj ja na tie opuchy, je sice pravda, ze ja neobsedim ani minutu....stale nieco robim,tak mozno aj preto to mam..... mas pravo to vediet, to je jasne...ale mozno ked je niekto otvoreny na 2 a niekto na 3 je to asi jedno, bo kazdy ma iny porod a priebeh tehu, tak mozno ti to preto nehovori, neviem fakt....

larmimi
13. dec 2010

@ivona2010 aj ja som pocula o tej fatre...ale ta soda bude jednoduchsia..to ma nenapadlo... 😉 kolko lyzic?

bebaa
13. dec 2010

@shira_ fuuu, presne viem o com hovoris, ked si davam pozor, tak po siestej nejem a mam vyhrate, ale ked si lahnem do postele a priatel vytiahne cokoladu, nedaj si, a potom mam celu noc zabavu, ani lahnut ani sadnut, tak mi byva zle 🙂

shira_
13. dec 2010

@bebaa no to je hnusoba, ten tvoj. čokoláda v posteli pri tehotnej haaaa. ja mám z čokolády tiež strašnú kyselinu. a z pudingu. ten mám tak rada a nemôžem jesť. ale v podstate zo všetkého, ozaj len na lačno nemám kyselinu. jediná pomoc, nejesť stále. lebo potom to isté- lahnem, vstanem, lahnem, vstanem...niet pomoci.

larmimi
13. dec 2010

@bebaa no co sa ho nespytam to mi nepovie...ach jaj...takze na kolko cm uz posielaj do nemocnice...alebo na kolko uz je to vaznejsie...inac ani ja neobsedim...mavam aj ten syndrom neposednych noh a to je cosi strasne...ale chvalabohu opuchy nemam..s prvou dcerou mi nohy opuchli ked som prisla z porodnice ale aj to iba dva dni asi 😀

bebaa
13. dec 2010

@ivona2010 ja si tiez davam sodu bikarbonu, ale ze vraj to neni dobre....ale v zufalstve mi to je uz asi aj fuk... 😢
no ak je to pravda o tych vlaskoch, moj ked sa narodi, tak mu vrkoce zapletiem....vraciam cele tehu z kyseliny....

bebaa
13. dec 2010

@shira_ no dnes som zjedla uz dva pudingy, bo vcera som varila a nezjedli sa vsetky, tak co ich mam vyhodit, inak sa pokazia.... 😀 😀 😀 😀 dufam ze do vecera mi vytravi....
a viete co?????????????? este jedzme, kila a kyselina ja na nas, ale ked budeme kojit, tak isto nebudem ladovat jedno cez druhe, bo to uz bude mojmu malemu zle...a to si radsej odopriem 🙂 či??????? a este jedna otazka v clankoch na konci tehu sa pise ze uz tolko nepriberate...ja??????????? kazdy tyzden kilo....som asi exemplar 😕

bebaa
13. dec 2010

@larmimi syndrom neposednych noh je to ze ked lezim tak sa stale mrvim a mam take ako keby tiky v nohach?????????? to mam cele tehu, v lete som zabky nemohla nosit, bo potom som stale mrvila prstami...hheheeheheheheheh zabava to bola...