icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
13. dec 2010

@ivona2010 najhoršie že mne ani liečivá fatra nepomáha, ale dávam si po jedle aby mi aspoň pretrávilo, a ešte mám nízky tlak tak aj preto. sódu som si skúšala, len potom sa nedá ísť spať lebo ma ide rozpučiť od grgania a v ľahu sa nedá, tak musím aj tak sedieť a čakať. ale mám pocit že potom sa vráti aj kyselina. neviem už sa chcem toho zbaviť. dúfam že po pôrode mi to okamžite prejde.

larmimi
13. dec 2010

@bebaa ano take nieco, je to stale nutkanie hybat s nohami....ani nie chodidla ale cela noha, a je to na nevydrzanie...clovek ked lezi v posteli tak ma chut bicyklovat vo vzduchu 😀 😀 ale neni to sranda...je to strasne neprijemne..

shira_
13. dec 2010

@bebaa ja stále priberám. a tiež mám paniku, že keď budem kojiť, budem si musieť odopierať všetko možné aby malému nebolo zle.

kvojtanikova
13. dec 2010

@shira_ no to je teda fakt. Preto som uz teraz cez vikend mala navarenu original vianocnu kapustnicu - keby to nahodou prislo skor. Potom mozem na kapustu zabudnut isto aspon na rok... este rozmyslam ze dam aj nejaky testovaci zemiakovy salatik, mnam mnam, Utesujem sa tym, ze vraj dievcatka nemavaju taku koliku, ale so synom sme si teda uzili - reflux, kolika... som jedla len chleba a vianocku s maslom a obcas prazsku sunku... uz sa mi o ovoci a zelenine aj snivalo...

bebaa
13. dec 2010

@larmimi no to mam aj ja, ja si nerobim srandu....poznam to, robila som 4 roky casnicku a mam to z toho... krcove zily.

bebaa
13. dec 2010

@shira_ nevadi, aspon to pojde rychlo dolu, mam znamu co prisla z porodnice o 10 kg lahsia a teraz uz mesiac koji a ma dalsie kila dolu...koli tomu ze nemoze nic jest, aby malej nebolo z toho zle, aby brusko nebolelo....ja sa uz tesim na svoje telo pred tehuu... bo takto som ako slonica..

mamazuzu
13. dec 2010

@bebaa no presne pohyby, ake opisujes. a hlavne vecer tam asi tancuje lambadu 😅 . dokonca posledny tyzden sa tam tak natahuje, ze ju citim od lonovej kosti az po rebra a tlaci a tlaci. a potom mi ide vykopnut bok. no strasne sidlo 🙂

mamazuzu
13. dec 2010

@mamazuzu no vidim, ze viacere idu zajtra na kontrolu ako ja 😉 . tiez som velmi zvedava, ci s anieco zmenilo, lebo minuly tyzden som bola otvorena na spicku prsta, takze nic prevratne. ale nie je nic nezvycajne, ze je zena uplne zatvoren aa rozbehne sa porod takou rychlostou, ze je za chvilu stuplik vonku. kamoska ma taku skusenost, tak sa utesujem este tym. to by bola parada, keby sme boli aj s malou na vianoce uz doma. len akosi sa nechysta. ked ju prehovarm, ako jej tu bude dobre vonku, tak sa tvari, ze nepocuje 😠

shira_
13. dec 2010

@bebaa no ja okrem toho, čo som pribrala počas tehotenstva (15kg) potrebujem zhodiť ešte 6 kg čo pred tehotenstvom, aby som bola spokojná. tak som zvedavá ako mi to pôjde 😕 ja som skôr taký chudší typ, len ako sme sa snažili o bábo a papala som vitamíny a hormóny, tak sa to trochu vymklo spod kontroly. ale teda nechcela by som to zase na úkor toho, že malý má problémy s bruškom a ja nemôžem nič jesť 😒
@mamazuzu aj moj sa tam naťahuje 😀 úplne bezohľadne 😉 teraz som na neho akurát myslela, že je nejak dlho v pokoji a ani som nedomyslela, už má štikutku. a tiež sa spolieham na to, že aj keď som úplne zatvorená tak sa zrazu môže všetko zmeniť a rodíme 😉

bebaa
13. dec 2010

@mamazuzu presne to iste mam aj ja, niekedy mam pocit ze si ujde trosku zaspasovat na chrbat 🙂

79zuzana
13. dec 2010

tak sa este stale hlasim v celku 😀 😀 😀 mame treti den po termine a princezna sa tvari akoze nic. Veselo si pobehuje po brusku a tusim ani nikdy nespi. Dokonca aj v noci, ked idem na WC (minimalne 4 krat) tak citim ako sa natahuje. Darmo ju presviedcam, ze ma krasnu postielku aj kociarik aj satocky, ze sa na nu vsetci tesime, ze bracekovia ju budu hojdat 😀 😀 nic... Dnes som bola s manzelom na trojhodinovy nakup, 5krat som nastupovala a vystupovala z auta a okrem toho, ze ma strasne bolia krize a nohy, stale sa nic nedeje. Takze cakame dalej 😉

heli1984
13. dec 2010

ahoj baby, no dneska som sa nabehala ako kon 😉

zuzkaznr
13. dec 2010

Ahojte. stale vaham ci sa mam vychystat do nemocky. celu noc som nespala,mala som bolesti,potom to preslo... neskor zase a zase to preslo...teraz mam bolesti kazdych desat minut ☹

shira_
13. dec 2010

@zuzkaznr baby radia ísť do vane a čakať či to prejde ale ja kebyže mám každých 10 min tak idem. lebo cestu mám min. 30 min a radšej zbytočne, ako neskoro. ak máš blízko porodnicu, tak ešte vydrž doma. moja taška je nachystaná ale už asi zapadne prachom 😝

zuzkaznr
13. dec 2010

@shira_ ja som bola pred chvilou v sprche a bolesti neprechadzaju... ty mas termin den po mne,teba nic neboli?

heli1984
13. dec 2010

@zuzkaznr lahni si alebo sa pechdzaj, drzim ti palce 😉 umna este zajtra poradna 😅 😅 😅

bebaa
13. dec 2010

Baby zuzkanr je uz v nemocke..... 🙂

koriatko
14. dec 2010

@bebaa jeeej tak to vyzerá, že zuzkanr porodí presne na termín 🙂 Ja stále rovnako, včera som bola v poradni a vypočula si tú nechcenú vetu: všetko bezo zmeny.... ☹ Takže čakám ďalej, včera som si dala aj riadnu prechádzku aj upratovanie. Už som veľmi nervózna, pohyby cítim už málo, veď asi sa tam už nemá kde hýbať - takže dennodenný strach, či je všetko v poriadku a nervozita sa stupňujú...

bebaa
14. dec 2010

@koriatko ja mam kontrolu dnes... tak som zvedava co nove, mavam bolesti tak dufam ze sa to uz pohlo. chcem zvladnut dnes nakupy darcekov... ak sa bude dat 🙂 moj maly sa zase hybe az moc..

koriatko
14. dec 2010

@bebaa veď čítam, že ako sa vám hýbu bábätka... Preto je u mňa ten strach naozaj veľký. Ja keď pocítim nejaký ten pohyb, tak som šťastná, ale moj malý po celý čas nebol nejak super aktívny... Túto noc som vôbec nespala, proste som ležala s rukami na bruchu a premýšľala... normálne som sa rozrevala, že nemôžem spať 😒 Manžel sa ma pýtal, či chrápe alebo prečo plačem, chúďatko 🙂 Tak držím palce, nech ti povedia niečo pozitvne...

mucka2505
14. dec 2010

@bebaa tak uz bude dalsia co to bude mat uz za sebou 🙂 a budeme je j v tichosti zavidiet v dobrom samozejme 😉 ani mariku tu uz nevidiet mozno uz aj ona isla 🙂

shira_
14. dec 2010

@koriatko ja som rada že sa mi malý tak hýbe, keď prestane hneď som tiež nespokojná, tak do neho začnem ďubať (chudák) a keď sa len trošilinku pohne, tak je ok. aj v noci, keď sa zobudím, hneď ho kontrolujem. niektoré deti sú pohyblivé, niektoré menej. pýtala som sa kamarátky, tá sa čudovala aké mám pohyby, že ona nič také nepozná, že jej malý len tak čučal v bruchu. a mne sa celé brucho vlní. lenže podľa toho aj viem, že je stále blbo otočený, smerom k mojej brušnej stene by mal mať chrbát ale on tam má všetky končatiny. tak možno aj preto tie pohyby tak vidno 😉
ja mám termín zajtra ale veru absolútne nič... vo štvrtok poradňa, dohodneme ďalší postup 😕 mňa okrem panvových kostí a bedrových kĺbov vobec nič nebolí.

koriatko
14. dec 2010

@mucka2505 marike sa malá narodila 10.12. 🙂

mamazuzu
14. dec 2010

@shira_ no, ja som na tom podobne ako ty: cez tehotenstvo + 15 kg, ale este pred tehotenstvom som sa zaobalila, takze tiez este 8 kg navyse by som chcela dat dolu. no a o stikutke ani nehovorim. moja mala ju ma dvakrat za den. chuda a este to trva vzdy tak minimalne 10 minut, len brucho mi nadskakuje 🙂
@79zuzana jeeeezis, ty mi z duse hovoris. keby si vedela, co ja som vsetko naslubovala mojej malej... podobne ako ty. a teda zjavne je jej aj nadalej u mna dobre, lebo nezabralo.
no a od vcera mame novy priznak: krce v trieslach 😖 . a vcera som si definitivne zbalila tasku do porodnice, pobalila darceky a krpceka som oboznamila s tym, ze ci chce alebo nie, tak ju dam uz von. tak si zo mna vystrelila vecer a dostala som krce. najskor som dostala strach, ze uz je to tu a ked som sa konecne zacala tesit, ze to bude za mnou, tak to vsetko prestalo a buvala som ako male dieta celu noc 😠. to moje dieta si zo mna robi srandu a este sa ani nenarodilo 🙂.
dnes sa chystam na kontrolu, tak som strasne zvedava, co povie lekar. snad to nebude: "nic, ziadna zmena, vsetko po starom"...

kvojtanikova
14. dec 2010

@koriatko neboj sa, urcite je babatko v poriadku. uz onedlho budete mat svojho filipka pri sebe. aj na mna uz obcas prichadzaju depky, aj ked ja uz mam druhe babatko...

koriatko
14. dec 2010

@shira_ no možno to bude aj tým otočením, lebo môj malý je otočený chrbátikom vonku, takže keď niečo cítim, tak skôr len také vydutie, alebo malý presun... Ale aj ja sa upokojujem tým, že každé dieťa je iné... keby som naozaj dlhšie nepocítila žiadny pohyb, tak utekám do nemocky... Mňa kosti nebolia, bolelo ma tak dole v bruchu dosť často, ale už aj to prestalo... Ja by som bola taká rada, keby to tak naraz prišlo, ale aj to musí raz, veď nebudeme tehotné večne, nie?

mamazuzu
14. dec 2010

@koriatko a to ked je maly otoceny chrbatikom, to ides rodit normalne alebo cisarskym? iba ma to tak zaujima, ze ako sa to vlastne riesi. inac, tvoje skusenosti s tym, ze necitim pohyby, su mi dobre zname. tiez som 2x letela do nemocky kvoli tomu, ale teda vsetko ok nastastie. ved sa nestresujme kvoli tomu, ked to je jedine, co mozeme na svojom babenku pozorovat - my pristroje nemame ☹

shira_
14. dec 2010

@koriatko večne tehotné nebudeme, to si aj ja hovorím, len ja sa už tiež bojím o malého a aj vyvolávačky sa bojím, už ho chcem mať v postieľke alebo na cecku 😀 ja som dúfala, že začiatkom decembra budem rodiť, a nakoniec to bude až na vianoce 😠 no od štvrtka po poradni začnem skúšať všetko možné a musím to cez víkend nejako rozbehnúť!

mamazuzu
14. dec 2010

@shira_ ja sa tiez bojim vyvolavacky. pocula som, ze po nej su bolesti ovela horsie. ale tak to bol jediny nazor. ja som za to, ze babatko samo vie, kedy je jeho cas, tak vyvolavacky neuznavam. ale tak keby nebolo ineho vychodiska, jasne, ze beriem aj to 😒

mucka2505
14. dec 2010

@koriatko ano? nevedela som..davnejsie sme si pisali.. super 🙂