V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@shira_ hovoris mi z duse. mam uuuuplne rovnaky nazor. a dokonca by som nesla na vyvolavacku ani kvoli tomu, aby sme boli na vianoce doma, nakolko mam termin 22.12. radsej prezijem jedny vianoce v porodnici, ako takto neprirodzene tlacit babatko von vyvolavackou, ked este nie je pripravene...
tak baby, idem hodit sprchu, lebo za chvilu odchadzam na kontrolu. tak drzte palce, aby sa uz konecne nieco pohlo 🙂
@mamazuzu veď on je praveže dobre otočený 🙂 hlavičku má dole a popri brušnej stene má chrbátik, ruky a nohy má smerom dovnútra. Preto nejak necítim kopance rukami a nohami, lebo sú smerom k vútornostiam... No veď práve, to je jediné, čo ti povie, že je všetko ok - len pohyby...
@shira_ ani ja by som nechcela vyvolávačku, ani byť na Vianoce ešte s bruchom... Ja som tak isto myslela, že v prvej polovici decembra to už bude, aj všetky USG som mala také, že podľa veľkosti je o nejaký ten týždeň väčšie... No musíme našich drobcov začať nejak intenzívne prehovárať 🙂 Ešte je niečo, čo ideš skúsiť a ešte si neskúšala?
ahojte s tými pohybmi to mám aj ja úplne rozdielne, malá Dianka sa pohla pár x za deň a tento malý sa mrndolí podchvíľou
pri Didi mi pichli vyvolávačku v deň termínu, no poviem Vám potom som sa mordovala celú noc do 9 ráno a nie a nie sa otvoriť, potom mi od bolesti pichli Tramal i.m. a to bol horor, bola som ako zsrogovaná, malátna a bála som sa, že ako teraz idem rodiť a spolupracovať...
takže pri malom by som chcela, aby to prišlo samo
vo štvrtok idem na kontrolu a prietoky
minule mi Dr. povedala, vraj to skôr asi nebude
ahojte kocky, tak ja som bola v pondelok na prietokoch a CTG a vsetko v poriadku, potom som bola aj u svojej doktorky a dohodli sme sa ze v stredu mam ist do rizikovej poradni a nech doktor rozhodne co so mnou lebo zajtra uz mam termin, tak uvidim ci si ma budu chciet nechat v nemocnici alebo ma poslu domov. tak som zvedava ako to dopadne.
ženy napíšte, aké idete používať plienočky ? 😵 už máte kúpené?
@ivona2010 my sme pri Matejovi pouzivali Tesco, tie kvalitnejsie, nie tie gumene. Mali taky fialovy obal. Boli lacne, Tesco bolo vzdy otvorene takze ak sme zabudli kupit nic sa nestalo, a nikdy z nich nemal ziadne vyrazky. Ale teraz neviem ci ich este vyrabaju, budeme to musiet preskusat. Do porodnice som kupila Babylove z DM drogerie, tak uvidime. Ked budu dobre, mozno pri nich zostaneme, tiez su cenovo dostupne. Vobec nie je pravda, ze cim drahsie, tym lepsie, co som mala par vzoriek Pampers, bud mal z toho vyrazky alebo pretiekli....
co nove baby ? my uz mame po 🙂 Jarinko je perfisny 🙂
@kvojtanikova
áno na Pampersky som počula viac sťažností a hlavne, že rýchlo pretečú
ja som pri Didke používala z Lidl a boli super, ale balené len po 16 ks, no tak sme brali 4 bal. a bolo
O Tesco som tiež počula, viaceré maminy ich používali, už som na ne pozerala, len zasa neviem ktorá farba? Boli v akcii a prázdne regále 🙂
U mna to vyzera tak na buduci tyzden, som uplne zatvorena a hlavicka matka je este vysoko.... takze nerodim tento tyzden, v pondelok zase na kontrolu! a ked sa nieco pohne do vtedy, nechaju si ma tam.... a ked nie, cakame.
úplne Ťa chápem...chápeme 🙂
ešteže mňa zamestnáva Dianka, dnes sme prišli zo škôlky, vyzúvala ma celá natešená a mala z toho náramnú švandu...
@lulkax5 blahoželám a závidím 😉
@ivona2010 teraz majú aj newborn tesco plienky, tak som kúpila tie, také žlté, ale len to najmenšie balenie. však mi potom mm donesie keď sa minú, nechcem ísť nejak extrémne nabalená. a potom prejdem na tie mini- zelené asi (tie sú teraz namiesto tých fialových, čo všetci chvália) no a tej vyvolávačke by som sa najradšej tiež vyhla.
@danka135 ja mám poradňu vo štvrtok. myslím že do vtedy aj tak neporodím. nič sa nedeje, keď som už tolko vydržala, vydržím ďalej.
@bebaa juuuj ja sa stále spolieham, že to bude "hop", z ničoho nič vytečie voda alebo začnú kontrakcie a pôjde to. termín-netermín, už to neriešim.
@koriatko ešte som nič neskúšala, keď mm sexovať nejak nechce, aj som naznačovala a nič z toho 😀 bojí sa asi, že on to spustí 😀 😀 takže skúsim ten ricínový nápoj a horúcu vaňu, lenže čakám na nejaké "vnútorné vnuknutie", že už je ten správny čas.
muž ma volá na prechádzky, čo čumím, to je novinka... stále som ja musela jeho ťahať.
@shira_ co? preco mne nikto ziadnu rybu so salatom nesluboval? 😠 myslim, ze si zasluzime kvalitny majonezak v pripade, ze tam skysneme na vianoce. len sa obavam toho, co na to povedia nase babence v pripade, ze uz budu vyliahnute a my ich budeme kojit. asi sa nam za ten majonezak nepodakuju 😀
@shira_ no mi hovor, ja som bola dnes na kontrole a doktor zahlasil presne to, co som nechcela: ze od minuleho tyzdna vsetko po starom, ziadna zmena. tak som mu povedala, ze som dufala, ze uz to bude lepsie. to ho pobavilo, ze vraj este mam tyzden cas 😠 cssssssssssss mala som sa ho spytat, ci si to so mnou nevymeni 😝
@koriatko boze, tusim sme vsetky na tom rovnako. ja som dnesnu noc konecne spala. ale vcera, hotovy des. totizto kym sa ja pregulim na druhu stranu, to trva aj minutu a to ma vzdy preberie. a potom zacnem rozmyslam nad porodom, nad krpcekom a nad vselijakymi inymi blbostami a to sa tak preberiem, ze uz mam do rana dospate. no vcera som sa takto zobudila o druhej v noci, tak som zazala, ze si budem citat, ved to ma vzdy uspi. tak som citala do pol stvrtej, potom som zhasla, ze uz idem spat a ked sa o stvrtej nic nedialo aja som stale pozerala do plafonu, tak som vstala, isla som sa osprchovat a umyt zuby no a ze co budem - idem umyvat riady. tak som o pol piatej umyvala riady. no neviem, ci som normalna 😝
@bebaa rozhodla som sa dnes, ze presne toto bude moj pripad. ze ved na co sa budem vysilovat falosnymi kontrakciami celu noc. na mna to pride zhurta, plodovka odtecie a za dve hodky je mala na svete. dnes som ju s tymto mojim skvelym planom oboznamila, tak uvidime, ci si da povedat 😀
inac baby, dnes som bola na kontrole a sestricka ma vyslovene dokopavala k tomu, ze je najvyssi cas zapojit manzela, aby to tam dolu postuchol trochu, lebo ze vraj tam inac skysnem cez vianoce. uplne vazne mi to vravela, ze aby som sa tomu nesmiala, ze vlastne ejakulat je presne to, co pichaju ako vyvolavacku. som jej vravela, ze ja som ho uz presviedcala, ale ze on nechce, lebo sa boji, aby malej neublizil. povedala, ze sa absolutne nemame coho obavat, lebo babatko je uz v porodnych cestach, ze nie je sanca mu ublizit. ze toto zarucene zabera (no ale asi nie vsetkym). takze dnes ideme na to. muz teda ale nie je velmi nadseny a pravdu povediac ani ja nie. tak ale co nespravim, aby sa to trocha pohlo 😝

@mamazuzu no, ja som to počula od všetkých, čo im vyvolávali. ale keď budem týždeň po termíne, tak s tým súhlasím, radšej vydržať a dať bábo von v poriadku, ako by malo mať už v brušku problémy. určite by som nešla teda na vyvolanie "len tak" kvôli dátumu alebo že nejaký doktor má vtedy službu a pod. to je na figu.