icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

koriatko
16. dec 2010

@larmimi najhoršie je, že mne sono robili naposledy už straaaašne dávno, takže posledné 2 mesiace ani neviem, aké je asi veľké... Keby som to priebežne vedela, ako väčšina báb, tak by som bola kľudnejšia... 😒
Inak ty máš už všetky príznaky blížiaceho sa pôrodu... asi si malý z teba robí srandu 😀

mamazuzu
16. dec 2010

@larmimi no fasa, tak to si ma teda nepotesila, ze mas vsetky priznaky a este nic. lebo ja teda nemam priznak ani jeden. no nic, prestanem malu zakrmovat, lebo ona potom zo mna nikdy nevylezie 😵

mamazuzu
16. dec 2010

@koriatko ja tiez neviem vahu babatka, aj ked mi sosno robiav kazdej poradni. ale ja sa radsej nepytam, lebo to aj tak nie je presne a okrem toho, nechcem sa vystresovat. keby mi povedali, ze mala ma uz 5 kg, tak by som asi chytila depku z toho, ako ju vytlacim 🙂

kvojtanikova
16. dec 2010

@mamazuzu a kolko tak asi pribera babatko teraz kazdy den? Moje malo uz 6.12. 3000 gramov, tak ak mam vydrzat do Silvestra tak ja ozaj asi budem mat dakeho slona....

larmimi
16. dec 2010

@koriatko no ja som mala tiez len prietoky a tam babo nevidno poriadne teda aspon moj dr. ho nepozeral a ked sa robilo sono co sa babo ozaj pozeralo bol otoceny chrbtom...tak sa len modlim aby bolo vsetko ok 😒
@mamazuzu ja osobne by som brala porod az po vianociach aby som nenechavala prvu dceru doma bezo mna ☹
ale vobec nemusis mat take priznaky a mozes ist kludne zajtra...odtecie ti voda a je to.. 😉 a ja uz mam tie priznaky asi dva tyzdne 😀

larmimi
16. dec 2010

@kvojtanikova ja som pocula ze stvrt kg za tyzden 🙂

mamazuzu
16. dec 2010

@kvojtanikova
@larmimi hej, to som citala aj ja, ze 250 g za tyzden by malo babulo priberat teraz.

mamazuzu
16. dec 2010

@larmimi no na to sa aj ja spolieham, ze odtecie plodova voda a ideme na to. este som sa teda pytala maminy, ze ci si to nahodou nepomylim s tym, ze som sa pocikala 😀 . ze to teda nie, ze to je taka supa, ze to tecie po nohach... 😅

kvojtanikova
16. dec 2010

@mamazuzu no fasa... takze to sa asi budem blizit ku 4 kg.... kto toto vytlaci???

nya
16. dec 2010

Mna v noci chytili take "menstruacne bolesti". Trvalo to 2 hodiny, o tretej som konecne zaspala a teraz rano znova.
Nezda sa mi ale, ze by sa to v nejakych intervaloch nejak vyrazne zhorsovalo a potom zlepsovalo ale brusko mi pri tom tvrdne.
Mali ste to niekto?... moze to byt zacinajuci porod?

kvojtanikova
16. dec 2010

@nya asi hej, mna pri Matejovi tiez boleli krize a trochu brucho, tak od rana ale nie nejak intenzivne, a poobede sme sli k doktorovi a on si ma tam uz nechal. On to potom sice asi trochu urychlil lebo mi dal oxytocin aj mi pretrhol plodovy vak, ale Matej sa narodil o 22 vecer.

koriatko
16. dec 2010

@nya ja mám tiež sem tam také ako menštruačné bolesti, ale brucho mi pritom netvrdne... Trvá to už tak 2 týždne. Ale tebe keď tvrdne brucho tak to môže byť kľudne začínajúci pôrod, ale malo by to byť pravidelné a stupňujúce sa. Inak to môžu byť len falošné kontrakcie - poslíčkovia.

nya
16. dec 2010

Ja som to tvrdnutie a poslickov nemala nikdy, az minuly vikend prvy krat som pocitila, ze mi tvrdne brusko, tak to neviem nejak posudit.
Teraz sa mi trochu ulavilo, tak uvidim co sa bude diat dalej.
Dakujem vam za rady 🙂

larmimi
16. dec 2010

@mamazuzu no...ked ti odtecie naraz...moze ti odtekat po troskach ...vtedy sa musi robit test ci je to plodova voda... 😒

larmimi
16. dec 2010

@mamazuzu ja teraz hovorim, skoda ze nemam sestru alebo manzela gynekologa...by tu plodovku prepichol kedy by som chcela, nie ?

mamazuzu
16. dec 2010

@kvojtanikova no mna moj gynekolog este pred mesiacom upozornilna to, ze on tovidi na 4-kilove babo, takze ja s tym teraz tak akosi ratam. tak ani neriesim, kolko mala vazi teraz.
@larmimi tak aj toto som uz pocula, ze plodova voda moze odtekat v malych mnozstavach aj niekolko hodin. a preco sa to testuje, ci je to plodova voda? co to ine moze este byt? 🙄

kvojtanikova
16. dec 2010

@mamazuzu jeej pozeram ze vsetky sme akosi vypli PC okolo 10:00 a znovu zapiname teraz. Ja som si teda dobre pospala dve hodinky🙂 Teraz mi uz o chvilu pride klient na doucovanie.
No ja neviem ci sa robi test, ked plodovka odteka pomaly, ono by to mohol byt este moc, ale myslim ze by sa to malo dat rozlisit, ci nie?

mamazuzu
16. dec 2010

@kvojtanikova no, ja som si tiez schrupla na hodinku a teraz som dokoncila mnam obedik. sama som sa pochvalila, aka som sikovna 😝 .
A to by sme sa mohli vazne takto pocikat z nicoho nic, ze by sme ani nezistili, ze cikame? 😖 no to sa mi zda divne. ale uz mamina mi spominala, ze sa robi nejaky test, ci to je alebo nie je plodovka. no fakt by ma zaujimalo, co ine ako plodovka to moze byt. pochybujem, ze ten moc 😅

larmimi
16. dec 2010

@mamazuzu no aby sa presvedcili ze je to plodova voda 😉 lebo to nespoznas tak dobre,moze to byt moc..vytok, v takom malom mnozstve to nerozoznas dobre..

adupal
16. dec 2010

Dnes som bola v rizikovej poradni, kvôli tlaku 150/90. Robil mi usg, malá ma 3134g a že by mala mať viac. Povedal mi že sa začínam otvárať a v knižke mám zapísané 2,5 cm, to som tak otvorená?

danka135
16. dec 2010

ahojte maminky, tak ja uz skoro mam jeden den prenasania skoro za sebou, necitim sa vobec nejako unavena ci proste ina, dnes som povysavala, poupratovala, a vyvesala pradlo, no som zvedava kolko bude chciet byt malinky v brusku, dufam ze sa rozhodne do konca tyzdna, lebo doktor povedal ze ked nie tak som od pondelka v nemocnici, a potom by mi to vyvolali, a to moc nechcem.

slniecko_z
16. dec 2010

@adupal to skor asi dlzka krcku bude

shira_
16. dec 2010

tak som nakoniec pospala aspoň od 7 do 10:00 tak sme do poradne išli až potom. dr. hovoril, že keď mi je na vracanie-to je už normálne. doniesla som si z lekárne helicid proti kyseline, železo a také šumienky na trávenie. takže mi je trochu lepšie ale bojím sa aj jesť. inak nález bez zmeny, krčok 1,5cm a zatvorený, išla som aj na monitor a trochu pozrela pôrodnicu. malého pochválili, akurát sa tak pekne hýbal 🙂 a sestrička mi popriala, aby som skoro prišla naspäť 😀 mám prísť zase v nedeľu na kontrolu.

shira_
16. dec 2010

@danka135 ty si riadne aktívna.. ja som už dosť lenivá a po dnešnej noci aj nevyspatá 😒

bohumka
16. dec 2010

mne pri prvej malej odteklala voda postupne, ale im sa to nepotvrdilo, lebo to bolo na klasickú vložku a na tej sa to vraj nedá zistiť. musí to byť na tej ich nemocničnej. To som sa ale dozvedela od jednej sestričky po dvoch dňoch čo som bola v nemocnici a vtedy už sami uznali, že vody mám málo. Škoda, že mi to dovtedy nikto neveril. Potom mi dali niekoľko vyvolávačiek, prepichli vodu, ktorá už bola sivo-zelená, ja som sa pritom neotvárala a malá sa dusila ť-krát omotaným pupočníkom, ako som už spomínala. Skrátka des, preto sa teraz stresujem. Mám však vybratú inú pôrodnicu a snažím sa stále niečo robiť, aby sa to spustilo samo. Všetko mám vyupratované, napečené, len nech je na Vianoce všetko nachystané. Aj tak mám taký pocit, že bábo príde až po novom roku.

79zuzana
16. dec 2010

ahojte maminky.... tak sme sa uz konecne dockali aj my. Mala Zuzanka sa nam narodila 14.12.2010 rano o 8:21 s uctyhodnou vahou 4635 gramov. Priebeh porodu radsej neopisujem, skoncili sme s pouzitim vakua. Epidural som nemala, lebo som najprv nechcela a potom som uz nestihla 😉 V kazdom pripade sme to zvladli, malicka je nadherna a zdrava. Domov sme sa vratili vcera vecer, kedze sme sa uz obe citili ok. Prikladam aj fotky... prva je priblizne 10 minut po porode 🙂 a druha asi o dalsich 20 minut

andrea0903
16. dec 2010

@79zuzana blahozečlame mala je nadherna a ten pohlad stastnej maminky stoji zato......do dalsieho zivota len to najlepsie zelame a hlavne mnoho mliecka 😀 a vaha perfektna

79zuzana
16. dec 2010

@andrea0903 dakujeme velmi krasne 🙂

koriatko
16. dec 2010

@79zuzana gratulujem, malá je zlatučká 🙂 a váhu má naozaj úctyhodnú. Nech sa vám darí a nech čoskoro zabudneš na ten hrozný zážitok z pôrodu...

ivona2010
16. dec 2010

@79zuzana Gratulujem, krááásne bábo 🙂