V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@mamazuzu a kolko tak asi pribera babatko teraz kazdy den? Moje malo uz 6.12. 3000 gramov, tak ak mam vydrzat do Silvestra tak ja ozaj asi budem mat dakeho slona....
@koriatko no ja som mala tiez len prietoky a tam babo nevidno poriadne teda aspon moj dr. ho nepozeral a ked sa robilo sono co sa babo ozaj pozeralo bol otoceny chrbtom...tak sa len modlim aby bolo vsetko ok 😒
@mamazuzu ja osobne by som brala porod az po vianociach aby som nenechavala prvu dceru doma bezo mna ☹
ale vobec nemusis mat take priznaky a mozes ist kludne zajtra...odtecie ti voda a je to.. 😉 a ja uz mam tie priznaky asi dva tyzdne 😀
@kvojtanikova ja som pocula ze stvrt kg za tyzden 🙂
@kvojtanikova
@larmimi hej, to som citala aj ja, ze 250 g za tyzden by malo babulo priberat teraz.
@mamazuzu no fasa... takze to sa asi budem blizit ku 4 kg.... kto toto vytlaci???
Mna v noci chytili take "menstruacne bolesti". Trvalo to 2 hodiny, o tretej som konecne zaspala a teraz rano znova.
Nezda sa mi ale, ze by sa to v nejakych intervaloch nejak vyrazne zhorsovalo a potom zlepsovalo ale brusko mi pri tom tvrdne.
Mali ste to niekto?... moze to byt zacinajuci porod?
@nya asi hej, mna pri Matejovi tiez boleli krize a trochu brucho, tak od rana ale nie nejak intenzivne, a poobede sme sli k doktorovi a on si ma tam uz nechal. On to potom sice asi trochu urychlil lebo mi dal oxytocin aj mi pretrhol plodovy vak, ale Matej sa narodil o 22 vecer.
@nya ja mám tiež sem tam také ako menštruačné bolesti, ale brucho mi pritom netvrdne... Trvá to už tak 2 týždne. Ale tebe keď tvrdne brucho tak to môže byť kľudne začínajúci pôrod, ale malo by to byť pravidelné a stupňujúce sa. Inak to môžu byť len falošné kontrakcie - poslíčkovia.
Ja som to tvrdnutie a poslickov nemala nikdy, az minuly vikend prvy krat som pocitila, ze mi tvrdne brusko, tak to neviem nejak posudit.
Teraz sa mi trochu ulavilo, tak uvidim co sa bude diat dalej.
Dakujem vam za rady 🙂
@kvojtanikova no mna moj gynekolog este pred mesiacom upozornilna to, ze on tovidi na 4-kilove babo, takze ja s tym teraz tak akosi ratam. tak ani neriesim, kolko mala vazi teraz.
@larmimi tak aj toto som uz pocula, ze plodova voda moze odtekat v malych mnozstavach aj niekolko hodin. a preco sa to testuje, ci je to plodova voda? co to ine moze este byt? 🙄
@mamazuzu jeej pozeram ze vsetky sme akosi vypli PC okolo 10:00 a znovu zapiname teraz. Ja som si teda dobre pospala dve hodinky🙂 Teraz mi uz o chvilu pride klient na doucovanie.
No ja neviem ci sa robi test, ked plodovka odteka pomaly, ono by to mohol byt este moc, ale myslim ze by sa to malo dat rozlisit, ci nie?
@kvojtanikova no, ja som si tiez schrupla na hodinku a teraz som dokoncila mnam obedik. sama som sa pochvalila, aka som sikovna 😝 .
A to by sme sa mohli vazne takto pocikat z nicoho nic, ze by sme ani nezistili, ze cikame? 😖 no to sa mi zda divne. ale uz mamina mi spominala, ze sa robi nejaky test, ci to je alebo nie je plodovka. no fakt by ma zaujimalo, co ine ako plodovka to moze byt. pochybujem, ze ten moc 😅
Dnes som bola v rizikovej poradni, kvôli tlaku 150/90. Robil mi usg, malá ma 3134g a že by mala mať viac. Povedal mi že sa začínam otvárať a v knižke mám zapísané 2,5 cm, to som tak otvorená?
ahojte maminky, tak ja uz skoro mam jeden den prenasania skoro za sebou, necitim sa vobec nejako unavena ci proste ina, dnes som povysavala, poupratovala, a vyvesala pradlo, no som zvedava kolko bude chciet byt malinky v brusku, dufam ze sa rozhodne do konca tyzdna, lebo doktor povedal ze ked nie tak som od pondelka v nemocnici, a potom by mi to vyvolali, a to moc nechcem.
@adupal to skor asi dlzka krcku bude
tak som nakoniec pospala aspoň od 7 do 10:00 tak sme do poradne išli až potom. dr. hovoril, že keď mi je na vracanie-to je už normálne. doniesla som si z lekárne helicid proti kyseline, železo a také šumienky na trávenie. takže mi je trochu lepšie ale bojím sa aj jesť. inak nález bez zmeny, krčok 1,5cm a zatvorený, išla som aj na monitor a trochu pozrela pôrodnicu. malého pochválili, akurát sa tak pekne hýbal 🙂 a sestrička mi popriala, aby som skoro prišla naspäť 😀 mám prísť zase v nedeľu na kontrolu.
mne pri prvej malej odteklala voda postupne, ale im sa to nepotvrdilo, lebo to bolo na klasickú vložku a na tej sa to vraj nedá zistiť. musí to byť na tej ich nemocničnej. To som sa ale dozvedela od jednej sestričky po dvoch dňoch čo som bola v nemocnici a vtedy už sami uznali, že vody mám málo. Škoda, že mi to dovtedy nikto neveril. Potom mi dali niekoľko vyvolávačiek, prepichli vodu, ktorá už bola sivo-zelená, ja som sa pritom neotvárala a malá sa dusila ť-krát omotaným pupočníkom, ako som už spomínala. Skrátka des, preto sa teraz stresujem. Mám však vybratú inú pôrodnicu a snažím sa stále niečo robiť, aby sa to spustilo samo. Všetko mám vyupratované, napečené, len nech je na Vianoce všetko nachystané. Aj tak mám taký pocit, že bábo príde až po novom roku.
ahojte maminky.... tak sme sa uz konecne dockali aj my. Mala Zuzanka sa nam narodila 14.12.2010 rano o 8:21 s uctyhodnou vahou 4635 gramov. Priebeh porodu radsej neopisujem, skoncili sme s pouzitim vakua. Epidural som nemala, lebo som najprv nechcela a potom som uz nestihla 😉 V kazdom pripade sme to zvladli, malicka je nadherna a zdrava. Domov sme sa vratili vcera vecer, kedze sme sa uz obe citili ok. Prikladam aj fotky... prva je priblizne 10 minut po porode 🙂 a druha asi o dalsich 20 minut
@79zuzana blahozečlame mala je nadherna a ten pohlad stastnej maminky stoji zato......do dalsieho zivota len to najlepsie zelame a hlavne mnoho mliecka 😀 a vaha perfektna
@andrea0903 dakujeme velmi krasne 🙂

@larmimi najhoršie je, že mne sono robili naposledy už straaaašne dávno, takže posledné 2 mesiace ani neviem, aké je asi veľké... Keby som to priebežne vedela, ako väčšina báb, tak by som bola kľudnejšia... 😒
Inak ty máš už všetky príznaky blížiaceho sa pôrodu... asi si malý z teba robí srandu 😀