V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Babule ahojte, prave som prisla z nemocnice, rano som zacala spinit.....som 6+4, srdiecko bolo krasne vidno, len ma chcela dr. hned hospitalizovat, kvoli tym predchadzajucim 2 potratom, vypytala som sa domov, ale ak by nieco, hned nastupujem na oddelenie, tak mi drzte palce, ak sa nebudem ozyvat, som v nemocke
Avanka drz sa!!! A hlavne vela vela oddychuj!!!
Držím palčeky avanka, nech to dobre dopadne
Poznám jednu babu , ktorá tiež mala a ešte aj má psíka, bývajú v čínžáku tak sa bála že ako to bude zvládat a predstavte si ked sa to malé narodilo ten pes sa od nej ani nepohol, strážil ju , spával pri postielke a ked sa pohla alebo zamrnčala tak hned brechol :DD ,
Avankaaaaa, drzim palce, aj na nohach, nech je vsetko ok! 😵
to je zlate s tym havom, si nemusia kupovat ten babysiting, ci ako sa to vola 😀
tak dúfam, že aj náš bude taký strážca 😀 a že sa zmieri s tým, že už nebude najväčší ciciak v rodine 😀 myslím si, že aj detičky, ktoré vyrastajú v rodine so psíkom, sú potom odolnejšie voči tým alergiám, lebo získavajú už protilátky od mamy a potom si ich dotvárajú aj samé, keďže od malička sú s nimi v kontakte...ale, či je to fakt pravda, to neviem 😅 len sa tým utešujem 😀
ozaj baby a s tými aniónovými vložkami a intímkami máte niektorá už skúsenosti? http://www.ekofamilia.sk/shop/2/damska-hygiena prikladám aj link, aby ste si to pozreli...počula som o nich už dávno, aj som sa chystala ich kúpiť, ale nejak som sa k tomu predtým nedostala. Ale zvažujem, že si ich teraz zaobstarám...
ozaj bambulky a s tými aniónovými vložkami a intímkami máte niektorá už skúsenosti?
http://www.ekofamilia.sk/shop/2/damska-hygiena ... počula som o nich už dávno, aj som sa chystala ich kúpiť, ale nejak som sa k tomu predtým nedostala. Ale zvažujem, že si ich teraz zaobstarám...
ahojte tehulky!
ako sa mate? tie kremiky proti striam - odkedy planujete sa s nimi kremovat? este je na to dost casu, nie?
ja sa mam celkom fajn, skoro necitim ze som tehu 😎 bolia ma prsia a furt mam nejaky plny mocak 😀 inak pohodicka, brusko je vacsinou celkom kludne. 😉 mam uz aj fotku machulky, mame 5 mm 😵 uz sa tesim na srdiecko!!
vy ste to uz niekomu prezradili? u nas to uz vedia jedni rodicia, moja sestra a jedna kamaratka, (a to sme sa snazili tajit) 😀
lili, tie anionove osobne nepoznam, ale jedna kamaratka jej ich odporucala.. ale ja v tehu radsej nechcem experimentovat 😅
veď ja ja som sa toho bála lauri, ale na tej stránke som čítala, že sú veľmi vhodné v tehu, aby si predišla všelijakým zápalom a pod. No uvidím, ešte niečo vypátram na nete ohľadom toho... 🙂
A čo sa týka toho, či sme to niekomu povedali, tak ja to tiež nechcem zatiaľ nejak rozkrikovať po okolí, ale strašne ma to pečie a každý deň to niekomu novému vyzradím 😅 zatiaľ to vie mamina, segra, brat, teta a najlepšie kamošky(3). Všeci máme problém udržať to v sebe a statočne bojujeme 😉 drahý to ešte tiež nevie, lebo je momentálne v zahraničí, ale neviem, či vydržím ešte týždeň, kým príde. Chcela som mu to povedať osobne, ale asi to už nevydržím a poviem to, keď budeme na skype 😝 hlavne, keď ma chytia tie depkovské stavy, tak chcem, aby to už vedel...
a krémovať sa podľa mňa treba už teraz, možno to nemusia byť ešte nejaké špeci tehu krémiky, ale pokožku už treba mazať, aby bola pripravená 😉
Lili, mavas casto mykozy? ja som teraz (klop-klop) dlho nemala, tak dufam, ze to vydrzi. Ale ak by sa mi vratili, tak nad tymi intimkami asi pouvazujem 🙂 ved ake ine zapaly by mohli byt?
Minule ma tak napadlo, ze ak vsetko dobre pojde, tak aspon rok nebudeme mat menstruaciu, no nie je to parada? 😀
a kde mas draheho? to bude prekvapenie ked sa vrati 😉 ja tiez zijem v zahranici, ale nastastie sme obaja v jednej krajine... no ale ohladne buducnosti sa este uvidi....
ako to vy chcete urobit? 🙂 je na sluzobke, alebo dlhsie..? skus to vydrzat a povedat mu to osobne 😵
Niekedy som mávala mykózy dosť často, ale klop klop aj ja, teraz mám dlhšie pokoj. Jedla som aj veľa veľa sladkostí, ale opäť ťukám, lebo v tehu ma zatiaľ sladké neberie...čo som celkom rada. Ale mávala som veľké problémy aj so zápalmi močových ciest, tie pravidelne, už chronické, hlavne vždy keď som niekam vycestovala. A tie intímky sú vraj dobré aj na to.
Drahý pracuje v zahraničí, ja som v SR. No neviem, ako to bude, keď bude malinké, bude chodiť domov častejšie a asi bude musieť pouvažovať nad návratom. Ale to zatiaľ nechcem riešiť, lebo ma potom chytajú kadejaké úzkostlivé stavy...dúfam, že to bude dobré a budem to zvládať...
lauri ahoj, ako to, ze este nie si v tabulke? 😅 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/sasettka/alb...
u nas to vie len mm, dalsie mm - moja mama 🙂)) a sestra, tod vsio....takze zatial je tajomstvo len v mojej rodine 🙂 ale je to veru tazke udrzat...vzdy, ked sme s dakym, tak si len kuseme do jazyka 🙂))
mno, ako vidim, zacnem sa poriadne kremikovat 😅
je to fakt ťažké udržať 🙂 a kedy to teda chcete povedať okoliu?
najblizsej rodine urcite az po navsteve doktora....a ostatnym uuuuplne najlepsie az dakedy koncom prveho trimestra, hadam to zvladneme 😅
ahojte 🙂
ja mam 27 rokov a zijem v nemecku.. termin mam zatial vypocitany na 9.12. (podla fertilityfriend) no a meno pre babo? netusim 🙂
my sme chceli povedat po ukoncenom 3. mesiaci, ale akurat na zaciatku 3. bude velka svadba, kde bude vacsina nasich priatelov.. tak neviem.. bud si vymyslim nejaky zapal mocovych ciest a antibiotika kvoli alkoholu, alebo to vsetkym povieme... 😉 neviem..
lily, ty uz mas chute? ja ziadne zvlastne nemam, dokonca aj pachy a vone vnimam ako vzdy ☹ nie je to divne?
Lenže mne povedal doktor, že mám prísť až v 12tt. Pokiaľ nebudú problémy, čo dúfam nebudú...takže to je vlastne koniec I. trimestra 🙂 zdá sa mi to nejak dlho...nie žeby som tam chcela vysedávať nejak často, ale chápete to, stále to chcete vidieť, či je o.k. a tak...myslím, že môjmu Dr. budem liezť poriadne na nervy, lebo už teraz, keď som tam chodila, furt som prišla s nejakou novinkou, čo som sa dočítala v nejakej múdrej knihe, alebo na nete 😅 myslím, že takýchto pacientov doktori "zbožňujú". Ale keď mňa všetko strašne zaujíma a potom sa ho veľa vypytujem 😀
Lauri myslím, že to je v poho. Mne chute vadili len 1tt, toto mi príde trochu divné ale hormóny sú hormóny. To som ešte ani nevedela, že som tehoš. Potom ďalšie týždne som začala byť taká divná a všetko mi bolo jedno a tak...a začali ma bolieť prsia (hrozne, teraz už našťastie menej), aj mi tak navreli, ale stále som si myslela, že to je len pred mrchou, lebo už som to tak párkrát mala, ale nie v takej intenzite. Aj brucho ma bolelo ako na mrchu. No a keďže som mala cyklus nie normálny 28 dňový ale ja mávam 42-46 dňový, tak hneď po prvom dni meškania som kúpila dva testy a riadne silné 2 prúžky!!! Takže som to zistila až v 6tt. A čo sa týka chutí, už som to tu písala, že som niekde čítala, že pokiaľ sa stravuješ sa ok, tak by si nemala mať nejaké divné chute, lebo vraj dávaš bábätku, čo potrebuje. Nemusí to byť 100% pravda a jasné, že si nemyslím, že baby, ktorým je zle, sa hneď musia aj zle stravovať. Jasné, že to tak nemusí byť. Ale myslím si, že niečo bude na tom, že keď si tvoje telo nič výnimočné nepýta, tak asi mu dávaš všetko, čo potrebuje. Ja som napríklad mala veľkú neresť sladkosti, okrem toho som sa snažila jesť aj zdravé veci, pila som čajičky a tak...a odkedy som tehu, na to sladké zatiaľ nemám chuť a to som rada... 🙂 ktovie ako dlho mi to vydrží, keď tu tak mudrujem 😅 takže nemaj strach, asi je všetko tak, ako má byť 😉
aha tam som sa pomýlila, myslela som vône v tom 1 tt 😉
fenkalili, v 1tt ti vadili vone? ved to si este nevedela, ze vobec otehotnies, ci? 😅
ja tiez nepozorujem okrem nechuti na cokoladu nejake zmeny, jedine dnes mi bolo tak fselijak od rana....co som este nemavala....ale asi som na to prisla...radsej na ranajky poriadny chleba s maslom, nie banan, ako dnes....ten mi asi nespravil dobre 🙂)))
a ten tvoj doktor ta ma rad, neboj 🙂))) ale mal by ti aj pred tym 12tt robit nejake vysetrenia, krv, moc, a tak....to vobec dovtedy nemas prist? 😕
lauri, uz som ta tam supla 😉 no je to na vas, ako sa rozhodnete na tej svadbe.....ja uz som mala akoze mocak...teraz cez sviatky....ale nemam pred sebou ziadnu akciu, aby som si musela vymyslat zas nieco nove 😅
Ja to mám s tými chuťami tak,že zo začiatku tehu mi nechutila káva,pripadala mi tak divne,ale teraz mi už chutí -- aspoň zatiaľ. No a uhorky - tak tých zjem na posedenie celý pohár.Ale chutia mi len také malinké.A iné chute asi ešte prídu. 😉
Nie sasettka, ja som myslela v naozajstnom 1tt, nie tom knižnom 😉 ja som totiž otehotnela hneď po mrche, mala som nejak divne tie plodné dni, tesne pred a tesne po, keďže celý cyklus som mala nejaký posunutý... 😅 a vtedy som ešte nevedela, že som tehu, lebo sme sa snažili už rok a polo a nič, tak som myslela, že to tak ľahko nepôjde...ale teraz viem, že som už bola tehoš vtedy. A bolo mi to divné, že mi vadili vône, a na niektoré jedlá som nemohla ani pomyslieť. To sa aj v robote smiali, že či nie som tehu a ja na to, že asi ťažko, lebo by som musela byť len v prvom tt a to ešte predsa nemôžem mať chute a vône...ale ako vidím mýlila som sa 😉 a po 1tt mi to úplne prešlo.
No a keď som to zistila, mala som výčitky, lebo cez sviatky som si dala aj alkohol, ako na truc, týždeň pred sviatkami sme mali tiež oslavu, tak aj tam som pila víno...našťastie nie nejak veľa, ale predsa a bála som sa. A mala som výčitky aj z toho, že tie teho vitamíny som začala jesť až v 6tt. To je nevýhoda toho predĺženého cyklu...dúfam, že to bude o.k. a malinké má, čo potrebuje a to víno, čo som vypila mu nejak neuškodilo... 😖
Ja som tiež pila víno na oslavách ešte v 1 a 2 tt,ale keď sa po 2 týždňoch potvrdilo,že som tehu,tak už som nepila nič. Ja som sa tiež pýtala biotronika,u ktorého som bola a povedal,že to nevadí.Tak aj ja dúfam. A babatko sa vyvíja do tretieho mesiaca,tak myslím fenkalili,že aj keď si vitamínky začala brať až teraz,určite mu ešte niečo dobré poskytneš.. 🙂
aj ja som si davala pred ovulkou nejake to vinko....ale baby tu na mk vravia, ze sa babatko na nas nervovy system napaja az dakde v 5tt....tak by alkohol dovtedy nemal nijako vadit 😅
fenkalili, no som z toho tvojho cyklu cela zmatena.....ale teda oki 😅 😉
dakujem za ukludnenie 😉 najradsej by som mala vsetky priznaky aby som sa citila kludne, ale zase na druhej strane, kto chce dobrovolne objimat zachodovu misu, ze? 😀 mne uz parkrat bolo trochu divne od zaludka, ale len tak slabo, takze to som si mozno len namyslala..
som z toho tehu dost vyvalena, snazili sme sa dlllho, takze som pomaly prestavala verit, ze sa to podari.
lily, ale tvoj dr. by mal aspon potvrdit tehu... a nie objednat ta na 12 tt 😢 ale inak mne tiez krv nebrali, iba uzv... ale to bol "len" zastupujuci gyn., ten moj mal dovolenku... ten bude sklamany, ze mi nemohol sam oznamit tu krasnu vetu, ze som tehu 😅 😝
sasetka, dakujem, takze k vam uz oficialne patrim 😵
deni, z toho vina si nic nerob... ved si nemohla vediet, ze si tehu. ono to aj tak nejaku dobu trva, kym sa babo napoji na tvoj krvny obeh, takze to urcite bude ok 😉
ozaj, a kedy to chcete oznamit vasim sefom ? 😅
Ja to mám ľahšie,lebo som sama sebe šéfom,ale sestra to vie,rodičom to chcem povedať teraz niekedy a známym a a spolupracovníkom by som to chcela chcela povedať na konci druhého mesiaca,ale tiež neviem ako to vydržím..
Ja som už u Dr. bola, robil mi utv a potvrdil tehu, videli sme už aj srdiečko a bral mi aj krv, výsledky by mali byť o dva týždne. Potom mi robil nejaké cievne vyšetrenie vaječníkov, či čo to bolo, ale každopádne tým vylúčil mimomaternicové teho ... tiež sa tešil, lebo vedel, že už sme sa snažili, aj keď sme to ešte nebrali nejak tragicky, takže som bola tiež prekvapená, keď som zistila, že som teho. A potom mi povedal, že keď nebudú žiadne problémy, tak stačí prísť až v 12tt, mám doniesť aj moč. Pýtal sa ma, ako sa cítim a tak...on je zlatý a pripadá mi, že sa celkom snaží...to my tehulky sme také citlivé na seba a ne tie naše larvičky, ale oni doktori sú na to zvyknutí, tak im to až tak nepríde...pýtala som sa, či sa už dá vidieť, či je jedno alebo nebodaj viac, lebo máme na to predispozíciu, tak vravel, že zatiaľ sa zdá, že len jedno a aj do karty napísal len jedno... 🙂

To máš dobré zahrinka, že máš fenku, fenky sú také maminy 🙂 segra má fenku a tá je veľmi zlatunká a kľudná ...ale ja mám psíka a do teraz to bol taký náš miláčik, stredobod pozornosti, tak dúfam, že nebude žiarliť... 😒