icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

f1
17. dec 2010

dominik 😀 10.12.2010 3400g , 50 cm.
ga porodnica mala tu cest mat klientky modreho konika. 😀 😉 ze?
@marika1977

shira_
17. dec 2010

@danka135 ja tiež tak podobne. sem tam mi stvrdne brucho, asi tak raz za hodinu, ale vôbec ma to nebolí. kašlem na to, idem upratovať. dnes som aj ja nejako moc aktívna tak to využijem. stretla som kamošku, tá mi radila, nech doktorov už v nedeľu v nemocnici ukecám na vyvolávačku, že tak či tak mi budú musieť v stredu-štvrtok vyvolávať pôrod, že už je to pre malého aj tak jedno. ale ja stále dúfam že to pojde samo ☹
inak ten helicid čo mi dali včera proti kyseline, je super. berie sa 1x ráno pred jedlom. pažerák ma prestal bolieť aj páliť, mohla som sa dnes najesť bezbolestne a nechcelo sa mi vracať. obrovská úľava 😵

shira_
17. dec 2010

@f1 no teda, aj ty v predtermíne??? blahoželám 🙂 🙂

nya
17. dec 2010

@larmimi
Ono to neni asi az take vynimocne s tym pomalym odtekanim plodovej vody. Ja som to pocula uz vela krat. Moja kolegina takto predcasne porodila v 35. tyzdni teraz v oktobri. V piatok isla na pohotovost, ze asi jej odteka voda. Spravili jej test a povedali, ze sa to neda celkom urcite ci je to plodova voda. Cez vikend jej to pomaly odtekalo dalej, v pondelok isla k lekarovi a stale si neboli celkom isty... v utorork jej uz robili cisarsky kvoli nedostatku vody.

Ja sa toho tiez trochu obavam, aby som to postrehla, ak sa mi to stane.

larmimi
17. dec 2010

@nya ved to...to nie je bohvieco 😒

danka135
17. dec 2010

@shira_ no ja som dnes neni moc aktivna, akurat teraz som si hodinku pospala, ja by som tiez nechcela aby som mala vyvolavacku ale ak sa to do pondelka samo nerozbehne tak sa tomu asi nevyhneme, ja len dufam ze do konca vikendu bude chciet ist nas drobec von sam, snazim sa ho na to prehovorit, uvidime ci maminku posluchne 🙂

shira_
17. dec 2010

@danka135 ty si bola aktívna včera 😀 ja nakoniec namiesto upratovania sedím pri pc. a potom sa čudujem, že malý len čučí v bruchu 😕

danka135
17. dec 2010

@shira_ no ja ho musim stuchat trosku aby sa hybal

feb13
17. dec 2010

Caute, tak uz aj my mame doma maleho Janka, narodil sa v sobotu, 3650g 52cm 🙂 ale bol to teda tazky porod... neviem ci to kvoli magnezia, uz som ho mesiac nebrala, mozno to nebolo tym ale moja maternica akosi nevedela co ma robit. Prepacte ale nemam cas citat predchadzajuce prispevky, blahozelam vsetkym ktore uz porodili a ostatnym drzim palce, nebojte sa da sa to zvladnut, hlavne nerieste nic ine len "prezit tuto chvilu" pocas kontrakcii a medzi nimi oddychovat.

79zuzana
17. dec 2010

@koriatko
@ivona2010
DAkujem vam velmi pekne.... vsetko to prebolelo, len co som zbadala nasho anjelika 🙂

79zuzana
17. dec 2010

@danka135
@bebaa
dakujeme 🙂 rodila som v Irsku a tu sa bezne prepusta uz aj po siestich hodinach od porodu ak nebol ziaden problem... my sme sa trosku trapili, tak nas nechali az do dalsieho dna 😉

79zuzana
17. dec 2010

@shira_
@mamazuzu
@kvojtanikova
dakujeme 🙂 Zuzanka je naozaj velke dievcatko... je to neuveritelne, ale ona si normalne sama drzi hlavicku, ked ju dam odgrgnut na plece a pozera sa na vsetky strany....
Inak s tym porodom, v Irsku vas nechaju normalne rodit aj 5 kilove dieta, nepovazuju to za problem, aby bol potrebny cisarsky. My sme vedeli vopred, ze malicka vlasne nebude "malicka" 🙂 Nevadi, uz to mame za sebou, ale keby som to mala absolvovat este raz, tak neviem neviem 😝

ivona2010
17. dec 2010

@79zuzana aj ja som bola s Diankou tehotná v Írsku, ale rozhodli sme sa ísť domov, ale bolo to ťažké rozhodovanie, lebo sa nám akurát začalo dariť 🙂 ale ťahalo ma to domov...ty máš manžela z Írska?

79zuzana
17. dec 2010

@feb13 no hura.... gratulujeme a malemu Jankovi prajeme vela vela zdravicka 🙂 🙂 🙂

79zuzana
17. dec 2010

@ivona2010 manzela mam zo slovenska.... my sme tu uz styri roky a na sk sa vlastne uz vobec nechystame, takze my sme sa ani nerozhodovali, ci ist alebo neist ... zvykli sme si tu a hlavne chlapci rozpravaju perfektne anglicky, maju tu plno kamaratov, my tiez... na sk mame rodicov a surodencov, ale vlastne najblizsia rodina sme si my sami 🙂 🙂 🙂

ivona2010
17. dec 2010

@79zuzana my sme boli v Corku...vy ste šli do IRL s dvoma detičkami? Hlavne, že ste tam spokojní, ale chodievate aj na SK, nie?

79zuzana
17. dec 2010

@ivona2010 ano.. najprv sem prisiel nas ocko na 6 mesiacov, zarobit nejake peniazky na zaciatok, vybavil nam domcek a vyrazili sme vsetci styria... teda, nebolo to velmi lahke na zaciatku, ale teraz je to ok.... sme spokojni.... na Sk chodime tak raz za rok, uvidime vsak co bude na ten buduci... neviem si predstavit cestu s tromi detmi, kuframi a kocikom do BA a potom este prestupit na vlak do KE... ak pojdeme tak uz len autom, aj to nie priamo, ale s roznymi zastavkami, cize nam cesta potrva aspon tri dni tam a potom tri dni naspat 🙂

marika1977
17. dec 2010

@f1 mojej to uz vcera odpadlo...len mu to cisti a ono same od seba ostane v plienke ked sa uplne zosusi...ja som si tu svorku odlozila 😀 inac,ako sa mate?co nove?malinky je ake babo?ja som sa este zatial nevyspala...mam roboty okolo deti vsak to poznas a v noci sme pravidelme od takej 2hej do 5tej hore...no nic moc a cez den ked mi mala trosku spi tak sa snazim frisko vsetko porobit...uz som ako ziva mrtvola ☹ hadam to prejde...starsie mi neboli takto,to v noci som nakojila s spali dalej...kukucka mala je hore a chce sa prechadzat 😀 😀 😀

marika1977
17. dec 2010

@slniecko_z ja neviem,ta babenka to pisala a u nej to zabralo a myslym ze ma chlapceka,tak nema problem kakat...za skusku nic nedas...ona tam pisala ze len par zrniek dava malicko...ovsene vlocky su precistovak criev neviem o tom ze by s nich zduvalo,to zduva zo strukovin 😉

slniecko_z
18. dec 2010

@marika1977 no skusim vsak uvidime dnes uz kakala sama chudatko to volako vytlacila aj ked male hovinko 😀 ale predsa 😀 silna je ta moja bambulka 😉 a inak ako sa mas?

shira_
18. dec 2010

babulky ja ešte stále 2v1 ☹

danka135
18. dec 2010

@shira_ ahoj no sme na tom uplne normalne, dnes som spala skoro do 10 co sa mi skoro za cele tehotenstvo nepodarilo, kedy ides na kontrolu? ja by som mala nastupit v pondelok do nemocnice, ale rozhodujem sa ci uz nepojdem zajtra, ty si na tom ako?ja ziadnych poslickov nemam ani ma nic neboli

bebaa
18. dec 2010

@shira_ aj ja

shira_
18. dec 2010

@danka135 ja mám ísť práveže zajtra. dnes ani jedna kontrakcia, teraz som prišla z poriadnej prechádzky a akurát čo trošilinku cítim spodok brucha, ale to len tou samotnou váhou. ja keď pojdem ráno do nemocnice, dajú ma na monitor, ráno mi je vždy najlepšie tak ma asi pošlú zase domov a zavolajú až vstredu 😒
@bebaa no, vianoce, vianoce 😨 čo by sme chceli skôr, že? mňa už asi porazí, ale ono je to normálne.

danka135
18. dec 2010

@shira_ no ja si idem lahnut v pondelok do nemocnice, ak sa dovtedy nieco nezmeni. uz do stredy by som to nevydrzala doma cakat, dufam ze sa to uz dnes vecer alebo zajtra cez den rozbehne, uz by som to chcela mat zasebou.

zuzkaznr
18. dec 2010

Ahojte. dnes sme konecne prisli domov z nemocky. Mala sa narodila presne v termine a vobec nebola moc velka ako ma strasili... mala 3400g a 50cm. Som stastna ze to mam uz za sebou a mam svojho anjelika pri sebe 😀 😀 😀

shira_
18. dec 2010

@danka135 ja zajtra beriem tašku. aj keď by som s ňou mala ísť naspäť. a nech mi tam pri vyšetrení malého poriadne pošťuchajú, nech už sa pohne. brucho mi padlo, mám taký dojem. aj moj muž hovorí, že ho mám celkom iné. už ide k večeru, tak mi tvrdne brucho, také sťahy cítim, ale bezbolestné. nič nového.

shira_
18. dec 2010

@zuzkaznr jéj zuzka ty sa máš... super že ste už doma 🙂 ako to zvládaš?

shira_
18. dec 2010

@danka135 v pondelok tam už zostaneš a v utorok vyvolávačka? mne kázali až o 2 dni neskôr... vyvolávačka štvrtok, celé vianoce v nemocnici hehe a malý sa možno narodí až na štedrý deň. ešte si segra robí srandu zo mňa, nech je Adam.

zuzkaznr
18. dec 2010

zatial je to celkom fajn,len sa necitim este uplne fit,ale to pride postupne... ked vidim malu tak zabudnem na vsetky bolesti 🙂 ty ako? na kedy to vidis?