icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

heli1984
25. dec 2010

@marika1977 ty moja a tento moj len spi a papa,uz som ako dojciaca krava furt by len papal ako nahle sa mu otvoria oci hned smula na prazno a neprestane kym mu nedam cicinu 😒 a potom tak aj zaspi, a to ide do kola 😅 😅 😅 😅 a plienka je furt plna 😅 😅 😅

koriatko
25. dec 2010

@shira_ Gratulujem 😀 tak to máš už aj ty za sebou... To sme si teda vytrpeli, čo? Ale stojí to za to, a každý pohľad na malého ma v tom utvrdzuje 😉 Tak ti prajem, nech ste obaja zdravučkí a robíte si len radosť...

zuzkaznr
25. dec 2010

@marika1977 a ako to riesis,ked ides s malou von? neviem si predstavit ako ju nakojim,ked sa mi niekde vonku zobudi a bude hladna...mozno je to pre teba divne,ale ja som taketo veci v zivote este nemusela riesit 🙂

miculienka
26. dec 2010

ahoj baby, som si tu troška počítala vaše očakávania a zážitky , pospomínala som na to svoje 🙂 , my už máme skoro 7 mesiacov, rastieme 🙂 , teraz ma pochytila taká mini nostalgia, keď som bola v tej situácii ako vy , tak novým maminkám blahoželám, prajem veľa zdravíčka aj bábätkám a budúcim maminám držím palce, aby to mali čo najrýchlejšie a bez veľkých bolestí za sebou 😉 , držte sa tu

kvojtanikova
26. dec 2010

@zuzkaznr toto podla mna teraz v zime vobec nemusis riesit, aj tak budes teraz este aspon dva mesiace chodit von tak maximalne na hodinku, takze tolko ti urcite vydrzi napapana. Keby sa rozplakala, nemusis jej hned dat jest, ale jej ukazes nejaku hracku, alebo papierik, nech si susti, alebo jej pustis nejaku hudbu z hracky... A ked bude teplejsie a budes chciet byt dlhsie vonku, tak ju normalne vyberies a nakojis alebo potom budes hladat taku flasku, co ma dudlik podobny cicke... Neboj sa urcite to spolu zvladnete.
No baby zvladli sme my aj stedry den, maly isiel vyzerat von Jeziska a krical pred cinziakom "Jezisko, pridi na Bastovanskeho 12, a ked vyjdes z vytahu, su to dvere vlavoooo..." - no sme sa nasmiali... Babatko zatial vobec nic... no uvidime.

feb13
26. dec 2010

@marika1977 diky, my mame Janka 3650g 52cm ale podla mna uz pribral dost odvtedy lebo mu vidim na tvaricke ze je taka plnsia. No ja som bola vcera na pohotovosti lebo sa mi znovu rozbolel konecnik co som uz bola v pohode po porode, a teraz znovu som nemohla sediet ani chodit poriadne, 3 dni som videla vsetky hviezdy ale nic mi nenasli ziadne poranenie tak aspon viem ze som zdrava akurat mi to nepomoze ☹ ale dneska sa uz mam lepsie, maly bol celkom kludny tak som si cez den trochu polezala setrila sa tak uvidime.

feb13
26. dec 2010

@shira_ gratulujem, trochu mam nejaku predstavu o tvojom porode lebo ja som sa tiez tazko otvarala ze skoro ma indikovali na sekciu, len ja som zacala od 3cm pri prijati, voda odtekala uz vyse 4 hodiny a kontrakcie nic... a potom az do konca boli velmi slabe a nepravidelne, hlavicka nepostupovala dobre, strasne dlho som tlacila a neslo to ale nakoniec ho zo mna nejako vytlacili a mame krasneho chlapceka 🙂 Ja som rodila bez epiduralu a myslim ze som to urobila dobre lebo ten robi niekedy problemy pri tlaceni a mne sa aj tak zle tlacilo. A z toho hroziaceho predcasneho porodu ma vyliecili az tak dobre, ze som aj prenasala a nakoniec som skoro neporodila vobec lebo moja maternica akosi nevedela co ma robit ale mame to za sebou aj ked tazko ale urcite to stalo za to, prajem vela radosti z babatka

marika1977
27. dec 2010

@zuzkaznr no je to riziko...najlepsie je nakojit malinku tesne pred odchodom a potom mas pri troske stastia 1-2hodky do plusu...ono babatka radi v kociku spinkaju...a ja som uz nie raz riesila patalne situsky,bolo tak ze som kojila u lekara,to som sa obratila prehodila cez malu deku a nakojila alebo bolo aj take ze som skocila do restauracie objednala si mineralku a pichla sa do boxu a tam som kojila...da sa to vyriesit.skus si odstopovat cas ako dlho ti vydrzi spinkat vonku v kocari...ale myslim ze sa bat nemusis 😀

marika1977
27. dec 2010

@feb13 juj tak to je neprijemne...no ja zazivam muky ked idem na velku,to citim vsetko az mi slzy tecu ani keby som mala zuzene creva...z dievcatami som taketo stavy nemala aj krvacam z konecnika...ja to pripisujem poporodnej zlatej zile ale neviem,uz som dohodnuta a pojdem na kolonoskopiu,ja sa bojim ze tam nieco nieje ok...moja,on konecnik by nemal az tak boliet.radsej sa odhodlaj a po nejakom case sa daj aj ty vysetrit,to aj obvodak moze alebo ta posle k odbornikovi...na pohotovosti toho vela nevysetria 😝

marika1977
27. dec 2010

@heli1984 tak to je supeeer,to je znak spokojneho babetka 😀 to aj moja je tak,akonahle otvori oci tak pyta papat..tak to aj ma byt 😀 a konecne sme prespali celu noc..to som si malu dala k sebe do postele a vnoci sa 3xnapapala a len sme spali...prvy krat po vyse 2tyzdnoch 😉 😉 😉 normalne som celi den cula a neunavena
@miculienka dakujeme...najkrajsie je to na tom ze na tie bolesti a problemi pri porode zabudneme velmi rychlo a ostanu len tie krasne spomienky a ta najvedsia najkrajsia...ked prvy krat uvidime to svoje ocakavane babetko 😀 tak to je vzdy ten nezabudnutelny moment
@koriatko a ako sa mate?malinky poslucha?aj ty si mala tazky porod ako shira?

marika1977
27. dec 2010

@kvojtanikova juj moja,prajem ti aby si to uz aj ty mala za sebou...dneska porodila aj mojho muza kamaratova frajerka...no kraaasnu malu maju...drzim silno palceky 🙂

kvojtanikova
28. dec 2010

ahojte baby u mna staaale vobec nic, zajtra idem na kontrolu tak uvidime. Zajtra mam termin podla MS, tak uvidime. Okrem toho, ze pocitujem take naliehanie medzi nohami, ako ked sa babatko tlaci von, nemam stale ziadne priznaky. Ziadna hlienova zatka zo mna zatial nevysla, ani plodovka. Mne ani pri Matejovi nic neslo von, az potom na sale. Dneska som este urobila vypravu do lekarne na lekarenske veci potrebne pre babo, tak som hned o 30E lahsia, ale mam hadam vsetko - lieh a stvorceky na pupok, vetrovu masticku, paralen pre deti... akurat teplomer co som kupila celovy, som ho hned chcela vyskusat a nenameral mi vobec nic. Uz mame doma digitalny, ten mi bezne meria teplotu 35,4 🙂 , potom teplomer do uska, ktory tiez meria od buka do buka a tento teraz nemeria pre istotu vobec... neviete mi poradit nejaky spolahlivy teplomer?

adupal
28. dec 2010

Ja som si kúpila pri prvom rýchlobežku, meria sa v konečníku a som sním spokojná. Teplotu máš odmeranú zachviľu.
U mna to zatiaľ tiež na pôrod nevyzerá. Manžel zo synom maličkú už volajú von, ale jej je asi v brušku dobre.

kvojtanikova
28. dec 2010

@adupal no aj mojej malej je asi dobre alebo co. Inak cez den sa uz ani tak velmi nehybe, uz len take slabe kopanceky, chuda asi tam uz ani nema miesto. Ved uz pred 3 tyzdnami mala 3 kg... Nas Matej sa uz tiez na nu tesi, aj ked mam trosku obavy lebo uz sa zacina maznat aj on ako babatko, uz to vidim ze ked sa narodi, tiez bude chciet pit mliecko z cicky, mraucat ako babatko a nebude chciet normalne jest a obliekat sa... Dufam ze sa mi podari presvedcit ho ze on uz je velky chlap.

sisna
28. dec 2010

@kvojtanikova @adupal ahojte, ja som mala termin vcera...na kontrole povedal, ze si mysli , ze do tyzdna to bude, ak nie, tak zas v pondelok kontrola... mam presne pocity ako Ty, akoby naliehalo dole, pichanie a dakedy mi je zle od brucha, alebo posledne dni aj na zvracanie...no ale napr. ako teraz rano, ked sa podari trochu vyspat, tak akoby nic..

miculienka
28. dec 2010

@marika1977 - asi tak nejak , ja si teda na pôrodné bolesti nespomínam, ani som ich veľké a dlhé nemala, zato šitie ☹ , to bolo strašné a dlhé , celá výšivka , ale to už len občas si spomeniem pri zmene počasia to šklbe 😒 , ale pri mojej bambuľke na to hneď zabudnem 😵 , tak ako kukám, ty máš 3 princezné - krásne 😵

heli1984
28. dec 2010

@marika1977 to je potom parada 😉 ja ho tiez nechavam uz nad ranom v posteli,vtedy sa nam tam len usmieva lebo uz vie ze z oboch stran len pusu dostane 😝 😝

marika1977
28. dec 2010

@heli1984 jaj mali chrustik uz som veeelmi nanho zvedava...len vcera svokor lepil dlazbu na chodbe tak mam"vezenie domace teraz"neda sa este codit ale dufam,do silvestra maleho kuknem

marika1977
28. dec 2010

@andrea0903
@zuzkaznr
@shira_
@kvojtanikova kde ste sa stratili vsetky????
@nya ty si myslim pisala,ze ci su vsetky decembrovky v sukromnej teme...no mne to nedalo tak som sa na to mrkla...ano,je jedna sukromna tema ale ta je uz dlho mrtva,jedine decembrovky sme tu my 😀 tak nas je asi malo....

marika1977
28. dec 2010

@miculienka ja som mala dlhocizne a bolestive sitie len pri prvej...chvala bohu...to som bola na cary este aj zadok a vnutro maternice,to som si voobec nemohla dlho sadnut.ked ma sil tak som citila ako robil uzliky,to ked zatiahol tak mnou az sklblo od bolesti...ale to je minulost,z mensou len par stehou a s najmensou 2 😀 pan doktor si dal zalezat a odrodil ma tak,aby som sa nepotrhala 😀

shira_
28. dec 2010

@marika1977 ahoj, no kde by sme boli? ja sa kochám svojím synčekom, je úžasný. baby čo ste dlhšie po pôrode, ako dlho vás to šitie bolelo? to že si nemôžem sadnúť, mi ide teda poriadne na nervy...a hlavne vždy, keď sa konečne pohodlne uložím, zamrnčí malý a musím zase vstávať k nemu 😀 a hroozne ma bolia prsia, zo dňa na deň min. o tri čísla, mlieka nadbytok, odsávam lebo ten tlak je hrozný. kedy mi to prejde? lebo momentálne kojenie sú pre mňa muky 😕

zuzkaznr
28. dec 2010

@marika1977 nejako nemam cas na internet 🙂 mala je zlata,len mame trosku soplik,tak ju to obcas trapi...ked zaspi,tak si chcem porobit veci v domacnosti...tvoja mala ako?

nya
28. dec 2010

@marika1977
ja som sa tak trosku presunula do Januroviek 😅 ... ale sledujem to aj tu aj tam.
Tak to vyzera, ze ja budem nakoniec Januarovka 😒 . 2 dni pred terminom a dnes v poradni povedali, ze nic moc sa nedeje. V piatok na prietoky a monitor a v nedelu zase na monitor a to uz bude 2.1.2011.... a to som mala cely tyzden vselijake stavy a myslela som, ze dnes mi povedia, ze je to na spadnutie a doktor, ze nic sa nezmenilo za ten tyzden od poslednej poradne.

79zuzana
28. dec 2010

@shira_ ahoj... tie stehy (a ze ich bolo pozehnane) ma boleli asi 10 dni... teraz to uz takmer necitim....prsia sa tiez upokoja, asi tak za dva tri tyzdne... takze aj to kojenie uz potom bude jednoduchsie... najhorsie su tie prve dva tyzdne, treba to prekonat a potom to uz bude urcite lepsie... drzim ti palce, aby ste to skoro prekonali a budes si moct vychutnavat ten pocit pri papani 🙂

feb13
28. dec 2010

@marika1977 Dneska je mi uz celkom dobre, mozem aj sediet aj velku som zvladla celkom fajn tak hadam uz to bude v pohode. Vies ja som tlacila strasne dlho, najprv poleziacky aby sa hlavicka dostala tam kde ma ale to asi nebolo dobre lebo ma potom postavili aby aj gravitacia pomohla, ale tak boli zase zle ozvy tak znovu poleziacky este neviem kolkokrat az potom zlozili ten stol ze uz rodime a potom som tlacila este velkarat a doktorka mi tlacila na brucho ale potom vyhlasila ze ona na to nestaci, tak sa pustil do toho doktor tak chlapsky a tak nejako horko-tazko ho zo mna vytlacili chudacika, tak sa ani necudujem ze je ten konecnik utlaceny, vsak z coho by nebolel... na pohotovosti mi spravili aj rtg ci nemam kostrc zlomeny ale vraj nemam a nemam ani trhlinu ani zlatu zilu. Ale pre istotu jem vela jogurtov aby som nemala tvrdu stolicu lebo to by som neprezila. No krvacanie z konecnika som nemala, to nie je dobry priznak ale podla mna to tiez moze byt nejake poranenie z porodu ale urcite sa daj vysetrit ak to neprestane.

marika1977
28. dec 2010

@shira_ ak ti mozem poradit,prikladaj maleho tak casto ako si len pyta...z ohladu kojenia a vyprazdnenia prsnikou je to ten najlepsi sposob...take to dookola kojenie alebo stale kojenie netrva dlho tak 2tyzdne a za tu dobu sa ti aj prsia daju do poriadku...ak mas popraskane bolave bradavky skus kalciovy krem alebo nejaky iny z lekarne,tam ti poradia...grenka bolave bradavky vyriesila klobucikmi a ze ju to uz neboli a je to pre nu aj maleho pohodlne...a este,malinky ti asi chyti len bradavku,ked papka,jemne mu skus vtlacat do pusky aj dvorec...ono to na zaciatku boli ale potom uvidis ako pekne bude vediet chytit a ako sa ti ulavi...to sitie je problem..ono ako pise zuzka,takych 10dni no ak sa zapali tak aj dlhsie.na stychy ti tiez pomoze kalciovy krem..dobre nahrubo sa natri kazdy den,uvidis,po par dnoch sa ti ulavi 😉
@zuzkaznr ja momentalne nemam doma starsie dceri su u babky tak vyuzivam chvile ked mi moja najmensia spinka a supnem sa za pocitac...no mi tiez mame sopliky ale este v nemocke mi doktorka hovorila ze to pravdepodobne bude lebo ze sa novorodencom cistia dychacie cesty,tak po kupani jej kvapnem nasivin pre kojencov,chvilocku pockam a odsajem sopliky...juuuj ale to sa malinkej velmi nepaci aj mi je jej luto ale aspon vie potom dychat apapkat lebo tie sopliky jej vadia to sa vela krat musi nadychnut puskou.ja som akosi mimo dnes aj sme spali a dnes som fakt nic nerobila len okolo malej sa tocila...aj mi uz chybaju moje deturence
@nya tak to ta teda nepotesil pan doktor...nevaaa,nejak to uz vydrzis..a aku velku mas malinku?asi jej je v brusku velmi dobre ked sa jej nechce na tento svet. 😀

feb13
28. dec 2010

@shira_ Ahoj, no mne to sitie bolelo asi tyzden alebo nieco viac, 9. den mi vypadla vacsina stehov a vtedy to bolo uz skor take svrbenie tahanie nez bolest a vtedy som uz mohla aj sediet, aj ked uplne idealne to este nebolo. A v nemocnici som chodievala do postele postvornozky a tak som sa potom pretocila na chrbat. Mala som aj taky vankus nafukovaci v tvare U, akoze pod krk na dlhe cesty, ja som to nafukla do polovice a sedela som na nom ako na zachode ze zadok vo vzduchu a celkom mi to pomohlo. Povodne som chcela koleso na plavanie, ale to som v novembri nedostala lebo ze vraj je to sezonny tovar. Ale ten vankus bol podla mna nakoniec aj lepsi. A s prsiami som sa natrapila tiez, ja som nevedela ze to treba odsavat az ked som jednu sestricku poprosila o pomoc lebo uz aj dvorec som mala taky tvrdy ze maly to nevedel chytit. Aj doma som odsavala niekolko dni, teraz uz len prilezitostne. Teraz dokonca niektore dni sa mi zda ze mam mlieka malo, aj ked pijem dost a obcas ma to zas obleje ze minulu noc som mala pyzamo na jednej strane az po laket mokre a to som mala aj vlozku. Ale dufam ze sa to pomaly ustali a bradavky ma uz tiez nebolia, zo zaciatku ma boleli strasne pri kazdom kojeni ale to trvalo asi tiez tak 10 dni a potom uz bolo dobre.

marika1977
28. dec 2010

@feb13 ty si musela byt uplne vysilena...to je pri porode asi to najhorsie ked by zena chcela ale uz nema dost sil...ale zvladla si to to je hlavne a aspon ti pomahali a nenechali ta trapit sa samu...v porodnici bola so mnou jedna baba a tej dali nejaku inekciu na ukludnenie a potom nevedela porodit lebo to co dostala bol oblbovak a vsetci stresovali ale nakoniec sa podarilo...tam p.doktor mudrak nieco pohnojil 😒 ty to budes mat asi fakt len od porodu,vsak ked si to zoberies,porod sposobuje obrovsky tlak aj na vnutorne steny sriev...no ja neviem ci tam nebudem mat nejake trhlinky...pevne dufam ze to mam len tu potvoru zilu ☹

nya
28. dec 2010

@marika1977
Pred 10 dnami mala 3150g podla UTZ, ale moc sa mi to nezda. Vraj su tieto merania v poslednch stadiach tehotenstva dost nepresne. Kamaratke sa sekli az o 700g.

CS mam 3-4 uz 2 tyzdne bez zmeny. Neviete co to 3-4 presne znamena?

kvojtanikova
29. dec 2010

@marika1977 no nikde sme sa nestratili, ja sa uz tiez asi presuniem k januarovkam, tak to vidim🙂 Poobede napisem ako bolo na kontrole, mam tam ist na 12-tu. Som zvedava co mi povie. Mama mi volala ze ma "tusaka" ze to dneska bude, no ale to by ma museli riadne rozbabrat alebo co, lebo nemam ziadne priznaky. Mam akurat taky zltkasty vytok ale to mam uz dva tyzdne. Zrejme to nie je hlienova zatka lebo ta by mala byt podla mna ruzova az cervena a toto nie je.
@shira_ co sa tyka prsnikov, dost ti pomoze aj ked si ich vyprazdnis v teplej sprche, tam to ide bezbolestne a skoro samo, len trosku masirujes a hned sa ti ulavi. neboj sa mliecka ti v nich aj tak zostane dost pre maleho.
@nya CS je dlzka krcka maternice, teda mas podla vsetkeho este 3-4 cm, co je este daleko od porodu, vtedy je 0. Ale zas sa to asi moze zo dna na den zmenit. No ja dufam ze s tym odhadom vahy sa aj trosku mylia, lebo moja mala uz 6.12. 3000g, tak teraz by uz mala skoro 4 kg... to hadam nie🙂