V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kvojtanikova noo...2 500 eur to je sila...podla mna by sa dalo dohodnut s dr. oni ked chcu ti porod vyvolaju do 5 minut 😅 😅 ale sami povedali, ze nie je dobre to silit...mozno mysleli ale mamicky co maju termin koncom januara alebo tak...
@marika1977 - prepána, to čo bol za systém, si si vytrpela, až mi je do plaču, na mňa sa aspoň stále chodili kukať a kontrolovali ma , to ešte dobre, že sa ti tam nič nestalo zlého , to mohlo aj fakt zle dopadnúť , no a chúďatko malé, chcelo ísť von a nasilu ho drž, ach jaj , aspoň , že teraz sa to už zlepšuje v tých pôrodniciach, aspoň väčšinu čo viem
@kvojtanikova
ahoj, my sa chystáme k svokrovcom, nakoniec odtiaľ mám bližšie do pôrodnice, keby niečo...ale chystám sa aj si niečo džugnúť, nebudem predsa celý večer nasucho 🙂 asi si dáme všetci, nemyslím, že by to tak rýchlo prišlo, aj keď...prinajhošom sanitka to istí
ešte som doma čosi upratala, umyjem vlasy, pobalíme a pôjdeme
Tak si držme palce 😉
@nya ja som sa bála čo a ako po pôrode... ale je to krásne. malému síce musím odsávať mliečko, lebo som nezvládla prvé chvíle a dala mu z fľašky, a na tie moje cecky sa už nechce prisať, ale odsať mi trvá 10 min. el. odsávačkou, odsajem malému na dve dávky, papká približne každé dve hod. niekedy potiahne 3 hod niekedy menej, ale medzitým spinká alebo len tak gúľa očkami a robí ksichtíky na nás... je strašne zkatý a nemať to brušisko, to je paráda. baby ja mám už 12 kg dole, super. muž mi pomáha, aj si pospím cez deň...
len jedno by som zmenila- namiesto hľadania spôsobu ako čo najskôr porodiť by som sa vykašlala úplne na všetko a len oddychovala a trpezlivo čakala. pôrod môže byť veľmi ťažký a namáhavý a treba naozaj šetriť sily. ja som rodila tak, že som bola hore už tretiu noc a sily na konci chýbali úplne 😒
@miculienka ja som si to tedy ani neuvedomovala...bola som mlada a co som vedela tedy.to som mala tedy aj zenskeho takeho nanic,co ma poslal domov ze niesom tehotna a druhy doki ma vzal na utz a bola som uz volakde v 14tt 😀 chvala bohu,najstarsia je zdrava inteligentna baba...aj ta hlavicka sa hned na 2den upravila,to bolo sposobene tym,ze uz dlho bola zakliesnena v porodnych cestach co uz mala ist von ☹ ...a strednu ma nechali prenasat 2tyzdne..to tiez taky patlaci lekari...tiez stastie ze je zdrava 😀 no teraz fakt,1zle slovko neviem povedat...starostlivost 100% aj porod fantasticky...a moj doki,to je uzasny empatycky clovek co nenechava nikdy nic na nahodu a take ze nieco idflaknut lebo sa mu nechce alebo ma zlu naladu,,,tak to mu je uplne cudzie 😀
@shira_ tie kilecka ti az zavidim...mne zyslo 10a kilo som pribrala spat ☹ hrosia postava mi nadalej ostava a bojim sa ze kysnut budem este viac....to ja kym kojim a mam mlieko som ako riadna hurka...zavidim zenam,ktore s kojenia schudnu,moje telo to vidi inak a namiesto spalovania tukov sisch radsej hromadi ako skrecok semienka 😒 😒 😒 ja priberam asi uz aj zo vzduchu...a to jem same zdrave veci od muzli cez jogurty cierny chlieb.... 😖
ahojte kocky, tak sa pridavam do klubu, mam to za sebou... 🙂 26.12. sa nam narodil Jurko, 48cm, 3540g... a pekne maminu potrapil 🙂 nakoniec to museli ukoncit cisarskym...dnes nas pustili spokojnych a zdravych domov 😀
@zivika jeej gratulujem tak sa drzte obaja a nech vam robi radost🙂
U nas stale nic....
caute babyyyyyyyyyy 🙂 tak my to uz so Sofi mame za sebou 😵 😵 😵 narodila sa o tyzden skor, a sice rovno na stedry den, 48cm...2610g.....krajsi vianocny darcek si nevieme predstavit 😵 😵
Všetko naj naj najlepšie do Noveho roku 2011 prajeme a hlavne aby sme boli hlavne zdravučky !!!! 🙂 🙂 🙂
@mykka jehoooo 😀 😀 😀 GRATULUJEM a prajem vam vela stasticka a zdravicka do zivota...nadherny datum narodenia ma tvoja malinka
@zivika GRATULUJEM k malinkemu 😀
dievcata...prajem vam vsetkym stastny novy rok 2011 😀
prajem vam vsetkym krasny novy rok 2011 hlavne vela zdravicka,, stasticka a lasky 🙂
@marika1977 - tak do tretice bolo všetko ok 🙂
tak ako, je tu nejaké novoročné bábo 😵 ? ak áno , blahoželám, prajem veľa zdravíčka 🙂
Vsetko dobre do noveho roka maminy 🙂
...a zo mna je uz oficialna januarovka.
Už aj naša malička je na svete, narodila sa 22.12 2010 o 06:05 hod, 3690g a 50cm..
@marika1977 ahoj už som sa aj ja konečne dočkala 🙂 a mame našho pokladika domka..
@mucka2505
@mykka blahozelame dalsim decembrovkam a tesime sa s vami.
@nya neboj sa je nas tu takych asi viac 🙂 🙂 🙂 A mas vobec nejake priznaky? Poslickov, odidena hlienova zatka,...aspon daco? Ja nemam vobec nic akurat tak stresy ze co bude s babom a ci sa mohli na tom USG pred mesiacom mylit s tou velkostou hlavicky, lebo ak nie, tak uz teraz ma hlavku ako mesacne babo a bojim sa ze ju nevytlacim a sa tam zasekne. Tiez si pripadam ako debil lebo to je uz moje druhe dieta tak by som mohla byt kludnejsia ale ked ani to prve neslo celkom podla planu, vtedy mi lekar dal vyvolavacku lebo mal sluzbu a chcel to mat z krku. Teraz som nevybavovala nikoho a uz to asi aj lutujem lebo takto sa na mna asi vykaslu a budu cakat kym to pojde samo a ja sa hrozne bojim ze to samo nepojde...
@kvojtanikova
Teraz nemam vobec ziadne priznaky. Asi pred tyzdnom som mala par dni dost silne menstruacne bolesti a take silne pichanie, ale vsetko mi preslo a teraz vobec nic. 😒. Zatka mi este neodisla.
Tiez nemam zazmluvneneho lekara. Chcela som si zazmluvnit a vyberala som z dvoch lekarov, ale ani jeden sa kvoli dovolenke nedal, tak som to nakoniec nechala tak. Snad som sa dobre rozhodla a nebudem to lutovat 😒
@mucka2505 gratulujem k malinkejlilienke...🙂 prajem vam nech ste zdrave a stastne 😀
@kvojtanikova este stale nieje neskoro zajst za nejakym inym zenskym...porozpravat mu o stave a o obacach...ak bude trochu ochotny aspon,tak ta prezrie a hadam orozhodne co dalej...juj skoda ze ti nemozem poslat mojho doktora 😖
@nya Videla som v druhej teme ze chces rodit na Antolskej, tak ja som tam rodila a nemala som zazmluvneneho lekara a vobec to nelutujem. Mala som tazky porod no s pristupom lekarov som bola maximalne spokojna. Ale samozrejme zavisi to aj od ocakavani. Ja som sa na nich spoliehala a neriesila som ci jednotlive zasahy (lieky, nastrih) potrebujem alebo nie, nechala som to na ich odbornost a teraz si myslim ze som to urobila spravne.
V druhej smene bola jedna primitivna sestricka ktora mala na nas niekolko neprijemnych poznamok ale takym ludom sa nikdy nevyhnes, mne to jednym uchom dnu a druhym von, potom prisla druha sestricka za nami sa za nu ospravedlnit. Inak ostatne boli v pohode.
@feb13
dakujem za info 🙂. Som rada, ze pocujem aj dobru skusenost lebo kazdy ma strasi s tym, ze nemam zazmluvneneho lekara.
Prave som sa vratila z monitoru, s malou je vsetko ok ale siroko daleko ziadna kontrakcia 😒 .
V utorok do poradne a uz ma asi aj nazenu do nemocnice ak sa do vtedy nic neudeje.
Ahojte, prajem všetkým krásny, šťastný Nový rok 2011 🙂
Tak my sme stále doma a zatiaľ žiadna zmena...
@feb13 prepac, ze do toho vstupujem, len sledujem ako rodite, ja som junova 2011. Mozes mi napisat co povedala ta sestricka, ake mala neprijemne poznamky??? Ja mam velmi "specificke" poziadavky na svoj porod, som velmi narocna (podla zamestnancov porodnice) lebo nechcem ani pustit vodu ani klystir ani vyvolavanie ani nastrih a podobne. Dalsia vec co si nezelam su primitivne poznamky obycajneho personalu. Takze len zistujem, ake nove perly su tieto v mnoho pripadoch uboziacky schopne na rodiace zeny vypustit.
Mne zacali okolo tretej v noci kontrakcie 🙂 ...zatial su velmi nepravidelne, ale SU 😀 .
Snad mi to uz neprejde uplne a dojdeme az do finale.
@nya držím palce aby ti to neprešlo. ja som už bola na sále celú noc, kontr. každých 5 min a ráno prešli, druhú noc to isté, až tretiu noc som fakt začala rodiť, to bolo iné kafe... niekto prišiel, porodil, odišiel, ja som všetky smeny vystriedala, každé ráno kukali na mňa- že vy ste ešte neporodili? 😒 oni nechávajú prirodzene rodiť, to je dobre len som sa nevyspala lebo to sa nedá pri bolestiach, aj keď sú len nepravidelné alebo menej často. tak držím palce, nech si malé nerobí srandu z teba a keď už ide, nech ide poriadne a rýchlo!
ja dnes malého nosím v baby vaku, bol mrzutý chudiatko, má sople. aj sme už odsávali, aby sa vedel napiť. v noci sme kŕmili 1:00 a potom až 5:00, potom o pol osmej, v noci mi pil po 100ml, som nestíhala odsávať, a teraz cez deň sa mi cická po 10-20ml zle sa mu dýcha 😒 baby vak je super vec, tam sa mi hneď ukludnil 🙂 obaja sme prechladnutí....
ako budete zvykať malých na pobyt vonku? dr. kázala až o 2 týždne,, najprv vo vyvetranej miestnosti, potom na verande a tak, neviem celkom ako dlho a čo obliecť... najradšej by som šla už kočíkovať, tak je krásne 😒

@nya no tak nejak..len nechapem co tym sleduju...a s tym kludom to mas pravdu,najhorsie je asi to nocne vstavanie 😝 k babetku...jasi to celkom uzivam,mam cas aj na starsie to ta materska ye som doma 😀 no nudit sa nenudim...aj teraz drzim malu emku a pisem jednou rukou akurat mi zaspava na ciciku 😀