icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
3. jan 2011

@nya ahoj aj ja mam od noci kontrakcie, tak zeby to uz fakt slo? rano som mala aj ruzovkasty hlien, teraz som bola na kontrole a doki povedal ze uz to je riadne pripravene ze uz som otvorena na 3-4 cm a ze ak do rana nezacnem mat kontrakcie pravidelne ze mam prist rano nabalena aj s taskou na prijem...
drzim palce nech sa to aj tebe uz rozbehne. Mna odkedy pozrel mam tie kontrakcie dost casto asi to zacnem merat. Len dufam ze to nebude ako pise @shira ze budem v nemocke este tri dni kym konecne porodim... uz teraz mam stresy ako to zvladne maly v noci bezo mna a dufam ze nebude musiet stary ist za nim, lebo ja by som ho dost potrebovala pri sebe.

ivona2010
3. jan 2011

@kvojtanikova @nya
baby držím palce, tak ja tu ostanem nakoniec sama čakateľka, u nás nič, včera sme dokonca ešte sexovali 😉
dnes sme boli v meste, som v pohode, len ked sa malý hýbe, tak musím ležať, lebo sa mi nedá ani chodiť, asi mi tlačí na nejakú cievku a pritom bolí ma aj noha, cítim ako tam má málo miesta, ale von sa mu ešte nechce...

kvojtanikova
3. jan 2011

@ivona2010 no asi som to fakt zariekla... este pred chvilou boli kontrakcie kazdych 8 minut a teraz zase 15 minut... si s nami tie deti asi robia co chcu. pockam na stareho a skusim si dat teply kupel a potom uvidime.
inak rozmyslala som nad tym ako tu v niektorych temach baby pisu ze nechcu klystir - rodili ste dakto bez klystiru? a neunikla vam pri tlaceni stolica? (chapem ze je to dost intimna otazka, ale sa nad tym zamyslam ze fakt neviem preco to baby nechcu ved je podla mna ovela horsie sa pri rodeni cela zaspinit aj seba aj decko ved to su same bacily...)

mamazuzu
3. jan 2011

ahojte baby, tak my sme od pondelka s ninuskou doma. nakoniec sa mala narodila presne na termin, ale teda narychlo naplanovanou sekciou, nakolko mi den pred terminom zistili, ze je dost velka. divne, ale uz sa nad tym nezamyslam. hlavne ze sme doma a obe zdrave.

mamazuzu
3. jan 2011

@mucka2505 jej, aj nasa Ninka sa narodila 22.12.2010. tak gratulujem 🙂

marika1977
3. jan 2011

@nya drzim palceky a pevne verim ze sa to u teba uz rozbehne...ja som tiez cakala riadne kontrakcie a mala som len take kazdych 20min,nie silne kde tu bola silnejsia co zabolela ale vcelku nic moc,,,ono sa asi otvaras...vidis,este ze som to nenechala tak inac by som porodila doma 😀
@shira_ aj moja je tak...papa o polnoci a potom ak je vsetko ok tak okolo 5rano ak ju trapia crievka a nevie sa vykakat tak aj o 3tej a je nekludna...aj dneska celi den chudatko len hlasne pukala a nevedela sa vykakat,potom som ju masirovala aj ruku mi celu okakala...bude mat s tym asi problemi...ale ja som navine,to tie kadejake kolaciky a zakusky ☹ to uz nesmiem tak si dam zas muzli a dobru vajcovu polievku 😉 ...jasom malu brala von uz po tyzdni co som musela do lekarne..podla mna ak maleho dobre oblecies a suchnes do fusaku nemoze mu byt zima.
@kvojtanikova sa mi s tebou aj snivalo 😀 😀 😀 dufam ze sa mate dobre...

marika1977
3. jan 2011

@mamazuzu gratulujem k ninke 😀 a kolko vazila?stava sa vselico...mne rapidnu chudokrvnost zistili 2tyz.pred porodom 😨 ale to bolo uz davno 😉

feb13
3. jan 2011

@kvojtanikova Ja som rodila s klystyrom a este aj tak trolulinko unikla 😅 Ten mi vlastne vyvolal kontrakcie lebo som ziadne nemala 5 hodin po odteceni vody. A vobec to nebolo take neprijemne nez som si myslela.

mucka2505
3. jan 2011

@mamazuzu GRATULUJEM a prajem vela vela zdravicka Ninke aj mamicke 🙂

feb13
3. jan 2011

@daniela1974 Napr. zakazala nam chodit po chodbe, potom som potrebovala na zachod co je na druhom konci chodby a cestou naspat nas zbadala, tak zacala kricat ze teraz povedala ze sa mame zdrziavat na boxe... ked som musela lezat na monitore pocas kontrakcii to bolo strasne zle ledva som vydrzala a ona tam hodila ze no ked to boli mala som si dat epidural... oproti naho boxu bol taky kutik kde oni mali vybavu a bolo tam aj umyvadlo a isla som si tam vyplachnut usta lebo predchadzajuca zmena mi to dovolila a ona ma tam zbadala tak to bolo tiez zle... v podstate nic hrozne, len v tej situacii ti to padne zle.
No ak chces uplne prirodzeny porod tak dufaj ze tvoje telo bude vediet co ma robit lebo moje teda vobec nevedelo, nemyslela som ze take nieco existuje ale zla skusenost ma presvedcila. 😒

feb13
3. jan 2011

@shira_ My sme isli po 2 tyzdnoch, ja mu obliekam bud teplucky sveter, rukavicky, perinku (ruky mu do nej zaviazem pre istotu) a tak ho davam do fusaka, alebo zimny overal co ma vsite rukavicky a tak fusak. + 2 ciapky a radsej mu davam aj sal lebo v tej perinke ma krk trochu odhaleny. A pod fusakom mam este deku v kociku. Dneska sme boli vonku 1,5 hod. ale v tom bol aj nakup apod. takze cisto na vzduchu sme boli mozno 3/4 hod.

barchee
3. jan 2011

@nya mne odišla zátka v sobotu 11.12., na poradni v stredu som bola na 1,5cm otvorená a rodila som spontánne v piatok 17.12. , ráno som už bola na 6 cm po nočných prespatých kontrakciách 😝
@kvojtanikova som rodila bez klystíru - nestihli mi ho dať 😀 ale ráno pred pôrodom som bola ešte na velkej a neušlo mi nič počas pôrodu 😀

daniela1974
3. jan 2011

@feb13 😀 zlata, dakujem ale ja to mam uz aj tym, ze idem rodit 3 x takze si telo poznam aj jeho reakcie.

bebaa
4. jan 2011

ahojte, co pouzivate na bolest bradaviek po kojeni?

neliq
4. jan 2011

@bebaa ja používam Bepanthen, dosť mi pomohol najmä v prvých dňoch v pôrodnici 🙂

denne73
4. jan 2011

@barchee ahojček moja . no daj návod ako sa daju kontrakcie prespať. ?) Aj ja cem 😀

ivona2010
4. jan 2011

@kvojtanikova @nya
ahojte ešte ste domka?
Ja som sa dnes zobudila s akousi zvláštnou náladou, ale možno je to tým zatmením 🙂
Včera sa malý akosi menej hýbal, ešte o polnoci som ho budila, pre istotu
no idem s tou mojou náladou niečo robiť, idem s malou aspoň na dvor a potom niečo uvariť, dajte vedieť ako sa máte

feb13
4. jan 2011

@bebaa Ja radsej nic, lebo vacsinou vsetko treba pred dalsim kojenim zmyt a uz bolo ze som zabudla 😢 aj som na to leniva 😅 a v poslednom case mam nejako malo mlieka takze maly si niekedy pyta aj kazdu hodku ☹ a tak to vela zmyslu ani nema. Po porode mi bradavky prestali boliet bez nicoho cca po tyzdni, no teraz ze si ho prikladam castejsie ma bolia znovu. A mlieko mi nezvysuje nic. ☹

ivona2010
4. jan 2011

ahojte, tak sme už doma, zvládla som ísť s malou aj bobovať na kopček 🙂 ale len tak tak sme sa vrátili a malý sa zobudil,tak varím a pritom musím sedieť kvôli tej nohe, robí poriadne premety, lenže kontrakcie ani ťuk, tak som fakt zvedavá, čo sa zajtra dozviem...

bebaa
4. jan 2011

@feb13 ja som si tiez neumyvala a maly dostal infekciu do ust zo mna,,,,,ale uz je ok, a tiez si prikladam kazdu hodinu a nestihnu sa mi zahojit za ten cas

marika1977
4. jan 2011

@kvojtanikova ja som rodila strednu a najmensiu bez klystyru...to mi v oboch pripadoch uz nestihli dat a bohu zial take male pri porode vyslo...to nevies ovplyvnit ked tlacis ide aj s creva to co je na konci creva ale nemaj boja,nieje to nic hrozne a je toho veeelmi malinko len akurat zo mna vysla bobka 😀 😀 😀 je to velmi neprijemne ale porodnik pokym neda klystyr s tym pocita..

marika1977
4. jan 2011

@ivona2010 drzim ti palce aby si to mala uz coskoro za sebou 😀
@denne73 a vies ze sa fakt daju prespat? 😀 ja som mala zo stvrtka na piatok take minutove kazdyzch 15-20min...bola som hore asi do 4tej a potom som zaspala...ale pri silnej som sa vzdy prebrala,cakala kym prejde a spala dalej az do pol10...a to som piatok porodila 😀 kazde tehu je ine a ja som cakala silne kontrakcie pri ktorych sa budem zvijat od bolesti a neprisli...teke ze fuha strasne som mala len na koze pred tlacenim 3krat ...

denne73
4. jan 2011

@marika1977 no jeminky keby si aj ja mala takto tak super. Zatial u mna nič žiadna bolesť to je akesi čudne. Zatka fuč, boli a tlači dole len vtedy ked stvrdne. No ja zvedava kolko sme podskočili od min. tyždna . Minule 1,5cm dufam že teraz vo štvrtok povie doki rodime 😉 😉 😀 😀 😀 😀 😀

marika1977
4. jan 2011

@denne73 u teba tiez 3tie babo tak ja si myslim ze v poho mozes cakat porod kazdu chvilku...aj moja sla von na 38tt spontanne a tiez som nejake vazne priznaky nemala akurat mi vela a csto tvrdlo posledne tt a potom tie onicom kontrakcie...ja som bola dohodnuta z dokim ze ma odrodi v sobotu bo som mala uz mrtvi kus placenty a velmi nechcel riskovat...no uz stvrtok sa mi tie bolesti akosi nezdali aj boli pravidelne tak som sa s nim radsej dohodla ze uz piatok stravim noc v nemocke ak volaco...no aj som dobre spravila o 17.20som bola uz na prime a doki ked ma vysetril aj sa zasmial ze dobre ze som tu lebo uz rodim a ja som nechapala 😀 a o uz otvorena na 7cm...a mala prisla na svet o 18.30 aj sa smiali ze ferari porod...len som dosla a uz som porodila...no nepoviem 2x ze aj u teba to bude tak nejak,to ze vraj nase tela uz vedia co icjh caka uz to dobre poznaju a preto tie priznaky niesu take strasne...jedna moja znama 4te rodila tak ze jej doma praskla nahle voda a uz z vodou slo aj dieta..do nemocky prisli uz 2 😀 😀 😀

denne73
4. jan 2011

jeminky tak dufam že doletime do KE 😀 😀 😀 😀 Ja mám take tvrdnutie a aj boli pritom tak dolu joj ta čoked sa už otvaram aj bez bolesti. Snad zo mna mala nevypadne. No ja fakt nemám kontrakcie. Aj ked CTG vyšli aj kontrakcie

denne73
4. jan 2011

@marika1977 štvrte rodila som pred rokom UPT 25t genetika ☹ ☹ ☹ ☹

denne73
4. jan 2011

@marika1977 no jeminky my mame dojsť vo štvrtok na ruske sviatky tak on ma už asi aj odrodi si myslím

denne73
4. jan 2011

@marika1977 jej a gratulka k Eme 😉 😉 😉

barchee
4. jan 2011

@denne73 😀 😀 😀 😀 no moja, toto ti neviem poradiť 😀 ale ďakujem všetkým bohom a silám, že som mala taký super pôrod 😅 a to som si najprv ráno myslela, že mi treba len na veľkú ísť... 😀 dobre že som aj bola, lebo ani klystír mi nestihli dať 😝 keď aj po veľkej som mala krče a začali byť v pravidelných intervaloch, bolo mi jasné, že rodím 😉

marika1977
4. jan 2011

@denne73 iha no tak neviem neviem...ja som vo stvrtok mala na monitore 2kontrakcie a to bolo vsetko...nechcela som byt netaktna,citala som ze si mala alexka ☹ a co to znamena UPT....moja sesternica tiez prisla o babo v 17tt doteraz nevie pricinu...
@barchee tak to hej 😀 ale ako citam,prisiel na svet skor...ale krasnu vahu mal tvoj malinky 😀 niektore zeny normalne na termin maju take babetka 😀