V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@zuzkaznr ahoj aj ja uz kramujem 😒 od vcera 😒
moja mala tiez uz byva casto hore a len kuku a kuka 😕
@slniecko_z
@zuzkaznr JA NEKRAMUJEM VOBEC 😀 a moja mala byvala hore aj teraz je to tak väcsinou cez den na tu hodinku dve a potom dovi dopo spi aj 3-4hodinky a ked nam nejde kakanie mame pigi caj a ten zaberie tak ze sa az komplet prezliekame 😀 😀
@marika1977
@kvojtanikova @paola881 no k tomu smardu to je normal kym nebudes celkom zhojena a mna dole pobolieva aj teraz hoéci som tam nikdy predtym nebola sita 😀 mne mala spi v hojdacom kresle na hranie a v kociku vyspi vonku aj tri hodiny v postielke nespi vobec 😢 takze ju mnam u seba v posteli, co sa tyka zenulky toho kakania kaslite zatial na rurku, plne kojene deti totizto nemusia mat stolicu aj 20dni!!! pokial prdkaju je to ok, ak su deti dokrmovane a kojene zaroven stolice musi byt minimalne kazdy druhy den, a plne dokrmovane deti UM musia mat stolicu kazdy den!!!ak je s kakanim problem treba dat slaby odvar s pigi caju alebo prevarenu vodu ziadne detske caju lebo ich naduje este viac a to kaknie sa krasne uvolni a pohne...........my to mame takto zauzivane a v pohode kaka bez rurky......co sa tyka toho babyvaku mne v nom mala nechce byt tiez 😖
@f1 dnes sme malu uz vo vaku nosili 😀 a zaspinkala...zda sa ze si zvyka a zacina sa jej tam pacit...som total znicena,bolia ma vsetky kosti aj zuby...asi mi chybaju vitaminy ☹ pondelok si idem kupit.ty beries nejake?asi nam toho vela ide do mlieka
@andrea0903 no super...a ja som v tom ze mala musi kakat kazdy den...tak potom sa zbytocne trapim a mam obavy.
@shira_ asi vadsina z nas ako tak citam mame tie nase deturence pri sebe v posteli 😀 ja som tak odchovala aj starsie,urcite je to lepsie ako odlozit babo kamsi prec od seba...ty mas dobermany?ja mam bandoga a ked bola mala,tiez spavala z detmi v posteli potvora jedna 😀 😀 😀 ale do nasej som ju nepustila...hruza co chlpov bolo po nej 😒 teraz je vonku a strazi nas,ked vsak mrzne spi v kuchini pri kachliach 😉
Caute, citam ze sa bavite o babyvaku, tak ja s tym skusenost nemam ale minuly tyzden som kupila satku na nosenie, nalozenie je mozno zlozitejsie ale aspon rovnomerne zatazuje chrbat a to je pre mna dolezite hladisko. Aj teraz ho mam v nej lebo cely den je nejaky placlivy, tazko sa ukludnuje a este skoro nic nespal, iba doobeda tak hodku a este 3x10 minut a to je hore od siedmej. Teraz akurat zaspinkava, no aj ja by som si chcela uz trochu pospat ale takto nemozem a ked ho dam dole hned sa zobudi. ☹
@marika1977 no však tých chlpov... na jar pojdu na dvor konečne... dostali sme na vianoce vysávač čo sám vysáva, tak každý deň pozbiera chlpy zo zeme, to je dobre. ale som rada, že si takto dobre zvyknú psi na dieťa a budú ho mať radi. už to že majú zákaz do postele je úspech. my sme nemohli nejak otehotnieť tak sme ich mali ako deti..
@slniecko_z
@zuzkaznr baby nebláznite..ja stále dúfam že aspoň pol roka nebudem mať krámy.
inak -nemohla by som si už napustiť vaňu a okúpať sa? cca 3t po porode je ešte moc skoro? ja už neviem vydržať. môže mi to nejako uškodiť?? výtok mám už len taký slabý a rany zahojené.
@shira_ my sme mali nasu este v byte...to sme uz vybavovali uver na dom ked som ju doniesla tak si milostiva zvykla na gauc a postel 😀 😀 😀 potom,ked bol uz dom nas sla don ako prva obyvatelka,to bolo trochu tvrde pre nu z bytu na dvor do budy...ale velmi nam par krat ochorela tak zas len dnu a teraz uz radsej neriskujeme a drzime ju v teple.uz sme mali aj steniatka a behom 2tyzdnov sme aj popredavali 😀 len ona je demolator...rozhryzla zozrala vsetko okrem betonu a zeleza,sak potom aj preto ochorela potvora.nasa by sa z malinkou hrala a je na nu velmi zvedava,uz som jej ju dala aj onuchat ale uvedomuje si,ze ma noveho clena"svorky" 😀 😀 😀
@feb13 to poznam 🙂 mi sme na tom podobne...no dnes odklopem...z mensimi prestavkami spi prakticky celi den ale co bude vnoci?neviem...do 1nej rana urcite budeme na nohach a potom pri troske stastia hadam do takej 9tej z prestavkami na kojenie aj pospinkame....
@slniecko_z
@andrea0903 moja mala bola dnes hore od pol desiatej do piatej...uz som nevedela ako sa jej mam venovat,vsetko ju po case zunovalo,esteze je doma manzel,tak sme sa aspon striedat 😀
Ako zarabas ten pigi caj?
@shira_ kupat rozhodne este nie inak sa to tam este mozu dostat bakterie este chvilocku vydrz kym vytokm nezmizne celkom cize ,minimalne ked ho uz tyzden mat nebudes 🙂
@zuzkaznr normalne prevarim vodu dojcensku a zoberiem sacok hodim a hned ako trosku sa sfarbi voda tak sacok vyberiem 😀 .mne nasa vynimocne pospava ale mam pocit ze do tej druhej tretej rana pochodime cely byt 😀 😀 😀
@marika1977 ziadne stresy ale aj ked ja mam dakedy pocit ze som na tom horsie ako tie ktore maju prve deticky
@andrea0903 dokelu no budem musieť vydržať... ked sprcha to neni ono 😒 tam musím stáť 😀
tento moj malý je dnes taký nijaký, aj v noci každú chvílku hore a ked papal, tak tiež len trošku. púšťal cecek po chvíli, že už nechce, potom mi zaspal na chvíločku ale hned bol zase hore. to aj teraz robí. len ráno o siedmej sa mi poriadne najedol, že celú cicku vypil a to som myslela že musím odsať lebo už som mala taký tlak, až som sa bála. ale mi pekne pomohol, okamžite sa mi uľavilo. potom aj zaspal aspon na dve hodiny. teraz zase mrnčí, stále mu dám papať ale len cucne a hotovo. možno mu vadí, že mlieko tečie ako besné, niekedy mu to zase nevadí a pekne sa nahltá. už fakt neviem. tolko sme krmili až ma štípu bradavky, čo len chytá a púšťa, chudiatko. neviem na to prísť, v čom je chyba. a možno má len taký deň..
@marika1977 staršia dobermanka mi začala spávať v spálni v kresle čo v nom kojím, tak ju musím najprv vyhnať nech ide na svoje miesto a potom krmit, no aspon mám vždy vyhriate. a muž ráno, že ako sa polepšila, že v noci neotravuje že chce ísť do postele 😀 nevedel že ona má už dobrú náhradu. malého som dala na noc už do postielky, posledné 3 noci. zistila som, že tam mi skor zaspí. ked je pri mne, tak sa stále za mnou natahuje, kope nohami rukami a vyvaluje na mňa oči a robí ksichty namiesto spania.
@f1 som pozerala to video co tam ten chlapik vysvetluje ako sa nosi v baby vaku - celkom zaujimave. asi to zacnem od zajtra skusat, my sice nemamy baba sling ale obycajny baby vak taky ako predavaju na nosime.sk. Ten chlapik tam to dieta daval uplne natesno ale, ja sa bojim aby potom mohlo dychat ked je tam take tesne, zas na druhej strane keby to bolo volnejsie mohlo by vypadnut, ci nie? no sak uvidime. skusim to asi tiez najprv nacvicit s nejakym plysakom.
Baby co davate SAB SIMPLEX odkedy ste ho zacali davat? tam pisu ze od 3 tyzdnov veku ale mala sa po jedle furt tak puci, chuda, ja by som jej ho najradsej zacala davat uz aj.alebo espumisan sa moze skor?
@kvojtanikova ja nedavam nic a moja sa tak puci od narodenia daj ju na brusko ono to prejde ak nie opytaj sa dokiny a ta ti urcite poradi ale pokial ti mala pekne prdka a kaka tak to pucenie je v poriadku
@shira_ moja sa cickuje v jednom kuse 😀 mojej malej ked strieka mliecko do ust tak hned cecek vypluje lebo jej to vadi a ona nestiha potom ju celu ostriekam ked cecku vypluje a kuka na mna ze co to 😲 ono teraz je take obdobie ze si vytvara novy rezim vies to do tych troch mesiacov je to o drzku 😀
@marika1977
@shira_
@kvojtanikova tak skusajte. 🙂 😉 som rada ze som vam pomohla. ja ho nedavam natesno. dam ho tak, az ked bude starsi cca 3mes. jaho tam ulozim ako on a potom mu hlavicku vystrcim. v profile ho tam takto ma muzicek. a niekedy ho tam aj kojim. ked sme isli prvy krat do poradne tak som si ho tiez vzala - pre istotu. aj sa pouzil, pretoze z poradne sme hned isli aj na nozicky. jedina poloha co sa mi nepaci je co ma to babo" na chrbate. inac ok. 😅
@andrea0903 presne tak. musime to vydrzat do 3 mesiacov. potom sa bude dat s nimi aj zahrat. a s tym mlieckom, si mi pripomenula mojho deniska. robil presne to iste. este aj do oci mu to striekalo. tutkova jedny. 😅
@kvojtanikova nepoznam to. ja davam espumisan. ale mam taky pocit, ze ho raz spominala znama a stazovala sa , ze to vobec nezaberalo.
@kvojtanikova espumisan je od narodenia. moze sa davat pred, alebo po kojeni, papani 5 kv. alebo naaz za den 25kv. zalezi od teba ako si tie davky rozdelis mozes aj po 10. ja davam vecer 20- 25 kv. potom mi spinka 4 hodky. 😅
@marika1977 beriem ako beriem. ak nezabudne tak si dam, ale vzdy mam nieco dolezitejsie, taze to zasa nevezmem. 😖 😎 calibrum , to co som barala pri tehotenstve. aj mna boli zub. robi sa mi vacok nad stolickou. bojim sa ist k zubarke, pretoze xem kojit, ved malinky maju len 6 tyzd.
@andrea0903 aj ja som pri lucii davala rusky caj,alebo pigi.
na prdkanie, existuje caj pre mamicky, alebo feniklovy cajik, co je pre deti si das ty.ty to vypijes a prejde to do mliecka. dokonca vcera mi kamoska povedala, ze ona si kupila klasicky espumisan , dala si ho a malinka bola ok. preslo to pekne do mliecka.
no ja pdaaam. moji uz prisli z vonku. pa pa
@f1 mne sa to osvedcilo aj pri starsich detoch a led boli bolestive bruska alebo zastavene prdky tak klasicky domaci rascovy cajik a bolo po probleme 😀 mne dneska prvykrat zaspala v klokanke kde ma k dispozicii hned cicek 😀 😀 😀 a to aj moja kuka ma to nastriekane v ociach v nose na hlavicke ale aspon sranda ked kukaju jak male puky ze co to bolo
@andrea0903 hej. aj mne to tak tečie. ked vypluje cecek, ja len chytám rýchlo plienku a trochu tam vyžmýkam, aby som si dieťa neutopila. ale ked je poriadne hladný, hltá ostošesť, stíha aj veľký prúd. potom je napitý raz-dva 😀
@kvojtanikova ja som tiež kukala to video. ale jemu to ide šikovne, dokelu,ja to neviem urobiť takto. mala by som si to tiež nacvičiť najprv s niečím neživým 😀 mám babyvak emitex, ale neviem s ním dobre narábať. Lenže Tomáško mi tam zaspí okamžite, akokolvek ho tam dám, aj na krivo, a potom ho s celým vakom položím do postielky, aby nebol dlho taký pokrútený.

Ahojte. Ja uz ani neviem ako je to s mojou malou s kakanim. Niekedy je v pohode a inokedy sa zase stale puci... Vcera som zacala krvacat,normalne som sa najprv zlakla,ale to my uz asi zacali zase kramy ☹ Aj vase deturence su uz cez den viacej hore? moja bola dnes hore od jedenastej a zaspala az o piatej. medzi tym vzdy zaspala asi na desat minut